Miten ajat parran?

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana Ode_81, 11.04.2005.

 1. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Fusion myös täällä, ehkä hieman jo liian iso laite, 4-terää voisi olla optimi.
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  Tulipa nyt sitten itselläkin langettua Merkur Vision 2000:een. Koko homma lähti liikkeelle siitä, kun Gillette Fusion Powerin omistajana lähdin pohtimaan toisen moisen ostoa tyttöystävän luokse (toistaiseksi asumme vielä erillään) -- ei jaksaisi pyörähtää kämpillä pelkän sheivauksen takia. Hintoja kävin vertailemassa, ja yhtäkkiä palasivat vanhat ajatukset siitä, että olisipa kiva ostaa vähän hienompi varsi Gilleten terille. Tämä taas johti tähän ketjuun, ja se taas johti tiedon etsimiseen Merkurista.

  Allekirjoittaneella on ollut ongelmana herkkä iho, ja kaulan punoitus sheivauksen jälkeen. Parta kasvaa suhteellisen nopeaa tahtia (alle 24 tunnissa on jo näkyvä sänki), ja ikäväähän se on, kun koko ajan on kaulassa punaisia laikkuja. Toki Gilletten jatkuvasti parantuvat höylät, "kuuma vesi, kylmä vesi"-tekniikka sekä oikeanlainen partavaahto ovat tuoneet apua ongelmaan, mutta eivät ole poistaneet sitä. Mitä tässä lueskelin jonkin aikaa Merkur Visionista, niin monella se on poistanut kokonaan tuon "punoittava iho sheivauksen jälkeen" ongelman -- myös entisiltä Mach3/Fusion -käyttäjiltä. Kun tähän lisätään se pointti (mitä ei heti ajattele nähdessään Visionin hinnan), että nuo Merkur-terät ovat järkyttävän paljon halvempia kuin Gillette-terät, niin maksaahan tämä vuodessa itsensä takaisin.

  Tuli siis muutama tunti sitten, kieltämättä impulsiivisesti, tilattua UK:sta Executive Shavingistä tuo Vision (hintaa taisi kaikkine kuluineen olla n. 93 euroa). Olisihan tuolla ollut halvempiakin malleja, joskin kuulemma juuri Vision on omiaan herkälle iholle -- esim. Futurilla ilmeisesti punaisia laikkuja on vielä kohtalaisen helposti tullut.

  Epäilemättä, noilla terähinnoille, Vision maksaa itsensä takaisin. Toisaalta, oikeastaan tässä nyt vain se voi erottaa tämän hankinnan "turhuudesta", toimiiko tuo oikeasti paremmin kuin Gilleten 5-teräiset. Monia mietityttänyt Merkurin vaatima oikeanlainen parranajotekniikka ei lannista, sillä eiköhän sen helposti opi (etenkin kun on lukenut hyviä juttuja, ja mieleen on jo iskostunut, ettei saa painaa sitä ihoa vastan -- käyttää vain).
   
 3. Rooivalk

  Rooivalk Member

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä hankinta, tosin saattaa alkuun yllättää kun ekan ajokerran jälkeen kaula on punaisia laikkuja täynnä ja naama vuotaa verta. :D

  Mutta kyllä se siitä, peli on raaempaa ja tarkempaa Merkurilla, mutta lopputulos on myös parempi. Vaatii tosiaan oikean ajotekniikan, oikean teränkorkeuden, hyvän geelin/vaahdon/partasaippuan (itselläni toimii Nivean valkoinen geelipurkki) ja sitä harjoitusta ja tottumista. Ei kannata lannistua jos heti ei meinaa onnistua, ajaa tuolla alkuun vaikka kaikki helpot paikat ja vanhalla loput jos ei muu auta.

  Nää on niin henkilökohtaisia juttuja, että sittenpähän tiedät kun saat tuon käsiisi. Ite tilasin muutama vuosi sitten kanssa oman Merkurin tuolta samasta putiikista, alle viikossa muistaakseni sain härvelin postista.
   
 4. Ephram

  Ephram New Member

  Liittynyt:
  15.03.2004
  Viestejä:
  357
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gillette Fusionilla sheivaillaan täälläkin. Keskimäärin 2 kertaa viikossa, sillä tykkään pitää skidiä sänkeä. :)

  Aloitin parranajourani tosin jollakin halvalla ja kauhealla partakoneella, mutta pidemmän päälle huomasin sen ärsyttävän pahasti ihoani. Höylään vaihdettuani nämä ongelmat katosivat.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  Sunhan silloiset höpinät olivatkin se suurin innoste tämän ostamiseen. :) Ilmeisesti olet ollut hyvin tyytyväinen siihen, etkä ole vaihtanut höylää. Käytänpä tilaisuutta hyväkseni ja kysyn sellaisen käytännön seikan, että mistäs olet vaihtoterät tuohon ostanut/tilannut? Tosin tilaamassani paketissa on mukana peräti 10 vaihtoterää, joten kaipa noilla nyt kolmisen kuukautta selviää, ellei pidempään.

  On luonteenivastaista "ajaa helpot kohdat vanhalla", joten ajattelin kyllä ihan alusta saakka ainakin koittaa olla pro ajotekniikan suhteen. Hyvän artikkelin löysin asiasta, ja tosiaan kunhan nyt vain malttaa olla painamatta sitä ihoa vasten (kuin vain aavistuksen), niin hyvä tulee. Toki hieman mietityttää se, että entä jos sitten tämä loppujen lopuksi jättää kaulan punaisemmaksi kuin mitä Fusion Power... Toisaalta, enpä ole vielä lukenut yhtään negatiivista Vision-kommenttia (korkeintaan kokoa/painoa on hieman moitittu).

  Kyllähän myös nuo oikeat aineet ovat tärkeä asia sheivauksessa, mutta jopa tällaiselle semi-metrolle kuten minä tulee raja vastaan kahden tuotteen kohdalla: vaahto (tai sen korvike) ja after-shave täytyy riittää. Ilmeisesti niitä on sitten ihan pre-shave öljyjä tms. mutta kyllä se kaksi purkkia/rasiaa on oltava maksimi sheivaukseen. Bodyshopin tuotteet tuntuvat hyviltä, ja niissä aion pysyä. Jos muuta sitten päätän kokeilla, niin varmaan se sitten on (Gilletet, Biothermit, Niveat yms. kokeiltuna) ulkomailta tilattava jotain 10-15 euron vaahtoja (tai sen korviketta) ja samanhintaista after-shavea. 20 euroa ja sen yli vaahdosta on meikäläisestä liikaa -- vaikka kosmetiikkaan tuleekin tuhlattua.
   
 6. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 452
  Saadut tykkäykset:
  4
  Onko kukaan muuten kokeillut laittaa ensi vaikka Nivean aftershavea => sitten vasta vaahtoa => ajo => aftershave?

  Ei silleen että itsellä olisi tarvetta, omat parrat ajan vain kesällä, talvella vaan lyhennellään :p
   
 7. Rooivalk

  Rooivalk Member

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  ElvisThePelvis. vaihtoteriä olen ostanut ihan perusmarketeista. Eli siis Gilletten teriä, suunnilleen 4-5 euroa maksaa viiden terän pakkaus.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  Selvä pyy. No kerrohan vielä semmoista, että miten nuo mielestäsi vertautuivat Merkurin omiin teriin (niitä varmaan käytit ainakin Visionin mukana tulleiden terien kautta). Kuinka kauan käytössäsi yksi terä on kestänyt?
   
 9. Rooivalk

  Rooivalk Member

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  En nyt osaa tuohon oikein vastata, hyvin ne pelittää molemmat ja ovat Gilleten moniteräisiin verrattuna melkein ilmaisia.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  Tänään saapui Merkur Vision 2000. Höylä saapui pahvisen "slipparin" omaavassa, klassisen näköisessä peltirasiassa, jossa oli omat paikat vaahtomuovista Visionille ja 10xvaihtoterälle. Osasin odottaakin hypen perusteella painavaa höylää, mutta kyllä tuo koko ja paino siltikin hieman hätkähdytti. Terän asennus on tehty erittäin helpoksi, eikä siinä voi pahemmin leikata käsiään tai mitään.

  Se pisti silmään, että ainakin tämä ensimmäinen terä vaikuttaa olevan jotenkin vinosti kiinni. Ehkä se kuulunkin olla niin, mutta kun siis katselee sitä aukkoa missä terä näkyy ja osuu kasvoja vasten, niin kyllä terän ja "turvapalkin" välinen aukko on vino. Kokeilin kyllä ottaa terän pois ja asentaa uudelleen, mutta sama oli lopputulos. Pitänee kirjoitella tuosta ja näpsäistä pari kuvaa.

  Päätinkin sitten samantien myös kokeilla Visionia käytännössä. Koitin tehdä kaiken ohjeiden mukaan, eli 1) kasvoihin kuumaa vettä (kävin lämpimässä suihkussa), 2) kostutetaan partasuti ja laitetaan partavaahtoa pyörivin liikkein (Bodyshop) 3) annetaan olla n. 1-2 minuuttia 4) säädetään Visionin aukkoa suuremmaksi, vältetään painetta ja koitetaan sheivata 30 asteen kulmassa ihoa vasten lyhyin vedoin 5) pestään kasvot kylmällä vedälle ja taputellaan pyyhkeellä 6) laiteaan aftershave (Bodyshop).

  Lopputulos olikin lähes täysi menestys. Jos nyt lähtee etenkin kaula-alueen sheivausta vertaamaan Gilleten uusimpiin viisteräisiin, niin Visionilla lähti parta paljon tarkemmasti eikä kaulaan tullut punoitusta ollenkaan. :thumbsup: Kasvojen alue, etenkin vaikeissa paikoissa olevat pinnat, aiheuttivat pientä ongelmaa siinä, että useamman kerran sai sheivata samaa kohtaa, että lähti hyvin. Tällä ensimmäisellä yrityksellä kasvojen osalta parta lähti vain aavistuksen paremmin kuin Gilletellä, mutta kaula siis oli aivan uskomaton menestys. Ajoin koko ajan myötäkarvaan (eli lähes aina pohjoisesta etelään) -- luin jostain, että näillä Merkureilla voi jättää vastakarvaan ajamisen väliin.

  Tämä kaikkine kuluineen runsas 94 euroa (mikä toisaalta ei ole paljoa, kun muistaa paljonko Gilleten viisiteräisiin maksavat vaihtoterät... Visionin vaihtoteräpaketti taitaa olla 5 euron paikkeill) maksava Merkur Vision 2000 on näin erittäin suositeltava höylä, joka ainakin minulla (näin yhden kerran kokemuksella) poisti punaiset laukut sheivauksen jälkeen kaulalta ja antoi elämäni tarkimman höyläystuloksen. Näistä "vanhan ajan" höylistä muistetaan aina mainita se, että ne vaativat täydellistä tekniikkaa, tai muuten voi helposti saada naarmuja. Vaikka toki vältin höylän painamista ihoa vasten, niin koin tämän kyllä erittäin turvalliseksi ja helpoksi höyläksi. Vaihtelin tuota terän läheisyysastettakin melkein ääripäästä toiseen, ja millään näistä se ei tuntunut erityisen vaaralliselta. Varmasti tekniikan kehittyessä (nyt se oli sääntöjen ohella sellaista summittaisista lyhyistä vedoista koostuvaa taiteilua) lopputulos paranee entisestään, mutta jo tässä vaiheessa tuntuu oikeasti (toisin kuin Gilleteillä) että nyt tämä poika on vasta saanut kunnon parranajon.

  Suosittelen! :thumbsup::thumbsup::thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2009
 11. Kaitzu

  Kaitzu Active Member

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 367
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ai tuo "Merkur Vision 2000" on tommonen "vanhanajan" höylä. Höylällähän noi leukaperät on ajettu toista kymmentä vuotta siihen asti kun alkoi pään ajaminen. Siihen höylä tuntui liian "vaaralliselta" ja siirryin Gilletten Mach3:siin :D

  Nyt taas on jäänyt parranajo, muuten vois tuota Merkuria kokeilla. Nupin sliippaan edelleen Gillettellä (olikohan se M3 Power).

  Mitä, eikö EtP hommannut tämmöistä settiä, ois teline ja sutikin "samaa sarjaa", sopis ultra-aktiiviseen opiskelijatoilettiin ;) ?

  [​IMG]
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  En suinkaan, kun elitisti en ole. :rolleyes: Heh, ovathan nuo setit kivannäköisiä ja niin edelleen, mutta hintansa puolesta menevät sitten jo rankasti turhuuden puolelle. On kai myös sen verran tarttunut eläinrakkautta viimeistään tyttöystävän taholta, että tuollaisen badger-sudin hankkiminen vaatisi hieman taustatyötä -- sitä paitsi Bodyshopin suti jo löytyy.
   
 13. Äkkipoika

  Äkkipoika Member

  Liittynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  On tuo parrankasvu (onneksi) sen verran nahkeeta ollut aina, että pellavaisella kun vetäisee, niin sileetä tulee.

  No, koskaan ei ole mitkään laitteet oikein sopineet, ei höylät, ei sähkökoneet, ei kuivana eikä märkänä. Naama rasvattiin ennen ja jälkeen, koneet desinfioitiin mutta silti seuraavana päivänä lätty näytti pitsalta jossa oli pihdattu juustoa.

  Vuoskaudet on nyt menty eripituisella sängellä jota lyhentelen pari kertaa viikossa joskus 80-luvulla ostetulla sähköhiustenleikkuukoneella, niinkuin partureilla on, tai ainakin joskus oli.
   
 14. cooldog

  cooldog New Member

  Liittynyt:
  04.02.2009
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä kanssa suuri ongelma toi kaulan punotus ja sisäänpäin kasvavat karvat, olisko kellään vinkkejä mikä vois auttaa? Kelasin tota Merkuria, mut en tiiä uskaltaako sitä viel hankkia.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  No minulla ainakin Merkur Vision poisti tuon ongelman käytännössä kokonaan, ja muutenkin partakarva lähtee paljon tarkemmin (Gilleten viisiteräisellä vaikka kuinka tarkasti ajoi, niin esimerkiksi kaulan ja kasvojen raja-alueelle sekä pulisonkeihin jäi aina sen verran sitä karvaa, että vastakarvaan kädellä silittäessä tuntui erittäinkin karhealta -- Vision poistaa nämäkin). Toki jokaisella on erilainen iho ja parrankasvu, eikä tietenkään voi taata, että Vision sinuakin auttaa.

  Kaulan punoitusta voi vähentää yksinkertaisesti siten, että ottaa rauhallisesti eikä välttämättä aja vastakarvaan. Kyllähän se etenkin Gilleteillä tuppaa tekemään mieli ajella parta nopeasti pakostakin, mutta kyllä siihen pitää oma aikansa varata.
   
 16. Elson

  Elson Member

  Liittynyt:
  18.03.2006
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ne muutamat vinkit, mitkä itsellä ovat tepsineet: terävät terät (siis vaihto tarpeeksi usein), partakarvan pehmittäminen ennen ajoa ( sauna, mahd. lämmin vesipesu, tai jopa kuuma pyyhe), puhtaus (kannattaa huuhdella ajon aikana kuumalla vedellä höylää) ja jonkin tuotteen käyttäminen ajon jälkeen ( käytän ite jotain Dermosilin balmia ja olen tykännyt.

  Koskaan en ole juurikaan aikaa käyttänyt höylän valintaan. Käytän muistaakseni Mach 3:sta, mutta teriä vaihdan usein. Varmaan on parempiakin terävyyden säilymisen kannalta.

  Ajan itse vastakarvaan koska silloin saan sileämmän lopputuloksen, mutta tällä tavalla jotkut saavat paljon sisäänkasvaneita karvoja naamaansa. Ärsyttäviä ja pakkaavat tulehtumaan. Joskus tämä on myös minua vaivannut kun partakarvat ovat suht. paksuja ja kasvavat äkkiä.

  Metallimusiikin kannattajana olisin halunnut valehdella ajavani naamani kirveellä, mutta metroseksuaalinen puoleni vei voiton ja päädyin antamaan nämä muutamat kauneusvinkit. Ainiin, tokihan täytyy "äijällä" olla jotain karvoja naamassaan, mutta siistiähän ne kannattaa, ettei näytä hipiltä :D. Siihen hommaan kannattaa hankkia kunnon trimmeri.
   
 17. opelman

  opelman Well-Known Member

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 458
  Saadut tykkäykset:
  30
  Itse kastelen vedelle ja koneella hipasen poikkeen. Ee jaksa hiplata. Ennen vedin kuivana mutta nykyään jo kastelen. Varmaan kohta hommata jotain aineita. Ja päälle tietty pari kuorallista partavettä. ;)
   
 18. Maverick

  Maverick New Member Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Naamakarvojen poisto ennen ihmisten ilmoille lähtemistä esim Suomi24:lle hoituu punaisella moralla kevyesti vedellä kostutettuna. Mitään Mercury lotioneita ja muita h*mokologneja eivät todelliset miehet käytä.

  Moran terän pitää sitten olla iskussa, puoliterävällä tahi tylsällä tulee pelkkää sanomista.
   
 19. hereford_picnic

  hereford_picnic New Member

  Liittynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  493
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koneella ja yleensä auton ratissa.
   
 20. Kaitzu

  Kaitzu Active Member

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 367
  Saadut tykkäykset:
  10
  Näin taantuman aikana on alettava säästämään, joten muutaman kuukauden on Mach3:lla enään ajettu ylähuuli ja pää paljaaksi :) Leukaperiä lämmittää mukava karvakauluri :cool: