Mitkä on teidän äänentasot kerrostalossa.

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana zemex, 04.03.2010.

 1. zemex

  zemex Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.05.2007
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkälaista mölää te pidätte kerrostalossa laitteillanne?
  Ihan mielenkiinnosta aloin kyseleen kun oon saanut sellaisen käsityksen, että iso osa täällä olevista asuu kerrostalossa. Kuinka isolla ylipäätään kerrostalossa voi vetää päivällä ja missä vaiheessa lentää pihalle. :D

  Näihin olisi hyvä saada vastausta:

  - Volume
  - Kerrostalon valmistus vuosi.
  - Laitteisto
  - Onko tehty kelluvaa lattiaa ym parannuksia.
  - Onko tullut valituksia.

  Itellä volume tasot on siinä -30dB paikkeilla. En tiedä oonko sitten liian kiltti naapuri kun en isommalla koskaan ole viittinyt revittää. Vaikka päivällä klo 16-20 välillä leffat yleensä katsotaan.

  Kerrostalon valmistumis vuosi: 1975

  Laitteisto:
  -Wharfedale 8.4 ja center 8
  -Marantz SR4001

  Lattia on tässä ihan vaan laminaattia ei mitään hienoja lattia tai eristys systeemejä. Ei ole tullut valituksia.
   
 2. brr

  brr Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2005
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysy naapureilta miten kovaa voit soittaa, mistä sen kukaan muu voi tietää mikä niitä häiritsee.
   
 3. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jotta tässä volumetasojen vertailussa olisi mitään järkeä, niin meidän tulisi vertailla absoluuttisia volumetasoja. -30dB kun ei vielä kerro mitään varsinaisesta äänenpaineesta, lopulliseen äänenvoimakkuuteen vaikuttaa vielä kaiuttimen herkkyys ja lähteen antotaso.

  Mutta sitten itse aiheeseen, muutin n. kuukausi takaperin vuonna 2003 valmistuneesta kerrostalosta 70-luvun alun tuotokseen. Uudemmassa sai soittaa melko huolettomasti, mitä nyt pari kertaa tuli alakerran lapsiperheeltä sanomista melko railakkaasta musiikinhuudatuksesta ennen puoltayötä. Puheäänet eivät kantautuneet seinän lävitse, ongelmia oli luultavasti vain bassojen kanssa.

  Jossain vaiheessa alakerran naapurit sitten vaihtuivat (nuorempiin), eikä tämän jälkeen tullut sanomista. Viimevuoden vaihteessa asunnon isännän jatkuvan valppaustilan muuttuessa game over-modiin musiikin taso karkasi käsistä, kiitos juhlatuulella olleiden vieraiden. Joku oli myös kuvannut videon klo 4 aamuyöstä, jossa Marantzin stereovahvistimesta ruuvattiin volumea -10dB lukemiin. Tässä vaiheessa juhlasakin täytyi kommunikoida jo huutamalla. Kummasti silti nukutti, vaikka aivan siinä kaiutintolpan vieressä makoilinkin :sleep: Ihme kyllä, naapureita ei tämä tuntunut pahemmin haittaavan. Joko olivat nauttineet unettavaa juomaa samoissa määrin kuin minä tai sitten olivat uudenvuoden jossain muualla.

  Tämä nykyinen rottelo onkin asia erikseen. Kerran on saatu valitukset alakerran ylikierroksella käyvältä naisihmiseltä kun tutustuimme jumpstyle-tyyliseen musiikkiin - kello oli sentään klo 14 ja oli perjantai. Puhe kuuluu seinien lävitse ja basso varmaan viereiseen rappuun asti.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2010
 4. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Tuossa vaiheessa pelkkä valitus ei enää riitä, vaan paikalle pitäisi kutsua musiikkimakupoliisi, joka repii kuuntelijoilta korvat päästä.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 5. zemex

  zemex Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.05.2007
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin mutta ei tästä tarvi tehdä tämän järkevämpää. :)
  Jos tiedetään tila ja vehkeet voi jokainen tehdä oman päätöksen minkälainen mökä lähtee -30dB tai -10dB asennoilla. Antaa siis hieman suuntaa eli ei tarvitse alkaa mittailemaan.

  Ainakin minä osaan päätellä. Jos oon menossa live keikalle ja tiedän, että mukaan lähtee esimerkiksi 8x Turbosound TSB-118 ja 4x Turbosound NuQ-15 niin mökää on tulossa. Ainakin se 85dB.. Olipa huono esimerkki..

  Täysin oikeassa olet kuitenkin..
   
 6. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  -69 rakennettu kerrostalo, peruskorjattu vissiin -04 ja ihan liian lujalla tulee kuunneltua elokuvia ja musiikkia.

  Tosin alimmainen kerros ja yläkerrassa asuu yks palikka jonka kanssa tuli riideltyä vähän aikaa, mutta se hävis sen riidan ja nykysin saan soittaa ihan rauhassa, tosin en luukuta yöllä.

  Sivunaapurina asuu yksi kiva vanha rouva joka on kuuro ja sitä ei ole ikinä mikään häirinnyt, kun olen pari kertaa kysynyt.

  Vapaasti saa olla :)
   
 7. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  Kyseessähän oli vain ja ainoastaan tarkoitus testata kaiuttimien kykyä muuttaa huoneen nettotilavuutta - jumpstyle oli oiva väline tähän tarkoitukseen :D
   
 8. Aktiini

  Aktiini Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Talo valmistunut -08 ja 5.1 setillä tulee soiteltua omaan makuun kyllä riittävän lujasti. Kertaakaan ei ole valituksia tullut vaikka vappuna ja kesällä saatto parina iltana venähtää puolen yön yli guitarhero sessarit volumen ollessa 35 (selvänä ei ikinä yli 25). Iltasin alan hiljentään 9 mennessä ja viimestää 10.

  Talon äänieristys on ilmeisen hyvin kuosissa sillä, kun yläkerran 20-vee pariskunnan juhlintaaa tulee kuunneltua hipi-hiljaa makkarissa saa "vittu mää oon kännissä"-huudoista ja ladygagapokerfacesta juuri ja juuri selvää. Vanhukset voivat olla herkempiä, mutta omia unia eivät ole onnistuneet vielä kertaakaan häiritsemään. Alakerrasta ja seinien takaa ei ole kuulunut mitään. Kiitos rakennusinsinöörit:king:
   
 9. jusky

  jusky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika reippaasti tulee välillä soiteltua. Valituksia en ole kuitenkaan saanut koskaan. En tapaa huudattaa enään klo 20-21 jälkeen. Kerrostalon valmistumisvuosi on 1972. Äänieristys on semmoinen tyydyttävä. Vessojen ja käytävän äänet ovat dominoivia. Kova ääninen puhe kuuluu läpi varsinkin aamutuimaan, kun korvat ovat herkät. Mitään huonekaluja ihmeempää akustointia/eristystä ei ole. Subbareiden ja kaiuttimien jaloissa tykkään käyttää kumia, sinitarraa tms. eristeenä. Volyymista nyt on vaikeata sanoa sen enempää, kun en omista dB-mittaria. Harmanissa on joskus käynyt pienessä pierussa volume -20 asennossa. Maganatit eivät kuitenkaan ole mitenkään hirveän herkät kaiuttimet. Ehkäpä ääntä on ollu siinä 90db parhaammalla puolella, kuitenkin yli naapurisovun :)

  Kahdet eri laitteistot.

  1.
  -Harman/Kardon hk970 ja hd970
  - T.Amp TA1400 mk-x
  -Magnat Q903:t
  -subbaria ei tällä hetkellä tässä laitteistossa (on ollut Monolith). Tekosessa on tuplamono DIY:t (XXLS10" alumimiun). T.Amp vahvistimena :)

  2.
  -Genelec 8020
  -T.Amp S-150
  -Behringer VMX-1000 mixeri
  -FBQ2496 (BFD)
  -DIY Peerless XLS10 +XLS10 passiivi ~30L kotelossa.
  -PC toimii äänilähteenä

  mitään älytöntä bassomurinaa tuskin kuuluu minnekkään, koska laitteisto on hyvin neutraaliksi säädettynä/EQuttuna, mutta kyllähän tuota tulee välillä luukutettua :) eipä kai päiväsaikaan tapahtuvasta reippaammastakaan kuuntelusta oikein voi mitään sanoa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2010
 10. janolle

  janolle Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  0
  Entisessä kämpässä tuli kokeiltua yli 110dB tasoja ilman valituksia... :hitme: Yli 100dB mörähdyksiä kuului silloin aika useinkin. Kai ne naapurit osasivat arvostaa Puhdasta Passoa™. :p

  Nykyään ei ole subbaria ja rajoittimena toimii kaksivuotias pojankoltiainen. Tasot ovat luokkaa 90dB maksimissaankin...
   
 11. koomapoika

  koomapoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Keskustan tuoreessa kerrostalossa oli JVC joku paska 5.1 vahvari ja OR:n ikivanhat kajarit ollu kovalla koetuksella: 2 kerrosta alempana oleva tuttu oli kuullut, että Snoop se siellä soi klo 04.00.

  Nyt on HK:n 355 ja Wharfedale Diamond 9.5, lähtee enemmän kuin tähän mennessä edes kännissä tulis koitettua. Tosin BR leffoissa on volat olleet jopa -17 tasossa, ja kun muijan kans ollaan katottu niin älytöntä luukutustakaan tuskin on voinut harrastaa. Se ääni on jontekin laadukasta ja vaativaa, että saa het vetää +8 kun siirtyy DVD -> BR. (Jos joku osaa selittää miksi niin olis kiva)
   
 12. mishrak

  mishrak Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  -63 valmistunut kerrostalo. Marantz sr-3001, leffoilla ja musabluraylla n. -18db. Musalla 2ch: -25db. Ei tietänkään aina näin kovilla. Leffat toki yleensä tuo -18db. Kaiuttimina magnat 500 sarjalaisia + xls200.

  Lisätäänpä: leffoilla maksimit jotain 95db. Musalla kovimmillaan 85 ei siis maksimi vaan tasaisessa kuuntelussa. Kertaakaan ei ole valitusta tullut. Naapurin mummo väittää ettei täältä kuulu mitään. Toinen naapuri alakerrassa josta ei ole valituksia kuullut. Eikä tietenkään n. 21 jälkeen enää mekasteta lainkaan. Päivällä parasta leffoja katsoa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2010
 13. prodigy

  prodigy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  743
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaankin johtuu suuremmasta dynamiikasta, eli vaikka pelkkä puhe kuuluu hiljempaa kuin DVD:llä, toisaalta taas massiiviset räjähdykset jne. kuuluvat voimakkaammin. Tietysti suurempi bittivirta vähentää pakkausartefakteja sun muuta kuonaa, joten äänen voisi kuvitella olevan jo tästä syystä BR:llä "rasittamattomampi".
   
 14. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuo "Ei ole tullut valituksia" on joissain tapauksissa suorastaan koominen heitto, ainakin sivullisen silmin tarkasteluna (siis kun seinät tärisevät, ikkunat helisevät jne.). Itse olen -vuosia sitten, opiskeluaikoina- ollut kerrostalossa bileissä, joissa jatkojenkin aikaan omiin korviin otti, kun äänenpaine ja särökin olivat niin hirvittäviä (volume aivan tapissa). Ja heppu naureskeli, että ei ole kukaan koskaan valittanut. Ja tottahan se kai sitten oli(?), ainakin monta vuotta hän asui samassa osoitteessa.

  Eikö kukaan täällä muka ole koskaan kuullut kenenkään työkaverinsa, tutuntuttunsa jne. valittavan siitä, kun se naapurin piripää tai kuka milloinkin taas kuunteli aamuneljältä niin, että korvatulpatkaan eivät auttaneet nukkumaan. Päälle pitkä litania kirosanoja.
  Ja siis niin, että ei ole joko uskallettu tai kehdattu mennä soittamaan ovikelloa, tai edes ajateltu moista.

  Eli jotkut naapurit kyllä rohkenevat valittaa/kommentoida/keskustella pienestäkin asiasta, kun taas toiset vain kärsivät hiljaa ja vetävät unilääkkeitä, sekä vertailevat silmänaluset mustina erimerkkisiä korvatulppia. Pienellä hennolla opiskelijatytöllä voi olla melkoinen kynnys lähteä rimputtamaan ison ja karvaisen DVD Plazalaisen ovikelloa, vaikka rappukäytävän ovi pullistelisi äänenpaineesta ja postiluukku olisi vaakasuorassa jokaisen tykistökeskityksen kohdalla.
   
 15. janolle

  janolle Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisin allekirjoittaa. Siksi naapurilta kannattaa kysyä jo ensimmäisen säätösession jälkeen että oliko ääntä liikaa ja samalla antaa vaikka puhelinnumero että voivat soittaa jos tuntuu että häiritsee. Ei se sama äänenpaine aina naapurista tunnu samalta joten on vähintäänkin kohtuullista antaa naapurilla helppo tapa puuttuä häiriöön ja kohteliaasti antaa naapurille rauha kun sitä tarvitaan. Kotiteatterin mökä ei ole kovinkaan miellyttävää kuunneltavaa esim. kun päätä särkee, sen tietää plazan bassopäätkin.
   
 16. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri näin. Suomalaisessa kt:ssä sikailun pitää jatkua keskimäärin pitkään että kynnys valittaa ylittyy.


  Kaiutinkuuntelu ja kerroslato eivät käy yksiin uutistenkuuntelua hifimmällä tasolla. Oikea tapa todellisille äänentoistajille on käyttää kuulokkeita. Näin voi kuunnella aina sillä volumella kuin haluaa ja kuuntelurauha on 100%.
  Spotissa viihtymättömät kajarihäiriköt saattavat tarvita alkuun hieman koulutusta luonnostaan keskittynyttä sorttia olevasta kuulokekuuntelusta mutta tekemällä oppii.
   
 17. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mua ei häiritse naapureiden metelit ja olisi suotavaa ettei munkaan metelit häiritse naapureita.
  Jos ei osaa asua kerrostalossa, pitää muuttaa maalle.

  Eniten HÄIRITSEE joku naapuri joka mäkättää kaikenlaisesta, onneksi sellaisia ei meidän rapussa asu...
   
 18. miggis

  miggis Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan oikein, jos ei osaa asua kerrostalossa ilman meluamista, pitää muuttaa sinne maalle elämöimään kuin lauma luolamiehiä ensimmäisen biisoninsa kaadettuaan :rolleyes:

  Melko lapsellinen/itsekeskeinen asenne ajatella, että kerrostalossa saisi mielinmäärin meluta ja jos joku ei sitä siedä, niin joutaa maalle :D  2004 valmistuneessa kerrostalossa asustan, laadultaan suorastaan *ittumaisen huono äänieristys, puhe kuuluu seinistä läpi heittämällä, mikä nyt ei ole haitannut kun nuo apinoivat juntit ilmeisesti sinne maalle muuttivat meluamaan.

  Enempi ihmetyttää se, miten helposti askeleet kuuluu&kaikuu, lienee naapureina ollut t-rexejä jurassic parkista kun ihan kirjaimellisesti saaneet vesilasin veden aaltoilemaan pomppiessaan ympäriinsä keskellä yötä :D

  Opiskelija-asuntojen laatua, seinät pahvia siis.

  Itse en kovinkaan kovalla kuuntele musiikkia/leffoja, jos enemmän jytää tahtoo niin sitten kuulokkeet korville, eikä tarvitse itsekkään häiriintyä naapurista kuuluvaan töminään jonka yli hiljaisimmat repliikit menee kuulumattomiin.

  Kerrostalot on kieltämättä huonoja äänentoistoharrastetta silmälläpitäen, etenkin jos sitä "äänentoistoa" harrastetaan kello 4 aamuyöstä riemakkaalla yhteislaululla höystettynä ;)
   
 19. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vuonna '89 valmistunut kerrostalo. Selvinpäin ei kehtaa soittaa niin isolla, että edes kuuluisi naapurin puolelle (käyty tarkistamassa omin korvin). Siis normaalisti pystyy kattelemaan leffoja + kuuntelemaan musaa ihan ympäri vuorokauden. Arviolta 75 - 80 dB tasolla.

  Pari kertaa on sitten humaluspäissään lipsahtanut + 100 dB (mitattu dB-mittarilla). Se kuuluu varmaan jo naapuriinkin. Viimeksi Uuden Vuoden juhlinnassa, mutta melkein koko taloyhtiön hallitus oli paikalla, joten ei ollut huolta :D
   
 20. burner

  burner Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  655
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekseen kun päiväsaikaan haluan nautiskella elokuvista niin kyllä tuossa Jammun vahvarissa lukee usein se -20. Kauniimpi osapuoli kun on vieressä niin lukemat on -30. Basson tulo taloon on hieman ehkä tiputtanutkin noita lukemia, äänenpainetta tuntuu riittävän ilman volumen nostamista kovemmalle. Tietysti joskus tuntuu etä elokuvissa vaihteleekin nuo ääniraidat jonkin verran. Terminator Salvation esimerkiksi hyvänä ääripäänä tuolle matalemmalle äänelle. Samaa sanoi ystäväni joka asuu omakotitalossa ja saa rauhassa kääntää volumeja haluamaansa asentoon. Meinasi kuulemma tulla löysät housuun elokuvaa katsellessa.

  Bileet on sitten asia erikseen ja siihen kun vielä sekoittaa alkoholin kanssa läträämisen niin helpostihan siitä sanomista tulee. Kertaalleen on joku ystävällinen naapuri soittanut ihan pari poliisisetääkin käymään ovella kun musiikki ja laulu yltyi liian kovaksi:) Poliisit olivat kyllä ihan mukavia ja ystävällisiä, mutta hieman hämmästyivät kun sapuivat keskelle 80-luvun naamiaisia.

  Ja samaa mieltä olen kyllä siitä että kerrostalossa pitää jollain tavalla hyväksyä noita elämän ääniä. Itse en lähes koskaan häitse muita omalla möykkäämiselläni. Ja jos elokuvan katselukin venyy niin äänentaso on erittäin hiljaisella tai kuulokkeet korvissa katsotaan. Joten kyllä niitä naapureita huomioonkin otetaan. Ja olen laskenut että meidän kerrostalossa on ainakin 3 muuta musiikin tai elokuvan ystävää. Plus pari muusikkoakin. Enkä kyllä montaa kertaa ole päreitäni polttanut heidän takiaan. Yksi huonon musiikkimaun omaava tosin tuppaa joskus soittamaan turhan bassovoittoista musiikkia keskellä yötä. Mutta vielä en ole ainakaan mennyt ystävällisesti soittamaan ovikelloa:)