Mitä tehdä New Yorkissa?

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana Slash80, 02.01.2005.

 1. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 470
  Saadut tykkäykset:
  75
  Jees. Ehkä sillä voisi lähteä, että vaihtaa valuuttaa jonkinlaisen sopivalta tuntuvan summan just tippeihin & vastaaviin pikkumenoihin. Sitten jos loppuu kesken, niin onhan niitä automaatteja varmasti joka kulman takana siellä paikan päällä...
   
 2. janolle

  janolle Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisää tuohon vielä ATM:n omistajan palkkio, jotkut kun tykkäävät ottaa välistä pankkikulujen lisäksi.
   
 3. -MTL-

  -MTL- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.09.2001
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tälle väitteelle olisi kyllä kiva saada jotain vahvistusta. Itse en löytänyt netistä tämän todenperäisyydelle vahvistusta, mutta en myöskään tietoa ettei näin olisi.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2008
 4. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 017
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kyllä aina muutama ATM tuota sinnikkäästi väittää mutta muistaakseni on mennyt vain luottokunnan palkkiot.

  Nostaa käteiset suomesta, max 20 dollarin seteleitä ja kaikki mahdollinen ostaminen luottokortilla. ATM sitten backuppina. Eiköhän sillä pärjää.
   
 5. peergunt

  peergunt Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  680
  Saadut tykkäykset:
  5
  Sattuipa silmään...

  Finnair ja Hullut Päivät mainostaa meno-paluulentoja Helsingistä:

  Perjantai 10.10. New York alk. 445 €
  Matkustusaika 13.10.2008–22.3.2009, perilläoloaika enintään 1 kk.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2008
 6. CrC

  CrC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika nihkeä Hullujen Päivien tarjous, kun reilu kk sitten ostettiin lennot hintaan 464€. Pariin vuoteen ei hulluillapäivillä ole nykin lentoa ollut ja nyt kun se tuli myyntiin niin lähes normihinnalla.
   
 7. juhuri

  juhuri Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä automaatti kertoi tulevasta lisämaksusta. Etenkin huoltiksien ja pienempien liikkeiden ATM:ssä on näin.

  USD 203,00 CAPITAL ONE BA/23RD ST./NEW YORK ...... 143,26
  KÄTEISNOSTOMAKSU ( 2,00 EUR + 2,50 %) .............. 5,58

  Eli tuossa 3$ on liikkeenharjoittaja napannut välistä.
   
 8. ReBolt

  ReBolt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2004
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä siellä viime vuonna oli 400e.
   
 9. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Nyt 9 päivän reissu takana ja täysin päinvastaiset kokemukset käteisen käytöstä. Käteistä varattiin 160 dollaria per päivä, kaikki suuria seteleitä. Kertaakaan ei kassa nyrpistänyt setelille ja kertaakaan ei nähty mitään aitoustarkistuksia. Paikkoina ravintoloita, nähtävyyksiä, metroasemia, kauppoja jne.

  Suomessa käteistä ei tule käytettyä lainkaan, mutta matkoilla tuota käteistä on imo ihan mukava käyttää. Tässä tapauksessa vaihdettiin itse käteinen aika hyvällä kurssilla ja nyt talouskriisin aikaan kurssi olisi ollut kortilla käytettynä lähes 20% huonompi. Lisäksi muutamissa paikoissa näkyi niitä perinteisiä "no card under 10" tmv lappuja ja jenkeissä piti jatkuvasti olla dollareita taskussa, jotta sai tipattua. Suuri etu on myös matkabudjetissa pysyminen: me vaihdetaan aina ennen matkaa tietty summa ja siten esim tässä tapauksessa tiedettiin koko ajan kuinka tarkkaan pysyttiin siinä 160 dollaria per päivä budjetissa.


  Tässä muutama vinkki NY matkaajille:

  Rahat:

  - Kahdelle ihmiselle kannattanee varata se 150 dollaria per päivä. Tuolla katsoo nähtävyydet, liikkuu ja safkaa / juo suht mukavasti ulkona. Pikkusen halvemmallakin selviää, mutta toisaalta ilkeä lähteä hirveästi budjettia laskemaan jos ulkomaille menee. Ostettu ruoka, ainakaan tervellinen sellainen, on manhattanilla samoissa hinnoissa suomen kanssa tai yli

  Nähtävyydet:

  - NY city pass maksaa 74 ja sillä saa empire state building, moma (modernin taiteen museo), met (metropolitan art), circle cruisen (risteily manhattanin eteläosissa, näkee vapaudenpatsaan), natural history ja guggenheimin. Passin saa ostettua mistä tahansa näistä kohteista. Passilla kaksi suurta etua:

  1) Jos käyt katsomassa edes kolme näistä, passi säästää rahaa

  2) Passin avulla pääsee käyttämään VIP / Gruop rahastuspisteitä, joihin on _merkittävästi_ lyhyemmän jonot. Yhdessä kohteessa voi parhaimmillaan säästää 1-2h jonotuksen.

  Ehdottomasti suosittelen noista circly cruisen iltaversiota esim ekaksi illaksi. MOMAa ei kannata missata, juuri remontoitu upea rakennus ja kerralla näkee järkyttävän määrän maailmanhistorian suurimpia taitelijoita. Empire state buildin kannattaa mennä katsomaan illalla vasten auringonlaskua. Varaa jonotukseen passikin kanssa 30min ja ole ylhäällä about 10mine ennen auringonlaskua. On upea nähdä manhattan ylhäältä sekä valossa että pimeässä.

  Lisäksi käytiin METissa ja luonnonmuseossa. METin egyptiosasto, eri aikakausien huoneet sekä katon Koons ovat näkemisen arvoisia. Luonnonmuseon kokoelma dinosauruksista on myös ainutlaatuinen.

  - BH photon tehokkuus kannattaa käydä kokeilemassa, osta jotain ja totea itse.

  - Hyvällä säällä keskuspuiston piknik antaa mukavan lävähdyspäivän kiireen ja metelin keskellä

  - Famous rays orginal pizza tarjoaa maailman parhaat slicet

  Liikenne ja asuinpaikka:

  - Manhattanin saari on 25km pitkä ja toisin kuin kaikkialla lukee, metroliikenne ei ole maailman parasta. Valitse asuinpaikka korttelista jossa on metropysäkki tai sitten niin, että pysäkki lähellä. Manhattaniltakin löytyy paikkoja, joissa pysäkkiä ei ole lähes 10 korttelin matkalla, joten kävelyä on tiedossa muutenkin aika kovia määriä.

  - NY kaupunginosat ovat hyvin erilaisia. Jo muutaman korttelin matkalla saattaa eroa tulla aika tavalla, joten ole tarkkana mistä kämpän / hotellin hankit. Itse oltiin 9 avenuen vieressä, 42 streetillä ja oltiin varsin tyytyväisiä: Hell's Kitchenin tunnelma ja safkapaikat on ihan vieressä, mutta mid townin turistiryysis alkoi heti 8 avenuelta.

  - Streetit on käytännössä vain välisiirtymiä avenuiden välillä ja siten hiljaisempia. Valitse asunto streetin puolelle, jos vaan mahdollista. Itse ei tätä tiedetty, kämppä oli avenuelle ja ensimmäiset viisi päivä oli ihan turha kuvitella nukkuvana ilman korvatulppia.

  Shoppailu:

  NY on muodin mekka ja tarjoaa siten kattavat mahdollisuudet edulliseta katumuodista aina maailmanluokan merkkeihin. Parhaimmat alennukset on jenkkein omissa merkeissä kuten bossissa, CK tai DKNY:ssä, mutta nykyiselläkin dollarin kurssilla (1.35) muutkin merkit on varsin edullisia.

  Outletit on se thö juttu, mutta valitettavasti ainakin manhattanin omissa liikkeissä, kuten Century 21, on pari todellista ongelmaa:

  1) Pieniä kokoja on ihan turha etsiä. Jos olet eurooppakokoa 44 tai 46 (eli XS ja S slimminä), ei suurimmat outletit manhattanilla tarjoa kuin pari vaatekappaletta. Siten näihin ei kannata tuhlata aikaa jos olet pienikokoinen.

  2) Järjestys on liikkeissä hirveä ja ryysis kova. Ole liikkeellä heti aamusta. Sovituskoppeja ei aina ole, joten tyylikkäät alusvaatteet voi olla kova sana.

  => Siten todellinen himoshoppaaja jättää väliin manhattanin ja shoppailee ostokset Woodburyn premium outletissä. Matka sinne maksaa 40 dollaria edestakaisin ja bussit lähtee 42st asemalta. Kestää vajaa tunnin.

  http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7

  Paikka on maailmanluokakin mittakaavassa ainutlaatuinen yhdestä syystä: Merkeillä on alueella omat myymälät. Gucci, Chanel, Burberry, Dior, Dolce&Gabbana, Fendi, Diesel, Boss jne. Omat myymälät korjaavat kaksi ylläolevaa ongelmaa eli kokoja on laidasta laistaan ja liikkeet on tyylikkäitä, vaikkakaan ei alkuperäisten veroisia.

  Liikkeitä on 220 kappaletta ja uutuudet tulee yleensä torstaisin, eli kannattaa ottaa esim. 8:30 bussi paikan päälle ja valita parhaat päältä. Säästö about 25-70% alkuperäisiin hintoihin. Me lähdettiin tänne 830 bussilla, takaisin 1900 vuorolla. Mukaan tarttui todellaisia laatumerkkejä normituotteiden hinnalla, joten ei lainkaan huono reissu. Ylipäätään sanoisin, että paikka kilpailee maailman parhaasta edullisesta premium shoppailupaikasta Tokion Rag Tagien kanssa.

  Lyhyesti sanottuna: Käy aina ensin täällä ja vasta sitten muualla, järjestys mielellään woodbury -> manhattanin outletit kuten 21 century -> normaalihintaiset liikkeet.
   
 10. janolle

  janolle Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  0
  Woodbury Commons on kiva paikka kesällä mutta talvikuukausina välttäisin kuin ruttoa ellei ole ihan pakko ostaa jotain merkkikamaa halvalla. Ei ole kovinkaan hauskaa viettää räntäsateessa puolta päivää. Kannattaa myös huomata että osa noista kaupoista siellä myy pelkkää B-kamaa vaikka sitä ei missään ilmoiteta, eli kannattaa vähän katella mitä ostaa.

  Tuolla tuli käytyä aika monta kertaa viime nykin matkalla kun eno asuu Central Valleyssä kilometrin päässä tosta. Paikalle pääsee manhattanilta myös juna+bussi yhdistelmällä, hinnassa säästö oli muistaakseni huomattava.
   
 11. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tuo räntäsade ihan validi pointti, mutta noin muuten en kyllä ymmärrä miksi joku ylipäätään menisi NY talvikaudella... jonkinlainen masokismin ylitys varmaan olla keskellä betoniviidakkoa kylmään ja pimeään aikaan :D

  Tuota B-kamaa en tullut ajatelleeksi, mutta kävin pyörähtämässä american apparelellin liikkeessä. Noin keskimäärin heidän tasonsa ei päätä huimaa, mutta tuolla tavara oli kyllä luokatonta: reikiä vaatteissa ja "vuotavia" saumoja. Liekö sitten ollut juuri tuota b-tavaraa. Kalliimmissa merkkileikkeissä (joiden takia tuonne imo mennään), tavara sen sijaan tuntui olevan viimeisen päälle :)

  Rahassa varmasti, ajassa tuskin. 20 dollaria per suunta ei ole paljoa, kun pääsee manhattanin keskeltä suoraan ovelle asti ilman katkoksia. Varsinkin takaisintullessa on aika vaikea kuvitella raahaavansa ostoskasseja kulkuvälineestä toiseen. Lopulata tuo 20 per suunta on aika vähän ja summan säästää jo ensimmäisen ostoksen kohdalla :)
   
 12. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  Mä taas teen kaupunkireissuja yleensä talvella :D Vähemmän ryysistä ja jonottelua turistisaiteilla. Kaupungissa oleskelu voi olla ikävän tukalaa kuumalla kelillä (tosin talvellakin jos joutuu talvivaatteissa oleskelemaan pitempään sisätiloissa). Kevät ja syksy ovat myös mukavia aikoja kaupunkilomailuun. Ja onhan tuolla nykissä valoa hiukan pitempään kuin kotinurkilla, se kun on yllättävän etelässä, epsanjan leveyspiireillä.
   
 13. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Juu, juuri näiden takia mekin mentiin lokakuun alussa. Aamulla lämpötilat oli jotain 10-15 välillä, päivällä 19-24. IMO varsin sopivia kaupunkilomaan, vaikka ihanteellinen olisi kylläkin jotain 23 ympäri vuorokauden :)
   
 14. CrC

  CrC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kesällä ei pahemmin pelata änäriä :rolleyes:
   
 15. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  1) Valitsee joukkueeksi sellaisen, joka pelaa etelässä

  2) Jos oma joukkue kuitenkin pelaa pohjoissa, menee vierasmatsiin etelään

  3) Katsoo kisoja ihan alkukaudesta tai lopusta, silloin säät on jo suht jees, eikä räntää tule

  (ei pidä ottaa liian vakavasti) ;)
   
 16. memahyv

  memahyv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.11.2001
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen ollut Nykissä ainoastaan tammikuussa. Pari kertaa lämmöt huidellu hellelukemissa, viimeksi taisi olla normaalo talvikeli nollan vaiheilla. Kertaakaan ei ole satanut (kop kop), ei siis huonoja kokemuksia. Hyvänä puolena vähemmän ryysistä joka paikassa.

  Woodbury on tietty nro.1 Nykin matkaa ajatellen, mutta ei mitenkään ainutlaatuinen. Yksin-kaksin kannattaa mennä dösällä ja hyödyntää alennussetelit. Vähänkään isommalla sakilla kannattaa harkita vuokra-autoa ($60-70/pvä navilla). Ja setelithän saa printattua netistä, kun liittyy vipiksi.
  C21:stä kannattaa vältellä viikonloppuisin, viikolla heti aamusta ei ole ollut mitään ryysistä. Loput ostokset sitten Macy´siltä turistialella.
   
 17. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Oltiin näköjään säätäjän kanssa samaan aikaan nykissä. Säät suosi ja kyllähän siellä suomea kuuli yllättävänkin paljon kadulla. PikkuG tuli bongattua kadulla suomijulkkiksista.

  Vaikka aurinko paistoi joka päivä, kaupunki oli yllättävän pimeä, aina tahtoi olla korkea talo auringon edessä. T-paita ja shortsilinjalla kuitenkin mentiin. Metrokortti 7 päiväksi maksoi 25usd, taksilla tuli ajettua JFK:lle ja takaisin, fix price 45usd+verot+tipit=60usd.

  Kuten säätäjä totesi, niin jonot voivat olla jopa tuntien pituiset noihin turistirysiin. Itse kävin MoMAn (pettymys) sekä pari muuta pakollista. Olin ehkä elänyt kuvitelmissa että MoMA on todella iso paikka, jossa on pysyvästi näytillä vanhaa hienosti muotoiltua kulutuselektroniikkaa a´la B&O, Gradient jne.... no eipä ollut, muutama japskikännykkä ja yksi cd-levy. Olihan siellä myös ne aaltomaljakot...pari tuntia riitti.

  Mitään huippuruokajuttuja en nykistä hakenut, mutta jos joskus haluat saada vertailukohtaa mäkkärin pöperöille, niin itse tykästyin Wendy´s ketjun purilaisiin ja kyytipojaksi otin ranskisten sijasta Chilin (kuumaa chilijauhelihapaprikasipuli-keittoa). Erittäin hyvää ja maukasta arkiruokaa. Burger Kingistä saat isot annokset ja rajattomasti juomia.

  Mulla ei ollut yhdelle henkilölle kuin 200USD käteistä mukana viikon ajalle, loput sain hoidettua kortilla.
   
 18. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 470
  Saadut tykkäykset:
  75
  Vihdoinkin on liput ostettu, lähtö ensi kesäkuussa. :thumbsup: Hinta oli 565 euroa. Epäsuora lento, mutta eroa suoraan lentoon alle 2 tuntia, joten tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Oltiin kuitenkin päätetty ottaa epäsuorat halvemman hinnan takia.

  Nykyään ei taida olla enää mahdollista saada huoneita mistään esim. kolmen tähden hotelleista 100$:n hintaan, kuten ketjussa aiemmin on puhuttu? Hostelli ollaan varattu hintaan 80$/yö, mutta tuolla hinnalla hotelliin jos pääsisi, eiköhän vielä vaihdettaisi...

  Ai niin (tyhmä kysymys): jos ja kun sitä käteisvaluuttaa käy ennen matkaa pankista hakemassa, onko kurssi sama jokaisessa pankissa? Vai voiko jostain pankista saada paremmalla kurssilla kuin toisesta?
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2008
 19. CrC

  CrC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Oltiin kuun alussa Hotel 17, hostellin ja hotellin risteytys, eli siistit vessat ja kylppärit yhteiskäytössä, katoppa jos sieltä sais tuohon hintaan.

  Edit: Nordealla oli parempi kurssi kuin Forexilla ja rahat sai siten että tilasi ne netin kautta ja nouto oli kentällä, toimipiste heti turvatarkastuksen jälkeen. Kätevä systeemi, ei tarvi juosta ja jonotella pitkin kaupunkia.
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2008
 20. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 470
  Saadut tykkäykset:
  75
  Täältä ei tärpännyt, mutta toisenlainen vaihtoehto löytyi. Kun suostuttiin tinkimään sijainnista jonkin verran, löysin tuota hostelliamme jopa halvemmalla (tosin tässä tulee verot päälle, jolloin hintaa tulee yhteensä ~ $67 per naama lisää) kahden tähden hotellista huoneen. Nyt on oma tv kaapelikanavilla, radio, enemmän tilaa ja ennen kaikkea ei tarvitse jakaa kylpyhuonetta muiden kerroksessa asuvien kanssa, kun huoneessa on oma. :thumbsup:

  Paikka on Queensissä, ja vartissa pitäisi päästä metrolla Manhattanille.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2009