Miten ajat parran?

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana Ode_81, 11.04.2005.

 1. Ode_81

  Ode_81 Guest Guest

  Liittynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  177
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noita miten putsaat sen ja sen threadeja alkaa jo olla, niin pistetäänpäs tällainen parranajo teema.

  Seuraavan rituaalin teen yleensä kerran tai pari viikossa (yleensä suihkun jälkeen).

  Puhdistan naaman Nivea For Men puhd.geelillä, jonka jälkeen kuorin naaman Skintech For Men kuorintavoiteella. Tämän jälkeen levitän Gilleten vaahtoa/geeliä naamariin ja vetelen Mach3:lla ylhäältä alas vedoin karvat pois. Poikkeuksena kaula pitää vetää lopuksi vielä vastakarvaan vastoin "sillä silmällä" ;) sarjan ohjeita, koska en saa muuten kaulaa tarpeeksi siistiksi. Sitten huljuttelen vedellä naaman ja kuivaan pyyhkeellä. Lopuksi naamariin vielä Nivea For Men parranajo balsamia.

  Tuloksena posket on pehmeät kuin vauvan pylly :king:

  Koneella ajoin inttiin asti, jonka jälkeen huomasin että se ei ole mun juttu. Sillä silmällä sarjasta bongasin tuon kuorintavoiteen käyttämisen :D
   
 2. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  13 048
  Saadut tykkäykset:
  99
  Naama huuhdellaan runsaalla määrällä lämmintä vettä, että tuntee partakarvojen pehmenneen.
  Nivean partageeliä ja Mach 3 .. ei muuta sen kummempaa.

  Suihkun jälkeen parranajo ei ole muodustunut tavaksi.
   
 3. Jaded

  Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.04.2004
  Viestejä:
  1 548
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tavaksi tullut että naaman pienet haituvat sheivataan giletellä. Joku mach 3 turbosystem.

  Enkä käytä partavettä tai vaahtoa. Noi muutamat haituvat lähtee kiltisti muutenkin. Saippuavettä naamassa vain, sinuakin ajattelin ain.
   
 4. konCept

  konCept Guest Guest

  Liittynyt:
  18.12.2004
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kone on laiskan miehen valinta, eikä se nyt niin perseestä ole (ainakaan oma Filips Filisheivini). Joka päivä ennen suihkua tulee ajeltua.
   
 5. Eastwood1

  Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tosimies (lasken tässä tapauksessa itsenikin joukkoon) käyttää partavaahtoa ja höylää. Niin minäkin. Silloin harvoin (tai no harvoin ja harvoin :rolleyes: ) kun tulee ajettua.
   
 6. houm_thiätör

  houm_thiätör Guest Guest

  Liittynyt:
  10.07.2003
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseni pitää ajella viikset joka päivä ja siitä ei tule kuin verta ja kyyneliä teräaseilla, tästä johtuen Braunin elektroniikka hyödyntävä laite saa hoitaa nenänaluskarvat veks. Partaa sitten hieman harvemmin kun on kiva näyttää törkyiseltä karvanaamalta. Suihku, partakone, partavesi. Tuoksuu miehekkäältä ja näyttää karskilta, vauvan pyllyt on pedofiileille. :sick:
   
 7. Jazo

  Jazo Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 431
  Saadut tykkäykset:
  12
  Parran ajan keskimäärin kerran viikossa ellei ole jotain erikoisempaa menoa, yleensä maanatai aamuna ennen kouluun lähtöä. Tosin viikset tulee poistettua melkein joka toinen päivä. Arki ajoon kone on ihan riittävä, mutta jos on tarkeä tapaaminen yms. niin silloin kyllä täytyy kaivaa vaahtoa ja Mach3:n esiin.
   
 8. M-J-B

  M-J-B Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2003
  Viestejä:
  300
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vai että kuorintavoiteita... höylä kuorii kyllä aivan riittävästi.

  Ennen ajelin Philishavella joka aamu (töihin ajellessa), mutta sittemmin työmatka muuttui liian lyhyeksi. Nyttemmin ei jaksa joka aamu hukata arvokkaita nukkumisminuutteja parranajoon joten olen siirtynyt höylään (koska Philipsi ei parin vuorokauden sänkeen oikein pysty). Joskus menee parikin viikkoa ilman parranajoa, mitä nyt kuiviltaan vähän siistii rajoja. Gilletten Mach3Turbolla höylään ennen tai jälkeen suihkun ja Gilletten geeliä käytän ellei ole päässyt loppumaan. Lopuksi hieman Bossia naamaan. Jos pitää illaksi tälläytyä ajelen ennen menoa uudestaan vaikka aamulla olisikin tullut höylättyä, koska aamuisin on naama sen verran turvoksissa ja meikäläisellä kiire, ettei jälki aina niin ensiluokkaista ole.
   
 9. kebek

  kebek Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  Just joo, oikea maitopoika. Oikea tosimies ajaa parran sillä intistä vuosia sitten saamallaan höylällä ilman vaahtoa, vettä tai muitakaan liuottimia, eli kuivana. Jos höylä ja sen mukana tulleet vaihtoterät ovat vuosien mittaan tylsyneet, niin täytyy vain painaa hieman lujempaa jotta karvat lähtee. Aftershavet ja muut geelit on sitten niille pojille jotka töihin lähtiessä pistää Mikki Hiiri -kravatin ja suorat housut.
   
 10. effer

  effer Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.05.2004
  Viestejä:
  353
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kai se on ajamista tämäkin, vaikken nahkaa myöten niistä, Braunin parrantasaajalla viikon/parin välein...karkaa kyllä välillä melkoiseksi pehkoksi.
   
 11. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
  Joka toinen-kolmas päivä Mach3:lla ja geelillä/vaahdolla (Gilletten omaa tai sitten jotain muuta). Ja suihkun jälkeen tietysti (pehmentää), muuten saa olla teriä vaihtamassa jatkuvasti. Jos pukkaa vaan haiventa, niin tämä ei tietysti ole ongelma. ;)

  Ja ei kai siitä tekniikasta nyt sen enempää tarvitse kertoa? Onko siinä jotain vaikeaa? :)
   
 12. Rooperi

  Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  341
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu tällä kun ajaa niin ei tarvi ajaa tosiaankaan kuivana kun vesi tulee silmistä ja vaahto suusta.
  :D
   
 13. DTSMan

  DTSMan Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  3
  Philipsin jollakin kameleontin värisellä koneella :)
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  No mä ajan partani 3-4 kertaa viikossa. Ideaalisestihan parta pitäisi ajaa suihkun (tai saunan) jälkeen, mutta joskus vaan suihkun ja parranajon yhteenajoitus ei onnistu.

  Ensiksi mä kastelen kasvot kevyesti. Sen jälkeen laitan käteen hiukan Biothermin partageeliä, hieron sen vaahdoksi ja laitain kasvoihin sen. Sen jälkeen otan Gilleten Mach3 Power -höylän. käynnistän sen ja ajan parrankasvun pois. Lopuksi laitan Biothermin after shavea kaulan alueelle ja leukaan.

  Yksi asia, mikä mua askarruttaa on se, että kumpaan suuntaan se kaula pitää ajaa: ylhäältä alas vai alhaalta ylös. Esimerkikisi Sillä Silmällä -sarjassa olen nähnyt parran ajamista molempiin suuntiin (ilman, että Fab5 sitä kritisoisi). Tietenkin se sääntö on, ettei saa ajaa vastakarvaan, mutta tarkoittaako se siis kaulan osalta alhaalta ylös vai ylhäältä alas. Anyway, mä olen ajanut ylhäältä alas, ja jos se on väärä tapa, niin ei se ainakaan näy mun kaulassa.

  Täällä eräät puhuivat kasvojen pesusta saippualla ja kuorimisesta, ja vaikka Fab5 sitä suositteleekin, niin itselläni ei tule kuorittua kasvoja kuin kerran viikossa (kaksi kertaa, jos kasvonaamio lasketaan kuorimiseksi).

  Tähän lopuksi esittäisin kysymyksen, että jos olette käyttäneet sekä höylää että parranajokonetta, niin kumpi on mielestänne parempi herkälle iholle.
   
 15. Karkuri

  Karkuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuorinta? Ällistyttävää, mihin tämä maa on menossa. Akkojen touhua. :p

  Viikko-pari sitten kuningaskuluttajassa oli partahöylien testi. Siinä haastateltiin myös miesparturia, joka neuvoi ajamaan ensin myötä- ja sitten vastakarvaan. Kunnollisen kostuttamisen esim. vaahdolla ennen ajoa hän mainitsi erityisen tärkeäksi.
   
 16. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Äläpä muuta sano. En itse edes kyllä tiedä mitä helv* koko kuorinta on, mutta tuskin olen jäänyt paitsi mistään kovin oleellisesta.
   
 17. kebek

  kebek Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  En ole kyllä huomannut tuota ilmiötä, tosin ostin juuri joulukuussa taas uuden pussin "kertakäyttö"-höyliä joista ensimmäinen on vielä käytössä, eli varsin hyvässä terässä. Oli pakko ostaa kun vuonna -99 ostamani Gilletten höylät alkoivat olla niin tylsiä, että samaa kohtaa naamasta sai hinkata useamman kerran. Tietysti voisi käyttää vanhaa Braunin suristinta, mutta partakoneetkin tutuu sopivan paremmin näille wash&go -miehille jotka suihkivat itseensä hajusteita ja laittavat liisteriä hiuksiin.
   
 18. houm_thiätör

  houm_thiätör Guest Guest

  Liittynyt:
  10.07.2003
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm.. Itse sain ainakin intistä gilletten mach3:sen sekä gilletten aftershavetusgeelin ja varmaan vielä jonkin vaahtopullonkin. Eli ei taida intissäkään enää olla tosimiehiä tarvikkeita jakamassa.
   
 19. kurdt

  kurdt Guest Guest

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Minulla on myöskin tuo Mach3 tuolla kaapista mikä intistä on saatu. Terät ja vaahto on sentään ostettu uusiksi, mutta muuten tuo ihan hyvin pelittänyt. Itse kyllä huristelen koneella kun jaksan.
   
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  Niin no, jos lähdetään tolle linjalle, että partakoneiden käyttäjät on metroseksuaaleja, niin myös meidän höylääjienkin on syytä katsoa peiliin, sillä televisiossahan pyörii se Gilleten höylän mainos, missä David Beckham suosittelee sitä.