Mitä Prahassa?

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana zip51, 13.10.2004.

 1. zip51

  zip51 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2004
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli reilun viikon päästä pitäisi suunnata 4 vrk:n reissulle Prahaan. Kuinkas moni plazalainen on siellä vieraillut? Entä mitä suosittelette?

  Kiitoksia vinkeistä!
   
 2. tane

  tane Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.12.2001
  Viestejä:
  570
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myös Museum of Communism on ihan vierailtava paikka, jos vaan on ylimääräistä aikaa. Sekin kärsii vain samasta ongelmasta kuin tuo em. kidutusmuseo, tilat ovat aika pienet.

  "It was a time of happy, shiny people - the shiniest were in the uranium mines." :D

  Ja jos siellä on edelleen CowParade käynnissä, niin joka puolelta keskustaa voi bongailla eri tavoin maalattuja ja varusteltuja lehmäpatsaita. Muun muassa Cyberpunk-modattu lehmä tai puun oksistosta riiippuva laskuvarjojääkärilehmä saivat hymyn herkäksi...

  CowParade
   
 3. Raymond

  Raymond Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Käytiin paremman puoliskon kanssa about saman pituinen reissu samassa paikassa keväällä.

  Ei taidettu käydä katsomassa mitään nähtävyyttä sisältäpäin, mutta muuten tallusteltiin keskusta ja sen lähitienoot läpi. Vanhassa kaupungissa tuli pyörittyä enemmänkin, kun hosteli oli mukavasti siinä vieressä.

  Mielenkiintoisempia juttuja tosin löyty, kun otettiin yks päivä metro ja ajettiin fiilispohjalta yhden linjan päättärille. Pysäkin nimi oli Haje ja sieltä löytyi paikallinen lähiö ostareineen päivineen. Siellä oli myös ihan mielettömän karu ja korkea neuvosto-tyyppinen hotelli, jonka näköala ravintolassa käytiin syömässä lounas. Kukaan henkilökunnasta ei osannut englantia, mutta hyvällä mielellä homma hoitui ja safkan hinta oli murto-osa keskustan hinnoista ja safka taatusti paikallista. Ei niin ettäkö hinnalla olis tuossa maassa pahemmin merkitystä.

  Napattiin paluumatkalla myös yks satunnainen metropysäkki, josta löytyi isompi automarketti/tavaratalo. Jälleen aika neuvosto-meininkiä, kun vertaa keskustan puoteihin, mutta ah niin asiallisen aito :). Sieltä löytyi tukku tuliaisia.

  Illoiks onnistuttiin löytämään lähes poikkeuksetta hyvät ja tunnelmalliset ravintolat vanhan kaupungin alueelta tai välittömästä läheisyydestä. Safkan jälkeen jatkettiin usein johonkin jazz-klubille, jotka plokattiin kätevästi Prague Post (tms.) ilmaisjakelulehden "minne mennä" -osiosta. Lehti kandee ottaa heti kun vaan sattuu ensimmäinen lehtikiska eteen, se on englanninkielinen ja on jotain Cityn, Nöjesguidenin ja NYT-liitteen välistä.

  Sen voin sanoa, että kaupungissa kannattaa syödä ja juoda niin paljon kun napa vetää. Safka on hyvää ja halpaa. Me syötiin yleensä kolme lämmintä ravintola-ateriaa päivässä :). Olut on hyvää, mutta aika pitkälti sitä samaa Velko/Kruso/Urquell-linjaa, jota suuri osa Suomen import-oluista on. Me ei onnistuttu löytämään yhtään omaa olutta valmistavaa pubia, joita varmasti kaupungissa on. Yks omaa viiniä hanasta tarjoileva pubi löydettiin, mutta tsekki-viinit tuntui olevan aika litkua omaan makuun.

  Otin reissusta parisataa kuvaa ja keväästä asti on ollut tarkoitus pistää jonkinsortin matkapäiväkirja nettiin, mutta en ole vielä jaksanut. Pitääpä katsoa, jos sais aikaan joku päivä. Sen Hajen hotellin kuvan voisin ainakin pistää näytille :).

  Voin myös suositella lämpimästi yhtä jazz-klubia ja kaivaa sen nimen esille, jos aihe yhtään kiinnostaa.

  Vin Dieselin xXx kandee muuten katsoa joko ennen tai jälkeen Prahan visiitin, siinä nimittäin on aika paljon kaupunkia näkyvillä :). On varmaan parempiakin, mutta itse katselin aika nopeasti matkan jälkeen ja katselu meni melkein hämmästellessä tuttuja paikkoja.

  rami.

  Edit: Tulihan kirjoitettua :).
   
 4. peto2

  peto2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.12.2002
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kolme kertaa on tuolla tullut käytyä.

  Nähtävyyksiä:
  Linnavuori, kannattaa käydä kultaisella kujalla ja St. Vituksen katedraalin tornissa.
  Kaarlensilta.
  Vanhankaupungin raatihuoneen kello
  Petrinin kukkula.
  Tekniikan museo.
  yms.

  Olutta.
  1. U Fleku. Kremencova 11. Turistipaikka usein aika täysi, mutta taivaallista olutta 49 CZK. Pivovar on aika vanha, se on perustettu 1499 ja omaa olutta se on tehnyt pari sataa vuotta. Jos pitää oluesta tämä on aika must paikka. http://www.ufleku.cz/

  2. Novomestsky Pivovar, Panimoravintola, Olut ei mielestäni aivan niin hyvää kuin U Flekussa, mutta koska sijainti on niin keskeinen voi tuollakin piipahtaa. Vodickova 20. http://www.npivovar.cz/

  Ja tietenkin Tiikeri, U zlatého tygra Husova 17, Praha 1 (Staré mìsto).

  Yleisesti turistireittien varrella hintataso voi olla 5-10 kertainen, siihen mitä viereisen korttelin pubeissa on. Vaikka ei ne hinnat kovin pahoja ole turistipaikossakaan.

  Ruokaa
  Itse en kuulu perinteisen tsekkiruuan suurystäviin, mutta ainakin kerran kannattaa syödä jossakin esikaupungin pubeissa, annokset ovat varmasti isoja vaikka listasta ei tiedäkkään mitä tilaa.

  Hyvät ja halvat pihvit Pepino -ravintolassa, Jugoslvaska 11 (IP Pavlovan metroaseman läheisyydessä). Tunnelmallinen kellariravintola.

  Metroa kannattaa muutekin käyttää liikkumiseen se on halpaa ja helppoa. Taksikuskit usein yrittävät ku...taa kaikin keinoin.

  Keskustassa on myös hyviä italialaisia kuten Green Tomato ja Bella Napoli Jama kadulla.

  Adelin ja floran metroasemilla on isohkot ostoskeskukset, joissa paljon erilaisia liikkeitä.
   
 5. Raymond

  Raymond Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
 6. zip51

  zip51 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2004
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksista hyvistä ja perinpohjaisista vastauksista. Tekemisestä ei taida tulla pula, mutta tarkoitus olisi kuitenkin lähteä enimmäkseen rentoutumaan. Vaikka "nukkua" hotellissa koko päivä, mikäli siltä tuntuu...

  Raymond: jazz-klubit kiinnostaa aina, joten olisin kiitollinen siitä nimestä.

  tane: missäs se Museum of Communism sijaitsee?
   
 7. tane

  tane Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.12.2001
  Viestejä:
  570
  Saadut tykkäykset:
  0
  Na Prikope 10.

  Tai no, kaikkein parhaiten saa ohjeistusta kun hyökkää sivulle www.museumofcommunism.com.
   
 8. Gleb

  Gleb Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.10.2001
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin olen lähdössä kaupunkiin parin kaverin kanssa heti joulun jälkeen. Tarkoitus olisi tutustua erityisesti kaupungin juoma- (ja ruoka)kulttuuriin. Lisäksi ohjelmassa on todennäköisesti ainakin extraliigan lätkämatsi ja eiköhän sitä jossain nähtävyyksissäkin tule pyörähdettyä. Myös tuo lähiökierros vaikuttaa erittäin hyvältä idealta. Mutta aikaa siellä pyöriä on kuusi päivää joten lisää vaan hyviä vinkkejä Prahassa vierailleet.
   
 9. zip51

  zip51 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2004
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yllättäin :p , tänks. Olisihan sitä itsekin voinut tuon verran vaivaa nähdä...
   
 10. Raymond

  Raymond Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jazz-klubin nimi oli U Stare Pani Jazz Club.

  Tulipa tehtyä tuo matkakertomuskin nyt sitten iltapuhteena loppuun :).

  Löytyy kokonaisuudessaan täältä: http://www.pbase.com/ramilaine/praha2004


  rami.
   
 11. Jormas2000

  Jormas2000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2002
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kesällä käytiin vaimon kanssa Prahassa ja tulipa vierailtua sitten keltaisen linjan (siis metrolinja) päättärillä Cewrny Mostissa. Matkaan meni about 15min ja sieltä löytyi lyhyen kävelymatkan (500m) päästä kohtuullisen uusi ostoskeskus. Elektroniikkakaupasta (en muista nimeä mutta sellaiset sinikeltaiset ikkunatarrat) tarttui mukaan yksittäispakkattuja dvd-r levyjä noin 0,80 euron kappalehintaan. Levyt oli amaray bokseissa. Merkkiä en muista mutta hyvin on toimineet. Saman ostoskeskuksen marketissa tais olla 25 dvd-r levyn "torni" n. 15 euroa...
   
 12. zip51

  zip51 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2004
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuonne jazz-klubille pitää ehdottomasti mennä. Hajekin näyttää aika autenttiselta...
   
 13. simbahh

  simbahh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  285
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama vuosi sitten käytiin poikaporukalla. Hauskaa oli kyllä, mutta muuten jäi paska maku koko paikasta.

  Olut ja ruoka on edullista ja illanviettopaikat ihan ok, mutta paikalliset koittaa kusettaa turistia koko ajan ja öisin huoria pyörii keskustassa riesaksi asti. Eipä mennyt päivääkään, ettei jossain koitettu kusettaa...
  Taksilla kannattaa ajella. Siinä riittää jännitystä.

  Nähtävyyksistä käytiin katselemassa kukkula, sillat, nistipuisto ja keskustan muut paikat. Ei mitään ihmeellistä, mitä ei olisi jokaisessa suuremmassa "vanhassa" kaupungissa. Samat isot kirkot ja raatihuoneet. Kun on yhden nähnyt niin on nähnyt kaikki.

  Perus dokauspaikaksi ihan ok mesta halvan oluen ja illanvietto paikkojen takia, mutta jos kulttuuria hakee niin kannattaa mennä jonnekin muualle. Kaarlen sillan kupeessa oli joku monikerroksinen yökerho jossa käytiin muutamaan otteeseen. Ihan turisti paikka kylläkin, mutta meininki oli hyvä.
   
 14. zip51

  zip51 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2004
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomenna olisi lähtö, joten nostellaan vielä kerran ylös. Josko vaikka jollakin olisi jotain uutta ehdotettavaa.
   
 15. Raymond

  Raymond Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juhliva poikaporukka on varmaan aika altis kaikennäköiselle kusetus- ja paritustoiminnalle :). Ei mua ja tyttöystävää yrittänyt kukaan kusettaa, edes vanhassa kaupungissa ja mitä kauemmas kekustasta mentiin, sen ystävällisempää porukkaa. Huomattavasti useammin mua on yritetty vedättää esim. Italiassa ja etelä-Ranskassa. Ehkä meitä vaan lykästi.

  Ei tosin matkustettu taksilla kertaakaan. Sen verran on tarinoita kuultu, että vältettiin tietoisesti. En itseasiassa käyttäisi taksia yhdessäkään itä-Euroopan maassa ellei ole pakko, enkä mielellään edes etelä-Euroopassa. Joskus tietysti ei vaihtoehtoja pahemmin ole.

  Prahassakin pääsee kentältä helposti bussilla metrolinjan päättärille, josta pääseekin sitten melkein mihin vaan. Nykyään, kun netistä löytää kaiken tarvittavan tiedon, tutkin jo ennen matkalle lähtöä millä julkisvälineillä pääsee kentältä hotellille. Ei tartte ruveta sitten kentällä stressaamaan, että milläs nyt ja mihin, tai edes etsimään ja jonottelemaan tourist infossa.

  Hyvää matkaa zipille, kuvia sitten kehiin, jos kamera löytyy :).

  rami.
   
 16. Jay

  Jay Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2001
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen ollut Prahassa moneen otteeseen ja eipä muakaan sen kummemmin ole yritetty vedättää. Jos on lliikkeellä ruotsinlaivameiningillä niin varmasti vetää puoleensa kaikenlaista yrittäjää... Mielestäni Praha on ihan turvallinen ja hyvä kulttuurikohdekin, sesonkiaikaan tosin turistiryysis vanhassa ja "uudessa" keskustassa on aivan mieletön. Jos on aikaa, kannattaa käväistä jossain Prahan ulkopuolella. Esim.
  Cesky Krumlov on todella mielenkiintoinen kaupunki, kokonaisuudessaan Unescon suojelukohde... Ja Pilsenin iänvanhat pilsneritehtaat ovat kiertokäynnin arvoiset :) Viimeksi vuokrattiin auto ja käytiin yötä tuolla Krumlovissa ja matkalla Pilsenissä, Karlovy Varyssa yms.

  Kadulta ei kannata ottaa tosiaan ihan mitä tahansa autoa, mutta kyllä noitakin on saatu pakollisilla mittareilla yms. kuriin. Tsekki ei ole onneksi mikään Ukraina... Luotettavia taksifirmoja on ainakin
  AAA ja Halotaxi . Ja jos haluaa juhlistaa jotain erikoista, limusiinin saa alleen suunnilleen samaan hintaan kuin Suomessa taksin... 10-metrinen valkoinen Towncar on aika loistava kulkupeli esim. polttareissa, voin kertoa :)
   
 17. Pekka77

  Pekka77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  172
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pari kertaa käynyt tuolla ja suosittelen. Todella kaunis kaupunki.

  Takseista tosiaan tuo AAA on erittäin luotettava.

  Muita nähtävyyksiä onkin jo lueteltu tuossa. TV-torni on hauskan näköinen ufo-vauvoineen ja jos haluaa, niin ylhäälle pääsee ja kaupungin näkee hiukan eri perspektiivistä.
   
 18. laskym

  laskym Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2002
  Viestejä:
  141
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoppa tätä: http://keskustelu.soneraplaza.fi/forum.jsp?forum=256

  Siellä on myös meikäläisen kommentti:
  --------------------------------------
  Itselle kävi aivan sama homma, lompakko lähti reisitaskusta metrossa. 30 vuotta on tullut maailmaa kierretyä ja nyt sattui varas ensimmäisen kerran kohdalle. Homma tapahtui niin että joku pysäytti metron portaat, hiukan ihmisten hämmästelyä ja samalla varas tai varkaat iskivat, liekkö ollut muitakin uhreja. Onneksi lompakossa ei ollut kuin Visa ja vähän rahaa, lompakolla itsessään oli tunnearvoa, että se hiukan harmitti. Kaikki muut paperit olivat tallelokerossa, mm. Amex ja se pelasti tilanteen.
  Muuten samana päivänä toiselta suomalaiselta lähti lompakko vyölaukusta metrossa.
  Sinänsä Praha oli niin mukava kaupunki, että varmaan tulee vielä mentyä uudelleen.
  --------------------------------------------
  Varkaat ovat todella mestareita, ihan sirkustaitoja.

  Kannattaa muuten ostaa heti lentokentältä, tuloaulasta 3 pv:n lippu metroon ja ratikoihin.
   
 19. JTu

  JTu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2003
  Viestejä:
  211
  Saadut tykkäykset:
  1
  (Ei auta enää alkuperäistä kysyjää, mutta höpistään sitten muuten.)

  Asuin 6kk Prahassa 2004 syksynä/talvena, joten ihan yleisesti muutama kommentti yllä oleviin viesteihin (osa lienee jo toistoakin):

  Suosittelen myös lämpimästi ensimmäiseksi ostamaan (ei siis ottamaan kuten joku tuossa yllä taisi mainita, muuten voi olla poliisi kohta niskassa :rolleyes: ) viimeisimmän Prague Postin lähimmästä lehtikioskista; hintaa on huimat 50 CZK, eli vajaat pari euroa. Englanninkielisten uutisten lisäksi Post sisältää joka viikko ”Night and Day” -liitteen, josta löytyvät kaikki tärkeimmät menot ja tapahtumat osoitteineen kaupungissa. Uusi PP ilmestyy aina keskiviikkoisin.

  Liikkumisesta: Julkinen liikenne todellakin toimii, eikä näillä hinnoilla taksia kannata edes miettiä. Jos jotain taksia haluaa kuitenkin käyttää, niin suosittelen myös tilaamaan AAA-merkkisen pirssin, ne kun eivät oikein voi kusettaa – tosin pari muutakin ok-firmaa kaupungissa on. Julkisella puolella esim. seitsemän päivän liikennelipuke kustantaa 250 korunaa (n. 8 e), ja sillä voi sitten matkustella kaupungin sisällä metroilla, ratikoilla ja busseilla niin paljon kun mieli tekee. Matkalaukkuihin täytyy erikseen hankkia lippu, muistaakseni 6 korunaa. Pummilla voi toki yrittää, tarkastajia kuitenkin liikkuu täälläkin, itsekin olen maksanut mukavan 400 korunan tarkistusmaksun...

  Varkaista: Joka suurkaupungissa on aina varkaita, eikä Praha tee tässä suhteessa poikkeusta. En kuitenkaan ole itse mieltänyt tätä yhtään sen enempää taskuvarkaiden pesäksi kuin muitakaan paikkoja. Mikäli kaupungilla liikkuu hilpeästi kartta ja turistiopas kädessä, kamera iloisesti kaulalla heiluen, herättää tämä taskuvarkaiden huomion ihan varmasti joka puolella maailmaa, myös Suomessa. Hieman maalaisjärkeä mukaan ja arvotavarat pois varkaiden näkyviltä ja näpeiltä, niin tuskin mitään ihmeempää sattuu. Tilastojen mukaan pahimpia varkauspaikkoja taitavat muuten olla vanhan kaupungin aukio, Vaclavske namesti ja ratikkalinjat 9, 22, 23. Lisäksi metrossa liikkuessa kannattaa katsoa hieman tarkemmin lompakon perään.

  Kaiken kaikkiaan ihan kiva kaupunki, ei liian iso eikä pieni. Englannilla pärjää varsinkin keskustassa oikein hyvin, mutta suosittelen myös vierailemista jossain ”turistilinjan” ulkopuolella. Hinnat tippuvat dramaattisesti, ja melko useassa paikassa menu on tšekin lisäksi myös englanniksi tai saksaksi – jos ei, niin elekielellä sitten loput. Vertailun vuoksi: vanhassa kaupungissa 0,5 litrasta Pilsneriä voi joutua hyvinkin pulittamaan yli sata korunaa (yli 3 e) tai jopa enemmänkin, kun muualla Prahassa keskihinta liikkuu varmaankin 20-40 korunan välillä. Ja laitakaupungissa hinnat sen kuin laskevat, puhumattakaan muusta maasta. Palvelutasostaan kaupungin tarjoilijat eivät ole kuuluja, mutta ei kannata välittää, samanlaisia ne ovat paikallisillekin.

  Jos shoppailu kiinnostaa enemmänkin, eikä halua maksaa kaikesta ”muun Euroopan hintoja”, monien metrolinjojen päissä tosiaankin on isoja ostoskomplekseja, joissa voi tehdä hyviä löytöjä. Merkkituotteiden (varsinkin vaatteet) hinnat toki ovat samoja kuin muuallakin, mutta muuta mielenkiintoista voi hyvinkin löytyä.

  Kivaa näin suomalaisesta näkökulmasta katsottuna on myös monien kulttuuritapahtumien hinnoittelu. Esim. oopperaan taitaa olla mahdotonta päästä Suomessa vain parilla eurolla edes opiskelijan toisin kuin täällä. Kaupungissa pari vaihtoehtoa: Státní Opera (The State Opera, Valtionooppera, www.opera.cz) ja Národní divadlo (The National Theatre, Kansallisteatteri, www.narodni-divadlo.cz). Näistä suosittelen oopperoihin jälkimmäistä, ainakin jos libreton alkuperäiskieli ei ole hallussa, sillä vain siellä on tekstitys englanniksi. Tasollisesti arvioisin kummankin ryhmän lähes yhtä korkealle – tämä on tosin kuultua paikallisilta, omakohtaisia kokemuksia Valtionoopperan oopperoista kun ei ole, baleteista kylläkin. Kansallisteatterin näytöksissä on kaksi vaihtoehtoista paikkaa, joko joen läheltä löytyvä varsinainen Národní divadlo tai sitten Mustekin kulmalla oleva vanhempi Stavovské divadlo (Estates Theatre). Hienoja rakennuksia arkkitehtuuriltaan molemmat, samoin upea Valtionooppera, kannattaa pistäytyä jos vain aikaa liikenee. Lippujen hinnat Kansallisteatteriin alkaen 25Kc – n. 0,8€ (opiskelija, tietyt näytökset), jatkuen aina 1000 korunaan (n. 30€) parhaille paikoille. Parilla sadalla saa jo ei-opiskelijakin ihan ok-paikat. Valtionoopperaan jonkin verran kalliimpaa, eikä opiskelija-alennuksia. Nämä hinnat siis suoraan esityspaikkojen lippukassoista ostettuna, lipunvälitystoimistot osaavat vetää välistä ja yrittävät kovin kaupata vain kalleimpia lippuja. No, on se silti halvempaa kuin Suomessa...

  Loppuun vielä muutama mukava, ’kohtuu’ tasokas ruokaravintola:

  Da Silvio, italialainen, lähellä Florencin metroasemaa. Osoite Za Poricskou Branou 16, melko pieni katu, ei eksy ihan vahingossa. Kenties parasta palvelua mihin Prahassa tuli törmättyä, ja varsinkin kun katsoo hintaa (pastat alkaen n.150Kc), aika lyömätön paikka.

  Bonarte, aivan Vysocanskan metroaseman vieressä (n.50m), muistaakseni kadun nimi on Sokolovska. Tšekkiläinen pienpanimo josta saa myös mainiota ruokaa kohtuuhinnalla. Hinta-laatusuhde erinomainen. Sijainti pois keskustasta, mutta metrolla pääsee 10-15 minuutissa.

  Maly Buddha, lähellä linnaa, kadusta ei hajuakaan. Itämaisempi paikka, olisiko joku vietnamilainen tahi sieltä päin. Sisustus hyvin persoonallinen. Joka tapauksessa hinnat, ruoka ja palvelu hyvin tasapainossa ottaen huomioon sijainnin lähellä linnaa.
   
 20. Raymond

  Raymond Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Se ei siis ollutkaan ilmainen :). Muistankohan väärin sitten. Mulla on jotenkin tosi selkeä muistikuva, että myös Prahassa asustellut kaveri sanoi sen olevan ilmainen ja sillä tietopohjalla sen etsin käsiini. Voipi olla, että muistan väärin.


  rami.