Mitkä on teidän äänentasot kerrostalossa.

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana zemex, 04.03.2010.

 1. jusky

  jusky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrostalossa pitää vain oppia kuuntelemaan inhimillisellä voimakkuudella. Varsinkaan musiikkia ei ole tarvis luukuttaa. Hyvä laitteisto soi hyvin myös hiljaisella voimakkuudella. Suosin myös lähikenttäkuuntelua, joka on heti toiseksi paras kuulokekuuntelun jälkeen. Lähikentässä (1m ja alle) voi kuunnella jopa vähän reippaammin häiritsemättä naapureita. Kannattaa myös opetella kuuntelemaan neutraalia soundia. +20db jylisevä subbari nurkassa ei ole naapuriystävällinen. Siinä on soundi pilalla ja siinä on naapurisopu pilalla.
   
 2. Iso-Mies

  Iso-Mies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämäkin riippuu niin monesta asiasta.

  Moni kuuntelisikin varmasti pienemmällä äänellä jos ei olisi muuta häiritsevää ääntä taustalla sen tv-katselun aikaan. Vain esimerkkinä jopa iltakatselun voi pilata äänekkäästi huriseva kovalevyllinen digiboksi. Ainakin tuo Canal Digitalin HD PVR on sen verran äänekäs että voi unohtaa "lähikatselut" jollei sitä sulje johonkin laatikkoon kuumenemaan.
  Itselläkin noin 3m päähän hurisee niin häiritsevästi iltaisin että "iltavolume" on siitä syystä hitusen korkeammalla että peittää tuon hurinan.

  Kuulokkeita en näe ratkaisijana, koska katselijoita on monesti vähintään kaksi.

  Noin yleisesti olen sijoittanut tv-katselun/olohuoneen täysin toiselle puolelle huoneistoa naapurista katsoen joten tälläkin varmasti jotain vaikutusta.

  Kokemuksesta voi sanoa että 2000-luvun vaihteen kerrostalossa oli todella hyvät äänieristykset ja sai bassot jytistä kunnolla. Tuli vielä testattua tätä tuttujen naapureiden avustuksella, alakerrankämppään ei kuulunut "luukutuksen" aikana mitään, naapuriin hitusen. Ja tämä naapuri vielä soitteli iltaisin mm sähkökitaraa vahvistimeen kytkettynä eikä sekään kuulunut kuin vaimeana kuiskauksena jos tarkkaan kuunteli.:thumbsup:  Iso
   
 3. Viilis

  Viilis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on toki ymmärrettävää, mutta sitten taas toista näkökantaa lainaten:

  Kyllä se vaan niin on että jokainen on oman onnensa seppä. Jopa se kotiteatteriharrastaja voisi tehdä töitä sen eteen (tai olisi jo tehnyt) että saa ostettua itselleen ok-talon ja palkattua sen hoitamiseen tarpeeksi palveluskuntaa, jolloin tätä ongelmaa ei olisi.
   
 4. benighted

  benighted Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.10.2000
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erona on tässä se että mä en kärsi tässä kerrostaloasumisessa mitenkään, joten eihän mun tarvi enää tehdä mitään :thumbsup:.
   
 5. kkuula

  kkuula Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  menitte sitten ruokkimaan tuota rölliä?
   
 6. iku-tursas

  iku-tursas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  Liian iso palveluskunta johtaa liikaan vapaa-aikaan. Sitykani tai poroporvari, eläimiähän nekin on. :rolleyes:
   
 7. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Mielenkiintoinen ketju, nyt kun aikaa on vierähtänyt niin onko kotiteatteri laitteista tullut jo normi kerrostalossa. Itse aikoinaan jouduin 90 luvulla suuriin ongelmiin harrastukseni takia. Pari muuttoakin sen takia ja olen siitä tähän päivään asti kuunnellut samalla volumella aina. Eli kovemmissa kohtauksissa huone tärisee. Parissa viimeisessä osoitteessa ei mitään ongelmia naapureiden kanssa lukuun ottamatta joitakin vuosia jotain mielenterveys ongelmaista. Jollaiset eivät periaatteessa ole ongelma. Nyt asuttu 9 vuotta omassa osakkeessa naapurista kuuluu myös välillä musiikkia niin kovalla että minun asunnossa tärisee vessan ovi,eipä tuo haittaa se jumputus on ihan siedettävän kuuloista. Ainoastaan joskus lievästi haittaa jos katson jotain hiljaista elokuvaa ja jumputus kuuluu leffan taustalla kun pitäisi keskittyä siihen hiljaiseen kohtaukseen. Saattaa olla että kynnys vuokralla asuvasta naapurista valittaa on pienenpi mutta tiedä sitä. Tässä talossa minun lisäksi vain yksi muu asuu omistamassaan osakkeessa muut ovat vuokralaisia.
   
 8. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 465
  Saadut tykkäykset:
  187
  Lähtee osakkeen omistajakin kuin leppäkeihäs, jos niikseen tulee.
  Taloyhtiö ottaa osakkeen haltuun ja se on siinä.
  Tosin suomessa ei ole helppoa ketään oikeasti potkaista pihalle, kuitenkin hitusen helpompaa kuin Ranskassa...

  T: Vesku
  '
  Ai niin, ne tasot, kuvittelisin, ei ole mittaustietoa, että kohtuutasolla on tullut kuunneltua, joskus voi lipsahtaa.
   
 9. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82

  Juu tiedän kyllä miten lait menevät. Nyt oli kyse siitä että saattaa olla että kynnys valittaa on osakkeen omistajasta suurempi kuin vuokralaisesta. Kuin sattumalta silloin kun olin nuori vuokralainen niin valitettiin huomattavasti helpommin kuin nyt 40 vuotiaana osakkeen omistajana. Myös 30 lähemmäs 30 vuotiaana vuokralaisena ei valituksia tullut. Mutta 20 vuotiaana kyllä hyvinkin helposti vai ovatko ajat muutttuneet?
   
 10. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Jos lain mukaan toimitaan niin elokuvien katselun takia jos häädön saa. Pitää häiriön olla toistuvaa ja pitkäaikaista. Eli käytännössä minun ei pitäisi joutua vaikeuksiin jos katson keskimäärin yhden elokuvan viikossa(sen verran keskimäärin katson joskus enemmän joskus vähemmän.) Ainakin intersstellania katsoessani tunnen äänenpaineen puhalluksena kasvoillani siinä mustaan aukkoon syökksyessä. Netistä löytyy kiintöistö sääntöjen sivuilla mielenkiintoista tietoa sinun kannattaa tutkia niitä.

  Itse en ole joutunut nyt ongelmiin naapureiden kanssa noin 20 vuoteen mutta silloin joskus yksi sälli kyllä kävi uhkailemassa ja isännöitsiäkin kerran huomautteli minua soittamalla minulle. Silloin tietämykseni oli heikompaa,ja olin nöyrempi kuin nyt olisin. Nyt sanoisin kohteliaasti että voin kyllä katsoa näitä leffoja tällä volumella ennen hiljaisuutta tämän määrän mitä katson. Viimeisessä tilanteessa oikeus päättäisi kumpi on oikeassa olen ollut valmis jo vuosia siihen että lähtisin tarvittaessa oikeuteen.
   
 11. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Tuli mieleen tosta jutusta kun tässä ketjussa jotkut hehkuttaa omakotitalossa asumisesta. Ei siellläkään voi keskellä yötä huudattaa jos asuu ahtaasti rakennetussa lähiössä Kaverille tuli poliisit kun huudatti:D

  Itsellä on kyllä mahdollisuus jos haluaisin mutta en halua katsoa elokuvia siellä kun on pieni mökki. Mutta musiikkia pystyn huudattamaan mökissä jonka lähellä on vain yksi naapuri jonka tunnen ja sen naapurin mökkiä ei näy metsän läpi. Siellä kyllä joskus on tullut testattua vanhaa denonin laadukasta vahvistinta ja tehot meinaa loppua kesken:p
   
 12. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 917
  Saadut tykkäykset:
  49
  Ei nyt millään pahalla (etenkään kun en ole naapurisi) mutta totean että hiukan erikoinen asenne sinulla.. Oletat siis tietäväsi miten taloyhtiöt ja niiden päätöksenteko toimii käytännössä, ja vieläpä osaat ennakoida sen miten paikallinen käräjäoikeus päättäisi tuommoisen tapauksen yhtiön vaatiessa huoneiston määräaikaista haltuunottoa. Ei minua ainakaan huvittaisi lähteä arpomaan tuollaisessa asiassa... laki kun on niin kuin sitä tulkitaan.
  --
  Itse olen siirtynyt jo vuosia sitten käyttämään lähestulkoon yksinomaan kuulokkeita elokuvia katsoessa, eipä tarvitse vilkuilla kelloa eikä myöskään muualta tulevat äänet häiritse kun luurit ovat tyypiltään suljetut...
   
 13. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Olen itse ottanut suuriakin riskejä elämässä ja mahdollinen oikeudenkäynti on yksi niistä riskeistä. En tietenkään voi olla varma että voittaisin,Eihän oikeudenkäynnin tuloksesta voi koskaan olla varma. Olen kyllä joutunut turvautumaan asianajajan apuun elämässäni ennenkin ja kokemusta on oikeus asioissakin. Mutta taloudellisesti olen valmistautunut tällaiseenkin asiaan mutta jo pelote siihen että mentäisiin oikeuteen voi olla monesti vastapuolelle liikaa ja se monesti käy jo niin että vastapuoli ei uskalla ottaa taloudellista riskiä niinkuin minä.

  Taloyhtiön päätöksen teosta en nyt mikään niin ekspertti ole mutta jotain kuitenkin tiedän koska olen tämän talon hallituksessa
   
 14. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Vielä sen verran yksi papparainen joka oli asunut tässä talossa ainakin 20 vuotta kun minä muutin tähän ja valitti useammallekin naapurille metelöinnistä niin annoimme sille häädön:D harvoin käy niin että se metelöinnistä valittava saa häädön mutta ku nse rupesi vielä uhkailemaankin naapureita kun sillä paloi pinna kerrankin yöllä kun se valitti että käytävässä lyötiin ovi liian lujaa. Odotin että se rauhottui ja kävin pamauttamassa omaa oveani uudestaan niin se huuteli käytäväss että se hakkaa häiriköijän aivot seinille. Ei se tietenkään tiennyt että se minä sen oven pamautin:D:D:D
   
 15. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 156
  Saadut tykkäykset:
  158
  Joskus menee musalla tasot yli 100 dB. Leffat pyrin aina katsomaan sillä tasolla, että puhe on normaalin puheen tasolla. Hiljaisuuden aikaan en koskaan kuuntele kovaa, mikä varmaan selittää valitusten puutteen. Äänentoistolaitteistoni on myös aina ollut kalibroituna pois lukien aikaa, jolloin olin juuri muuttanut omilleni. Tämäkin varmasti vähentää häiriön määrää ja tekee jäljelle jäävästä naapureihin kantautuvasta äänestä vähemmän häiritsevää.
   
 16. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Elokuvia katsoessa pitää tietenkin muistaa että niissä suuret äänenpaineet ovat yleensä hetkittäisiä (ellei sitten katso jotain toiminta elokuvia jatkuvasti) Eli ne periaatteessa ovat naapurille lempeitä usein toisin kuin musiikin soitto vaikka soitan musiikkia huomattavasti pienemmällä volumella se kyllä kuuluu niin kauan kuin levy pyörii kovalla voimakkuudella
   
 17. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Noistta kovista äänistä sellaista henkilö kohtaista mielipidettä. Tietyissä kohtauksissa haluan että äänet tulee kovalla,siis sellaisissa jotka tulisi luonnossakin kovalla esim räjähdykset lentokoneen äänet. Haluan mahdollisimman luonnollisen äänen vaikka se ääni tietyissä kohtauksissa tuntuisi epämiellyttävän vittumaiselta korville tai kovalta mutta jos se kuuluisi luonnossa kovalta niin sitten pitää leffassakin kuulua. Se kuuluu leffa harrastukseeni varsinkin näin synkempien elokuvien ystävänä että ääntenkin pitää kuulua epämiellyttävänä eikä nautinnolliselta. Tenetttiä en tosin vielä ole katsonut joten en voi kommentoida sitä. Mutta kerran kaverin asunnolla oli yk emäntä joka rupesi vittuilemaan kovista äänistä ja kaveri yritti selittää että onhan ne elokuvissakin kovalla. Emäntä sanoi että siksi sinne ei voi mennäkään ja kaveri antoi periksi ja pienensi. Minun kämpillä volume nappi on aina samalla voimakkuudella kun katson leffoja siinä 70 ja siitä ei tingitä sitä ei pienennetä jos joku vieras sitä pyytäisi ja on joskus yrittänyt pyytääkin. Tosin nykyään minulla on ehdottaa herkille vieraille kuulosuojaimia jotka minulla on tarjota.
   
 18. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 465
  Saadut tykkäykset:
  187
  ^
  Sulla ei sitten ole seinänaapureita tai sevverran tuhdit seinät, etteivät naapurit valita, meinaan äkkiä pääsee huonoihin väleihin...
  Täällä, kun on kunnan vuokratalo, vaihtuvuus on aika kovaa ja välillä on sellasta bileporukkaa joilla amisbasso raikaa...

  T: Vesku
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 069
  Saadut tykkäykset:
  554
  Sain aikoinani häädön, vaikka oli vain kaksi seinänaapuria. Poliisitkin tuli paikalle kahdesti.
  Ei ollut bileitä, mutta kun katsoo leffaa ja naukkailee keittoa samalla, jotenkin se volume nuppi kääntyy pikku hiljaa pykälä kerrallaan kaakkoon. Kerran hajosi Genelecistä kalvo. Se oli sellainen 90-luvun kaksitie passiivi hyllykaiutin. Pahus, kun hankkiuduin niistä eroon toisen hajottua. Myöhemmin googlettamalla on selvinnyt, että sen olisi voinut vaikka tehtaalla korjauttaa. Vieläkin on ikävä.
   
 20. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Katsomalla hieman ylemmäs näet että tässä nykyisessäkin asunnossa minulle on naapuri valittanut. Eikä ollut seinänaapuri vaan asui alhaalla hieman sivussa mutta ei siinä seuraavassa kerroksessa joka on asuntoni alla vaan sen alemman kerroksen alla:eek: