Monsterit ketoon - Angel/Buffy Threadi (Huom! spoiler-vaara!)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 23.01.2004.

 1. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 379
  Saadut tykkäykset:
  28
  S.S. :

  Edelleenkin odottelemme määritelmää/esimerkkejä siitä mikä on "sairasta"?
  Ehkä sitten olen itsekin pahasti sairas, sillä mielestäni Angelissä juuri kaksi ensimmäistä kautta (vaikka ovatkin hyviä) ovat PALJON huonompia kuin kaudet 3-4. Buffykin on mielestäni niin vähän sairasta, että katselen sitä nyt vähän vajaa 13-vuotiaan tyttäreni kanssa läpi.
   
 2. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Nyt on katsottu Buffyt.

  Pakko myöntää, että vaikka pitkään sarjaa vastustelin ja ensimmäisen kauden jälkeen ei ollut vakuuttunut olo - kyllä tämä silti yksi parhaita sarjoja ikinä on. Jos ei minkään muun takia, niin idearikkaiden jaksojen ja aivan uskomattoman hyvän dialogin takia. Jos edes 10% nykyisistä TV-sarjoista omaisi yhtä hyvää dialogia kuin Buffyssä suurimmalta osalta niin ehkäpä olisi edes joku katsottava TV-sarja tällä hetkellä. En yhtään ihmettele jos dialogin hienoudet menevät ohi satunnaiselta katsojalta, koska erittäin monet heitot vaativat sarjan pidempää seuraamista.

  "I'm a little peckish"
  "What's peckish?"
  "It's english word for hungry"
  "And I thought hungry was english word for hungry"

  Ei ehkä paras tai edes kovin hauska esimerkki, mutta monessako muussa sarjassa tuollaisia on dialogissa? Vaatii tosin sekä brittienglannin että jenkkienglannin tuntemusta. Muutenkin sanoilla leikkiminen vain sattuu minuun toimimaan - "We are your nemesis..sis..ses".

  Välillä nyt tietysti joutui tuntemaan pientä myötähäpeää kun Buffyn tsemppipuheet olivat aika ehm.. kamalaa kuunneltavaa ja jopa Steffe sanoisi tässä kohtaa "kliseistä".

  Nyt jos sitä joskus saisi Angelin katsottua. Yhtään jaksoa ei ole tullut katsottua ja toivottavasti ei lähiaikoina tulekkaan kun Buffy on syönyt jo niin paljon aikaa..
   
 3. Parski

  Parski Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onneksi olkoon! Jos meillä olisi "Kaikki Buffy-jaksot nähneiden klubi" niminen klubi, voisit nyt liittyä siihen. Pitäisikö perustaa? Olisi siinä teini poikineen ja tyttöineen, sillä Buffy on teininuorison kauhusarja. Itsekin olen neljäkymmentätoistakaksi (fortytwoteen years old) vuotias.

  Itselleni olisi maistunut vielä kahdeksas kausi, mutta onhan aiheesta tulossa sarjakuvia joskus tulevaisuudessa. Herra Whedon on itse kynän varressa, joten kertovat virallisen totuuden postsunnydalelaisista vaiheista.
   
 4. deMarko

  deMarko D is for many things Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.12.2000
  Viestejä:
  443
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. Mora

  Mora Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täällä yks "teini" kanssa. 36v mittarissa ja hirviästi himottaa hommata Buffyt. Angelit on katsottuna ja jotenkin haikea olo jäi kun sain sarjan loppuun. Iski kyllä meikäläiseen kuin metrinen halko. Jotenkin olen muutenkin "addiktoitunut" vampyyriaiheeseen. Kurdtille suosittelen kyllä omalta osaltani Angeliakin (vaikkei aikaa olekaan :p ). Siinä on kanssa aika hyvää menoa ja hirtehistä huumoria...sekä Amy Acker :love: (liian söpö melkeinpä).
   
 6. Helik

  Helik Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2005
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olin vielä ala-asteella, kun tuo sarja minuun kolahti. Silloin rituaaleihin kuului lauantaiöisin jakson nauhoitus ja jakson kommentointi tekstiviestein yhdelle kaverille. Isäkin sai kärisä tuosta nauhoituksesta (lievä paniikkihysteeriä Ted jakson aikoihin, kun kelloja siirrettin. Isä hereille keskellä yötä ja "Ethän vain koskenut videonkelloon".)
  Nykyäänkin olen sarjan fani ja sekä Buffyt ja Angelit löytyvät hyllystä nätteinä kirjabokseina (paitsi BTVS 1 kausi, on digipak. Koska sitä ei ole kirjaboksina edes julkaistu.).

  Kaudet rankkaan näin
  Buffy:
  2 (tästä se kaikki alkoi. Siksi tämä on se rakkain ja bungelisuus myös vaikuttaa.)
  7 (Loppukausu pidin päätöksestä, vaikka tietyistä uudistuksista en pitänyt. Kunnon pahiksesta plussaa)
  3 (Olen Bungeli tämä kausi kuuluu siis suosikkeihini. Jaksoista edukseen erottui ainakin earshort ja enemies)
  1 (Tämän kauden suosikkini Angel, puppet show, nightmares, out of mind, out of sight)
  5 (Kauden vahvuudet fool for love, buffy vs dracula, family)
  4 (Riley lienee ainoa hahmoinhokkini. Kauden vahvoja jaksoja olivat Restless, something blue, superstar, fear itself ja hush
  kaudelta löytyy, myös yksi inhokeistani where the wild things are)
  6 (En pidä kauden synkkyydestä. Vaikka mukaan mahtuu loistavia jaksoa mm. OMWF, tabula rasa, normal again, hell's bells.)

  Angel
  1 (Ihme kyllä suosikkini. Kauden vahvuudet Hero, IWRY, 5by5)
  2 (Tykkäsin kaudesta ja suosikikseni nousee Are you now are you ever been)
  5 (Tykkäsin muutoksista, vaikka miinuksiakin oli, koko kausi oli aika vahva)
  3 (Kausi oli hyvä ja suosikkeja on Waiting in the Wings, Birthday)
  4 (Kaudessa karvat saa pystyyn tietyjen hahmojen suhde. suosikkeihin lukeutuu mm. Spin the Bottle ja Magic Bullet)
   
 7. Jorse

  Jorse trust no one Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  5 076
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kas, Kurtun valaistuminen jäänyt kokonaan huomioimatta. No nyt huomasin ja tuli yksi vanha Twin Peaks -keskustelu mieleen ja sitä kautta:
  ---

  Ja helvetin hienoa, että '8. tuotantokausi' nähdään sitten kuitenkin. Whedon on kuitenkin ilmeisen pätevä käyttämään myös sarjakuvaa tarinoidensa esilletuomiseen. Vaikka Buffy saikin arvoisensa päätöksen (kerrankin sarjan viimeinen kausi on kahden parhaan joukossa), enkä jatkoa erityisesti kaivannut, niin kyllähän lisä-Buffy on loistava uutinen. Toivon mukaan tarina pysyy kasasassa, ja tv-sarjan tunnelma saataisiin tuotua myös sarjakuvan sivuille.
   
 8. Joe

  Joe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.10.2002
  Viestejä:
  1 010
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mistähän tämän saisi nopeimmin/kätevimmin hommattua kun aika koittaa?
   
 9. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 435
  Saadut tykkäykset:
  69
  Laitetaan tänne kaikkien pällisteltäväksi, tiedä vaikka jollekin olisi tästä hyötyä.

  Eli katselin tuossa jokin aika sitten Buffyn ja Angelin alusta loppuun ja tein samalla sarjoille yhteisen "timelinen", eli suositeltavan katselujärjestyksen, kunnollista sellaista kun en netin syövereistä etsiskelyistä huolimatta löytänyt.

  Tässä järjestyksessä katsottuna kaikkien sarjojen välisten viittausten ja juonikuvioiden pitäisi tapahtua oikeassa järjestyksessä. Myös pienimpien yksityiskohtien, kuten mm. eräs puhelu Angelin 2. jaksossa.

  Niihin paikkoihin, missä sarjojen juonikuviot eivät kosketa toisiaan mitenkään (esim. suurin osa Buffyn 6. ja Angelin 3. kaudesta), olen kasannut ensin kaikki jaksot yhdestä sarjasta, sitten toisesta minimoidakseni tarpeen hyppiä edestakaisin sarjasta toiseen.

  Lista liitteenä mukavan tulostusystävälliseksi muokattuna Word-tiedostona.
   

  Liitetyt tiedostot:

 10. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 722
  Saadut tykkäykset:
  10
  Muutama päivä taaksepäin pidettiin Los Angelesissa Buffy-reunioni, jossa oli mukana suurin osa castista. Myös SMG, joka ei liiemmin yleensä ole ollut Buffy-aikojaan muistelemassa. Anthony (Head) ja David (Boreanaz) puuttuivat, kuten myös vastoin aiempia osallistujalistoja Alyson (Hannigan) ja Eliza (Dushku).

  Joitakin klippejä löytyy juutuubista, mutta pidempään pätkään saa antaa linkkivinkkejä.
   
 11. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Varovasti piti tätä ketjua mulkoilla ettei tule pahoja spoilereita, mutta...

  ...valaistumisesta puheenollen, ilmoittaudun joukkoon. Satunnaisia jaksoja on tietty tullut joskus vuosia sitten katsottua (enemmän tosin Angelista) , joskin muistikuvani olivat melko heikot. Tv-sarjoihin friikahtaneena päätin paikkailla hieman aukkoja sivistyksessä ja hommasin kaikki Buffyn ja Angelin kaudet kun edullisesti sai, nyt on Puhvin kolmoskautta takana kahdeksan jaksoa ja pakko myöntää viimeistään tässä vaiheessa: törkeän hyvä sarja. Oikeastaan selvä niitti oli jo kakkoskauden Passion, jossa Angelus päätti repäistä oikein kunnolla :eek: Jos joku tuon perusteella vielä väittää, että kyseessä on jokin pelkkä lastensarja sisältäen jokaviikkoista monsterinmetsästystä, niin oi voi... Tahallisen campin nimensäkin puolesta Buffya on melko helppo halveksua ja ylenkatsoa, mutta aika vaivattomasti tämä sarja silti onnistui minut vakuuttamaan siitä, että Buffyssä on kyse paljon, paljon muustakin. Dialogi on lähes poikkeuksetta oivaltavaa ja viihdyttävää, hahmoista aidosti välittää, geneerisimmät monster hunt -jaksotkin jaksavat viehättää juuri hahmojen välisten kemioiden ja dialogin terävyyden ansiosta ja myös nämä synkemmät juonikuviot potkivat munille.

  Onneksi herkkua on tiedossa vielä monta kautta, plus Angelit siihen päälle :naminami:

  Ps. Willow :love:
   
 12. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hehe, olen kateellinen Mookidille. Voi niitä aikoja, kun ensimmäisen kerran pääsin yli ennakkoluuloistani ja päätin katsoa Buffyn. Nyt on tullut Buffy sekä Angel katsottua muutamaankin kertaan, mahtavia sarjoja.

  Sulla on vielä _paljon_ edessä, kun menet vasta kolmoskauden kahdeksannessa jaksossa. Parhaimmat setit edessä, oikeastaan kolmoskauden lopussa rupesin pitämään Buffyä todella hyvänä sarjana ekaa kertaa. Ja se paranee siitäkin vielä...
   
 13. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 435
  Saadut tykkäykset:
  69
  Onneksi olkoon.

  Sinullekin lähtisin puffaamaan tuota pari viestiä (ja 8 kuukautta) aiemmin postaamaani timelinea. Mielestäni todella toimiva jaksojärjestys jos haluaa katsoa molempia sarjoja "ristiin" niin, että kaikki tapahtuu oikeassa järjestyksessä. Näin mielestäni saa molemmista sarjoista enemmän irti.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2008
 14. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Olisikohan pieni raportti paikallaan, nyt kun kaikki Buffyt ja Angelit on katsottu. En olisi uskonut että joskus sanon tämän, mutta Buffy the Vampire Slayer on yksi mahtavimmista tv-tuotoksista, mitä olen ikinä katsonut. Meni niinkin ääripäätä edustavien sarjojen kuin The Sopranos, Oz ja The Wire rinnalle kaikkien aikojen parhaiden joukkoon. Olin kylläkin ihan pähkinöinä koko keston ajan, täytynee joskus hamassa tulevaisuudessa ottaa uusintakierros jos toinenkin. Ainakin näin ensimmäisellä katselukerralla viihdyin joka sekunti, toinen katselukerta selvittänee paremmin ne mahdolliset huonot jaksot hyvistä. Hienosti käytetty lähdemateriaalia hyväksi ilman että taso laskee, nyt pikemminkin vauhti vain kiihtyi ja juonikuviot sekä hahmojen väliset suhteet muuttuivat entistä poimukkaimmaksi mitä pidemmälle edettiin. Kaudet 3, 5 ja 6 olivat varmaan omat suosikkini. Koska Buffyn yleisilme on hyvinkin huumoripitoinen, niin ne todelliset tragediat iskevät jauhot kurkkuun entistäkin julmemmin (esim. jaksot The Body ja Seeing Red).

  Seeing Red/Villains -jaksoista

  Muistan kun eräänä aamupäivänä päätin katsoa jakson tai pari Buffya ennen kuin lähden asioille, viimeisin jakso oli juurikin tuo Seeing Red jonka lopussa Tara saa luodista ja Willowin pimeä puoli nostaa päätään. Kylmät väreet menivät selkäpiitä pitkin ja vakavasti mietin, pitäisikö sittenkin katsoa "vielä yksi jakso" ;) Pidin kuitenkin mieleni, mutta sarjaa tuli jatkettua sitten heti samana iltana. No mitäs sitten, Willow noin vaatimattomasti nylkee Warrenin elävältä ja muuta pientä. "Bored now." Tykkiä tavaraa :thumbsup:

  Mitä tulee Buffyn finaalijaksoon, se oli varsin onnistunut loppujenlopuksi vaikkei sinällään ollut läheskään a) paras Buffy-jakso tai b) paras tv-sarjan finaalijakso (kunnia kuuluu Babylon 5:lle tässä tapauksessa).

  Angel ei luonnollisestikaan päässyt ihan samalle tasolle, mitä tulee viihdyttävyyteen ja monipuolisuuteen, mutta lievän alkukankeuden ja hakemisen jälkeen tässäkin oli täysi höyry päällä. Kakkoskauden lopun xena/hercules-tason keskiaikaspedeilystä en pitänyt, vaikka muuten kaudella nuo pidemmät juonikuviot jo nostivat päätään (Darla ym.). Kolmas kausi räjäytti pankin ja neljäs kausi oli erinomaista jatkoa, juurikin tuon koko kauden mittaisen pääjuonen vuoksi. Viides kausi ei ollu yhtä päräyttävä lievän sirpalemaisuuden vuoksi, mutta olihan siellä nyt loistavia yksittäisjaksoja. Esim. Smile Timen kohdalla oli naurussa pitelemistä :D Vaikkei viidennen kauden suurempi juoni varsinaisesti käynnistynyt kuin vasta loppupuolella, niin silti alkupuolen hahmovetoisemmasta meiningistä saatiin varsin herkullisia tilanteita irti. Ei kuitenkaan parasta Angelia tuo viimeinen kausi ja lopetuskin oli iskevyydestään huolimatta vähintäänkin hämmentävä, vaikka ymmärrän ideologian sen takana: taistelun täytyy jatkua. Pitänee kohdistaa katse noihin sarjakuviin, jotka jatkavat sekä Buffyn että Angelin tarinaa.

  Angel on kuitenkin esimerkillinen spin-off: se seisoo tukevasti omilla jaloillaan samalla pysyen uskollisena ja tukien sitä, mistä se kaikki lähti. Erityisesti Wesleyn kehityskaarta oli hieno seurata: täydestä törpöstä ja tunarista kasvoi ihan saakelin kova jätkä. Melko pimeillä poluilla tuokin mies ehti seikkailla sarjan (tai sarjojen) aikana. Toinen suosikkikehityskaareni oli ehdottomasti Spikellä.

  Yhtä kaikki: mainioita kokonaisuuksia molemmat, kuinka väärässä joskus olinkaan. Onneksi heitin ennakkoluulot romukoppaan ja päätin katsoa. Jos joku vielä epäilee, ei muuta kuin tutustumaan avoimin mielin. Parasta :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2009
 15. itnortti

  itnortti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  582
  Saadut tykkäykset:
  0
  Offtopic:
  Kaikkien aikojen paras tv-sarjan finaalijakso on ehdottomasti The Shieldin viimeinen jakso.
   
 16. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^ Katsokaa Six Feet Under niin ei tarvitse enää arpoa :p.
   
 17. ReBolt

  ReBolt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2004
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä! Asia on loppuunkäsitelty. (piste)
   
 18. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Offtopic:
  Itselläni on vielä katsomatta pari viimeistä kautta tuosta, joten en osaa sanoa. Vaikea uskoa että Babylon 5:ttä voittaa, ei voi olla mahdollista :)

  Six Feet Under tulee hyvänä kakkosena, itkettihän sekin kieltämättä. Babylon 5:n tarina kaartuu vain niin hienosti, että hankala tuosta on pistää paremmaksi.
   
 19. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Kaverilta lainasin Buffyn pari ekaa kautta...

  Tästä se lähtee... :)
   
 20. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jee, ehdin ensimmäisenä!

  Elikkäs, vaikka pari ekaa kautta on kehnoja muutamaa jaksoa lukuunottamatta, niin sarja paranee loppua kohti! Ihan oikeesti!

  Ite omistan vaan boksit kausista 4-7, muutama viikko sitte alotin taas kattelemaan ja vitoskauden sain toissapäivänä päätökseen. Kutosta pitäs alotella ehkä viikonloppuna.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2010