Mokkula kodin ainoaksi nettiliittymäksi

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana Moloch, 31.12.2008.

 1. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 659
  Saadut tykkäykset:
  120
  Itsellä ei mokkulaa ole, mutta olen huomannut, että kännykän 3g-netti toimii keittiössä, muttei olohuoneessa. Keittiö on päinvastaisella puolen taloa kuin olohuone. Joskus se on melko pienestä kiinni tuo 3g/mokkulan toimiminen tosiaan...
   
 2. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 405
  Saadut tykkäykset:
  76
  Jep. Kyllä minä tyytyväinen noihin nopeuksiin olen. Pätkimistä ei ole ollut kuin kerran, aivan lyhyt pari päivaa sitten ja nyt on toiminut ilman pätkimistä.
  Näin jos toimii, niin ei voi valittaa. Parempi, että reititin on yläkerrassa, ei ole olohuoneessa niin paljon piuhoja. Yhteysnopeus on tosiaankin tuota 14-15/7.
   
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 672
  Saadut tykkäykset:
  720
  Mites latenssit noilla nopeilla mokkulayhteyksillä? Heikko latenssi on suurimpia fiiliksen tappajia.

  Itse otan mieluummin 10/1 idioottivarmasti toimivan kuidun kuin sälekaihdinherkän mokkelon. Tietenkin erityistapauksissa sekin on parasta mitä on saatavilla ja tällöin helposti perusteltavissa.
   
 4. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Latenssi on myös yhteyden laadusta riippuvainen, mutta 4G Lte:ssä liikutaan siellä 30-80ms välillä. Dual carrierissa vaihtelua on selkeästi enemmän, vaikka alin lukema saattaakin olla samoissa
   
 5. tomppa1

  tomppa1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2003
  Viestejä:
  781
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tietoa, pääseekö ns. 3G-nopeuden liittymillä 4G-verkkoon? Ymmärtääkseni aikaisemmin tämä ominaisuus on "pois päältä" halvemmissa liittymissä. Eli pääseekö esim. 21M mokkulaliittymällä 4G-verkkoon? Nopeus tietty 21M, mutta yhteyden stabiilius ja latenssi olisi 4G-luokkaa. Jostain Soneran mainoksen "alareunan pikkutekstistä" pääsin käsitykseen, että näin olisi.

  Entä mitkä ovat kokemukset striimausvideopalveluista ja langattomasta netistä (kodin ainoana liittymänä)? Bad idea? Ainakin Soneralla 10G kuukausiraja, jolla ei varmaan pitkälle pötkitä striimauskäytössä?
   
 6. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 405
  Saadut tykkäykset:
  76
  Ei tuo minun mokkulani oikeastaan pidemmässä käytössä sälekaihdinherrkä ole, siis ainakaan, kun säleet ovat auki, kuten minulla on ja pimennystä varten on rullaverho, joka ei ole ollut muistaakseni ongelma. Tuo säleverho vain korostui alkukokeiluissa.
   
 7. SoneraPartio

  SoneraPartio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.12.2012
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro tomppa1,

  Puhummeko nyt puhelinliittymistä vai mokkuloista?

  Ensin mainituissa pääsy 4G-verkkoon aukeaa Fiksu + Data -paketilla (sis. 10Gt nopeaa dataa), ja siitä isommilla. Isoimmissa paketeissa nopeaa dataa on sitten tuplaten tuohon eli 20Gt.

  Mokkuloista puhuttaessa 4G-verkkoon pääsee vain 4G-paketilla,ja niissä ei ole määrärajoituksia nopealle datalle. 3G-paketista löytyy myös rajaton versio.

  Näin niinkuin lyhyesti kerrottuna. Kysy ihmeessä jos heräsi kysyttävää :)

  Tero@SoneraPartio
   
 8. tomppa1

  tomppa1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2003
  Viestejä:
  781
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainoa järjellinen "mokkula" kodin ainoaksi nettiliittymäksi on kaiketi Dovadon boksi + luotettava 4G-USB tikku. Huawein mifit soveltuu lähinnä satunnaiskäyttöön, iMO.

  Puhelinliittymäksi varmaan riittäisi 4G-liittymä, jonka nimellisnopeus olisi esim. 10M. Sillä voisi jo nettipelata ja ainakin striimien katselu onnistuisi. Hintaa saisi olla 10-15 e/kk välillä. Tarjouksesta näyttää löytyvän esim. Sonera Sopiva Super 20 e/kk (21M 4G-dataliittymä, 10G/kk, 1200min, 1000txt) ja Saunalahdelta 100M 4G 15e/kk (unlimited).
   
 9. Must@n@@mio

  Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässäpä vielä mobiililiittymän käyttäjän muistilista paikallaan pysyvissä immobiili -asennuksissa. Kuten ei-asuntovaunu -huushollin ainoana internetti-liittymänä. Kun nämä edellytykset ovat kasassa, huippunopeaa 4G -tietoliikennöintiä uusimmalla rakkula-teknologialla ei voi estää.  • Kaihtimet yms. Faradayn häkin ovet on auki
  • Ympäristön muu radiohäirintä tarpeeksi pientä
  • Stratosfäärin heijastustaso l. radiokeli yleisesti suotuisa
  • Pienhiukkas-/siitepölytaso riittävän matala
  • Puissa ei mielellään lehtiä (kesällä)
  • Puiden lumikuorma riittävän matala (talvella)
  • Ilmankosteus on OK
  • Ei sada liikaa
  • Tuuli on sopiva
  • Kämpän akkuna antaa tukiaseman suuntaan
  • Rakkula mahdollista sijoittaa ko. akkunalle ikkunakoristeeksi
  • Tukarille antavan akkunan takana ei kookkaita esteitä, kuten naapuritaloa
  • Sijoittuminen tukiasemaan nähden muutenkin OK
  • Alueena ns. kalkkis-hood, lähialueella mahd. vähän muita mobiilikäyttäjiä tappelemassa samasta tukiasemasta.
   
 10. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1


  • Pienellä oma-aloitteisella viitseliäisyydellä tällaisetkin hoituu.
   
 11. aaveilija

  aaveilija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0

  Minulla on hieman samanlainen ongelma - ja sama mokkula käytössä. DC:llä nopeus vaihtelee noin 10 - 25 megan välillä hieman ajankohdasta ja nopeustestistä riippuen, mutta jos pakottaa mokkulan käyttämään LTE:tä, eivät sivut välttämättä aukea lainkaan, ja meno on äärimmäisen tahmaista. Paikka on Etu-Töölössä, ja LTE:n pitäisi DNA:n kuuluvuuskartan mukaan siis täällä toimia.

  Huomasin ongelman alkukesästä, kun yllättäen yhteys alkoi tökkiä pahemmanlaisesti. Kun sitten tutkailin ja muuttelin laitteena setuksia, kävi selväksi, että ongelmana tosiaan on LTE-verkko. Olisikohan täällä sitten tuossa alkukesästä DNA:n laitteita päivitetty, koska aiemmin laite yhdisti aina 3g-verkkoon (DC). Ilmeisesti tuossa vaiheessa sitten löysi LTE-verkon ja yhdisti siihen.

  Liikkeessä (Sanomatalo) kävin myös ihmettelemässä asiaa, ja kun siellä testasivat, nopeustestin tulos oli 27 megaa. Tuossa vaiheessa en vielä ollut tajunnut, että ongelmana on tuo LTE, eivätkä osanneet tietty liikkeessäkään sitten kertoa, miksei laite toimi minulla kotona. Kohauttelivat vain olkapäitä ja totesivat, että täällä toimii mainiosti. En liikkeessä huomannut sitä, mitä verkkoa laite silloin käytti.

  En ole nyt ehtinyt käydä setvimässä asiaa liikkeessä uudestaan, mutta pitäisi kai mennä, koska teoreettinen nopeus liittymälleni on kuitenkin 50 megaa. Mikäli koko ajan toimisi esim. 25-30-megaisena, niin okei, mutta kun tosiaan tippuu välillä 10-megaiseksi, niin ei tunnu rahoille saavan vastinetta.

  Joo, testasinpa juuri Speedtestillä. DC:llä download 21 megaa, LTE:llä 4 megaa. Nähtävästi jotain DNA on tehnyt, koska nyt tuo LTE edes toimii. Aiemmin siis eivät tosiaan sivut avautuneet lainkaan tai oli tosi tahmaista. Näköjään DC:llä tolppia on kolme tai neljä, LTE:llä yksi, joten kovin hyvin ei LTE-verkko meikäläisen kämpässä kuulu. Pitänee joskus testailla tuota LTE:tä pihalla.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2013
 12. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 405
  Saadut tykkäykset:
  76
  Lisäantennit saattaisivat auttaa. Kysy teknisestä tuesta. Mittasin juuri oman nopeuteni ja se oli 16.77 megaa, aika hyvä. Tässä kuussa pitäisi uuden tukarin valmistua, odotan silloin parempaa nopeutta vielä. Yleensä nopeus on ollut minulla 15-20 megaa, joskus jopa 24.
   
 13. aaveilija

  aaveilija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0

  Juu, taidan käydä jonain päivänä ihan liikkeessä jutskaamassa. Itse asiassa alkukesästä kun kävin siellä eivätkä osanneet ongelmaa selvittää, niin lupasivat, että minulle soitetaan (ilmeisesti) teknisestä tuesta. Eivät kyllä ikinä sitten soittaneet, ja minultakin asia sitten jäi, kun yhteys kuitenkin DC:llä toimii suht hyvin.

  Mutta olen harkinnut kotiaseman (Kotiasema DNA Mokkula 4G WLAN S) hankkimista, kun saattaisi olla tarvetta saada tuo mokkula ethernet-liitännän päähän. Mahtaisikohan kotiasema parantaa myös kuuluvuutta?
   
 14. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Älä mene liikkeeseen, ne ovat myyjiä, ei teknisiä asiantuntijoita. Parempaa palvelua saat asiakaspalvelun / teknisen asiakaspalvelun kautta.

  Kotiasema parantaa kuuluvuuttaa, kannattaa kokeilla, tuo maksaa nyt 89e

  Tosiaan 1 palkki LTE:ä on vähän, soita aspaan ja kysy mistä suunnasta LTE lähettää ja nimenomaan LTE. Helposti antavat ensin väärin 3G suunnan.

  Sitten mene sille ikkunalla joka aukeaa kohti tukiasemaa.

  Jos ei riitä, pyydä antenneja tai sitten tietysti voit ostaa tuon Kotiaseman.

  Kotiasema myös kasvattaa WLAN verkon kantamaa ja nostaa WLAN verkon max nopeuden n. 35M > 70M
   
 15. aaveilija

  aaveilija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei, kiitos neuvoista. Pitänee tätä selvitellä teknisen tuen kanssa, kunhan ehtii. 89 euroa ei kuulosta pahalta. Verkkokaupassa taisi olla 130 e, ja mietin jo, että voisin kyllä ostaa.

  Ikkunoiden suhteen olen hieman pulassa, sillä ikkunat antavat vain suljetulle sisäpihalle. Tämä varmasti on eräs ongelma. Mutta siis 3g-verkko täällä kyllä antaa sen nelisen palkkia.

  Lisäys. Otin tuossa äsken mokkulan taskuun kauppareissulle. LTE:n kuuluvuus hyppäsi neljään palkkiin, kun astuin ovesta ulos. Kaupassa vaihteli kahden ja kolmen palkin välillä. Kämpässä mulla siis yksi palkki, joten siinäpä se.

  Lisäys 2. Hmm, nyt on kyllä LTE toiminut oudosti vaihdellen, kun olen räpeltänyt. Yllättyin hieman, että välillä siinä tuntuu nopeutta olevan. Nopeustesteissä vaihtelu on jopa 15 megan luokkaa. No, jää kuitenkin parhaimmillaankin DC:n antaman nopeuden alle, eikä LTE tunnu vakaalta (yhä siis se yksi palkki, tosin välillä hämäävästi vilahtaa toinen palkki, mutta häviää heti. Heh, härnää). Panin myös merkille, että 3G:ksi pakottettuna mokkula vaihtelee 3G:n ja DC:n välillä. Jostain lukaisin, että tämä olisi normaalia. Eli kun rasistusta ei ole, tippuu 3G:hen. Onkohan näin? En ole aiemmin moista huomannut, mutta enpä ole mokkulan toimintaa ihan hirveästi kytännytkään.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2013
 16. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Mikä olisi luotettavin tai edes vähävikaisin mokkulan tai pelkän simkortin ottava ethernet-portilla varustettu kuluttajalaite? Mahdollisimman hyvällä antennilla varustettu, luonnollisesti. Nyt on USB-mokkula tavallisessa reitittimessä kiinni ja verrokkilaitteena Samsung Note II, molemmat saunalahden korteilla. Mokkulan kanssa pahimmillaan pingaavat kaikki nettisivut ulos ennen latautumista ja aukeamista, niin hidas ja huono se on.. :hitme:
  Eihän tässä surffailusta tule enää yhtikäs mitään. Samaan aikaan taasen tuolla mainitulla puhelimella ei vaikuttaisi olevan mitään isompaa ongelmaa, joten eiköhän se ole mokkulasta ja reitittimestä kiinni, sekä huonosta kentästä talon alimmassa kerroksessa muiden talojen keskellä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2013
 17. OTJ

  OTJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  485
  Saadut tykkäykset:
  0
  Työn puolesta on A-Linkin Wnap-laitteita tullut naitettua Huawein mokkuloiden kanssa ja kyllähän ne ihan ok toimivat. Aika varmatoimisia ovat sinänsä olleet. Joskin esim. DNA:n (Sierra) 4g-mokkulat tuntuvat ottavan paremman yhteyden samassa verkossa ja paikassa kuin Huawei 4g+A-link.
   
 18. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 405
  Saadut tykkäykset:
  76
  Asuntoyhtiöömme tulee heinäkuun alussa optinen kaapeli ja myyn siksi nykyisen reitittimeni ja mokkulan. Ne ovat Sierran uusinta tekniikkaa:4G LTI reititin ja siihen mokkula. Liitännät wlan ja wifi. Nopeus on huidellut 20-40 megassa. Laitteet ehjät, toimivat hyvin ja loistokunnossa.
  Hp.150€/tarjous
   
 19. SannaM

  SannaM Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2014
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on mökillä tosi huono nettiyhteys mokkulalla. Mokkulasta lähtee antenni kun ei tahdo kentät riittää muutenl. Antenni on teipattu makkarin ikkunaan koska se on ainoa huone missä saa vähänkään kenttää. Haluaisin kuitenkin langattoman netin sinne ja ajattelin kokeilla tämän tyylistä ratkaisua: http://yrityskauppa1.sonera.fi/kaup...2b?period=24&plan=liikkuva-netti-aito-4g-teho

  Onko kokemuksia? Toimiiko?
   
 20. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 108
  Saadut tykkäykset:
  320
  Kai se toimii siinä missä muutkin, tarkista nyt ensin, mikä operaattori tarjoaa parasta kenttää "aidolla 4G:llä" (vain Sonera, muut sotkee iloisesti 3,5G:n (max 24 megaa) 4G:si (yli 24 megaa)) ja ota huomiooon, että tuo on ladattava laite, eli sisältää IMHO turhahkon akun, jota on ladattava säännöllisesti...

  T: Vesku