Miten leffat hyllyssä?

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Samppa, 24.01.2001.

 1. Gambit

  Gambit Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  1 019
  Saadut tykkäykset:
  6
  Miten sattuu, eli erittäin epäkäytännöllisesti. Juniori tuppaa päivittäin tyhjentämään alimmat hyllyt sohvalle, joten ei tarvitse hirveästi järjestellä takaisin, kunhan lemppaa hyllyn perälle. Tosin pahviset laatikot olen yrittänyt laittaa mahdollisimman korkealle, ettei juniori pääse laittamaan niitä paskaksi.
   
 2. Dr. Maybe

  Dr. Maybe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2003
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  1
  180 GB? Auts. Meikäläisellä ei ole kuin puolet tuosta, tiukasti aakkosten mukaan (ja tagit paikallaan; vaati vähän lisätyötä, mutta voihan sen kerran tehdä:)), mitä nyt soundtrackit omassa hakemistossaan ja kokoelmat toisessa. Olisi voinut hermot mennä tuon kasan koodaamisessa Windowsin puolella. Yritin joskus kasettiaikoina pitää genret jotenkin kasassa, mutta homma alkoi levitä käsiin jossain 300 kasetin kohdalla.

  Ostetut videoroinat aakkosittain joko finski- tai alkuperäisnimen mukaan riippuen siitä kummalla kielellä aivot viittaavat niihin. TV:stä nauhoitettuja ei voi edes yrittää pitää kuin likimääräisessä järjestyksessä, nauhoitusalgoritmina kun on optimaalinen tilankäyttö.
   
 3. tommi462

  tommi462 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  2

  No puoletkin tuosta on aika paljon kun minulla on aika tarkalleen 10 gigaa ja silti tuntuu että kone on täynnä paskaa jota ei jaksa kuunnella. Noh, minulla on ehkä hieman valikoiva musamaku.
   
 4. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täältä löytyy vaivaiset 9 gigaa mutta jotenkuten pärjäilen. Ja se 9Gt on täytetty laadukkaalla tavaralla. :)

  Itsellä on leffat jotenkuten näin, että pahvikantiset ihan sivussa, aasialaiset elokuvat vierekkäin ja loput niiden vieressä miten sattuu (Alien Q-boxi sitten ihan viimeisenä sivussa). Sopivasti (vielä) mahtuvat tuohon hyllyn päätteeksi. :)
   
 5. Harry Lime

  Harry Lime Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 492
  Saadut tykkäykset:
  11
  Sellaisessa valkoiseksi maalatussa puisessa hyllyssä. Hyllyn päällä sijaitsevat kahdessa pinossa kaikki elokuvakirjani.

  Sitten ylimmälle oikealle hyllylle olen kerännyt kaikki boksit ja digipackit. Tila alkaa nyt loppua, että pitää keksiä lisätilaa. Bokseja ei ole kuin neljä (Godfather, Pink Panther, 10 Chiba, Jacques Tati + Twin Peaks 1 tulossa) ja sitten on se yksi iso TSH-loota, TTT SEE. Loput onkin digipackeja ja niitä on sen verran että ylähylly alkaa olla täysi.

  Toiseksi ylimällä ensin nämä Warnerin pahvikuoret ja siitä eteenpäin sitten kaikki normaalit caset. Ne on järjestetty julkaisijan mukaan niin että nuo kylkien logot täsmäisivät. Sen lisäksi on vielä kaksi hyllyä, joissa on molemmissa pelkkiä peruskoteloita (nekin järjestetty julk. mukaan). Eli neljällä hyllyllä; ylin digit ja boksit, sitten pahviset ja normaalit, sitten loput normaalit kahdella hyllyllä.

  Tulikohan selväksi. :hitme:
   
 6. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. :) Eli napsaiseppa Harry sinäkin kuva hyllystäsi sitten kun mahdollisuuden siihen saat.

  Nyt alkaa minullakin loppumaan hyllystä tila. Pitää jo laittaa leffoja kyljelleen muiden päälle (hyi helv...).
   
 7. Jumbu

  Jumbu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  690
  Saadut tykkäykset:
  2
  On tuota tilaa aika rajallisesti tässä mun solukämpässä. Tällä hetkellä dvd:t on kahdessa rivissä yhdellä hyllyllä. Tarkoitus on ostaa jonkinlainen teline kuhan oppari tulee. Varmaan 20 euron hintaluokkaa.
   
 8. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Sukupuolittain jaettuna kolmeen ryhmään. Koskee musiikkia, koska leffakiekkoja minulla on niin vähän, mutta samaa ideaa voi soveltaa kaikkeen, jolloin haku nopeutuu huomattavasti. Jokaisella esineellä on sukupuolijakoinen rooli, tai se kolmas eli neutraali.

  Pohditaan siis sitä, tuleeko bändistä/leffasta mieleen mies vai nainen vaiko epämääräinen olo.

  Kate Bush -tuotanto on lajiteltuna naisten puolelle, kuten Madonna, Britney, Bangles ja muut söpöt veikkoset. Antti Tuiskukin on niin ihanan söpö, että se melkeinpä kuuluu tänne. :love:

  David Bowie on miesten kategoriassa, vaikka joku muu voisi asiasta olla toista mieltä. Sinne Genesiksen ja Mike Oldfieldin joukkoon. Tai hetkinen: oliko se Mike sittenkin sekalaisissa, koska Maggie Reilly taas viittaa hamekerhoon? Tässä törmätäänkin menetelmän peruspulmaan. Mutta koska selkäydinreaktio sanoi miesten puolelle, sieltä Mike varmaankin löytyy. Ei saa alkaa järkeillä.

  Kokoelmat (joissa on useiden bändien hittejä) ja sekalaiset oudot bändit ovat sekalaisten joukossa. Kun ei millään kykene lajittelemaan miehiin tai naisiin. Esim. klassinen musiikki, sekalaisiin se menisi jos harrastaisin.
  ___________

  Elokuvilla Clint Eastwood ja muut karjut omaan laatikkoonsa joutavat.

  Teinileffat taas hamelahkoon pannaan, koska jätkät niissä leffoissa ovat vain välttämätön paha, jolla lipunmyyntiä jenkeissä edistetään. Pääosassa kuitenkin ovat muodokkaat bimbot.

  Alien-leffat myös kuuluvat bitch-kerhoon, vaikka narttuja leffoissa on vain 1-2 kappaletta, ja niistäkin toinen edustaa happoveriryhmää, jota en menisi pussaamaan ilman erikoistehokasta suojavoidetta.

  Ajatellaan siis sitä, miksi jostain leffasta ylipäänsä tykkää, ja että onko se asia mies, nainen, vaiko harmaa tiiliskivi.

  Star Warsit menevät joko miehiin tai sekalaisiin, paha sanoa.
   
 9. matarvai

  matarvai Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  1 466
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nykyään on leffat aakkosjärjestyksessä ja tv-sarjat sekä isommat boxit on omissa vitriini kaapeissa.
   
 10. insomnium

  insomnium Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.05.2004
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ihan aakkosjärjestyksessä kylkitekstin mukaan. Pitänee kohta miettiä jonkinlaista uudelleenjärjestelyä, nyt kun esim. sain Futuraman kaikki kausiboksit ne näyttää vähän turhan massiivisilta tavallisten dvd:itten välissä.
   
 11. Scaha

  Scaha Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.11.2002
  Viestejä:
  955
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuossa edellispäivä sain vihdoin ja viimein hommattua kunnollisen hyllyn olohuoneeseen. Leffat heitin paikoilleen aika lailla fiiliksen ja käteen osumisen mukaan. Boxit ja sen sellaiset vähän paremmille paikoille.
  Hylly on ns. tilanjakaja joten leffoja on molemmin puolin vastakkain.
  Vois vaikka kuvan napsasta jossain välissä.
   
 12. Takeshi666

  Takeshi666 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ihan sekaisin. :D


  Ei vaiskaan. Ne menee genreittäin, eli sellaiset elokuvat joissa on useampaa genreä sekaisin menee sihen väliin. Eli vasemmalta oikealle, ekalla hyllyllä: scifi-anime-kauhu-toiminta-scifi, ja toisella hyllyllä: western-fantasia-honkkarit-komedia-lastenelokuvat.
   
 13. Marski79

  Marski79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2003
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aakkosissa kylkitekstin mukaan. WB:n kotelot, boxit ja muut "erikoiset" (resident evil jne..) kuitenkin erillään muista.
   
 14. claude

  claude Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ohjaajan mukaan aakkosjärjestyksessä.

  Poikkeuksena Marx-veljekset ja Monty Python (jotka ovat M-kirjaimessa) sekä tv-sarjat ja animaatiot (joille on oma hyllynsä).
   
 15. Amadeus

  Amadeus Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2003
  Viestejä:
  204
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä myös ohjaajan nimen mukaan aakkosjärjestyksessä.
   
 16. JaySee

  JaySee swiftly and with style Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.03.2002
  Viestejä:
  1 208
  Saadut tykkäykset:
  53
  Hieman epämääräinen genrejärjestys näyttäisi olevan.
   
 17. Harvort

  Harvort Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.05.2004
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ostojärjestyksessä pidän.
   
 18. Hirudroid

  Hirudroid Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  Genren mukaan. Löytyy helpoiten eikä tarvitse aina muokata järjestystä, kun uusi levy tulee.
   
 19. IiWari

  IiWari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tällä hetkellä sekaisin, mutta piakkoin tapahtuvan muuton yhteydessä olen suunnitellut laittavani leffat seuraavaan järjestykseen:

  Järjestyksen pohjana genrejärjestys, mutta tärkeimpien ohjaajien/näyttelijöiden leffat vierekkäin. Jatko-osat luonnollisesti ensimmäisen perään. Eri genreistä löytyy myös "alagenrejä", esim. "ylägenre" aasia jakaantuu pyssytoimintaan, potkutoimintaan, samuraileffoihin ja muihin. Pyssytoiminnan alalajina on taas vaikkapa John Woo. Tv-sarjat erillään ja niihin liittyvät leffat niiden yhteydessä. Criterionit (tällä hetkellä kaikki kolme) erikseen numerojärjestyksessä.
   
 20. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Eipä noita leffoja edelleenkään hirveitä määriä ole, mutta nykyisin levyt ovat alkuperäisnimen mukaan aakkosjärjestyksessä. Poikkeuksen tekevät boksit (tornin ylimmillä hyllyillä) ja Disneyn klassikot (numerojärjestyksessä).

  Kävin juuri ostamassa Askosta kolmannen Atlas CD-tornin. Yhteen torniin mahtuu about 250 CD-levyä, mutta hyllyjen väliä muuttamalla myös DVD-kotelot mahtuvat kivasti samaan torniin CD-levyjen kanssa.

  Niin, ja musiikki-CD:t ovat esittäjän mukaan aakkosjärjestyksessä. Luonnollisesti. ;)