Mitä tehdä New Yorkissa?

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana Slash80, 02.01.2005.

 1. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eli olen menossa pidennetylle viikonloppumatkalle New Yorkiin, 11.2.05. Missä kaikkialla tuolla kannattaa käydä? Nyt en kysele mitään perus nähtävyyksiä, vaan paremminkin kulttuuririentoja, kuten teatteri ja musiikki (jazz, heavy) paikkoja. Esityksistä löytyy kyllä tietoa netistä, mutta kuinka sitten lippuja kannattaa täältä käsin hommata? Entä onko kellään kokemuksia vaikka Conan O'brienin nauhotuksista?
   
 2. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös Conanin jälkeen tule niissä lopputeksteissä joku puhelinnumero, mistä voi varata/ostaa paikat(?). Kirppiksillä kannattaa käydä, ja myös Broadwaylla on olemmassa ihan hyviä musikaaleja. Ja jos englanti menee hiukkasta paremmin, niin kannattaa etsiskellä pari hyvää StandUp keikkaa, nimittäin niiden taso Nykissä on taso on kolme kertaa parempi kuin Suomessa olevien.
   
 3. Jormas2000

  Jormas2000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2002
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meikäläinen on vaimon kanssa myöskin suuntaamassa Nueva Yorkkiin maaliskuun alussa viikoksi joten vinkit olisivat tosiaan tervetulleita...
   
 4. Jay

  Jay Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2001
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viime vuoden helmikuun reissulle yritin tuonne Conanin nauhoituksiin varailla lippuja tuohon numeroon soittamalla, olivat muistaakseni lokakuussa 2003 jo täynnä... :hitme:
  Siellä on semmoinen puhelinvastaajaviesti, jossa kerrotaan tilanne, ettei tarvi sentään ihan oikean ulkomaanelävän kanssa heti puhua :)

  NBC jakaa Stand-by-tyyppisesti aamuisin joku 30-40 lippua, joten sinne vaan sitten säitä pitelemään.

  Edit: Se numero on +1 212 664 3056 ja löytämäni keskustelun mukaan heinäkuuta viedään jo!

  http://boards.nbc.com/bb//showflat.php?Cat=&Number=132773&page=2&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1
   
 5. Mahoney

  Mahoney Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2001
  Viestejä:
  3 826
  Saadut tykkäykset:
  7
  Sellainen perusvinkki vaan sekä Slash80:lle että sinulle: Kannattaa liikkua koko ajan kieli vyön alla paikasta toiseen. Nukkumiseen ei kannata käyttää aikaa yhtään, koska kaupunki ei nuku ja aika on vähissä. Tällaisissa paikoissa kuten New York tai Lontoo ei kerkeä viikossa eikä kahdessakaan näkemään kuin mitättömän pienen pintaraapaisun kaupungista. Vähintään kuukauden matka olisi tarpeen, että saisi edes jonkinlaisen kokonaiskuvan.
   
 6. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Itse antaisin kyllä täysin päinvastaisen neuvon. Kannattaa miettiä ne paikat etukäteen missä ainakin haluaa käydä. Kaikki muu tulee sitten plussana. Paikasta toiseen juoksemisesta ei ole mitään iloa, jos tavoitteena on vain käydä mahdollisimman monessa paikassa, muttei mihinkään ehdi tutustua kunnolla. Yleensä kaikki mukava tapahtuu suunnittelematta.

  Mitään vinkkejä kohteista en osaa antaa, mutta olisihan se hienoa käydä katsomassa leffa jossain legendaarisessa elokuvateatterissa.
   
 7. Mahoney

  Mahoney Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2001
  Viestejä:
  3 826
  Saadut tykkäykset:
  7
  No jos kerran kaikki mukava tapahtuu suunnittelematta, niin silloinhan tuo etukäteen miettiminen ei kannata... ;)

  Tarkoitin siis paikasta toiseen juoksemisella sitä, että hyvä on toki katsoa etukäteenkin mihin menee, kunhan vain menee, en sitä että päättömästi pitäisi ravata mahdollisimman moneen paikkaan.

  Mutta on aivan selvää, että ei noin lyhyessä ajassa ehdi tutustumaan oikein mihinkään "kunnolla". Pelkästään yksi museo tai vastaava veisi näissä kaupungeissa päiväkausia.
   
 8. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ehkä näin, mutta kyllähän sitä jokaisella on ainakin yksi paikka missä on joka tapauksessa käytävä.
   
 9. TimoK

  TimoK Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.11.2000
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kävin katsomassa tämän: http://www.nycrhps.org/ Hauska ja vaikuttava kokemus :thumbsup: Alkoi ainakin silloin -98 puolelta öin.
   
 10. premier

  premier Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 687
  Saadut tykkäykset:
  4
  New york, New york :love:

  Suosittelen ihan vain kävelemään pitkin Manhattania ja haistelemaan hieman tunnelmaa. Istuskele puistoissa ja kahviloissa. Kannattaa myös käydä Manhattanin syrjäalueilla, kuten Harlemissa ja myös manhattanin ulkopuolella esim. brooklynissä ja queensissä.
   
 11. kukalie

  kukalie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja koska muistoja on kiva muutenkin katsella kuin pään sisällä varsinkin Harlemissa kannattaa kuvata videokameralla sitä pittoreskia paikallisväriä. Erityisesti joutilaina seisoskelevat nuorisojoukot ovat todellisia linssiluteita. Voit jopa päästä keskusteluyhteyteen heidän kanssaan ja mikäs sen mukavampaa. :D
   
 12. premier

  premier Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 687
  Saadut tykkäykset:
  4
  Harlem on itseasiassa loppupeleissä aika rauhallinen paikka. Asuin siellä itse 5 päivää. Sielläkin on tosin hyvät ja huonot alueet.
   
 13. Cochise

  Cochise Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  384
  Saadut tykkäykset:
  0

  Aivan. Ei siellä ihmeempiä vaaroja kai normaalimatkailijalle ole mutta kameran kanssa voi ehkä katsoa mitä kuvaa...
   
 14. Sarah

  Sarah Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.11.2001
  Viestejä:
  378
  Saadut tykkäykset:
  0
  Herätelläänpä tätä keskustelua vielä.. Tänään tuli varattua lennot New Yorkiin parin viikon päästä, siisti hotelli (hintaluokka $100/yö) pitäisi vielä löytää. Lisää vinkkejä/kokemuksia/pettymyksiä/yllätyksiä kaivataan. Perillä ollaan miehen kanssa 7 yötä. Ainakin pari museota on tarkoitus kiertää, esim. Guggenheim ja luonnonhistoriallinen museo. Lisäksi olisi kiva käydä jossain teatteriesityksessä. Mamma Mia- musikaalihan pyörii tuolla tälläkin hetkellä, katselin jo vähän ja liput olivat siinä $100/hlö.

  Mitenkäs elektroniikan tuominen? Dollarin huono kurssi on on meille eurooppalaisille yksi plussa. Digivideokamera olisi hankintalistalla. Meneekö tullia/veroja?
   
 15. Arno

  Arno Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2004
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulin itse juuri paikanpäältä ja suosittelisin Priceline.com:ia.
  Lue läpi Priceline ja siihen erikoistunut foorumi Better Bidding alkajaisiksi.
  Itse elin kaverini kanssa suhteellisen hyvissä 4-tähden hotelleissa $100-110 per yö (+verot, tekivät muistaakseni $14-25 per yö).

  Itse toin digikameran. Maksoi karkeasti heitettynä 60-65% Suomen vastaavan hinnasta. US Warranty ja vääränmallinen pistoke ainoat huomattavat erot. Takuuta toivon mukaan en joudu käyttämään, muuten menee rahaa joko postikuluihin tai täällä korjaamiseen. Adapterin taas toimii 110-240V & 50-60Hz, kuten useimmat uusimmat elektroniikkatuotteet, joten pelkkä $2.99 töpseli-konvertteri riittää, eikä ole aiheuttanut ongelmia - toistaiseksi (kerran ladattu).

  Tulli ei tykkää, muistaakseni raja tuotaville tavaroille on kaikelle yhteensä 175 euroa, joten kannattaa miettiä miten tavaran tuot ja tarvitsetko välttämättä alkuperäislaatikkoja. Luovuutta saa käyttää ja sitä käytin minäkin, ei siitä sen enempää.

  Jos tarvetta on, niin ainakin itsellä pisti silmään kannettavien dvd-soittimien laaja valikoima ja matala hintataso Suomeen verrattuna. Itse en päässyt päänsisäisessä kamppailussani lopputulokseen mallista, joten kompromissinä "ostan sitten ensi kerralla."
  Polaroidit ovat myös siellä halpoja. $8.50 10kpleen paketista tuntui ilmaiselta vrt. Suomen hintatasoon. Saa halvemmalla noita kuvia otettua vaikka paikanpäällä, jos sattuu itseni lailla pitämään niistä.

  Kameraliikkeenä mitään moitittavaa ei ole B&H Photo and Video:sta.
  Jotkut viisaammat ovat myös kehuneet 17th Street Photo:a, itse siellä en ehtinyt käydä.
  Molemmat sijaitsevat ihan hyvillä paikoilla, kannattaa tosin muistaa että B&H ei ole perjantaina pitkään auki ja lauantaina kiinni.

  Muista: Lähes kaikkeen lisätään osavaltiovero 8.725% (joku desimaali saattaa poiketa todellisesta) eli satasen paita ei maksa satasta vaan n.$110. Jos halvalla tahdot "kaikkien" ostamia "I love NYC"-paitoja, niin halvimmalla irtoaa Sohon alueelta, muistaakseni $10/7-8kpl. Lentokentältä tai lentokentälle Manhattanilta taksi maksaa flatt rate:n $45.00, bussi $15.00/henkilö, metro halvin ja aikaa vievin.
   
 16. Jay

  Jay Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2001
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voin myös suositella Pricelinea, on käytetty tuota ennenkin hyvällä menestyksellä. Toinen asiaan perehdyttävä foorumi on BiddingForTravel . Kannatta lukea nuo foorumien FAQ:it huolella. Luottokortti vaaditaan ja pientä vaivannäköä, mutta varsinkin nykin kohdalla säästö on valtava. Periaatteessa tuo on USA Only, mutta pistin FAQin ohjeiden mukaisesti luottokortin katuosoitekenttään koko osoitteen Finlandeineen kaikkineen, ja osavaltioksi Floridan (FL=melkein FI :) ) ja hyvin on toiminut.

  Lippuja saman päivän Broadway-näytöksiin saa halvalla (jopa -50%) TKTS:n myyntikopeista . Kannatta mennä heti aamusta jonottamaan...

  Edit: Kaikkein suosituimpiin esityksiin ei välttämättä tuolta TKTS:ltä saa aina paikkoja, joten jos on ihan pakko päästä juuri tiettyyn esitykseen niin kannattaa ostaa normaalia reittiä ja käydä tuon kautta vaikka joku toinen show.
   
 17. Sarah

  Sarah Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.11.2001
  Viestejä:
  378
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vinkeistä!

  Saimme Pricelinen kautta neljän tähden hotellin hintaan $120/yö. Hotelli on Sheraton New York Hotel and Towers, ja vaikka olenkin lukenut paljon arvioita joissa sen mainitaan olevan kolmen tähden luokkaa, ei voi olla kuin tyytyväinen! Sijainti on lyömätön, keskellä Manhattania, ja vielä tuohon hintaan. Olisi varmaan löytynyt vieläkin halvempia diilejä, esim. pari päivää jossain ja pari päivää toisaalla, mutta emme halunneet vaihtaa hotellia keskellä lomaa. Nyt kun on lukenut oikein urakalla hotelliarvosteluja, ei voi kuin ihmetellä miten vaatimaton ja vähään tyytyväinen sitä itse oikein on. Eipä tulisi mieleenikään valittaa siitä, että käytävältä löytyi yksi roska tai hotellissa ei ollut espressokonetta joka huoneessa.. :rolleyes:

  Löysin nettisivun, jonka kautta voi ostaa lippuja Broadwaylle alennuksella: http://broadwaybox.com/ . Täytyy katsastaa tarjonta. Lisäksi löytyi sivu, jossa on ohjeet miten voi päästä katsomaan Conania, ilmeisesti peruutuslippujen kautta: http://talkshows.about.com/cs/conanobrien/ht/tickets.htm Luin jostain suomalaispojan kertomuksen, että viime vuonna helmikuussa jonoa ei ollut paljoakaan klo 8 aikoihin (riippuu varmasti ajankohdasta, päivästä ja SÄÄSTÄ ;)), ja he olivat päässeet nauhoituksiin. Aamulla siis jonotetaan stand by- lippuja, ja myöhemmin studiolla jännätään pääseekö mukaan, eli onko tarpeeksi porukkaa jäänyt tulematta. Saas nähdä jaksaako herätä aamulla kahdeksaksi jonottamaan. :)
   
 18. Jay

  Jay Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2001
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän tuo Sheraton ole oikein hyvä, tuohon hintaanhan saa normaalisti Manhattanilta jonkun 1,5 tähden torakkamotellihuoneen :)

  Kerropa sitten miten tuo Conan-keikka meni, me ollaan menossa pääsiäisen jälkeiseksi viikoksi ja kiinnostaisi tietää kannattaako käydä yrittämässä. Kyllähän suomalainen LotR-nörtti toki on kylmässä tottunut jonottamaan, joten sen puolesta voisi kokeilla :) Kannattaa varmaan tehdä niin, että yksi menee pitämään paikkaa jonossa ja toinen hakee aamupalaa ja sumppia.
   
 19. Arno

  Arno Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2004
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paikka on tosiaan ihan hyvä, toisella puolella tietä majoituin itse (Hilton NY).
  Conanin nauhoitus-studio on ihan vieressä, joten ei luulisi olevan liian kova vaiva mennä vaikka tunniksi aamulla jonottamaan kunhan on lämmintä päällä (vrt. jonotukset Vapauden patsaalle tai Empire State Building).

  Kannattaa muuten hiukan jaotella ilmansuuntia eri päiville eli esim. tiistaina Central Parkin suuntaan ja keskiviikkona SoHon suuntaan. Itse emme näin tehneet ja muutama päivä meni hiukan "turistina metrossa" matkusteluun. :)
   
 20. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jep, tänään tulin matkalta takaisin ja kyllä oli loistava paikka. Nähtävää ja koettavaa jäi myös seuraavalle kerralle, sillä tuonne on päästävä uudelleen. Empire State Buildingin ja Vapauden patsaan jonotukset kesti noin puoltuntia kun oltiin ajoissa liikkeellä.
  Näytti myös siltä ettei limusiinit nyt kovin kalliita ole, tilattiin auto kahdeksi tunniksi (se on minimi aika) omaa kiertoajelua varten, mutta sekaannuksen takia saatiinkin tavallinen Chrysler joka ei suomitaksia kummoisempi auto ole. Hinta oli 80$ ja laitettiin kuski ajeleen ympäri kaupunkia. Tuli halvemmakis näin kuin tavallinen bussikiertoajelu kolmelta henkilöltä.

  Ois myös päästy johonkin NBC:n Late night (ei ainakaan Conaniin) ohjelmaan mukaan, mutta ikävä kyllä juuri sinä päivänä piti palata takaisin kotiin kun ois ollut kuvauspäivä. Olivat ihan kadulla vetämässä ihmisiä sinne mukaan, innostuivat kun kuulivat meidän olevan suomesta.