Miten ajat parran?

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana Ode_81, 11.04.2005.

 1. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mää hain just Tokmannilta perus-Mach3-teriä. 25 euroa / 16 kpl. Eiköhän näillä höyläile taas hetken.

  Muistutus itselle: Älä koskaan osta Lidl:n parthahöyliä. Niille ei voi partaa ajaa!
   
 2. JustSonic

  JustSonic Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  0
  Emäntä tempaisi ja osti minulle joulu ja synttärilahjaksi panasonicin parranajokoneen, malli on luullakseni tälläinen:
  http://www.panasonic.fi/html/fi_FI/...neet/ES-LA63-S803/overview/2415268/index.html

  Kohta joku ihmettelee mitä tekee noin kalliilla laitteella, mutta itse olen ihan in löööv tuohon panaan:love::love: Entisellä Philipsin muutaman vuoden vanhalla pyöreäteräisellä koneella oli aina naama kirkuvan punainen ja koski niin vietävästi, geeliä tai ei. Tämä pana on aivan toista maata, sopii sutia minunkin herkkää turpavärkkiä vaikka kuinka, ja ei tunnu sitten missään. Hilipsillä sai hinkata 10 min, nyt menee reipas 3min ja naama on sileä. Akkukestoakin lupailevat 45min tunnin latingilla ja vesitiivishän tuo on.

  Oli muuten Gigantin myyjät erittäin perillä näistä partakoneista, niin mies kuin nais myyjätkin. Tunnin tivasin erinäisiä asioita myyjältä ja aina tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä!
  Otettiin tuohon vielä se kolmen vuoden tuoteturva, koska aiemmin mainittu Philipsi hajosi kolmannen kerran tippuessaan lattialle kesken emännän kylppärin siivous operaatiota.

  Ps. piti sanomani, että ihan julmetonta ääntähän tuo pitää. Senkin selittänee hieman järeämpi moottori, koska tuo ei hiljene yms ollenkaan, vaikka ajopäätä hieman runnoisikin leukaperiinsä, jaksaa jaksaa jaksaa...Olikohan tässä mainospuhetta tarpeeksi?
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2010
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  Kyllähän tuo arvostelujen perusteella vaikuttaa hyvältä ja varmasti moni kaipaa juuri vinkkejä parranajokoneista, jotka eivät jätä kaulaa punaiseksi -- moni siirtyy tämän takia höyliin. Tietenkin Pansu nyt pakostakin jää pienemmällä huomiolle, kun kuten sähköhammasharjapuolella Oral-B:n kanssa, niin parranajokoneissakin monelle Philips ja Braun ovat ainoat merkit, jotka tiedetään.

  Saksasta (vaikkapa Amazon.de:n kautta tilattuna) tuo irtoaa 225 euroon toimituskuluineen mikäli joku ei halua Suomen (Gigantin) 289 euron hintaa maksaa.
   
 4. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 551
  Saadut tykkäykset:
  96
  Gilleteillä menty aiemmin, mutta kaupasta tarttui, muistaakseni 3-4 euron hintaan (sisälsi 6 höylää), Bic Comfort 3 merkkinen höylä. Ihmeen hyvän tuntoinen ajaa, vaikka halppismerkki.
  [​IMG]

  http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/345 Oli pakko liittää vielä linkki, kun haukutta huonoimmaksi. Repesin.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2010
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  Viimeisimmässä Kuluttaja-lehdessä oli testi näistä kaupan höylistä. Kärjestä löytyivät vähemmän yllättäen Gilletet ja aika lailla siinä järjestyksessä kuin ne ovat ilmestyneet (uusin tärisevä oli kärjessä ja seuraavana oli uusin ei-tärisevä). Yksikään halpishöylistä ei tainnut saada kehuja ja testissä päädyttiinkin siihen lopputulokseen, että on kaikin puolin järkevämpää sijoittaa Gilletteen kuin halpiksiin.

  Harmi kyllä testissä ei huomioita ns. safety razoreita, jollaista esimerkiksi itse käytän. Eihän niitä tosin pahemmin Suomesta taida saadakkaan, mutta hyvän lopputuloksen niillä saa aikaan ja "vanhan ajan" terät ovat sikahalpoja -- verrattaessa Gilleten terien hintoihin tällä säästöllä saa kohtalaisen nopeasti safety razoriin käytetyt rahat takaisin.
   
 6. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 056
  Saadut tykkäykset:
  16
  No tuo tuskin on toivottu lopputulos partaa ajaessa.

  Tässä matkaillessa tuli taas huomattua ilmankosteuden merkitys parranajon sujuvuuteen. Kosteassa Meksikossa ajaminen sujui kuin tyhjää vain, mutta sieltä kun siirtyi talviseen Hollantiin, niin tuntui kuin olisi hangannut naamaa juustoraastimella.
   
 7. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 551
  Saadut tykkäykset:
  96
  :) Auts! Osui ja upposi. Repesin uudelleen.

  Juu, sehän on totta, että parta pitäisi ajaa vasta suihkun jälkeen. Suihkun jälkeen ainakin itselle se ja sama, mikä höylä on kyseessä, niin naamaan ei satu.
   
 8. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuota tuli Thaimaassa ihmeteltyä myös. Melkeen yhtä helppoa ku saunassa. ;)
   
 9. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yritän vältellä koko operaatiota. Sitten kun mallia jeesus, kaikki pois, varmaan tulee käytettyä tylsää höylääkin ja annetaan taas kasvaa muutama kk. :)
   
 10. Kari Häkkinen

  Kari Häkkinen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  1 950
  Saadut tykkäykset:
  9
  Johnny Weissmullerin Tarzan-elokuvia urakoidessa olen kateellisena miettinyt miten Tarzan saa ajeltua itsensä niin siistin siloposkiseksi.
   
 11. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 968
  Saadut tykkäykset:
  417
  Hehe, onhan se tietenkin ikävää kun on Tarzanin muodot, mutta pärstä kuin Cheetahilla... :D
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2010
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  Gilleten höylien käyttäjillä pari säästövinkkiä...

  Razorpit

  Gilleten teräthän maksavat tunnetusti maltaita. Niiden käyttöikää voi kuitenkin pidentää käyttämällä Razorpit -partaterien teroitinta. Kyseessä on Gillette-höylän telinettä (jollaisena sitä voi myös käyttää) muistuttava koje, joka silikonipintaansa hyödyntäen teroittaa ja puhdistaa partateriä kasvattaen käyttökertojen määrän jopa 150:een. Se täytyy tosin mainita, että "teroitin" on hieman harhaanjohtava termi: käsittääkseni se ei niinkään teroita vaan puhdistaa.

  Näin sitä käytetään.

  Testasin Razorpitiä vanhaan Mach 3:seeni (toimii tätä nykyä reissuhöylänä) ja kyllä käsittelyn jälkeen sen terät näyttivät lähes uudenveroisilta. Eri julkaisujen testeissäkin Razorpit on todettu toimivaksi, eikä suinkaan miksikään "hype suuri, teho pieni" humpuukiksi. :thumbsup:

  UK-Amazon


  Britti-Amazonia kannattaa hyödyntää partaterien ostamisessa. Nykyäänhän sieltä saa ilmaisen Super Saver Deliveryn, mikäli tuhlaa vähintään £20:aa. Tämähän ei Marketplace-myyjiä koske, mutta Amazon onneksi itse kauppaa muun muassa Gilleten teriä. Itse asiassa sieltä saa näitä teriä jo muutenkin edullisesti: Hullujen Päivien tukkutarjouksistakin mennään PALJON alemmas. Mikäli siis paljon Suomen hintoja halvemmat Gillette-terät kiinnostavat, niin mars mars Amazoniin (Super Saver Delivery -paketit ovat tulleet muutamassa päivässä).

  Itse tilasin viimeksi näitä.
  HOX! Amazonin hinnat tuppaavat elämään, joten kannattaa tarkastella eri pakkauskokojen hintoja. Esimerkiksi neljän terän pakkaus voi yllättäen olla terää kohti halvempi kuin kahdeksan terän pakkaus.
   
 13. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  En pysty ajamaan höylällä laisinkaan. Kaula kuoriutuu laikuittain vereslihalle. Gileten uutuushöylällä ja gileten sinisellä geelivaahdolla kokeiltu, myös suihkun jälkeen. Ongelmana oli todennäköisesti erittäin kova ja paksu partatyyppini, joka ei vain katkea höylällä. Braunin "suorateräisellä" viisi vuotta vanhalla halpiskoneella ei ole mitään ongelmaa (akun kuolemista lukuunottamatta). Armeijan pumpulitestissä voisi tosin tulla ongelmia, sillä tuo jättää aavistuksellisen sormin tuntuvan, mutta silmin näkymättömän sängen.
   
 14. Kvarkki

  Kvarkki Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos haluan helppoa parranajoa voisin käyttää sähkökonetta mutta jos haluaa sängen pois pitää käyttää tähän teräsvillaan höylää, mieluiten saunan jälkeen. Sain kokeilupakkauksen Gilllllette fusionia (tuliko siihen lllll 5terää?) ja vaikka ensin hymyilytti (Pahkasian jo 30v sitten tekemä pilamainos 3teräisestä höylästä) niin kyll ajaa paremmin kuin Mach3 jota käytin ennen.
  Ennen saattoi antaa parran hieman kasvaa, ja olikin leukaparta, mutta nyt aiemmin tummanpunainen karva on auttamattomasti harmaantunut :weep: --> ajelen taajemmin.
  Ja kiitos EtP: Amazonilta tilasin terät ja sain 8packin samaan hintaan kuin lähikaupasta 4 terää. Voi kun sähköhammasharjan harjapaketit evät tule Amazonilta vaan postikuluihin olisi mennyt enemmän kuin itse harjoihin. :mad:
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2011
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  OT:

  Kyllä ne itse asiassa tulevat. Itsekin olen tilannut Super Saverilla Oral-B harjapäitä ison pakkauksen. Tosin toisinaan Amazon ei jotain tuotetta näytä väliaikaisesti suoraan kauppaavan ja näin ollen ei Super Saveria voi hyödyntää. Tämän koin itse, kun jokin aika sitten tilasin Super Saverilla hammastahnaa. Pari viikkoa sitten yritin tehdä uutta tilausta samasta tuotteesta, eikä sitä enää Amazonin suoraan myymänä löytynytkään. Kuitenkin päiviä sen jälkeen ko. hammastahna löytyi taas Amazonin valikoimista ja tilasin sitä ilmaisilla toimituksilla (toki ylittäen sen £20:n rajan).

  Huvikseni katsoin Oral-B -tilanteen ja kyllä niitä löytyy Super Saverille soveltuvana (vaikka 8-pak tuota perus Oral-B Precision Clean -mallia). Amazon-noviisille hyvä vinkki onkin aina se, että kun teet haun, niin klikkaa sen jälkeen vasemmalta ensin "Free Super Saver Delivery" ja sitten alempaa myyjäluettelosta Amazon.co.uk. Näillä kikoilla varmistat, että hakutuloksista ne näkyvät, mihin pitäisi se Super Saver -toimitus soveltua. :)
   
 16. Kvarkki

  Kvarkki Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^ Hieno homma, täytyy seuraavaa tilausta tehdessä käytää tuota hakua.
   
 17. midi100

  midi100 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisko joku kertoa mikä on iholle hellävaraisin tapa ajaa parta tai oikeastaan viikset. Itselleni viiksien alueella tulee sen verran tujua karvaa, että iho ärtyy vastakarvaan suihkuun jälkeen ja geelin kera ajettaessa. Näin ajamisesta ei ole juurikaan järkeä, kun jälki punoittaa. Leuan osalta taas ei ole ollenkaan vastaavaa ongelmaa.

  Vai onko vastakarvaan ajaminen ehdoton no-no? Mielestäni myötäkarvaan ajaessa en ole saanut omilla nykyhöylillä riittävää tulosta.

  Tämä thread on niin iso etten jaksanut lukea ihan kokonaan läpi, mutta jos joku viittii vastata niin thanks.

  Vai onko vastaus niin helppo kuin Mach3 + vaahto? En ole tota Machia kokeillut.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  Ensin saarna: Tuota kysymystäsi on käsitelty tässä ketjussa aika paljon. Moni voikin jättää sinulle vastaamatta, jos laiskuuttasi olet jättänyt lukematta ketjun, joka ei ole edes pitkä (itse olen kahlannut 30-sivuisia ketjuja läpi vailla ongelmia jaksamisen suhteen). Yhdeksän sivua ketjua lukee alle viidessä minuutissa.

  Sitten asiaan: Niinhän se on, että vastakarvaan ajaminen ärsyttää helposti ihoa. Toisaalta ainakaan itse en saa tarpeeksi tarkkaa tulosta aikaan pelkästään myötäkarvaan ajamalla (ajan aina ensin myötäkarvaan ja lopuksi vastakarvaan). Minullakin on tuota ihon punoittamisen ongelmaa ollut (lähinnä kaulassa), eikä siihen sinänsä mitään yhtä varmaa kikkaa ole koskaan ollut. Kannattaa käydä ennen parranajoa mahdollisimman lämpimässä suihkussa ja käyttää partaa ajaessa partavaahtoa (riittävä määrä ja huolellinen levitys pyörivin kädenliikkein). Tietenkin ärtymystä vähentävää aftershaveakin kannattaa ostaa.

  Itse olen tavallisten kuolevaisten tuotteissa Nivea Sensitiven ystävä (partavaahto+aftershave), joskin noita tulee käytettyä vain reissussa.Noin muuten käytän Bodyshopin partavaahto (geelit eivät ole minusta yhtä hyviä) ja Zirhin after shavea. Mach-sheivereistä vaihdoin aikanaan monta kertaa kalliimpaan Merkuriin (käyttää perinteisiä "ranteet auki" teriä). Viimeksi mainitulla saa tarkemman lopputuloksen ja vähemmän ärsytystä, joskaan mitään radikaalia eroa Machiin ei ole.
   
 19. KipaK

  KipaK Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2002
  Viestejä:
  403
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen alkanut maahantuomaan Taylor of Old Bond Streerin parranajotuotteita http://www.kaarenoja.fi -osoitteessa ja sieltä voi katsoa ja tilailla hellävaraisia ja laadukkaita parranajotuotteita. Koko Taylor of Old Bond Streerin mallisto on myynnissä mutta varastossa nyt aluksi on vaan perustuotteet. Edullista ja laadukasta parranajoa!
   
 20. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rohkea ja hieno veto, tsemiä :thumbsup:

  Onko terät oikeasti hyviä, en ole oikein löytänyt enään tavallisista marketeista teriä ja alkavat loppumaan? Ovat vaan melko olennaisia laatunsa puolesta tuossa parranajo touhussa....