Mitä tehdä New Yorkissa?

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana Slash80, 02.01.2005.

 1. Zardoz

  Zardoz New Member

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  828
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutamissa missä ite käynyt aukesi kaupat klo 11 ja klo 12. Kuitenkin porukkaa oli hengailemassa ja kävelemässä klo 12 aukeavassa jo 11 jälkeen (näitä main tultiin ite paikalle). Kahviloita ja jotain pienempiä ruokapaikkoja oli auki jo tällöin.

  Jännää että jenkit vaatii ESTA-hakemuksen (maahantuloilmoitus) täyttämisen sähköisesti etukäteen, mutta kuitenkin koneessa vielä piti täyttää lisäksi perinteinen virheä läpyskä. Kuulemma ylimenokauden ajan molemmat vaaditaan (no, en tiedä miten kävis jos ESTAa ei olisikaan täyttäny). Maahantullessa virkailija kysyi onko ESTA-hakemus täytetty. Samoin virkailija otti kasvokuvan ja oikeasta kädestä sormenjäljet.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2009
 2. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 354
  Saadut tykkäykset:
  62
  Jep jep, täytyy pistää paperit kuntoon viimeistään toukokuussa. Tuon ESTAn olisin pistänytkin jo vetämään, mutta siinä taidettiin puhua passista jotain - enkä sitä ole vielä hankkinut. En uskaltanut lähteä väittämään toista siinä hakemuksessa sitten.

  Ja muuten: jos joku tietää jonkin aivan ylihienon elokuvateatterin, voi puffata sellaistakin. Näistä jo jonkin verran olen lukenut, mutta mikään ei vielä aivan selkeästi ole erottunut massasta. Manhattanilla tosin on ymmärtääkseni vain yksi IMAX-teatteri, sen nyt voisi ainakin testata.
   
 3. Zardoz

  Zardoz New Member

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  828
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan, siihen vaaditaan passin numero ja voimassaoloaika etc.

  Asiasta kuudenteen: ennen omaa reissua selvis tällänen juttu että Ameriikan TSA (Transportation security administration) voi tarvittaessa rikkoa laukkujen lukot mikäli näkevät läpivalaisussa jotain epäilyttävää. Eli jos haluaa että lukko pysyy ehjänä niin lukko pitäs jättää auki. No, en tiedä jättääkö käytännössä kukaan. Mut vähän ikävää jos lukko sitten onkin rikottu.. Ainakin Samsonitella on laukkuja joihin käy TSAn yleisavain eli halutessaan ne saa laukun auki ilman että lukkoa tarvii rikkoa.
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 245
  Saadut tykkäykset:
  113
  Juuri tällainen Samsonite (Termo Comfort) tuli hankittua, ja ihan kätevä ominaisuushan tuo varmasti on. Murheet laukun mittojen yhteenlasketusta summasta (158 cm) haihtuivat ilmaan varmasti, kun tuli sitten omastakin takaa päädyttyä kysymää Finnairin edustajilta lentokentältä asiasta. Kuulemma kunhan paino on kohdallaan ja laukun mitat eivät nyt kauheasti ylitä tuota 158 senttiä, niin ongelmia ei tule olemaan.
   
 5. jarppis

  jarppis Member

  Liittynyt:
  07.09.2004
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari vuotta sitten oli suositus jättää laukku lukitsematta. Jokusen kerran olen laukkuja niille joutunut avaamaan ja jättämään lukitsematta (siis ottamaan lukon pois tai pyöritteleen numerot kohilleen). Tässä reilun 10 vuoden aikana mitä kymmenissä maissa matkustanut, niin ei ole koskaan ruumaan menevästä laukusta viety jotain ... ainakaan mitä olisin huomannut. Jos joku haluaa mun kalsarit viedä, niin siitä vaan :) Ja on tullut kuljetettua useamman tuhannenkin edestä tavaraa lukitsemattomassa laukussa. Tuuria? :)

  Mutta jos kokeilet laittaa lukkoon, niin kerro miten kävi. Laita isohko shampoopullo tai joku chilikastike, niin 99% todennäköisyydellä löydät lapun laukusta, missä kerrotaan että laukku avattiin ja tutkittiin muiden matkustajien turvallisuuden takia.
   
 6. Zardoz

  Zardoz New Member

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  828
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin tuli ostettua juuri samanlainen laukku. Sangen tyylikäs uutena, mutta heti ekan reissun jälkeen uskottavuus oli noussut heittämällä: naarmuja oli aika reippaasti, eli oli heitelty. :) Ei ollut Finskin kanssa mitään ongelmia laukun mittojen kanssa. Oli mukana vielä sellanen remmi laukun ympärillä mutta perillä USAssa se oli kadonnut. Olin varma että laukku on avattu, mutta ei siitä ollut mitään infoa ja kamatkin oli omilla paikoillaan. Ihmettelen vaan kun se remmin lukko oli tiukka ja remmi oli hankala saada käsipelillä edes pois laukun ympäriltä...
   
 7. Nipa

  Nipa Member

  Liittynyt:
  13.11.2000
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli pari viikkoa sitten neljä vesipulloa lukitussa laukussa USA:n sisäisellä lennolla ja ei nähtävästi ollut mitenkään epäilyttävää. Lukot olivat ehjät vielä matkan jälkeenkin. Tuli kyllä koneessa mieleen että olisi voinut jättää laukun lukitsemattakin :)
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 245
  Saadut tykkäykset:
  113
  Kiva tietää ettei tullut ongelmia. Täälläkin tuli tuollainen remmi hommattua, räikeän keltainen sellainen. Jospa eivät hukkaisi sitä...
   
 9. Zardoz

  Zardoz New Member

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  828
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toivotaan! Kerran helsinkiin tullessa oli myös remmi hävinnyt ja tietysti valitettiin tästä tiskillä. Virkalija otti remmejä täynnä olevasta laatikosta ensimmäisen käteen osuvan ja sanoi että tossa on uusi (=meille uusi mutta joltain toiselta aiemmin kadonnut). Eli hyvin toimii remmien kierrätyspalvelu kentällä. USAssa unohdettiin valittaa remmin katoamisesta kun huomattiin se vasta asunnolla eli en tiedä antavatko siellä uuden.
   
 10. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  5
  Puukko käteen, remmi rikki ja mäkeen. Tämä voisi olla syy, miksi remmiä ei näkynyt uudestaan....

  Itse suosin nykyisin vetoketjulaukkuja joissa TSA hyväksytty lukko. Ei tarvii remmejä ja lentokenttä saa auki ilman, että lukko tarvii rikkoa.
   
 11. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 354
  Saadut tykkäykset:
  62
  Juuri tällaisella lennolla (no, 5€ kalliimpi lippu :) ) ollaan sitten viikon päästä lähdössä. Jos Rooky sattuu lukemaan ketjua, tai joku muu tietää, niin tämä asia vielä on mietityttänyt: lennetään ensin Tukholmaan, josta reilun tunnin päästä samasta terminaalista sinne rapakon taakse. Joudutaankohan Tukholmassa hakemaan laukut hihnalta ja viemään ne jollekin tädille, joka hoitaa ne siihen toiseen koneeseen?

  Vähän nihkeältähän tuo kyllä tuntuisi noin joutua tekemään, kun SASilla lennetään koko ajan ja terminaalikaan ei vaihdu...
   
 12. lmfmis

  lmfmis Active Member

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 016
  Saadut tykkäykset:
  2
  No ei.

  Lufthansa myy nytten menopaluu 395 eur. Dollari halpenee pikkuhiljaa.

  Aika halpaa...
   
 13. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Keskiviikkona olis uudelleen lähtö kaveriporukassa. 550 edes takas tuli maksaan ja viikko siellä pitäis kulua railakkaasti. Itselle tuli vähän yllättäen lähtö, kun kaveri puhui viikko sitten mut ympäri. Hauskaa varmana tulee :D
   
 14. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 354
  Saadut tykkäykset:
  62
  Varmasti hauskaa kyllä, tuo sikainfluenssa tietysti on ansiokkaasti pilaamassa muuten täydellistä matkaa. :mad: Selviääkö ilman tartuntaa vai ei, ei voi tietää.

  Viime vuonna olisi kieltämättä muutama asia ollut paremmin. Hurja euron kurssi, ei tuollaisia tauteja ja Virgin Megastoret paikoillaan. Niissä, tai ainakin siinä suurimmassa, olisin ehdottomasti halunnut käydä.
   
 15. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 354
  Saadut tykkäykset:
  62
  Isossa Omenassa tuli sitten käytyä, heitetään nyt muutama mieleen tuleva kommentti/vinkki.

  - Madame Tussaud'sin vahanukkeja ei ilmeisesti ole ketjussa vielä mainittu? Meilläkään ei tainnut olla käynti suunnitelmissa tai edes tietoa moisesta paikasta etukäteen, mutta äkkiäpä Times Squarella pyörivä ihmettelijä paikkaan törmää. Jalkakäytävällä kulkijoita tervehtii erittäin hieno Morgan Freeman -nukke ja sisältä löytyy melkoinen valikoima niin ikään hämmästyttävän aidon näköisiä nukkeja. Vartijatkaan eivät pidä pipojaan liian tiukalla, joten nukkien kanssa pystyy tekemään lähempääkin tuttavuutta ja vaikkapa ottamaan halikuvan Jodie Fosterin kanssa (kuten me teimme :D ). Löytyy mm. malleja, muusikoita, näyttelijöitä, kauhuelokuvien "hirviöitä" ja politiikan ihmisiä, kuten pressa Obama. Lipun hintaan kuului myös hulvaton, joskin myös tekniikkansa puolesta hieman ärsyttävä Paavo Pesusieni 4D -elokuvanäytös. Loistava paikka yhtä kaikki, täällä kävisin varmasti seuraavallakin matkalla.

  - NBC:n studioiden tutustumiskiertue oli mainio sekin. Nähtiin esim. Saturday Night Liven studio ja Jimmy Fallonin todella pieni studio. Rakennuksessahan on myös NBC:n varsin reippaan kokoinen kauppa, jonne toki pääsee ilmaiseksi katselemaan valikoimia. Art Vandelay -kassi olisi vähän houkuttanut, mutta kauppaan jäi sekin.

  - Empire State Building. Jos vähänkään on kärsimätöntä tyyppiä tai kiireessä, niin kannattaa todella ostaa se Säätäjän mainitsema passi. Meillä ei ollut passia, mutta toisaalta ei niin kiirekään, ja sellaiset pari tuntia tuli kai jonotettua. Kyllä siinä jo muutamaan kertaan kieltämättä meinasi kypsyä.

  - Metrocardin ostaminen luottokortilla ei onnistunut, automaatti jäi vain pyytelemään tunnuslukua yhä uudestaan ja uudestaan. No, siihenpä ei syötetäkään omaa henkilökohtaista pin-koodia, vaan "99999".

  - Jos suostuu tinkimään hotellin sijainnista (=asumaan muualla kuin Manhattanilla), voi huoneen ensinnäkin saada todella halvalla ja samalla päästä eroon kaikesta melusta. Asuttiin Queensissa, ja huoneesta maksettiin 33,5 euroa per naama yössä. Oli oma kylpyhuone, kaapeli-tv, jääkaappi, ja metro kymmenen minuutin kävelymatkan päässä. Korvatulpat olivat mukana, mutta niillä ei tehnyt mitään, koska mistään metelistä ei ollut tietoakaan. Tätä osasin kyllä arvostaa, kun olin täältä lukenut Manhattanin äänekkäistä huoneista. Ja tärkeä juttu tämä olikin, sellaisen about kahdeksan tunnin kaupungilla pyörimisen jälkeen rauhallinen ja siisti hotellihuone kunnon sängyllä oli paras mahdollinen paikka. Jos joku oikeasti jaksaa ravata "kieli vyön alla" kellon ympäri kaupunkia ristiin rastiin, niin melkoinen Teräsmies siinä täytyy jo olla jos ei jossain vaiheessa väsy. Kannattanee ennemmin yrittää tehdä vierailusta niin pitkä kuin vain mahdollista, ettei tarvitse minkään tappoaikataulujen mukaan poukkoilla. 12 päivää oli jo aika hyvä, ei ollut mitään paniikkia päällä ja ehdittiin käydä kuitenkin vaikka missä.

  Queens alueena oli rauhallisen oloinen muutenkin, eikä Queensissa juuri muita kuin kiinalaisia tule vastaan. Times Squarelle ajoi metrolla vajaassa puolessa tunnissa.

  - Isojen poikien tanssipaikkoihin ;) menijöiden kannattaa jättää luottokortti hotelliin ja napata mukaan pelkkää käteistä sen verran kuin on valmis käyttämään. Aivan upeita naisiahan sieltä löytyi, mutta upeasti oli Visaakin veloitettu... pistää vähän miettimään, että ihanko rehellisesti. No, vahingosta viisastuu ja kivaakin kyllä oli.

  - Ei aluksi millään meinattu löytää mitään ruokakauppaa, mistä saisi esim. Twinkieitä tai erilaisia perunalastuja maisteltaviksi. Mutta siellähän ne putiikit ovat nenän edessä, kun vain tietää nimet. Eli ainakin sellaiset kuin Duane Reade, Walgreens ja CVS auttavat asiassa.

  - Stand upia käytiin katsomassa yhtenä iltana, kun oli ostettu liput kadulla niitä kaupittelevalta tyypiltä. Paikka oli nimeltään Comic Strip Live, jossa on nähty settejä mm. Chris Rockilta ja Jerry Seinfeldilta. Jos nyt oikein ymmärsin ja muistan, niin Seinfeld -sarjaa on myös kuvattu täällä. Lavalle nousseet koomikot olivat kuulemma tuttuja tv:stä, ja amerikkalaisille varmaan ovatkin, mutta itsellä ei yksikään nimi soittanut mitään kelloa. Samapa tuo, kokemus oli hieno. Jotkut koomikot pistivät sellaista juttua, että vedet vaan valuivat nauraessa silmistä. Kolme tuntia stand upia alkaa kuitenkin olla jo vähän liikaa, vaikka saahan siinä tietysti rahoilleen vastinetta.

  Vapaudenpatsasta tyydyttiin tällä kertaa ihailemaan rannalta, koska lautalle oli ihan posketon jono. MET oli hieno lukuisine Picassoineen, samoin luonnonhistoriallinen museo. Kirjasto oli kiinni, mutta ainakin nähtiin edusta, siinähän kuvattiin Ghostbustersin kohtaus, jossa Venkman ja kumppanit juoksevat aavetta pakoon. Kävin myös tsekkaamassa metroaseman, jota käytettiin kolmannessa Die Hardissa.

  Paluulento olikin sitten peruttu kokonaan, toivottavasti ASS tarjoaa jonkinlaista hyvitystä korvauksena... mutta enimmäkseen mahtava matkahan tuo oli, toivottavasti pääsee takaisin vielä jonain päivänä. Ai niin, KFC ja White Castle jäivät testaamatta - ovat sen verran harvassa, ettei oikein koskaan osuneet sopivasti kohdalle. Wendy'sin purilaisella käytiin kerran, ihan jees, mutta ei sen ihmeempää. Dunkin' Donutsit olivat makoisia. Lay'sillä oli mm. mahtavia juusto-sipsejä, nam. Pork Rindsit eivät maistuneet oikein miltään, kai niitä on pakko olla parempiakin kuin ne Utzin valmistamat? Utz:n Hot & Spicyt perunalastut olivat sentään oikein hyviä, ja kylläpä olivatkin tulisia. On myös mainittava CNN:n kuumat uutisankkurit, sitä kanavaa tuli katsottua tunti jos toinenkin... Tv-naisista Kelly Ripaa päädyttiin ihailemaan myös melko paljon :D
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2009
 16. Moti

  Moti Active Member

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  9
  Taas pitäisi piipahtaa Atlantin takana marraskuussa. Mitäs sieltä voi/kannattaa tuoda. Mitä pitää huomioida jos iPhonen toisi tänne? 3G ei taida toimia?
   
 17. lmfmis

  lmfmis Active Member

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 016
  Saadut tykkäykset:
  2
  Toimii mutta et saa varmaan ostettua ilman US luottokorttia....jos saat niin jailbreikkia vain.

  Nyt on dollari taas kuosissaan että melkein mitä vain kannattaa kantaa kotiin..
   
 18. juhaa

  juhaa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Mites tuo valuutanvaihto, kannattaako hoitaa pankissa vai kentällä Nordeassa tai muussa?
  Hirveitä eroja nyt näillä summilla ei pääse tulemaan, mutta säästö se on säästökin :)
   
 19. Tinttis

  Tinttis New Member

  Liittynyt:
  06.10.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykissä on niin paljon nähtävää. Kun itse olin siellä, keskityin aikalailla vaan shoppailuun ja kaupungilla kiertelyyn. Oli kyllä aika vaikuttava paikka. Ehkä tästä saa jotain ideoita.
   
 20. Svg

  Svg New Member

  Liittynyt:
  29.01.2004
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan ollut joulun aikaan New Yorkissa. Ensi sunnuntaina olisi tarkoitus lähteä ja tulla juuri ennen uutta vuotta takaisin.

  Tällä hetkellä suunnitelmissa on tietty shoppailua ja nähtävyyksiä, sekä Radio City Hall joulushow ja NHL-ottelu. Lupasinpa myös puolison viedä luistelemaankin. Olisiko kenelläkään muita erityisiä ehdotuksia mitä kannattaisi tehdä joulunaikaan ?