[Arkistoitu] Mitä roolipelejä pelaat?

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Harvester, 31.01.2004.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Harvester

  Harvester Guest

  Liittynyt:
  17.07.2003
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kovin on kuollut tämä osasto niin päätin aloittaa keskustelua täällä :). Kysymys kuuluu, että mitä roolipelejä pelaat? Kyse on nyt nimenomaan kynä-paperi peleistä ei kompuutteri versioista.

  Itsellä on hyllyssä aika reipas määrä kirjoja, mutta GURPS (varsinkin Transhuman Space ja WWII), The Riddle of Steel, Blue Planet, Shadowrun ja Talislanta ovat ne joita pelailen :).
   
 2. Gary

  Gary New Member

  Liittynyt:
  19.09.2000
  Viestejä:
  186
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huh,kaiholla muistelen miten nuorena pelattiin ADDtä tuntikausia päivässä,. kunnon örkkimeininkiä.
  Oli kartat ja miniatyyrit.. Eipä ole varmaan kymmeneen vuoteen tullut pelattua,tekisi mieli taas kokeilla.
   
 3. juti2

  juti2 Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.12.2000
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pari kuukautta sitten tuli aloitettua uudetaan roolipelien pelaaminen. Suosittelen kaikille, eka kerta pitkän tauon(5v.) jälkeen tuntui tyhmältä. Mutta pelit paranee kerta kerran jälkeen.
  Peleinä nyt Exalted ja Heroques.

  Sillon kymmenen vuotta sitten tuli pelattua paljon DD:tä ja Cyberpunkia.

  -juti2-
   
 4. glottis

  glottis New Member

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  4 650
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jaa-a. Kaikista roolipeleistä mitä jannuna tuli pelailtua isossa porukassa mieluisimmat olivat ShadowRun ja Twilight 2000. Muut olivat toki hauskoja myös, mutta ne menivät yleensä liiallisen huumorin vuoksi aivan plörinäksi. Muita pelattuja roolipelejä ovat olleet Cyberpunk, AD&D: Dragolance ja RuneQuest. Kokeilin myös pelin syntyaikoina tuota Magic: The Gathering-korttiroolipeliä, mutta se ei oikein iskenyt kun ei ollut aikaa ja rahaa hankkia uusia kortteja.

  Shadowrun olisi vieläkin sellainen peli, jota uskaltaisi mieluusti pelata jos olisi aikaa ja asiasta kiinnostuneita ihmisiä. :thumbsup:
   
 5. hiost

  hiost White Trash Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.11.2003
  Viestejä:
  2 366
  Saadut tykkäykset:
  6
  Cyperpunkkia tuli nuorempana pelattua ihan jumalattomasti. Aivan loistava peli. Pitäisi kyllä joku kerta pistää pelit pystyyn, onhan viime kerrasta jo noin 8 vuotta aikaa.
   
 6. Kristian

  Kristian Active Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 446
  Saadut tykkäykset:
  24
  Aikoinaan aloitin D&D:llä, siirrtyin nopeasti Runequestiin. Sitten siirryttiin MERPpiin (Middle-Earth Role Playing) ja sen jälkeen siihen kovimpaan pakkaukseen, eli Rolemasteriin, jota useampi vuosi tuli sohlattua. Näiden ohella Twilight 2000, 2300AD ja pari itse väsättyä sääntökokoelmaa tuli tarkistettua...

  Nyt peleistä on jo pian 8 vuotta, mutta kyllä niistä hyviä muistoja jäi...
   
 7. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  959
  Saadut tykkäykset:
  25
  (A)D&D:tä on tullut pelattua vuodesta -85 lähtien. Homma lähti liikkeelle punaisella D&D Basic Rules -boksilla, jonka jälkeen aika pian siirryimme AD&D -puolelle. Joskus 90-luvun alkupuolella "päivitimme" pelisäännöt 2nd Editioniin. Nämä ovat edelleenkin käytössä, tosin tällä hetkellä käynnissä olevan seikkailun jälkeen (parin kuukauden sisällä pelikerta viikossa tahtia) on tarkoitus "aloittaa alusta" ja siirtyä D&D 3.5:een.

  Minun vuoroni olla DM, joten ei kun pölyt pois Temple of Elemental Evilin päältä (viimeksi pelattu v. -88 ja silloinkin hyvin karsittuna versiona) ja 3E konvertoitu versio EnWorld:ista printteriin.
   
 8. Gordon Shumway

  Gordon Shumway New Member

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyään pelataan vain Rolemasteria, ehkä pari-kolme kertaa kuussa. Mahdollisuuksia olisi pelata lisääkin mutta oma kiinnostus on kyllä rapissut jonkin verran ajan saatossa, oma peliurani alkoi 80-luvun lopulla.

  "Vanhoina hyvinä aikoina" on tullut kahlattua sellaiset pelit kuten mm. Spacemaster, Rune Quest, AD&D, D&D, Harnmaster, Call of Chtulhu, Cyberpunk, Shadowrun, Warhammer, Pendragon, Star Wars (WEG ja WoC-versiot), Aliens RPG, Phoenix Command, Top Secret, Judge Dredd, TORG ja muistaakseni tein ainakin hahmon Buck Rogersiin.

  Ikimuistoisimmat hetket ovat kuluneet kyllä Rolemasterin, Spacemasterin, Rune Questin ja Chtulhun parissa. Melkein tulee tippa linssiin kun muistelee niitä aikoja kun taisteltiin örkkejä, stormtroopereita tai natseja vastaan välillä vuorokausi putkeen kolan ja pitsan voimalla. :eek:

  edit: lisätty pelejä joita on tullut pelattua
   
 9. achiim

  achiim New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  141
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ah, roolipelit. Tällä hetkellä pelaan Dungeons&Dragonsin 3.5 -versiota laajennettuna Forgotten Realmsin säännöillä. Ja sen lisäksi Star Warsia revised-versiolla. Eri sääntökirjoja peliporukassamme on puoli metriä lattiasta per peli, joten tylsää ei tule.

  Porukassa kun vielä on tällä hetkellä kuusi pelaajaa, ikäjakauma 30-32 vuotta, niin tulee pelattua suht asiallisesti. Paskaakos sitä hauskaa harrastusta lopettamaan vaikka tässä ollaankin hiukan pappoja. :)
   
 10. Shmn

  Shmn New Member

  Liittynyt:
  02.12.2004
  Viestejä:
  346
  Saadut tykkäykset:
  0
  Orpheus. Ennen sitä pelattiin Exaltedia. Ennen sitä en paljoa olekaan pelaillut.
   
 11. akomu

  akomu New Member

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Magic the Gatheringia on tullut tahkottua useita vuosia satunnaisesti kaveriporukassa, mutta se nyt ei ehkä pen&paper -kastiin ole luettavissa.

  Varsinaista roolipelaamista koitin ensimmäisen kerran vasta viime syksynä,
  vaikkakin se aina on kiinnostanut jonkin verran. Kaveri suunnitteli aloittavansa tällöin uuden Vampire The Masquerade -pelin, joka sopisi erittäin hyvin myös alottelijalle. Kun koko peliporukka oli minulle ennestään tuttua, päätin koittaa.

  Pitää kyllä sanoa, että koukkuun jäin heti. Siitä lähtien on kyseistä peliä tullut aina innolla odotettua ja liityinpä lähes saman kokoonpanon toiseenkin Vampire peliin.

  Muita ropeja ei ole tullut kokeiltua, enkä usko että kokeilenkaan. Kyllähän nuo mm. Punkkia pelaavat, mutta jotenkin mikään ei viehätä tuon Vampiren jälkeen.
   
 12. kurdt

  kurdt New Member

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Hmm, joskus tuli kyllä Cyberpunkia pelattua, ADD:ta koitettua ja jotain vielä minkä nimeä en nyt muista. Meillä ei oikein ollut ikinä kunnollista porukkaa tuohon niin se jäi vähän senkin takia. Olisi joskus hauska koittaa uusiksi, mutta epäilempä että tämä on vähän niin kuin Poliisiopisto leffat, aika kultaa muistot kunnon kerroksella..
   
 13. akomu

  akomu New Member

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Phöh. Uutta kokeilua vaan, jos kunnon peliporukkaa läheltä sattuu joskus löytymään. Kokemusta ei itselläni ole kuin tuosta yhdestä kaveriporukasta, joiden kanssa muutenkin on tekemisissä jatkuvasti. En kyllä voisi kuvitella pelaavani tylsässä/huonossa porukassa. Kyllä pelin kiinnostavuuden kannalta on varmasti juuri tuo peliporukka kaikkein tärkein ja tietty asianosaava PJ (tullut luettua mitä ihmeellisimpiä tarinoita erikoisista PJ:stä).

  Eniten hankaluuksia meillä on ollut aikataulujen kanssa. Porukka koostuu viidestä pelistä + pj:stä ja yhteistä aikaa on joskus todella hankala löytää. Varsinkin kesä on ollut stressaavaa aikaa, kun porukka on levittäytynyt kesätöihin ympäri Suomea ja on kuka missäkin vuorotöissä. Toisaalta eipä voi tästäkään valittaa. Luulisin keskimäärin joka toinen/kolmas vkl olevien pelien olevan vielä keskimääräistä enemmän, kun peliviikonloppuna tulee yleensä tahkottua yhteensä 8-16h (kesä ollut poikkeus näissä).
   
 14. korppu

  korppu New Member

  Liittynyt:
  08.07.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vain PODia nykyään...tuota on pelailtu jo ~15 vuotta, pelin koko kehityskaaren ajan. Jos et kyseistä peliä tunne niin eipä ole ihmekään, koska se on alusta loppuun omaa käsialaa eikä (ainakaan vielä) julkaistu missään.

  Aiempia pelejä Runequest, D&D (se originaali), AD&D 2nd ed, 2300AD, Shadowrun, MERP, Rolemaster, Call of Cthulhu ja mahdollisesti pari muuta jotka nyt pääsi unohtuun.
   
 15. Pyöveli

  Pyöveli Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ropelluksia on tullut koitettua kyllä laidasta laitaan. Tuntui että ollaan kaverin kanssa fantasiapelien kanta-asiakkaita kun osoitteet ja kaikki löytyivät pojilta jo ulkomuistista... Tosin tästä on aikaa jo kymmenisen vuotta.

  Nyt on mennyt jo vuosia ilman ropeltamista..

  Mutta kokeiltua on tullut D&D, Ankh, Rapier & Elhendi, Shadowrun, RQ, Cyberpunk, 2300AD, Merp&Kerp, Warhammer RPG... Ja varmasti joitain muita mitkä on jo päässeet unhoon. Aika kultaa muistot mutta kyllä Rapier-sessiot oli niitä parhaita... (Naavaparrat varmaan muistaa kyseisen pelin) :thumbsup:
   
 16. Cochise

  Cochise New Member

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  384
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nämä kaksi tulee heti mieleen:

  Hoitaja tulee yökierroksella katsomaan potilasta sairaalahuoneeseen, jossa potilas liikkuu levottomasti. Hoitaja huolestuu ja tulee katsomaan mikä hätänä. Potilas on potkinut peiton päältään ja hoitaja huomaa, että hän on piilottanut jonkin kovan esineen housuihinsa ja rupeaa tutkimaan mikä esine siellä onkaan...

  Toinen sijoittuu koulumaailmaan. Siinä on koulupuvussa (rooliasut ovat tietysti tärkeitä näissä peleissä) oleva tyttö, joka on metelöinyt tunnin aikana ja joutunut jälki-istuntoon, jota valvoo vihainen miesopettaja. Tyttöä vallan pelottaa (oih!), jos vanhemmat vaikka kuulisivat hänen joutuneen rangaistavaksi. Hänen on nyt keksittävä jokin keino, jolla opettajan saisi olemaan ilmoittamatta asiasta...

  Tä? Mikäs vika näissä peleissä muka on?!
   
 17. Pyöveli

  Pyöveli Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse laskisin nuo enemmän roolileikeiksi kuin roolipeleiksi... Ihan mukavilta kyllä kuulostavat :)
   
 18. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 979
  Saadut tykkäykset:
  101
  Eikös ne Kummelissa pelannu jotain roolipeliä. Oli pyöveliä ja itselleen oman kielen kehittänyttä kääpiötä... Että ei tätä osastoa meikäläiselle.
   
 19. Shmn

  Shmn New Member

  Liittynyt:
  02.12.2004
  Viestejä:
  346
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se oli loistava sketsi! Mutta sekoitat larppiin, vaikka samalla osastolla teknisesti ollaankin. Kyllä roolipeleistä on aikuisempaankin makuun, mutta harvempi pääsee stereotypioiltaan tutustumaan. Ja nämä paremmat harvemmin ovat sitä yleisintä fantasiatyyppiä.

  Ja suositus perään: Orpheus
  +arvostelu

  Soundtrackiksi Aphex Twin - Selected Ambient Works II
   
 20. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 979
  Saadut tykkäykset:
  101
  Okei, tattis oikaisusta. Mä oon aina luullu, että ne miekat kädessä ja viitat päällä pitkin metsikköjä juoksevat tyypit on roolipelaajia, mutta että ne sitten larppaa. Aina luullu noita synonyymeiks. Juu, mutta sketsi oli loistava!
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.