Monsterit ketoon - Angel/Buffy Threadi (Huom! spoiler-vaara!)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 23.01.2004.

 1. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Pistetään pystyyn tämmöinen yhteisthreadi, jossa voisi jutustella näiden mainioiden sarjojen tapahtumista. Kummassakin sarjassa aletaan tuolla SubTv:n puolella lähestyä kausien huipentumia.

  Aikaisemmin tapahtunutta (spoilausta tähänasti SubTv:ltä näytetyistä jaksoista - Buffy 6 ja Angel 3.kausilta):  Angel -
  Angel sai poikavauvan Darlan kanssa. Perheensä Angeluksen ja Darlan toimesta menettänyt vampyyrinmetsästäjä Holtz tekee diilin Sahjhan nimisen demonin kanssa, joka pistää miekkosen horrokseen 1700-luvun loppupuolella ja herättää tämän 2000-luvulle. Cordeliasta tulee jonkinasteinen demoni päästäkseen näkyjensä tuottamista tuskista. Wesley lukee eräästä ennustuksesta, että Angel tappaisi poikansa ja alkaa käyttäytymään oudosti. Holtz odottaa sopivaa hetkeä kostolleen...

  Buffy -
  Buffy palautetaan elävienkirjoihin tuonpuoleisesta ja hän tuntuu muuttuneen prosessissa. Spike ja Buffy aloittavat salaisen suhteen, jonka Buffy pistää poikki useaan otteeseen. Willow ja Tara eroavat. Willow tulee riippuvaiseksi mustasta magiasta, mutta joutuu luopumaan taikomisista autoonnettomuuden jälkimainingeissa. Riippuvuus tuntuu kuitenkin piinaavan häntä. Giles muuttaa takaisin kotimaahansa Englantiin, koska ei usko olevansa hyödyksi Buffylle ja kumppaneille. Xander ja Anya suunnittelevat häitä. Supernörtit Jonathan, Warren ja Andrew aiheuttavat päänvaivaa taikuuteen perustuvilla tempauksilla...

  Admin: Spoiler-tagit lisätty
   
 2. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Kiitos näistä spoilereista. Mahdollistit juuri sen, että minun ei tarvitse tuota sarjaa ilmeisesti katsoa. Kannattaisi varmasti jatkossa harkita spoiler tagien käyttöä, koska ne tuohon tarkoitukseen on TAI ilmoittaa isolla otsikossa että thread sisältää spoilereita.
   
 3. bronton

  bronton Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.01.2003
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  1
  Molemmat sarjat ovat minun suosikkejani. Ensi sunnuntaina nähdään tekeekö
  Angel pojastaan "pikkupurtavaa"=snack vai voiko ennustus olla väärässä.
  :confused:
   
 4. Silly Cow

  Silly Cow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäli ketjussa on tarkoitus keskustella sarjasta suomen jaksojen tahtiin niin onko kuinka tarkoituksenmukaista laittaa aikaisemmat tapahtumat spoiler-tagien sisälle. Varsinkin kun otsikossa on nyt varoitus spoilereista.

  Mutta pysytään asiassa: En voisi enää kuvitella sunnuntai-iltaa ilman tätä sarjaputkea. Sunnuntaita on mukava odotella kun tietää ettei kuudesta yhdeksään tarvitse tehdä muuta kuin istua television ääressä. Suurimman kunnian ansaitsee kyllä ehdottomasti putken aloittaja, Buffy vampyyrintappaja. Buffy on ehdottomasti parasta mitä Suomen televisiosta on tullut sitten Babylon 5:n. Lopullisesti jäin jumiin viitoskauden aikana ja siitä alkoikin kallis kausiboksien hankinta.

  nimim. viisi kautta hyllyssä ja kuudes tuloillaan.
   
 5. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Samalla logiikallahan ei esimerkiksi tarvitse sitten laittaa spoileri tageihin juonenkäänteitä tai ratkaisuja elokuvista jotka ovat Suomen kanavilla esitetty? :)
   
 6. Parski

  Parski Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erinomainen idea tämä thread :thumbsup: . Toivotaan tälle pitkää ikää!

  Buffy on lempisarjani. Ok, jotkut jaksot ovat ihan kuraa, mutta parhaimmillaan sarja on suurta kuin elämä itse. Yhtä aikaa hauska ja suloisen katkeran surullinen. Jännitys- ja kauhuelementit ovat vain kulissi, jossa Joss Wheadon ja kumppanit tutkivat ihmiselon syviä vesiä kuin William S konsanaan. Yhdistelmä on nerokas ja onnistuu aina silloin tällöin yllättämään kyynisenkin "ammattikatsojan".

  Sarjassa, sen tapahtumissa ja henkilöissä, on niin paljon eri tasoja, että jaksot kestävät hyvin usammankin katsomisen. Olen erittäin iloinen, että aikanaan sattumalta törmäsin sarjaan, jonka nimi oli erittäin typerän kuuloinen, idea vielä hölmömpi. Mutta kas kummaa, tämä olikin sarja joka oli tehty juuri minunlaiselleni mukamasälykkökatsojalle: allegoriaa, jatkuvia viittauksia viihteen ja kulttuurin suurteoksiin, syveneviä henkilöhahmoja, typerää camp-huumoria, ylisentimentaalista paisutusta ja kaikkea muuta. Eli aineksia loputtomaan akateemiseen analyysiin ja samanaikaiseen nörttimäiseen ihailuun.

  Kaiken kaikkiaan Buffy ansaitsisi Suomessakin enemmän huomiota ja arvostusta. MTV3:n päättäjät eivät koskaan ymmärtäneet millaisen kultakimpaleen olivat ostaneet, ja piilottivat sarjan lauantaiyöhön. Sitten se sysättiin kaapelikanavan kuraohjelmistoon piiloon.

  Todettakoon, että Angel on jäänyt minulta seuraamatta Subtv:n puutteen takia (no nyt se näkyy, mutta en halua aloittaa sarjaa keskeltä). Mutta kuulemma Angel S1 DVD-boksi ilmestyy suomitekstein huhtikuussa. Siihen asti koittakaa laittaa spoilerit piiloon.
   
 7. Silly Cow

  Silly Cow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajattelinpa vain että tässä ketjussa olisi hauska keskustella TV:stä tulleiden jaksojen tapahtumista, juonenkäänteistä ja fiiliksistä. Mikäli jokaikinen spoileriksi luettavissa oleva asia pitäisi laittaa spoiler-tageihin siitä tulisi hyvinkin katkonaista. Mikäli tarkoitus on vain keskustella yleisesti Buffysta niin hirveän pitkää elinkaarta en tälle ennusta.

  Ja suora vastaus kysymykseen, mikäli kyseinen elokuva olisi juuri äskettäin tullut TV:stä niin en näe mitään syytä laittaa sen tapahtumia spoiler-tageihin. Myönnän että mikään ei ole niin inhottavaa kuin saada tietää jokin suuri juonenkäänne etukäteen mutta jos Televisio-alueella keskustellaan Buffysta niin mielestäni pitäisi saada vapaasti kommentoida jaksojen tapahtumia. Olen kyllä huomannut että täällä ollaan oltu hyvinkin tarkkoja spoilerien suhteen ja mikäli se on vakiintunut ja erittäin hyväksi koettu asia niin en viitsi edes yrittää lähteä muuttamaan sitä.
   
 8. hiirituoli

  hiirituoli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.06.2003
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  1
  Angelin 3.kauden loppu / 4. kausi puoleen väliin asti on sitä parasta mitä on Angelissa / Buffyssa nähty. 5. Kausi Angelista vasta puolessa välissä, mutta hyvältä vaikuttaa.

  ÄLÄ LUE ELLET OLE NÄHNYT 3. KAUTTA / 4. KAUDEN ENSIMMÄISIÄ JAKSOJA ( pilaa lähestulkoon kaiken )
  "'Dark Wesley' ryöstää Connorin, joka johtaa siihen että Holtz saa kätensä Connoriin ja toteuttaa ilkeää suunnitelmaansa. Angel 'suutahtaa' Wesleylle. -> Angel merenpohjaan -> Rogue demonhunter Wesley at his best! Parasta parasta.

  Buffysta iski varmaankin parhaiten 6. kausi, vaikka päätyikin hieman miten päätyi.

  Top5. sarjoihin voi puskea Angelin ilman epäilyksiä. Buffy seuraa suht tiukasti perässä.
   
 9. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Spoiler tagien käytöstä ollaan täällä tarkkoja, ihan sen takia ettei kenenkään nautinto mene pilalle. Täällä on varmasti monia jotka eivät katso Suomen tahtiin tuota sarjaa esimerkiksi siitä syystä, että alkuperäinen kuvasuhde on eri, tulee huonoon aikaan omaan aikatauluun nähdet, Gellarin tissit ei ole tarpeeksi tarkat tv:n laadulla, ei ole seurannut sarjaa alusta lähtien joten ei viitsi alkaa katsoa keskeltä. Tuohon joukkoon kuulun minäkin. Olen vain season 1:n Buffystä katsonut ja aikomus olisi ostaa season 2 jossain vaiheessa.

  Lisäksi otsikkohan ei kerro mitään siitä, että tässä threadissa keskusteltaisiin TV sarjan tahtiin. Tuohan vain kertoo, että tässä keskustellaan Buffy ja Angel sarjoista. Toki on hyvä ja pitää keskustella jaksojen tapahtumista, mutta vaikka se olisi juuri tullut TV:stä ei tarkoita sitä että kaikki olisivat sen heti katsoneet.

  Hirveää saarnaamista taas, mutta käyttäkää nyt pliis niitä spoiler tageja kun ne juuri tätä varten on tänne tehty.
   
 10. Parski

  Parski Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen 2. kauden hankintaa. Minusta kyseinen kausi on yksi parhaista. Moni sarjan kestojuonteista on juuri tällä kaudella nupullaan, raikkaasti ja tuoreesti. Kauden yleisjuoni ja pääpahikset ovat mainioita ja useat yksittäiset jaksot loistavia. Alkupuolella on pari löysempää pätkää, mutta puolenvälin korvilla alkaa tiivistymään samalla kun sarjan omalaatuinen kielenkäyttö ja vino huumori kohoaa huippuunsa. Marti Noxon esittää uutena kirjoittajana pari aivan pistämätöntä jaksoa. Ja kauden lopetus:

  Sehän on aivan sietämättöntä katsottavaa, enkä tarkoita jakson laatua. Katsokaa Buffya, kun hän huomaa Angelin sielun palautuneen juuri kun ainoa vaihtoehto on iskeä miekka mielitietyn rintaan. Buffyn tunteet (jotka SMG tulkitsee sisäistyneesti) ovat niin totta ja niin läsnä, että tekisi mieli nousta sohvalta ja tehdä jotain asian hyväksi. Moni sarja kyllä pyörittää hienoja juonikulkuja, mutta tuo tunnepuoli on Buffyn valtti. Ja juuri siksi, että se ei ole pelkkää sentimentoa.
   
 11. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Jopas oli juonenkäänteiltään hurja tämä viimeisin Angel jakso "Sleep Tight". Jännitystä nostettiin pikkuhiljaa ja kun päästiin jakson huikeaan ja melko tylyyn lopetukseen oli fiilikset ns. katossa. :eek: meininkiä. Erittäin jännittäviä ja mukaansatempaavia juonikuvioita osataan kehitellä kumpaankin sarjaan. Kausien tapahtumia suunnitellaan ilmeisen huolella ja tällaiset "Sleep Tight" tyyliset jaksot palkitsevat uskollisen katsojan. Eihän tässä malta odottaa seuraavaa Angel jaksoa. Lisää tällaista rouva, nam!
   
 12. hiirituoli

  hiirituoli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.06.2003
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tip of the iceberg, my friend. Tip of the iceberg.
   
 13. glottis

  glottis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  4 650
  Saadut tykkäykset:
  5
  tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että samaa hyvää, jännittävillä juonenkäänteillä varustettua, Angelia on tulossa lisää vai lopahtaako meno tyystin?
   
 14. hiirituoli

  hiirituoli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.06.2003
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vaihtoehto #1, eli samaa hyvää tulee. Omasta mielestäni jopa vielä parempaa.
   
 15. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Angel tykittää tällähetkellä todella kovaa. Ei siitä mihinkään pääse. Tämä 3.kausi on kyllä lopullisesti vakuuttanut minut sarjan erinomaisuudesta. Tuo viimejakson lopetus oli taas aikamoisen briljantti. Sarjassa päästään välillä todella synkkiin tunnelmiin ja sehän kyllä kelpaa. Taitaa tuo Maaliskuun 1. päivä ilmestyvä season 4 boksi lähteä tilaukseen, vaikka hintaa piisaa.
   
 16. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 326
  Saadut tykkäykset:
  19
  No jopas oli Buffyssa cliffhanger. Saas nähdä miten jatkuu...
   
 17. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 379
  Saadut tykkäykset:
  28
  Mikäs jakso nyt taas olikaan kyseessä?
   
 18. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Kauden neljänneksi viimeinen "Seeing Red".
   
 19. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 379
  Saadut tykkäykset:
  28
  Aah, se.

  Tosiaan kunnollinen maton alta vetävä päätös jaksossa oli.
  Ja kauden pääpahis alkaa oikeasti kunnolla päästä vauhtiin...

  "Bored now."
   
 20. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 285
  Saadut tykkäykset:
  32
  Aivan, omasta mielestäni paras kuudennen kauden jakso Once More With Feeling:in ohella, eivätkä loput kolme jaksoa paljoakaan häviä.