Miten ohjelmat nykyään tallennetaan

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Electron, 27.12.2015.

 1. rkr

  rkr Member

  Liittynyt:
  05.03.2013
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menee siinä puolisen tuntia tai vähän päälle kun säädät sen boksin mieleiseesi kuntoon noilla satshopin Suomi imageilla. Sen jälkeen siihen ei tarvi koskea jollei tule uusia kanavia tms. jolloin pitää laittaa suosikkilistat kuosiin jne. Mutta ei ole siis mikään plug and play laite.
   
 2. John-117

  John-117 Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  31
  Eikö Electronin huushollissa ole pöytämallista kunnon tietokonetta? Jos on, laita nyt vaan TV-viritinkortti sen vapaaseen PCI-paikkaan, etsi internetistä (köh köh... vink vink.. :D) DVB-katselusofta käsiisi ja sinulla on tallentava digiboksi. PC toimii taustalla tallennustalkkarina ja surittaa katsottavaa NAS:n levyjakoon. Mistä huushollin tyhmemmät laitteet voivat sitten toistaa niitä.
  Kai tuo Boxee Box osaa toistaa mpeg2/H.264 -pakattuja .ts -tiedostoja?

  http://www.amazon.de/Terratec-Ciner...=1452878120&sr=8-22&keywords=terratec+cinergy

  Minulla on tuo kortti ja DVBViewer 4.5 -yhdistelmä Man"Caven" PC:ssä, joka siis meillä toimii kaikkien muiden rooliensa lisäksi myös huushollin DVB-C -tallennussutenöörinä. Kaikin puolin hyvin käyttäytyvä ja toimiva kortti Win 7 + DVBViewer 4.5 -alustalla. Viitisen vuotta ollut nyt remmissä, eikä loppua ole näkyvissä.
  Muita uudempiakin DVB-C -kortteja tietenkin markkinoilta löytyy, mutta niiden (ajureiden etupäässä) toimivuudesta minulla ei ole kokemusta. Jos oikeaa tietokonetta (pöytäkonetta) ei ole käytettävissä, USB-mallinen viritinkortti on myös optio. Niistä minulla on huonoja kokemuksia, tosin ne kokemukset ovat jo viisi vuotta vanhoja. Ehkä kehitystä on niissäkin tapahtunut.
   
 3. Electron

  Electron Member

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  903
  Saadut tykkäykset:
  22
  Vink vink :cool: kyllä on pöytäkone mutta ei olohuoneessa ja läppäreitäkin on useita. Kaikki on hankittu ja confattu sillä periaatteella että mitään ei tarvitse muuttaa viiteen vuoteen ja että pysyy koossa (HP ProBookkeja). Niinpä kaikki turha on poistettu tai estetty.
  Minä olen vähän vanhakantainen näissä olohuoneen laitteissa. Ostan edelleen CD-levyjä jne.. Olohuoneessa ei kuunnella pakattua musiikkiakaan.
  PC ratkaisu varmaan on hyvä sinkulle mutta meillä boksia pitää osta käyttää myös jälkikasvu ja vaimo joten pitää olla simppeliä enkä toisaalta halua tehdä ylläpitohommia niinpä kaiken pitää myös toimia. Ei siis käyttispäivityksiä, buutteja tms. kesken ohjelmien katselua tai tallennusta. Ei myöskään systeemin varmuuskopiontitarpeita mikä PCeiden kanssa on pakollista jotta vältytään uudelleen asentamiselta jos jotain menee itsestään solmuun.
   
 4. Electron

  Electron Member

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  903
  Saadut tykkäykset:
  22
  rkr, noihin puolen tunnin pikkujuttuihin ei voi kuin nauraa. Töissä on tullut niin monta kertaa nähtyä näitä puoeln tunnin juttuja. Ihan suurissakin softatalosisa missä työmäärän arviontiin on pitkät perinteet, tyypillinen virhe 2-3 kolmin kertainen ja silloin puhutaan kuitenkin tekijöistä jotka tietä mitä tekee.
  Tuo puoli tuntia voi olla aika sinulle joka olet kyseisen vermeen kanssa touhunnut. Jos minä aloitan niin pelkkien valmsitajan termien ihmettelyyn menee puoli tuntia puhumattakaan siitä kauanko menee että jostain saa kaiveltua kuvaukset miten laite parametreja käyttää eli mitä kaikki parametrit tarkoittaa ja tekee. Tähän kun lisätään muutama ihmeellinen jumiutumine tms. niin lopputulema on viikon illat ja yksi lauantai => ei kiitos. Sorry mutta minulle noiden laitteiden konffaus ja toimimaan saaminen ei ole harrastus. kaikkein vähiten keskentekoisen softan debuggaaminen.
   
 5. rkr

  rkr Member

  Liittynyt:
  05.03.2013
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen satshopin imagen mukana tulee A4 jossa kerrotaan miten laitetta konffataan ja käytetään. Sen läpikäymiseen menee noin puoli tuntia. Jos tuo tuntuu liian vaikealta niin kannattaa käydä gigantissa tai verkkokaupassa kokeilemassa millaista tämän päivän off-the-shelf tallentavien digiboksien tarjonta on. Itselläkin oli T2 tallentava topfield pari päivää ennenkuin palautin sen ja ostin Ultimon tilalle. Tuo toppari buuttaili itsekseen, hukkasi kanavalistat ja oli tallennus ominaisuuksiltaan jostain vuoden 1995-2000 paikkeilta.
   
 6. John-117

  John-117 Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  31
  Paha tietokoneallergia siis.
  Sitten vähiten tietotekniikan kanssa toimimista sisältävä salonki-solution sinulle olisi se USB-tallennusominaisuudella varustettu uusi telkkari. Näissä halvemmissa purkkaoptioissa (mitä sinulle on tässä ketjussa ehdoteltu) tietotekniikan kanssa toimiminen on aina keskeisesti mukana. Sitä ei pysty välttämään.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2016
 7. jmo

  jmo Member

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  758
  Saadut tykkäykset:
  12
  Mitenkään muuten asiaan liittyen:
  Siis kyseessä on ihmisiä, joiden pitäisi tietää mitä tekevät, mutta valitettavasti asia ei ole koskaan ollut noin.
  Tuskin tiedän toista ammatinharjoittajaluokkaa, jotka niin helposti pystyvät osaamattomuutensa peittämään.

  Valitettavasti siis näin on ollut aina.
  Nykyään puhutaan ns. ICT-ihmisistä, ex-IT-ihmisistä ja ex-ATK-ihmisistä.

  Yhteistä näille on, että tehdään mitä arvaillaan ilman testauksia, eikä se ole kenenkään syy kun päivityksien jälkeen mikään ei toimi.

  Helppoa kun johto ei missään ymmärrä mitään, vaan ovat taas sankareita kun saavat virheensä korjattua.

  Eli lyhyesti.
  Ei ne tiedä mitä tekevät, kunhan arvailevat ja testaavat sitten käyttäjillä ja katsovat sitten mihin se riittää.
   
 8. aapol

  aapol Member

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  833
  Saadut tykkäykset:
  7
  Eivät tietenkään tiedä. Tietokoneet ja ohjelmat ovat niin kompleksisia, että ne ovat kaikki rikki eikä niitä kukaan voi ymmärtää kunnolla. Rikkinäisen päälle rakennetaan rikkinäistä sitten lisää. Ja heti, kun jonkun rikkinäisen kanssa on opittu elämään, vaihtuu tilalle jotain uudempaa rikkinäistä. Vaakakupissa painaa yleensä kolme asiaa: aikataulu, hinta ja laajuus (+ laatu). Alalla kuin alalla on surkeaa osaamista.
   
 9. Electron

  Electron Member

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  903
  Saadut tykkäykset:
  22
  En ole nähnyt alalla kuin yskittäisiä osaajia ja hekään eivät osaa kuin pienen osan siitä mitä pitäisi osata.
  Ihmiset nyt vaan ovat vajavaisia sählääjiä. Ehkä eniten vaikuttaa se, että asiotia tehdään työksi ja kun sitä muuta työhön liittyvää on aivan liikaa niin ei kyetä tekemään sitä oleellista kunnolla. Surkeasta koordinoinnista johtuen kaikilla menee pulet työajasta toisten tukemiseen mailitse ja loput aika selittelemiseen. Tämä pätee koko teollisuuden alaan yrityksestä riippumatta.

  Vielä kun otetaan eri maiden kulttuuri mukaan niin soppa on valmis. Kaukoidässä ei voida raportoida kuin että kaikki on kunnossa vaikka oli päin h.....ä. Se on joku kulttuurillinen asia ja niinpä kukaan ei tiedä johdossa että asiat on umpisolmussa kunnes tulee se päivä milloin jotain pitäisi tulla ulos. Jenkeillä on vähän samaa vikaa. Pohjoismaalaiset ja germaanit on sitten niitä mitkä on lähimpä totuutta. Tässä yksi syy miksi moni firma on polttanut hihansa aasiassa. kyllä siellä on vähintään yhtä osaavaa väkeä ja motivoituneempaakin kuin täällä. Siellä vaan ei saa kertoa ongelmista. Se on heikkouden merkki.
   
 10. John-117

  John-117 Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  31
  Meinaako Electron saada ohjelmansa tallennettua jotenkin organisaatio-managementillisesti koordinoimalla, esim. puhumalla/pitämällä tallenteiden kanssa ICT-palaverin? Isokin monitallennusorganisaatio mihin tämä telkkariohjelmien tallennussetti on tulossa? Sen voin sanoa jo tässä vaiheessa: Aasiaan/jenkkeihin ei ainakaan kannata tallentaa jos itse katselee telkkaria Suomessa.

  Suosittelen seuraavaa: kaukosäädinpäällikön, tallennuspäällikön, huushollin viihdepäällikön ja TV-toimen pääjohtajan kesken tiukka kriisipalaveri aiheesta MITEN TALLENNAMME TALLENTEET TALTEEN. Voin toimia tarvittaessa palaverin ulkoisena AV-konsulttina ja näyttää kartalta tien lähimpään Gigantin toimipisteeseen.
   
  madfinn tykkää tästä.
 11. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  405
  Saadut tykkäykset:
  3
  Joo ei puhettakaan että itse ainakaan näillä mainoskanavilla katsoisin niiden mainospakkosyöttö-nettiteeveestä yhtään mitään. Tulee vaan niin kova tunne että elämä valuu hukkaan niitä mainoksia katsoessa :D YLE areenasta korkeintaan jotain voisi katsoa, mutta toistaiseksi tallentava digiboksi vie mukavuudessa mielestäni voiton.