Miten ajat parran?

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana Ode_81, 11.04.2005.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 437
  Saadut tykkäykset:
  137
  Muistelisin, että Sillä Silmällä -ohjelmassa :)D ) neuvottiin vaihtamaan terä noin kuukauden välein. Itse vaihdan terän yleensä n. viiden viikon välein. Joskus olen saattanut vaihtaa sen kolme viikon käytön jälkeen; kertaakaan en ole käyttänyt terää kahta kuukautta.
   
 2. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 452
  Saadut tykkäykset:
  4
  Gillette vanhan mallin Mach 3:nen käytössä tällä hetkellä, terät sopivasti loppu ja harkitsen vakavasti siirtymistä uuteen Fusion-sarjaan. Nää on isoja päätöksiä :D

  Terää vaihdan tarpeen mukaan, kesällä useammin kun tuota naamakarvaa onpi vähemmän ja talvella harvemmin kun terää tulee käytettyä melkein pelkästään rajaukseen ja siistimiseen...
   
 3. Euphemos

  Euphemos Active Member

  Liittynyt:
  25.05.2005
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  10
  Omaa partaa tarttee ajaa sen verran harvoin (kerran viikossa), että ajan aina sähkökoneella. Kone maksoi neljäkymppiä ja sähkö murto-osan siitä.
   
 4. Baron

  Baron New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.08.2003
  Viestejä:
  1 911
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuinka usein kalsareita pitäis vaihtaa? :confused: :D

  Tarkoitan vain, että en keksi mitään syytä miksi minun pitäisi välttämättä vaihtaa terä tietyin määräajoin, pelkästään siksi, että joku suositus olisi olemassa. Tähän asti terä on tullut vaihdettua aina silloin, kun ajonautinto on pikkuhiljaa muuttunut repimisnyppimiskärsimykseksi. Kalenteria ei ole tarvittu, eikä tv:n kalenteripoikia. Säännöllisessä käytössä hyvin pidetyn ja puhdistetun terän kanssa ei luulisi tulevan hygieniaongelmia, ainakaan ennen kuin se terän "oikea" käyttöikä on totaalisesti loppu.

  Vai kuinka usein vaihdatte teräsarjat sähköpartakoneisiin?
   
 5. kaarlos

  kaarlos New Member

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  816
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parta tulee ajettua viitisen vuotta vanhalla Philishavella, useimmiten kerran päivässä (mitä nyt viikonloppuna saattaa sänkeä kertyä :) ).
   
 6. Eastwood1

  Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  1
  Höylällä 95% ja koneella, jonka sain joululahjaksi 5% (itse siis en olisi konetta ostanut).
   
 7. Qube

  Qube Member

  Liittynyt:
  24.01.2002
  Viestejä:
  936
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri äsken muistin lukeneeni muutama vuosi sitten, että joku suomalainen firma oli keksinyt valmistaa Gillette Sensor yhteensopivia partahöylän vaihtoteriä. Omasta mielestäni ainakin loistava markkinarako, sillä noista vaihtoteristähän pyydetään suoranaista kiskurihintaa ja ideana on saada kuluttaja ostamaan ensin halpa varsi ja sitoutumaan sitten "loppuiäksi" ostamaan siihen kalliita vaihtoteriä. Gillette suurena mahtiyrityksenä tietysti tästä hermostui ja vei asian oikeuteen.

  Nyt ihmettelin mitä asialle mahtaa tänä päivänä kuulua. Löysin googlettamalla jotain oikeuden päätöksiä tms. jossa lopputulemana mielestäni on, että Gillette hävisi oikeusjutun. Vai jatkuuko oikeusprosessi edelleen jossakin? Ja miten on, löytyykö näitä vaihtoteriä nykyään mistään ja ovatko ne hinnaltaan selvästi edullisempia kuin ns. merkkiterät?
   
 8. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 888
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nämä pikku haivenet vetelen noin kerran viikossa Gillette Fusionilla. Mitään aineita en käytä. Siis parranajoon.
   
 9. JR1911

  JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  5
  Höylällähän nuo tulee vedettyä, joku Gillette se on. Ajokertoja tosin ei tule kuin korkeintaan 1-2 kuukaudessa.
   
 10. kaarlos

  kaarlos New Member

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  816
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noin kuuden vuoden ikäisellä Philishavella on tullut partaa ajeltua ja hyvinhän tuo vieläkin pelittää. Ajokertoja viikossa kertyy 3-4.
   
 11. kaarlos

  kaarlos New Member

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  816
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli pari vuotta sitten intistä saatua Gilletteä kokeiltua ja kyllähän tuolla lyhyeämmäksi parran saa, kuin Philishavellani. On vaan niin tottunut jo tuohon koneen käyttöön, että ei sitä raaski vaihtaa höyläilyyn.
   
 12. jarppis

  jarppis Member

  Liittynyt:
  07.09.2004
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kymmenet pyörähti niin löytyi paketistä tälläinen. Tuota ennen olen erinäisillä Gilleten höylillä (mitä nimiä nyt niin on ajan saatossa ollutkaan) ajellut ja reissussa Philishavella (tai jos on kiire).

  Tuo on Art of Shaven myymä tekele, jossa käytetään Fusion teriä. Sen olen huomannut tuon käyttöönottamisen jälkeen, että varsissaki on eroja, varsinkin kun se on painavampi kuin ne normi muovirimpulat. Tuon sutin kanssa on sitten parranajoon tarkoitettu saippua mistä kehitellään vaahto.

  Tarkoitus olisi vielä joskus opetella ajamaan sillä oikealla partaveitsellä :king:
   
 13. katchu

  katchu New Member

  Liittynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  487
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä menee aikalailla samalla tavalla, paitsi että 3 kohta toteutetaan Gilette Fusionilla. Kohdan 4 mukaista vastakarvaan vetoa en harrasta, koska myötäpäivään vetely on riittäny tähän asti.

  Nyt on ollut tuo jotain ½-vuotta, eikä teränvaihto ole tullut vielä aiheelliseksi. Pitää katsella sitten kun tuntuu alkavan repiä/ei leikkaa kunnolla. 5-6 kertaa viikossa tulee yleensä sänki ajettua.

  Tuntuu kyllä oikein miellyttävältä ajaa höylällä parta, verraten philpsin ja braunin 50€ vetkuleihin.
   
 14. Kaitzu

  Kaitzu Active Member

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 377
  Saadut tykkäykset:
  13
  Laiskana päätin sitten heinäkuun alussa etten jaksa edes noita poskien ja leukaperien karvoja ajaa kuten en ole leuastani tuota pukinpartaa moneen vuoteen jaksanut ajaa :D Työlästä oli rajojen trimmailu, joten nyt ei ole sitä huolta :p

  Ainoastaan pää vedellään nykyään siis paljaaksi kerran viikossa M3Power Nitrolla.
   
 15. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kesärehotus on ihan kiitettävä. Viitsiikö sitä ollenkaan enää ajaa - jää nähtäväksi.
   
 16. cityjeesus

  cityjeesus New Member

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jokseenkin samat sävelet tällä suunnalla.

  Allekirjoittaneen naamataulu oli kesän jäljiltä nimimerkin mukainen, eli mallia "Jeesus", ja tarkoitus oli jättää pärstä samaan kuosiin vielä jatkossakin. Pitkää partaa täytyi kuitenkin aina silloin tällöin vähän tasoitella, että sai edes jonkinlaisen muodon pysymään, ja se jos mikä alkoi vähitellen kismittämään. Varsin rassaavaa puuhaa, kun yrität saksien ja kamman avustuksella saada karvat tasaan joka puolelta. Hetken mielijohteesta eilinen trimmausoperaatio muuttuikin sitten "täysputsaukseksi", eli kaikki pois.

  Ja nyt ahdistaa. Olo on alaston ja nuorekas. Varsinkin leuka näyttää kummalliselta ja jotenkin normaalia pienemmältä, kun ei tuota ole tullut aikoihin nähtyä ilman karvapeitettä. Myös nenänalustaa ja kaulaa kirvelee niin maan pirusti kun aurinko helottaa ajellulle iholle. Edes partabalsamilla läträys ei tuo merkittävää parannusta asiaan. Kaipa tämä muutaman päivän päästä rauhoittuu. Täytynee kuitenkin harkita uudelleen kasvattamista, sen verran karisi karismaa pois parran myötä...

  Noh, eivätpähän ainakaan töissä katso kovin kieroon, kun ollaan kerran edustuskunnossa.
   
 17. Jatiqqa

  Jatiqqa New Member

  Liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  248
  Saadut tykkäykset:
  0
  80 hiomaperilla vetelen naamaan joka päivä, hyvin lähtee partakarvat :thumbsup: .

  Ennen tuli ajeltua höylällä, nykyään partakoneella. Ihan taloudellisuus syistä. Ei jaksa olla ostamassa partateriä alituiseen, tulee liian kalliiksi. Ennen vannoin höylän nimeen, mutta hyvinhän toi Braun näkyy vetävän.
   
 18. miksu

  miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.04.2001
  Viestejä:
  1 682
  Saadut tykkäykset:
  5
  Normaalisti kerta-kaksi viikossa höylä+vaahto -yhdistelmällä. Leuka pehmenee mukavasti löylyssä, ekalla jäähdyttelyllä naama sileäksi ja takaisin lämmittelemään.

  Viimeiset kolmisen viikkoa on saanut kasvaa vapaasti, ensi viikolla muotoilu parturissa. Lauantain juhlien jälkeen ajelu jatkuu perinteisen tavan mukaisesti.
   
 19. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ei jäänyt parta leukaan. :( Siloposki taas.
   
 20. Tommy-H

  Tommy-H Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  On kyllä kova höylä! :cool:

  Itselläni on tuo perus Fusion käytössä ja ajaa kyllä asiansa hienosti - paljon paremmin kuin Mach3 Turbo. Myös rajainpuoli on hyvä lisä, itse en ole sillä saanut haavoja aikaiseksi. Sokoksessa oli kyseinen höylä + 4 vaihtoterää 14,90e ja jotain 13e olisi maksanut Mach3:n vaihtoterät, joten valinta oli helppo. Suosittelen myös. :thumbsup: