Mitkä langattomat?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Team-O, 03.10.2007.

 1. andybandy

  andybandy Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uudet luurit on hakusessa ja kriteerit tämmöiset:

  -langattomat
  -mikrofoni
  -koko korvan peittävät

  Yrittänyt etsiä ja tuntuu että aina joku kriteeri ei täyty. Onko tämmöisiä?
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Entäpä tällaiset: http://www.steelseries.com/int/products/audio/siberia-v2-full/information

  Plazalla taisi joku vastikään hankkiakin Siberiat. Search varmasti auttaa, jos kokemuksia haluat etsitä. Kovin ovat olleet suositut ja pidetyt.
   
 3. andybandy

  andybandy Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ei vissiin kannata kiireellä vastata näihin; pahoitteluni. :OI En ole pahemmin kuullut langattomista mikrofonillisista kuulokkeista... Eivät taida ainakaan mitään mainstreamiä edustaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2010
 5. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse ratkaisin ongelman Nokian BH-500:lla, eli erillinen Bluetooth-vastaanotin johon käy kaikki luurit. Hifiä se ei ole johtuen BT:n häviöllisestä pakkauksesta mutta useimmiten ajaa asiansa eikä suhise.
   
 6. Calla

  Calla Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nuo olivat kyllä positiivinen yllätys kun kävin niitä kokeilemassa, mikkiä en saanut kokeiltua, mutta kuulokkeiden äänenlaatu oli hyvinkin siedettävä. Ei tämä pärjää Sony MDR-DS7000 luureille (ja luultavasti 7100), mutta parhaimmalta kuulostavat Bluetooth-luurit mitä minä olen kuullut. Langallisina voivat kuulostaa vielä paremmilta, tämä jäikin silloin testaamatta, kun ei ollut mitään järkevää äänilähdettä tähän käyttöön.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2010
 8. Conard

  Conard Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2009
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin eilen hakemassa Sennheiserin SR160:set Verkkokaupasta. Pikaisen kuuntelusession jälkeen parannus vanhoihin Philipsin langattomiin (mallia Clas Ohlson tai jotain) oli huikea ja nuo biittasivat myös ihan ok:t Sonyn kajarit.

  Isommilla volyymeilla alkaa esiintyä ehkä jonkinlaista epämiellyttävyyttä äänessä, eli eivät nuo varmasti kovimpien hifistien vaatimuksia täytä. Mut ah, sitä langattomuuden kätevyyttä! Sen huomioon ottaen äänenlaatu täyttää minulle kaikki kriteerit, ja luulen, ettei noita enää koskaan vaihtaa tarvitse.

  E: Hinta oli 129,90e. Paketissa ei ole muuntajaplugia isompaan aukkoon (6,3mm?), joten kannattaa ostaa kyseinen välikappale saman tien. Tuo oli mielestäni erikoista, koska ymmärtääkseni paremmissa kuulokkeissa on yleensä vakiona tuo isompi plugi. Mutta nämä on ilmeisesti suunniteltu pitkälti myös kannettavaan käyttöön. Toinen hölmö juttu oli, että mukana oli ladattavat paristot vain kuulokkeisiin (pienempi sormiparisto), mutta ei lähettimeen (isompi sormiparisto), joten ostajan tulee varustautua omilla (ladattavilla) paristoilla.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2010
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Otin koekäyttöön Sennheiser RS 160:t, joten seuraavassa hieman arvion tynkää.

  Rakenne ja ergonomia:

  Kuulokkeet ovat suhteellisen jämäkät, vaikkeivat omaa metallirakennetta -- hieman varmemmanoloiset kuin aiemmin omistani HD 600 -luurit. Ulkonäkö on suhteellisen pelkistetty, joskin aavistuksen "hifimpi kuulosuojain" -tyyppinen. Yhtenäisen rakenteen takia patterinvaihdossa on päädytty mielenkiintoiseen ratkaisuun: patterikammio löytyy kuulokkeen korvaosan takaa, jonka saa irti kieräyttämällä sitä vastapäivään.

  Lähetinyksikkö on aika lailla jääkiekon kokoinen ja tyylikkään näköinen. Se ottaa virtaa joko verkkovirrasta tai pattereista (käytän tällä hetkellä jälkimmäistä ratkaisua). Onkin aika hienoa, että siirtäessäni kuulokkeita ja lähetintä toiseen huoneeseen minun ei tarvinnut kuin laittaa lähetin pöydälle, kytkeä kaapeli kannettavan kuulokeliitäntään, ja kytkeä kuulokkeet ja lähetin päälle -- ei töpseleitä, ei ylimäärisiä kaapeleita. :thumbsup: Plug and play!

  Kuulokkeet istuvat päähän suhteellisen mukavasti ja korvaosat asettuvat mukavasti korvien ympärille. Pehmusteet eivät ole samaa tasoa kuin mitä highendmaisissa langallisissa kuulokkeissa, mutta ovat kuitenkin mukavemmat kuin Sennheiserin midrange-malleissa. Voisin kuvailla pehmusteiden tunnetta korvien ympärillä seuraavaan tapaan: tiukkaan pakattu vanu ohuen mutta kovapintaisen "muovisen" nahan sisälllä. Joka tapauksessa näitä kuulokkeita on mukava pitää päässä enkä usko niiden rasittavan korvia pitkilläkään kuuntelusessioilla.

  Suorituskyky:

  Kokeilin kuulokkeita kannettavalla tietokoneella toistaen Spotify-ohjelmalla musiikkia (maksullisen Spotifyn kautta korkeammalla bittivirralla). Ääni oli suhteellisen lämmin, kohtuullisen erotteleva, hitusen kirkas ja aavistuksen verhoutunut. Siellä oli mukana myös matalien taajuuksien tynkääkin, mikä on positiivista, mutta bassofaneille nämä eivät ole omiaan. Langattomiksi kuulokkeiksi ääni oli erittäin hyvä.

  Kokeilin vertailun vuoksi mitä langalliset kuulokkeet toisivat lisää soundiin. Vaihdoin RS 160:n tilalle Beyerdynamic DT 990 2005 Ed. -kuulokkeet, joita voisi jo luonnehtia huippukuulokkeita muistuttaviksi :)king:). En valjastanut käyttööni kuitenkaan kuulokevahvistinta, ja niimpä menetän osan Beyereiden tehosta. Suurin asia minkä huomasin heti oli verhoutuneisuuden poistuminen: olin lähempänä esitystä. Huomasin myös sen, että bassoraita toistui huomattavasti pontevammin.Yleisesti ottaen ääni oli erottelevampi ja laadukkaampi kuin RS 160:ssä, mutta yöstä ja päivästä ei missään nimessä voida puhua. Itse asiassa yllätyin kuinka lähellä ne pääsivät Beyerin tasoisten kuulokkeiden soundia. :naminami:

  Loppuun sananen toimintasäteestä. Kävelin hitaasti kuulokkeet päässä noin 15 metrin päähän vaihtaen huonetta kolme kertaa (sulkien ovet perässäni). Äänenlaatu ei heikentynyt missään vaiheessa eivätkä kuulokkeet missään vaiheessa suhisseet tai kohisseet. Vasta kun siellä 15 metrin päässä ja kolme puuseinää minun ja lähettimen välissä menin kaapin taakse pätkäisi yhteys poikki kuulokkeista. Aika hyvin! :thumbsup:

  Yhteenvetona RS 160:t ovat erittäin hyvät langattomat kuulokkeet. Nämä tulivat isäukolle, joka käyttää niitä läppärin kanssa ja joka on tällaista maleksia-tyyppiä, joka haluaa käyskennellä ympäriä taloa luurit korvilla. Alunperin olin päätymässä RS 120:iin ajatellen, ettei muita vaihtoehtoja kohtuullisessa hintaluokassa ole. Onneksi kuitenkin tuli tapani mukaan tehtyä taustatyötä sillä nämä Sennheiserin kolme kuulokeuutuutta (RS160/170/180) edustavat käsittääkseni kauan kaivattua askelta eteenpäin langattomissa hifikuulokkeissa. Ei enää korvalehdet huutamaan saavaa ergonomiaa, ei enää suhinaa, ei enää puutteellista ääntä... Soundi on langattomiksi kiitettävä, toimintasäde on loistava, ja kun lähetinyksikkökin on jääkiekon kokoinen kevyt rasia, joka ei vaadi edes verkkovirtaakaan välttämättä, niin RS 160:t erottuvat edukseen langattomien kuulokkeiden sekalaisesta ja pienestä joukosta. Suosittelen lämpimästi! :naminami::naminami::naminami::naminami::naminami:
   
 10. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Onko kukaan vertaillut vanhan malliston RS-130 vs. uuden malliston RS-160 äänenlaatua keskenään? Siis muilta osin kuin analogisen sihinän jne. poistumisen osalta?

  RS-130:t on talossa ja niille on yhä käyttöä, mutta nyt harkitsen hankkivani lisäksi RS-160:t tietokonekäyttöön. Tässä olisi hyötyä pienestä lähettimestä, vaikka toisessa paikassa taas RS-130:n iso laturilähetin on kätevä.

  Äänenlaaduksi riittäisi RS-130:n veroinen tai parempi, mutta alaspäin en haluaisi mennä. Yltääkö RS-160 tähän?
   
 11. Rötvääjä

  Rötvääjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2010
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. Juzecko

  Juzecko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt ne sitten jo mykisty, nuo Philipsin SHD8900:t. Vein pois ja otin Sennheiser RS 170:t tilalle. Stokkalle kun kiikutti noita Helmikuun etuseteleitä niin hinta tippu 199€ -> 160€.

  Pakko todeta että Sennheiserit on huomattavasti kevyemmät ja istuvat päässä paremmin. Ei näistäkään mitään suhinoita lähde, kunhan säätää volumet kohdilleen.
   
 13. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itse itselleni vastaten. Päätin lopulta hankkia RS-170, koska latausteline lähettimessä on tässä työpöydällä kätevä. Jo lyhyen arvion perusteella voi todeta, että äänessä pesee RS-130:n. Hieno laite ja tyylikkäästi tuotteistettu manuaaleja ja pakkausta myöten.

  Ainoa huonompi ominaisuus on volumesäädön toteuttaminen kahdella vaikeasti käsikopelolla löydettävällä litteällä nappulalla rullan sijaan, mutta liittynee varmaan digitaalisuuteen.

  Hinta oli 150 +postipaketti.
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Minusta taas nappulat on kuulon varjelun kannalta hyvä ratkaisu. Vuonna nakki allekirjoittaneen äiti osti langattomat kuulokkeet, joissa oli se rulla toisessa luurissa alhaalla. Lukemattomia kertoja tuli käsikopelolla vahingossa rullattuna volyymit kaakkoon ja korvat saivat tuta omaa piippailuaan. Herää tietenkin myös kysymys, että miksikäs niiden äänenvoimakkuutta pitäisi olla koko ajan säätämässä. Käsittääkseni äänentasoa yleensä säädetään muualtakin kuin itse kuulokkeista (vahvistimesta, tietokoneelta jne.).
   
 15. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  No se on vähän sen langattomuuden idea, ettei tarvi olla sen itse toistolaitteen lähellä tai langanmitan päässä. :p

  Eihän sitä säätöä juurikaan tarvita esim. levyä tai nettiradiota kuunnellessa, mutta sekalaisissa mp3sissa tasot vaihtelee aina jonkin verran, jos ei ole tehnyt toimia niiden tasaamiseksi.
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kauko-ohjain on keksitty; yleinen tarvike myös HTPC-ratkaisuissakin. :hitme: Toki jos kuuntelet ei-HTPC -koneelta musiikkisi, ja play-klikkauksen jälkeen hipsit toiseen huoneeseen pois työpöydän luota, niin ehkä silloin tuota äänenvoimakkuuden säädintä tarvitaan. Toisaalta vaihtelevatko nuo kipaleiden tasot oikeasti niin paljon, että mielenrauhasi särkyy, mikäli kaikki eivät toistu tasan samalla desibelimäärällä.

  Anyway, minusta vaan se on ihan positiivista, ettei mainitsemasi volyymirullan (johon siis kuitenkin tartuttaisiin näkemättä sitä mahdollistaen käsikopelolla saavutetun liiallisen vierityksen) kanssa tarvitse pelleillä.
   
 17. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  7
  No tottakai siitä kuulokkeiden omasta volumesta on helpompi säätää kuin erilisestä kaukosäätimestä, ja rulla on aina nopeampi/mukavampi kuin napit. Itse käytän langattomia enimmäkseen TV:n kaverina, ja jääkaapille mainoskatkolla lompsiessa kompresoidut mainokset vaatii volumen säätöä - ompahan kätevä säätää tarvittaessa kovemmallekin jos sinne keittiöön juuttuu pidemmäksi aikaa ja mainokset loppuu tms. :thumbsup:

  Omissa langattomissa on vielä sekin "ominaisuus", että niille tuleva signaali on pakostakin väännettävä ns. tappiinsa, ettei kohinan taso seuraa sitä volumen tasoa (jos säätää sitä lähteestä), eli kuulokkeiden omalla volumella kohina voidaan minimoida.
   
 18. _niko_

  _niko_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.04.2004
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse ajattelin hommata joko Sennheiserin RS-130 tai RS-160 mallin PC:n kaveriksi kaiuttimien aseman ajajiksi. Mietin tässä vaan, että meneekö nuo ihan hukkaan, jos isken ne kiinni emon integroituun äänipiiriin?
   
 19. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 375
  Saadut tykkäykset:
  68
  Minulla on Sennheiser HD 595 luurit nykyisin. Onko foorumilaisista kukaan päässyt vertailemaan noita Sony MDR-DS7100 langattomiin luureihin? Minkälainen on ero? Tilasin juuri Price Japanista nuo langattomat, niitä on kehuttu, uskoisin, että ovat laadukkaat nuo Sonyn luurit.

  e:tuosta Sennheiserien ja Sonyn äänen laadusta löysinkin jo tästä ketjusta vastauksen.

  hkj saakohan noita adaptereita vielä Biltemasta(the 2 adapters are the same, dc9v, 600mA (more mA is ok), positive inside, and the plug size abt 4.5mm.)?
  Mikä on tuotenumero?
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2010
 20. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse ostin Motonetistä nuo omat, katsotaanpanpas toimiiko tuo vanha Bilteman linkki vielä.

  Toimii, mutta ovat "tilapäisesti" loppu. Eiköhän noita vastaavia edelleen jostain löytyne, omat Motonetin palikat toimivat edelleen vaikkakin nyt jonkin aikaa ollut vaan yksi käytössä (vaihdan aina johdon lähettimestä luureihin ladatessa). Yhdellä pärjää siis erittäin hyvin jos lähetin ei ole hankalassa paikassa.

  http://www.biltema.fi/osteri/osteri...index_kauppa.htm&linkki=38112.htm&tuote=38112
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2010