Monsterit ketoon - Angel/Buffy Threadi (Huom! spoiler-vaara!)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 23.01.2004.

 1. xander

  xander Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2002
  Viestejä:
  1 507
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kun on puhetta ollut tästä Buffyn ekan kauden laadusta, niin omalta osaltani sanon, että loistavaa materiaalia heti alusta alkaen on Buffy pystynyt yllä pitämään. Huumori ja loistava dialogi yhdistettynä slaying actioniin ja hyvään tarinaan on takuuvarmaa homma.

  Ja vaikka haikealta tuntuu niin kyllä se oli loppujen lopuksi paras ratkaisu lopettaa Buffy 7. kauteen eikä tosiaan ylivenyttää pilalle, kuten vähän X-Filesissa on mennyt.
   
 2. Diabolus

  Diabolus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäpä kerron sen tavallisen tarinan, katsotaan tunnistaako joku muu siitä itsensä...

  Olipa kerran kaukaisessa Pohjolassa PöllöTV-kanava, joka näytti "teininuorison kauhusarjaa" kanavallansa kummallisiin lähetysaikoihin. Sitten eräs ikinuori olmi sattui kerran, pari vilkaisemaan kyseistä ohjelmaa... Ja sitten vielä pari kertaa lisää... ja...
  (jälkeen päin selvisi, että silloin TV:ssä pyöri Buffyn kolmoskausi)
  Se oli menoa sen jälkeen. Ekana tuli hankittua juuri se kolmoskausi, pelkin eng. tekstein. Sitten ykköskausi. Kakkoskausi heti perään. Ja sen jälkeen luottokortin hankinta ja nelos- ja vitoskausi, ja nyt tämä samainen ikinuori olmi ihmettelee, mihin kaikki rahat hävisivät, mutta ei valita kohtaloaan... Kuutoskausikin meni tilaukseen.

  Aasinsillan kautta sivuaiheeseen: Mistä saa seiskakauden R2 DVD-boxin suomitekstein?
   
 3. Parski

  Parski Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ruotsissa tuo julkaistiin jo muistaakseni huhtikuussa. Pohjoismaiseen tyyliin kahdessa muoviboksissa. Katso vaikka www.cdon.com. Skandi- ja aussiversiot naitettiin tällä kertaa saksalaisen alueen boksiin. Eli löytyy myös hauska saksalaisääniraita! :D

  Varoitukseksi vaan, että kotelot ovat sellaista mallia, että levyt olivat postista tullessa kaikki irti kiinnikeistään. Onneksi olivat ehjiä.

  Jostain kummasta syystä Fox päätti julkaista 7 kauden englannissa erikseen. Minäkin tilasin aikanaan sieltä boksin ennakkoon, kun luulin että suomitekstit löytyy niinkuin kolmessa edellisessä julkaisussa. Plussaa olisi ollut hieno kirjamallinen boksi. Onneksi asiakaspalautus on keksitty! Ja nipottajille tiedoksi, että osaan kyllä riittävästi englantia, mutta perheen toinen Buffy/Angel -fani haluaa tekstit (nimimerkki "Tossun alla oleva").

  Joo, "teininuorison kauhusarja" tosiaan. Tämä "teini" täyttää kohta 40. :rolleyes:
   
 4. Hengga

  Hengga Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  353
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei paha. Ihan sama juttu itsellä. Katteskelin sarjaa kun sitä ensikertaa esitettiin siihen sen kummempaa huomiota kiinnittämättä. Ei ollut mitään sen kummempia antipatioita, mutta olihan "noita" nähty ennenkin. Näkemättä jäi suurin osa jaksoista. Sittemmin juuri kolmoskauden pyöriessä
  rupesin yllättäen kiinnittämään huomiota siihen poikkeukselliseen seikkaan että katsojia ei pidetty täysin pöljinä... siitä se lähti.
   
 5. petma

  petma Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  1 710
  Saadut tykkäykset:
  1
  Angelin uudet 4. tuotantovuoden jaksot jatkuvat maanantaina 27.9. klo 22.00 jaksolla "Salvage".

  Buffyn uudet 7. kauden jaksot jatkuvat sunnuntaina 26.9. klo 18.00 jaksolla "The Killer In Me".
   
 6. petma

  petma Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  1 710
  Saadut tykkäykset:
  1

  Muistutus, että tänään alkaa Buffy ja huomenna Angelin uudet jaksot.
   
 7. xander

  xander Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2002
  Viestejä:
  1 507
  Saadut tykkäykset:
  1
  Muistutus:

  Tänään jatkuvat SubTV:llä Buffyn 7. kauden jaksot. :king:

  Itselleni nämä ovat vielä ennennäkemätöntä kamaa, joten ei voi muuta kuin nostaa peukaloa ylös! :thumbsup:
   
 8. Diabolus

  Diabolus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ah ja nyyh, ristiriitaiset tunteet vellovat, kun katsoin juuri 7. kauden viimeiset episodit. Ah, siitä että seiskakausi oli kerrassaan loistava (en spoilaa enempää) ja iso nyyh siitä, ettei ole enempää katsottavaa.

  Täytyypä sanoa, että sarja kokonaisuudessaan teki melkoisen vaikutuksen, jos jotain yksittäisiä jaksoja pitää kehua, niin neloskauden "Hush" oli sellainen episodi, jota ei ole suotta kehuttu. Jakso, joka kannattaa näyttää Buffyttömille pakanoille ihan vain käännytysmielessä. Ja taas toisaalta vitoskauden(?) "Once more with a feeling" oli taas sellainen joka sai minut kiemurtelemaan inhosta nojatuolissani... :sick: Syy lienee kaikille jakson nähneille selvä?
  Muutaman näyttelijän suoritus oli hienoa katsottavaa, jopa niin että haluasinpa nähdä heidät myös joissain elokuvissa, erityisesti James Marsters (Spike) vakuutti.
  Harmi vain, että paras terä Spiken hampaista katosi kun viimeiset kaudet hän ei ollutkaan enää pelkästään pahaa poikaa. Parhaimmillaan hänen hahmonsa oli Drusillan aisaparina.

  Minut kun on tuomittu kadotukseen ilman SubTV:tä, niin voisiko joku pelastettu sielu kertoa, onko Angel sarjana katsomisen/keräämisen arvoinen? Angel hahmona on ihan OK, mutta erityisesti Charisma Carpenterin keekoilu Buffyssä ei vakuuttanut ja siksipä minulla on suurehkoja ennakkoluuloja Angelia kohtaan. Vakuuttakaa ennakkoluuloni vääräksi ja seuraava keräilykohde tulee olemaan 4 kautta Angelia.
   
 9. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Joo itsekkin vedin maratoonin aikoinaan ja katsoin kaikki Buffyt putkeen. On kyllä hyvä sarja. Mutta Angelista sen verran, että on hieman erilainen kuin Buffy. Synkempi ehkä. Kuitenkin jotkut ovat jopa menneet niin pitkälle, että ovat sanoneet Angelin 3&4 pieksävän Buffyn. Itse sanoisin vain, että kummatkin ovat todella hyviä sarjoja.
  Angelin ensimmäinen kausi jollain tavalla muistuttaa Buffyn ekaa kautta. Käyntiin lähteminen on vähän niin ja näin. Kuitenkin Buffyn katsottua pakko oli saada lisää buffyverseä, joten Angel olikin sitten ainut vaihtoehto.
  Toinen kausi Angelista onkin jo paljon parempi, mutta sitten kaksi viimeistä jaksoa olikin kauheata kakkaa. Turn-off. Kakkoskautta katsoessa ei ollut enää takaisin paluuta. Angelitkin sitten katottiin putkeen läpi.
  Kolmas ja neljäs kausi on Angelin parasta antia, koska näissä on isompi kauden yli kantava juoni ja hahmot syvenivät huomattavasti. Muutenkin meno alkaa synkistyä ja sarja ei tunnu enää niin kiltiltä. Todellakin parasta Angelia.
  Angelin viimeinen kausi rönsyile pahasti, koska pitempiä juonia ei ole vaan juonet on tehty kasaamalla kahden-neljän jakson juonenpätkiä yhteen ja sitten lopussa vaan yritetään laittaa kaikki langat samaan solmuun. Ei toimi ja itse en oikeastaan pitänyt vitoskaudesta kovin paljoa. Kuitenkin perussarjojen paremmalla puolella.
  Lueskelin jostain, että viidennen kauden aikana tuli jotain ongelmia WB:n kanssa ja he olisivat jossain osin sanelleet juonen pätkimiseen liittiviä muutoksia sarjaan.
  Kuitenkin Sarja loppuu tosiaan vähän hätäisesti toisin kuin Buffy, josta jää sellainen haikea olo, mutta kuitenkin tietää, että sarja on saatettu kunnialla loppuun.
   
 10. Diabolus

  Diabolus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai? Minulle tuli yllätyksenä, että Angelia on tehty viisi kautta. Luulin, että nelonen on viimeinen.

  Vai että synkempi, mutta sehän vain passaa, kunhan sitä ei lyödä totaalisesti yli.

  Ja sitten teknistä infoa Angel DVD-boxien (R2) suhteen: Mitkä kaudet saa suomitekstein ja mistä? Entäpä ne kaudet, joissa ei ole suomenkielisiä tekstejä, niin kai niissä on edes eng. tekstit?

  Buffystä tuli mieleen yksi kyssäri, joka jäi minua vaivaamaan pahemman kerran: (älä lue, jos et ole edennyt viitoskauden loppuun asti)
  Buffyhän kuolee sarjan aikana kahdesti; ensimmäisen kuoleman jälkeen ilmestyy Faith kuvioihin uutena tappajana, mutta kun Buffy heittää vaarnansa nurkkaan uudestaan vitoskauden lopussa, niin eikös 'sääntöjen' mukaan olisi pitänyt aktivoitua taas uusi tappaja? Käsikirjoittajien lapsus, vai allekirjoittaneen väärinkäsitys? Nythän tätä oletettua 'kolmatta tappajaa' ei nähty ollenkaan.
  :confused:
   
 11. maarek

  maarek Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Faithistä tuli nykyinen Vamppyyrintappaja. Linja kulkee nykyisin vain Faithin kautta, joten Buffyn kuolema ei vaikuta asiaan.
   
 12. supa

  supa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2000
  Viestejä:
  2 108
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jumalanpilkkaa! Once more with feeling on paras puhvijakso. Ikinä.

  Allekirjoitan Angelin kolmos- ja neloskauden hyvyyden. Katselin niitä samaan aikaan kuin Buffyn seiskakautta, ja täytyy myöntää että Angeleita tuli katsottua rutkasti tiuhemmin. Vitoskausi oli tosiaan hieman heikompaa tasoa, mutta ehkä myös osittain sen takia että odotukset olivat todella korkealla kahden erittäin korkealaatuisen kauden jälkeen.

  Ps. Once more on muuten kutoskaudella, ei vitosessa.
   
 13. Generig

  Generig Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  1 879
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kyllä. Ehdottomasti samaa mieltä.
   
 14. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itse kyllä preffaan Restless jaksoa. Se on outoudessaan todella loistava jakso. Kun katsoin sen, niin olin ihan ällikällä lyöty. Tosin jakso ei ole ehkä Buffymäisin, mutta jos jollekin haluaa esitellä mihin sarja pystyy, niin kyllä suosittelen tämän jakson näyttämistä. :)

  Ehkä osaksi näinkin, mutta mielestäni suurin syy oli kuitenkin kauden pätkämäisyys. Sitten oli paljon sellaisia juttuja jota ei saatettu loppuun.
  Mikä ihme siellä W&H kellarissa oli se niitten pahisten "vakuutus", jos Angel ryppyilee?
  Sekin oli taas semmonen ihan hämärä juttu, mitä ei selitelty. Onneksi kaksi viimeistä jaksoa sitten jollain tavalla sai nauhoja sidottua yhteen, mutta muutenkin odotin paljon enemmän Angelin vitoskaudelta.
  Esimerkiksi sillä buffyn lopetuksella luulisi olleen aikamoinen vaikutus Angelinkin maailmaan. Sitäkin asiaa sivuttiin vain yhdessä jaksossa. Illyria oli ihan ok lisä sarjaan. Toi vähän jotain uutta ärsyttävään hahmoon.
  Vaikka tässä tilitänkin, niin ei se tarkoita, etteikö Angelin viides kausi olisi ollut ihan ok, mutta harmittaa vaan, kun potentiaalia olisi ollut niin paljon enempään.
   
 15. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 285
  Saadut tykkäykset:
  32
  Samat sanat, katsottu varmaan jo toistakymmentä kertaa :love:
   
 16. mas72

  mas72 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2004
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meikäläisen tarina on lähes identtinen diaboluksen kanssa. Hölmo nimi, vielä hölmömpi alaotsikko ja lähetysaika keskellä yötä, eipä ihme ettei montaa jaksoa tullut maikkarilta katseltua. Kesäkuussa sitten hommasin ekan dvd-boksin (kausi 5), eikä paluuta ollut. Tällä hetkellä kokoelmasta puuttuu enää 2. kausi.

  Ehdottomasti mieleenjäävimmät jaksot ovat olleet "Hush", "The Body" ja "Once more, with feeling". Todellisia helmiä jokainen.

  Angelia en ole (vielä) katsonut, mutta viitoskauden sekavuus johtunee varmastikin siitä, että tekijät saivat vasta kesken kauden tuotantoyhtiöltä tiedon sarjan lopettamisesta ( http://www.buffyguide.com/cgi-bin/newspro/fullnews.cgi?newsid1076901000,49995, sieltä löytyy myös linkki Joss Whedonin lähettämään viestiin). Alunperin tarkoitus oli jatkaa sarjaa vielä useampi tuotantokausi, joten hieman kiire taisi tulla juonen kokoon parsimisessa.
   
 17. exe

  exe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täh, kyseessähän on sarjan kenties paras jakso! Niin se on muuten kutoskaudella.
   
 18. Parski

  Parski Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistutukseksi kaikille, että tänään 28.11 Subtv lähettää Buffyn viimeisen jakson. Se on aika hieno. Sarjaa vähemmänkin seuranneiden kannattaa vilkaista. On itsensä Joss Whedonin kirjoittama ja ohjaama. Buffy lähtee tyylillä.
   
 19. Generig

  Generig Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  1 879
  Saadut tykkäykset:
  5
  Hieman jäi Buffyn viimeinen jakso "kantamaan". Tuohon voi tehdä jatkoa jos vain huvittaa. Toistaalta joskus on mukava että jää hieman auki ilman sitä viimeistä niittiä. Jääpä mielikuvitukselle varaa.

  Ja tänäänhän on sitten vuorossa Angelin 4. kauden viimeinen jakso. Subilta klo 22 alkaen.

  Aika "musta" viikko ollut sarjojen osalta. Frendit, Sex In The City, Angel ja Buffy ovat lopussa tai ainakin tauolla. Mistäköhän korvaavia.
   
 20. Parski

  Parski Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistakaa nyt, että Angelin viitoskausi alkaa ensi viikolla subilla(tiistai 1.3 klo 22)! Muutaman jakson kiekoilta katsoneena voin todeta, että ihan hyvään suuntaan kausi lähtee liikkeelle. Hyvin kirjoitettuja jaksoja: huumoria, juonia käänteitä ja sopivasti hahmojen kehittelyä. :thumbsup:

  Sääli tosiaan, että kausi jäi viimeiseksi. No, onhan meillä tositv. :OI