Monitor Audiolta RX sarja syyskuussa

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Raastinrauta, 21.07.2009.

 1. Rush4u

  Rush4u Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2007
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös tossa kannattaisi olla GS20 testin jatkeena? Ei aina, mutta aika usein 2.5ke kaiuttimet ovat pareet kuin 1ke :rolleyes:
   
 2. Sax-audio

  Sax-audio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä kai tää OT:ksi menny kun rx:stä se minullakin liikkeelle lähti.

  Siis vertailtavuuksien epäreiluudesta en nyt sitten oikein tiedä kun halusin parasta mahdollista settiä (CD+vahvistin+ 2 kaappia) siinä pauttiarallaa alle 5K€:n (Huom! OVH) pinolla niin, että en enää kärsisi erottelukyvyn puutteesta, huonosta basson toistosta suhteessa diskantin kirkkauteen ja ennen kaikkea saisin elämyksellisen stereotoiston. Ilmeisesti valinnan varaa on ja markkinatilanne mielenkiintoinen, kun en lähellekään tuota 5 K€ tule maksamaan.

  Hinnathan tietysti hieman määräävät myös pelkkiä kaiuttimia ostettaessa, mutta noi RX8:t on hinnaltaan sitten yli CM7:n pianovärityksellä ja CM9:n listahinnasta saa kyllä tingattua kun myyjää tarpeeksi rasittaa raahaamalla kaiuttimia edes takas. Valitettavasti en ole GS20 testannnut enkä voi siis niistä sanoa mitään, enkä enää ajatellut niin tehdä ellei joku sovi sponsorisopimuksista sillä muuten tulee toinen paremmanosapuolen sponssaussoppari vastaan ;). Speksit menee GS20:n osalta nopeallavilauksella siinä RX8:n ja CM9:n välissä. Kyllähän noissa 1K€:n ja 2,5 K€:n kaapeissa eroa on. Ainoa varma suositukseni on, että liikkeessä soittamalla asia ei juuri parane, ehkä esikarsintaa voi suorittaa, mutta kotioloissa toisto vasta ratkaisee (sohva, seinät, katto, lasten lelut ja killuttimet jne. jne). Samoin kotona saa kajareiden perään setin, jolla kaiuttimia tullaan ajamaan jatkossakin. Samalla huomioisin, että hyvässä stereotoistossa ei pitäisi äänensäätöjä tehdä vaan esim. basson pitäisi tulla ulos levyltä niinkuin se on ajateltu. Olen tässä myyntikikkoja seuraillessani huomannut, että monien kajareiden ääntä "parannellaan" liikkeissä ennen soittoa esim. basson tasoja säätämällä (koski minun kohdallani läjää stand-kaiuttimia). Tämä ei tietysti ole välttämättä pahasta, mutta vaikeuttaa taas kerran sitä vertailtavuutta. Myöhemmin voi sitten rukkailla omalla setillään miten tykkää (jos tykkää).

  Kuvailisin tuota rx:n ja cm:n toiston eroa sillä, että B&W on fokusoituneempi ja "herrasmies/ -naismaisempi" kun MA:n toisto on avoimempi ja räyhäkämpi. Molemmat sinänsä hyviä. Ulkonäkö asiat kyllä ratkaisevat ja niissä paremmalla puoliskollani oli sitten sanansa sanottavana jonka vuoksi esim. Wharfedalen Opus 2-1 lootat tuli hyllytettyä saman tien. Vastaavasti Opus 2-M1 standit olivat kyllä iloinen yllätys, mutta tuo basso jäi taas vaille "sitä jotakin". Opus 2-M2 standit vastasivat nopealla virityksellä 2-1 lootia eikä äänessä ollut kokoon/ tai spekseihin nähden mitään erikoisen hyvää. Niin ja edelleen sanon siitä, että Tannoyt olivat kyllä sitten uskomaton "sillipurkki" elämys :sick: Niitä oli hieman vilauteltu hyvinä Cyruksen kumppaneina, mutta minulla jäivät kyllä sikseen. Spendoreita olin ajatellut myös kokeilla, mutta tässä vaiheessa tuli "rasitusmurtuma" ja jätin kokeilut jo sikseen.

  Huone jossa settiä paukuteltiin (ja paukutellaan jatkossakin) menemään on puurakenteisen omakotitalon kulmahuone ("kirjasto", 4 x 6 m) ilman sen suurempia akustisia elementtejä. Kuitenkin niin, että kaiuttimien suunta aukeaa kohti väliovia, jotka aukevat taas olohuoneeseen. Vertailutilanteissa sitä sitten juostiin tuon tuosta olohuoneen puolelle ja takas.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2009
 3. jones-

  jones- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eivät suostu myymään RX-kutosia Suomeen. Onko kellään muita vinkkejä nettikaupaksi Monitor Audiolle?
   
 4. Asante

  Asante Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0

  http://www.hifi-highend.ee/index.php?CID=5

  Täältä pianomustan RX8:n hinnalla näyttää saavan GS20:en ja kutosten hintaan irtoaa GS10.

  Liike sijaitsee Tallinen keskustassa eli helppoa käydä itse paikan päällä..
  Onko kellään kokemusta?
   
 5. Ooppelijanne

  Ooppelijanne Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2008
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loppuillan suunnitelmat selvillä,
  [​IMG]

  Kivasti soivat SVS plus/2:senkin kanssa kimpassa.
   
 6. MrMercury

  MrMercury Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.04.2008
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Monitor audioita RS/RX ei taida Oulun seudulla päästä kuuntelemaan missään? Paljon näitä on kehuttu, mutta kehtaako aivan sikaa säkissä ostaa?
   
 7. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Kehtaa toki, mutta kannattaa käydä kuuntelemassa... Suosittelen, että otat kotiisi testiin nuo, miten sopii juuri sun kuunteluhuoneeseen. Eipä nuo rs6:etkaan kuulostaaneet niin hyviltä kuin marekilla, hyvällä vahvistimella ja eri huoneessa. Toki kuulostavat hyvältä silti...
   
 8. MrMercury

  MrMercury Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.04.2008
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä olisi siis Oulun lähin paikka, josta saisi Monitoreita kotiin kuunneltavaksi?
   
 9. LasseS

  LasseS Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.07.2005
  Viestejä:
  858
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uskaltaa tilata, äänessä on vaikea keksiä moittimisen aihetta.

  + Koko äänialue tasapainossa(tosin kuten kuultu, bassoportteja voi joutua tukkimaan), neutraali mutta ei tunteeton, erotteleva, hyvä stereokuva, kohtalaisen herkkä ja kestää tehoa (= paineita saa kotiteatteria ajatellen, vaikka mitattu herkkyys onkin pienempi kuin valmistajan ilmoittama 90db/w/m, olikohan 89db oikeasti tai jotain), basso tarkka ja ok-ulottuva.

  - Kaiutinterminaalit: voisivat "tukea" paksumpia johtoja (toki voi käyttää banaaneita) ja olla muutenkin hienommat.

  Loudness-miehet eivät ehkä pidä soundista, vaan pitäisi tumahtaa ja sihahtaa enemmän - kaikkia on vaikea miellyttää, tosin ekulla sekin onnistuu.

  Kaiuttimet kannattaa bi-ampata jos suinkin mahdollista.
   
 10. Himppe

  Himppe Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.08.2004
  Viestejä:
  725
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jep jep. Joko tämä säie pääsi unohtumaan? https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=78636
   
 11. voipa

  voipa Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oulunkin seudulla koekuuntelu onnistuu tilaamalla ne nettikaupasta kotiinsa kahden viikon palautusoikeudella. Sitten vain soitat niitä ensin yötäpäivää sen 200h, että pääset tokan viikon lopulla kuulemaan ne oikeat saundit ja tekemään päätöksen.
   
 12. n1ko

  n1ko Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  373
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. LasseS

  LasseS Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.07.2005
  Viestejä:
  858
  Saadut tykkäykset:
  0
  En seuraa logiikkaasi, Himppe. Minä voin tehdä arvostelun vain omalla laitteistollani (olen lisäksi kuunnellut liikeessä toki). Tarkoitus ei ollut tehdä kokooma-artikkelia, jossa kerron miten RX6:t ovat soineet keskustelufoorumeilla tehtyjen tiedonantojen perusteella eri ihmisten erilaisilla laitteilla.

  Ja ylipäänsä, täytyi olla jo ymmärtänyt tässä vaiheessa, että threadissa käsitellyt ongelmat eivät johdu kaiuttimesta. Tällä logiikalla _jokaisen_ kaiuttimen arvosteluun tulisi sisällyttää huom. saattaa soida paskasti paskassa huoneessa halvalla vahvistimella soitettuna -varoitus.
   
 14. Himppe

  Himppe Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.08.2004
  Viestejä:
  725
  Saadut tykkäykset:
  3
  Pointti oli se, että kun toisessa threadissa kaverilla on suuria ongelmia saada RX6:t soimaan kunnolla huoneessaan (bassot humisee ja kumisee ja ties mitä), sinä suosittelet kylmän viileästi ostamaan ko. pönikät ilman koekuuntelua. :OI
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2009
 15. n1ko

  n1ko Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  373
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei joka kaiutinketjussa varmaan tarvitse perusasioita kerrata (eli isot kaiuttimiet tarvitsee saada irti seinistä, huonolla vahvistimelle ei välttämättä saa kaikkea potentiaalia irti jne). Jos ongelma liittyisi erityisesti tähän malliin (mitä siis ei) niin ehkä sitten. Ja RX6 useidenkin lähteiden mukaan soveltuu erityisen hyvin LATTIAkaiuttimena lähelle seiniä.

  Mutta asiaan; LasseS: testasitko biamppausta ilmankin miten soivat? Itsellä on tehokkaan 7.1 vahvistimen etsintä menossa. Tuntuu ettei mistään löydy sellaista joka antaisi seitsemään kanavaan ääntä JA biamppauksen etukaiuttimille. 5.1+höpöhöpöyläkaiuttimet+biampu kyllä onnistuu useillakin. Outoa...
   
 16. LasseS

  LasseS Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.07.2005
  Viestejä:
  858
  Saadut tykkäykset:
  0
  Testasin kyllä, soivat hieman tunkkaisemmin ja bassoiltaan vähän ponnettomammin. Kaiutin herää enemmän eloon bi-ampattuna.

  Oma vahvistin myöskin haluaa bi-ampin toiset piuhat surround back -teminaaleihin. Onneksi en omista kuin 5.1-setin. Joku järeä 9 tai 11 päätteellä varustettu vahvistin varmaan osaa soitella 7.1 + etukaiuttimien bi-amp.
   
 17. Ooppelijanne

  Ooppelijanne Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2008
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitään en hifistä tiedä, mutta sen mitä jokusta kajaria mareksilla kuuntelin, lähinnä geneleckien kanssa, voisin pari kommenttia heittää.
  Genet tosiaankin on tehty toistamaan musiikki sellaisena kun on tehty, ehkä hieman kylmähkö, tarkka toisto, ja yllättävän hieno bassotoisto niin pieniksi.
  rx:ät soi lämpimämmin, antaa oman saundinsa musiikkiin, ei pahassa mielessä, enemmän "soivat" kaiuttimet. Molemmat kyllä vaativat kovaa soitettaessa subin kaveriksi.

  Miten sitten soi kenenkin kodissa on paha mennä sanomaan, tuskin pettyy.
  Jotkut on vamiita maksamaan sen 3-4k€ lujaa soivista vehkeistä, toiset haluaa sillä hinnalla hyvin soivat hyllkaiuttimet.
   
 18. ///Samuli

  ///Samuli Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaa mielipiteitä jos verrataan Monitor Audio RX vs Dali Ikon

  Leffakäyttöön pääasiassa, mutta rokkia tulee kuunneltua lähinnä rock band pelin muodossa. Dalista kun paljon sanotaan että ei toimaa rock musiikilla korkean yläpään vuoksi...
   
 19. LasseS

  LasseS Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.07.2005
  Viestejä:
  858
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olet oikeassa. Ikon 6:t ovat hieman yläpää-/keskialuevoittoiset (enemmän keskialue) ja rockilla esim. kitarat voivat käydä kuulostamaan rääkyviltä kovaa soitettaessa. Varsinkin mikäli huonevaste on yläbassoja vaimentava.
  Ikonit vaativat myös suuren huoneen soidakseen kunnolla ja ovat kokemuksien mukaan melko ronkelit suuntauksen kanssa.

  RX:t toimivat rockilla paremmin (ja ovat muutenkin kaikkiruokaisemmat kuin Ikoit), vaikka tämä onkin mielipidekysymys. RX6:stä irtoaa myös muutama dB äänenpainetta enemmän kuin Ikon 6:ta.

  Pitää loppuun mainostaa vielä, että mulla on RX6:t myynnissä: https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1297753&postcount=1396
   
 20. ///Samuli

  ///Samuli Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos mielipiteestä. Arvelinkin tuollaista. Kävin koekuuntelemassa juuri Dalin Ikoneita. Mutta ei ollut oikeen mihin verrata niin tottakai ne kuulosti hyvältä. Diskantti oli kirkas ja en liikkeessä sitä vielä pitänyt pahana. Sitten kun lueskelin nettiä ja mietin omaa rock muusiikkimakua, alkoi hirvittää ne nauhadiskantit. Pitänee tehdä sitten valinta MA ja B&W välillä.

  Ostaisin Lasse juu mutta oltava mustat...