Miten koronavirus näkyy arjessasi?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana ElvisThePelvis, 16.03.2020.

 1. marko

  marko Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.01.2001
  Viestejä:
  1 736
  Saadut tykkäykset:
  6
  [​IMG]

  Vuorovapailla nyt kolmatta päivää. Ensimmäinen päivä vielä meni harjoituksena, mutta toisena oli jo pakko päästä ulos. Ei taitaisi "kuula" kestää pakollista parin viikon sisällä oleilua.
   
  nepa tykkää tästä.
 2. Snäckby

  Snäckby Well-Known Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 084
  Saadut tykkäykset:
  43
  Eilen kävin hampilekurilla, tänään Lidlissä, huomenna käyn renkaiden vaihdossa ja torstaina olen menossa Alkoon ja K-Markettiin.
  Perjantaina Lommilan K-Rautaan hakemaan rotille ansoja kun ovat ilmestyneet tänne pientaloja katsomaan. Viimeksi niitä näkyi kun oli lama yli 10 vuotta sitten eli rotista tietää yhteiskunnan tilan.
  Välillä olen käynyt toimistossa istumassa sekä saunan jälkeen juomassa siellä bisseä. Takaovesta olen mennyt ulos ja etuovesta toimistoon jotta tulee ulkoiltua samalla. Kätevää kun saunaan ja toimistoon pääsee vierekkäisistä ovista käymättä ulkona.

  MODE/EDIT: Täysin turhat haistattelut poistettu
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 25.03.2020
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 353
  Saadut tykkäykset:
  124
  Päivitystä omaan tilanteeseen (alle 40v, en kuulu riskiryhmiin)... Vaikuttaisi siltä, että kaupassa käyminen 10-14 päivän välein on vähän liian vaikeaa, joten realistisempi tahti on kerran viikossa (tähän lukeutuu mukaan niin urokaostokset kuin esim. postipakettien nouto). Suurimman osan viikosta tulee oltua kotona käymättä ulkona hetkeäkään, mutta olen kyllä myös käynyt luonnossa esim. paistamassa makkaraa ja kävelemässä yksittäisten ihmisen kanssa. Olen jatkanut myös orastavia ihmissuhteita. Siitähän kuitenkaan ei niin kamalasti puhuta, miten menetellä uusien ihmissuhteiden kanssa, jossa kuitenkin fyysinen kontakti on käytännössä ehto suhteen jatkumiselle.

  Mainitsin aiemmin, että osalla ihmisistä tullee menemään sormi suuhun, kun ahtaamassa taloudellisessa tilanteessa saattaa joutua tekemään itse asioita, mistä aiemmin on on selvinnyt maksamalla siitä, että saa sen valmiiksi palveluna. Esimerkiksi ylläolevasta viestistä huomaa, että tämä aika voi olla myös ongelmallinen niille, joiden elämä on sitä, että joka päivälle on jotain "asioilla käymistä", eikä niitä näytä voivan millään sumputtaa yhteen. Onhan se toki etenkin eläkepäiviä viettäville hyväksi, että löytää tekemistä ja siten motivaatiota jatkaa elämää joka päivä, mutta tässä tilanteessa ainakin omaa eläkkeellä olevaa lähipiiriäni olen ankaristi neuvonut luopumaan moisista rutiineista ja hyväksymään sen, että nyt niitä asioita ei hoideta kuin max. kerran viikossa.
   
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 062
  Saadut tykkäykset:
  304
  Tällä viikolla tulee täyteen kaksi viikkoa etätöissä tässä taloudessa. Huomenna tulee tässä hässäkässä pystytettyyn toiseen työpisteeseen toinen näyttö, koska yhdellä ruudulla tekeminen ei ole ihan täysitehoista.

  Sitten on tullut inventointua muut etätyövälineet. Yllättävän monet kuuloke/mikki -laitteet löytyi, mutta webcameja ei ole ja niitä ei saa enää koko Euroopasta. Paitsi jotain tonnin seminaarivehkeitä.

  Kavereiden kanssa tehdään siirtymää discordiin. Toistaiseksi pääsee vielä ulkoilemaan, kun metsä alkaa käytännössä kämpän vierestä. Kaupungin laidalla asumisen hyviä puolia.
   
 5. kmruuska

  kmruuska Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 000
  Saadut tykkäykset:
  237
  Täällä kanssa toista viikkoa etätöissä ja -koulussa koko sakki. Etätyö hoituu pääosin puhelimella kun VPN töihin tökkii. Onneksi puhelimeen saa duunimeilit ja Signalilla viestitään kollegoiden kanssa.

  Tosin mun pitää käydä pari kertaa viikossa muuten suljetussa päämajassa pälyilemässä miten sinne VPN:llä liitetyt mutta internetistä irti olevat systeemit pörisevöt ja yrittää viallisia etänä laastaroida. Asiaa mutkistaa että partneriorganisaatiosta Itävallassa pitää myös olla samaan aikaan tyyppi siellä paikalla tai muuten etäyhteyksillä ei pääse laitteisiin kiinni.

  Möin auton just sopivasti kriisin alla ja nyt on hyvä pyöräillä kauppaan ja konttorille kun autoliikenne on minimissä. Keli on ollut onneksi aurinkoinen mutta kylmä.

  Taskussa on työnantajan todistus että olen ”kriittinen työntekijä” jonka täytyy saada mennä duuniin mutta eihän poliisit fillareita pysäytä kun täällä saa vielä kävellä ja fillaroida vapaasti.

  Rajan takana Ranskassa pitää aina ulos mennessä olla itse kirjoitettu lupalappu jossa lukee missä asuu, minne menee ja mihin aikaan on lähteny liikkeelle. Kilsan päässä kotoa pitää pysyä jos on vaan lenkillä ja yhden max tunnin lenkin saa tehdä. Poliisit pysäyttelevät ja jakavat kuulemma meheviä sakkoja.
   
 6. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 169
  Saadut tykkäykset:
  389
  Kun itsellä ei lomautus ole vielä iskenyt, niin ihan mukavia päiviä ollut.
  Kaupassa käydään ostamassa illan kala ja muut tarvittavat. Hauskaa, kun nyt kauppoihin mahtuu hamstrauksen loputtua. Viime viikolla ei tahdottu löytää edes parkkipaikkaa, nyt saa valita vapaan kassan. Paljon liikutaan ulkona. Itse juoksen vuoden ympäri, mutta koskaan ei talvella tarvitse Suomalaisen katsella muita polulla. No, tämä korona on sen muuttanut ja on tietysti maaliskuu monesti jo sulaa etelässä, mutta usein ollut tähän aikaan myös törkeä kelirikko. Laskin viimeksi näkemäni ihmiset 12 kilsan polulla ja pääsin lähes 200. Jos kakskyt ihmistä tuli edellisenä vuonna vastaan lumisilla poluilla, niin olisin ihmetellyt sitä suuresti.
  Yhtään yli 70-vuotiasta ei olla kätelty tai suudeltu. Toivotaan, että saataisiin korona nopeasti, mutta kun ei käydä baareissa, täytyy luottaa, että saadaan se normaalilla tavalla.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2020
 7. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 169
  Saadut tykkäykset:
  389
  Sitten pieni kevennys.
  Tulin kassalle hakemaan adlibriksen pakettia (noita paria Pendergast kirjaa) Edellinen kaveri samoissa puuhissa. Kädessä noi kaikkien miesten normisunnuntai nahkahanskat. Ei sitä ajokorttia saanut pois lompakosta ilman riisumista. Sitten lopulta vaadittiin allekirjoitus paketin luovuttamisesta. Mies meinasi ottaa kynän räkistä, käsi nyki lähellä kynää, sitten vielä toisen kerran, ennen kuin luovutti ja lopulta rupesi sitä rukkasta vetämään oikeaan käteen. Tämä siis kesti, kun vasen oli vielä täynnä roinaa ala lompakko, ajokortti, toinen rukkanen.
  Kuitenkin sitten lopulta otti tuolla vasemmalla paljaalla kädellä kynän räkistä ja ojensi oikealle, jossa oli tuo nahkahanska turvaamassa tartuntaa.
  Teki mieli räjähtää nauruun kuin maailmanloppu olisi tulossa.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 353
  Saadut tykkäykset:
  124
  Tulipa käytyä karanteeninomaisesta valmiustasosta toisen kerran kaupassa. Ihmisiä oli tällä kertaa selvästi enemmän liikkeellä ja hyllyt olivat ainakin Lidlissä täynnä tavaraa, jopa hittituotteeksi ja siten välillä loppuunmyydyksi päätynyt kahvikauramaito oli runsaammin edustettuna hyllyssään kuin koskaan. Kun katseli ihmisten menoa kaupassa, niin sitä kyllä alkaa huomaamaan sen, että sosiaalisen etäisyyden nimissä ihmisten pitäisi mielummin olla enemmän kuin vähemmän peloissaan. Siellä tultiin paitsi jonoissa iholle niin myös käytävillä ohitettaessa, jopa myyjienkin osalta, jotka selvästi olivat tavallista v#ttuuntuneemman näköisiä. Kävin jälleen kerran kaupassa kera naamamaskin ja se selvästi sai osan ihmisistä palauttamaan muistiinsa sosiaalisen etäisyyden pitämisen.

  Suojista voi olla montaa mieltä, mutta sitähän osa ei näytä edelleenkään tajuavan, että tässä vaiheessa niitä ei niinkään pidetä sen takia, että ne taianomaisesti pitäisivät sinut virusvapaana, vaan niiden kautta pyritään huomioimaan muita, niin epätavallista käytöstä kuin se onkin monelle. Vähän sama koskee yleensäkin suhtautumista koronaan... Se on sinänsä jokaisen oma asia, haluaako siihen suhtautua vaarattomana flunssana vai yhteiskuntaa rapistuttavana, ärhäkkänä viruksena, mutta ollessasi muiden ympärillä ei ole oikein tuputtaa omaa lepsumpaa filosofiaansa muille jättämällä väliin esim. sosiaalisen etäisyyden, sosiaalisten kohtaamisten tiheyden ja suojautumisen hygienian kautta.
   
  Burkitsville tykkää tästä.
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 636
  Saadut tykkäykset:
  380
  Olen huomannut itsessäni, etten osta mitään ylimääräistä. Siis pois lukien ruoka ja mahdolliset herkut (joita kyllä menee ehkä jonkinlaisena stressireaktiona). Mutta kaikki muu ostosten tekeminen on täysin jäissä, ml. verkko-ostelu.

  Jos tämä on yleisempikin reagointimalli, niin talous kyllä hirttää täysin kiinni kulutuskysynnän osalta.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 353
  Saadut tykkäykset:
  124
  Itsellänikin kulutus on vähentynyt, joskaan ei loppunut. Tällä hetkellä ei tee mieli ostaa tekniikkaa tai vaatteita. Sen sijaan karenteeninomaisen elämän takia kiinnostaa panostaa ulkoiluun ja urheiluun. Aiemmin olin ollut vain satunnainen luonnossa samoilija tai siellä maastopyörällä viilettävä. Nyt kun kesänkin osalta voi hyvin olla, ettei festareille tai baareihin ole menemistä, niin seuraavaksi paras vaihtoehto on ajan viettäminen luonnossa. Niinpä ostoslistalle onkin mennyt varusteet ja kamppeet moisiin olosuhteisiin aina teleskooppisista makkaranpaistovartaista lähtien.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2020
  KILLPATRICK ja TheRealThing tykkäävät tästä.
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 169
  Saadut tykkäykset:
  389
  Olen siis samaa mieltä jostain Elviksen kanssa:rolleyes:
   
 12. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 169
  Saadut tykkäykset:
  389
  Jaahas. Ruvettiin heti pakkaamaan. Huomenna lähdetään. Veikkaan etten ole yksin kaupassa tai tiellä pois Uudeltamaalta.
  En kyllä koskaan kuvitellut asuvani Neuvostoliitossa. Olin väärässä.
   
 13. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 076
  Saadut tykkäykset:
  142
  Pysykää nyt perkule siellä kotiseudullane, ettei kohta lopu se luonnossa käyminenkin
   
  htavilap tykkää tästä.
 14. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 169
  Saadut tykkäykset:
  389
  Kotiseudulleni olen juuri menossa. Kiitos kutsusta.
  Olen myös joka vuosi tukenut näitä Perähikiötä olemalla töissä Uudellamaalla. Olen ymmärtänyt, että joka vuosi tulonsiirroilla nämä Uudenmaan kunnat joutuvat antamaan miljoonia euroja näille Juupajoille.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 353
  Saadut tykkäykset:
  124
  Koska kohdistan tämän nyt paitsi yksilöön niin vieläpä plazalaiseen, niin haluan ilmaista, että kysyn asiaa mielenkiinnosta olematta liiallisen kriittinen... Onko niin, ettet siis asu siellä, missä teet töitä (Uudellamaalla), vaan varsinainen kotisi (enkä puhu nyt mistään lapsuuskodista tms.) on "Perähikiällä"? Lähinnä sitä tällä kysymyksellä mietin, että kuinkahan moni tulee tämän Uudenmaan eristyksen takia hyödyntämään ns. porsaanreikiä päästäkseen sieltä pois. Tosin luulisi, että tuota nyt valvotaan niin, että pitää pystyä todistamaan, että se virallinen ja ensijainen residenssi on muualla kuin Uudellamaalla. Vai pääsevätkö esim. varakkaat useamman kodin omistavat "pälkähästä" saati ne, jotka huomaavat sattumalta juuri tällä hetkellä, että sydän sykkiikin lapsuuden kotiseudulle, joka on luonnollisesti muualla kuin Uudellamaalla?

  Näin yleisimmin sanottuna en kyllä ymmärrä, miten tässä tilanteessa kukaan voi kritisoida tuota eristystä. Joo, saattaa harmittaa, jos on Uudenmaan puolella, mutta onpa siitä taidettu nauttiakin ennen koronaa. Pysykääpä ihmiset selkärangoissanne ja päätöksissänne, varsinkin kun ilmankin tätä eristystä on pitänyt olla matkustamatta, myös sisämaassa.
   
 16. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 169
  Saadut tykkäykset:
  389
  No, nyt en varsinaisesti ymmärrä koko tajunnan virtaasi. Mitään kieltoa ei ole. Eduskunnalta menee monta päivää käsitellä koko typerää ehdotusta. Pässejä kun ovat, niin läpi menee jossain vaiheessa. Oikeasti muka 27.3. voimassa?
  Edit. Nyt jo näyttää, että on mahdotonta saada tuohon perjantaihin mennessä valmiiksi. Onneksi.
  Mitään hajua noilla päättäjillä ei ole, miten tämä edes toteutetaan? Ehkä luotetaan, ettei kukaan riko? Johan se olisi miljoona päivässä, kun joka tiellä ja radalla olisi tarkastus.
  Miten helvetissä ei voi kritisoida? 1,7 miljooonaa ihmistä karanteenissa ilman järkevää syytä. Koko Suomen tärkeimmät ihmiset. Satoja tuhansia ihmisiä käy töissä Uudellamaalla.
  Syyt vaikuttavat järkeviltä Juupajoen ja Perähikiän asukkaiden mielestä, kun he edelleen ajattelevat, ettei se flunssa koskaan tänne tule, jos Uusimaa on karanteenissa. Niin ja tietysti sen sivistymättömän poliitikon mielestä, joka ajattelee pelastavansa henkiä tai ainakin jokaiselle kameralle kertoo tekevänsä sitä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2020
 17. Burana

  Burana Active Member

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 023
  Saadut tykkäykset:
  7
  Koronaa uudeltamaalta pakenevia ihmisiä tullaan hyvin todennäköisesti kohtelemaan kuin rintamakarkureita ja vihollisen kanssa veljeilijöitä. Asenne on tiukentunut hyvin paljon viime aikoina. Vaikeita valintoja.
   
 18. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 076
  Saadut tykkäykset:
  142
  Joo. Esim. Killpatrickin kaltaiset vastarannan kiiskitkin saanee tottelemaan, kun rynnäkkökiväärillä varustettu varusmies kysyy kovat piipussa alueelta poistumisen syytä. Kuten päättäjätkin ovat jo lukuisia kertoja todenneet, ei näitä rajoituksia tarvittaisi, jos kansa uskoisi hyvällä.
   
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 680
  Saadut tykkäykset:
  423
  Paitsi, että heillä ei ole kovia piipussa. Tuosta kirjoitettiin eilen, että tarvetta noin rajuihin toimenpiteisiin tuskin on. Eiköhän se mene niin, että jos joku ajaa tiesulun ohi, niin varusmiehet vain ilmoittavat rekkarin poliisille ja he käyvät sitten henkilön luona. Ei tässä olla missään amerikkalaisessa elokuvassa, jossa sotilaat tiesuluilla tulittavat rivissä autoja, jotka eivät heti pysähdy.

  edit: mahdollisuushan tässä olisi tiesulkujen sijaan esimerkiksi satunnaistarkastuksille. Eli jokaista autoa ei pysäytettäisi, vaan poliisi tekisi satunnaispysäytyksiä. Ja sitten ne, joilla ei ole syytä matkustaa, käännytetään takaisin ISON sakon kanssa. Kuinka moni ottaisi riskin huviajelusta maalle, jos siitä voi saada ison sakon.

  En itse kauheaa järkeä näe enää tuossa eristämisessä leviämisen näkökulmasta. Tai näkisin, jos se olisi tehty hiljaa ja yllättäen. Mutta nyt kun siitä on ilmoitettu jo etukäteen, niin luulen, että sellainen liikehdintä, mitä yritetään estää, tapahtuu nyt ennen eristystä. Niin kävi myös Italiassa.

  Ja eihän tuossa työläisiä olla eristämässä. Muutenkin eristys on mielestäni melko huono sana tuohon. Ennemminkin voisi puhua valvonnasta ihmisten liikkeille ja turhan liikehdinnän estämisestä. Työläisen pääsevät kulkemaan Uudellamaalla. Ja hyvästä syystä myös muut.

  Kuinka moni siellä asuva kokee, että olisi säännöllisesti päästävä sieltä muualle ilman syytä? Ja kuinka moni on säännöllisesti käynyt muualla ilman syytä? Eli ei tuo juuri ihmisten elämää muuta. Mutta kun se nyt sattuu vain koskemaan itseä, niin toki se ihmisiä vituttaa. Miksi minä ja muut eivät? No voitte lohduttautua sillä, että on siellä yli miljoona muutakin.

  Kainuussa ei edelleenkään ole yhtään virallista tapausta. Mutta täällä on maan vanhin väestö ja yleensä todella huonosti lääkäreitä. Monet ovat opiskelijoita tai keikkalääkäreitä muualta. Onneksi täällä on uusi sairaala ja sen myötä tällä hetkellä paljon tilaa, koska myös vanhan sairaalan tilat ovat käytössä. Mutta pelkohan on se, että jos muualla sattuu Uudenmaan kanssa iso tarve tehohoitolaitteille, niin voidaan sitten joutua pohtimaan, että missä niitä käytetään. Nythän hallitus yrittää estää sitä tilannetta, että koko Suomi sairastaisi kerralla, vaan halutaan, että mieluummin maakunta kerrallaan. Silloin laitteita ja henkilöstöäkin voidaan kierrättää ympäri Suomen ja niitä riittäisi paremmin. Toisaalta Kainuun tilanne on ehkä siinä mielessä hyvä, että koska täällä on paljon vanhuksia niin he ovat (toivottavasti) kotona, mikä on suhteellisesti enemmän ihmisiä pois kaupoista yms. kuin muualla.
   
 20. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 636
  Saadut tykkäykset:
  380
  "Soldiers of Pellonpekko" valmiina mukiloimaan eläkeläisiä?!

  Sekö lopulta onkin suurin koronan vaikutus uusmaalaisten elämään, että saa jatkossa liikkua muualla Suomessa jatkuvassa pelossa. Tämä sama ilmiöhän tapahtui jo Kiinassa Wuhanissa, missä paikkakunnan ja maakunnan ihmisiä alettiin lynkkaamaan netissä.