Mitä evääksi töihin?

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana aheikkinen, 15.04.2010.

  1. mi.vi

    mi.vi Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo rusinaton on paljon pahempaa kuin perinteinen, siinä on rusinat korvattu siirapilla(liian makeaa), itse syön perinteistä kylmänä, rusinat tietenkin pois nypittynä.

    Jos threadin aloittaja saarioisille on menossa töihin, niin kuormasta ei kannata särpiä: muutama kuukausi sitten eräs työntekijä oli ottanut linjalta italianleivän, ja meni sen syömään pukuhuoneeseen. Tottakai joku siitä alkoi puhumaan niin tieto meni toimitusjohtajalle asti, antoi kerrasta 2 vaihtoehtoa, joko ottaa itse loparit, tai saa loparit, syynä työnantajalta varastaminen. Otti itse lopputilin.

    Itse olen saarioisten säilykkeellä töissä, kyllä vieläkin 10 vuoden jälkeen maistuvat erilaiset laatikot ym. Tosin myymälässä ne eivät maksa kuin 70 senttiä.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 171
    Saadut tykkäykset:
    1 324
    Ahaa. Tykkään kyllä rusinattomasta, mutta kai sitä nyt pitää seuraavaksi kokeilla sitä rusinoiden nyppimistä ihan jotta voi makua verrata.
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 299
    Saadut tykkäykset:
    594
    Hetkonen, täähän oli suoranaista vittuilua... :D
     
  4. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jos hiilaria haluaa välttää, valmisruoka on snadisti heikko vaihtoehto. Hommaa voi kiertää jotenkin syömällä "puhtaita lihavalmisteita" kuten pihvejä, kanaa jne ja sitten siinä sivussa joku valmissalaatti.

    Jos taas haluaa tehdä itse, niin kana ja jauheliharuoat ovat hyviä ja kestävät maun puoleasta lämmitystä ja jopa pakastamista. Pastakastike, mureke, lihapullat, chili con carne jne. Näitä kaikkia on helppo tehdä vaikka 8 hengen annos josta voi pakastaa osan. kastikeruoat käytännössä vaan nakkaa wokkiin ja antaa kiehua eli valmistuu lähes itsekseen. Lihapullat / tmv kannattaa tehdä uunissa pellillä, niin valmistuu suuri määrä nopeasti.

    Lasangea kans helppo tehdä paljon, mutta se ei kestä pakastamista.

    Kanaruoista helppoa on tehdä vaikka täytettyjä rullia uunissa. Noita koko pannu täyteen ja sisälle sitten vapaasti juustoja, yrttejä, mausteita, ilmakuivattua kinkkua jne. Helppo kastike vaikka jugurttikastike, johon sotkee samoja yrttejä sekä pikkusen hapanta (esim sitruuna) ja makeaa (esim sokeri). Jos hiilaria haluaa välttää, lisukkeeksi pelkkiä vihanneksia, jotka tulee helposti uunissa kanan sivussa: bataatti, porkkana, sipuli, parsakaali, kukkakaali jne

    Erilaiset etniset ruoat on myös jees, esim noita thaikku, kinkki ja intiaruokia on helppo tehdä wokissa vähintään kahdeksan hengen annos ja nämä tekee selkeästi alle 30min aikana. Näihin voi katsoa ohjeita vaikka santa marian sivuilta, ne on yksinkertaisia ja aineita on helppo saada lähes jokaisesta kaupasta. Näille on helppo tehdä lisuke (nuudelit, riisi, couscous) aamulla, sillä noi kiehuu sillä aikaa kun syö aamupalan. Jos taas pelkää liikaa hiilaria, lisää alkuperäiseen reseptiin vaikka tuplamäärän kasviksia ja vähentää sitten lisuketta sopivaan määrään.

    Possu menettää paljon makuaan uudelleen lämmitettynä ja pakastettuna maku alkaa olla jo aika karmea. Sitä en suosittele. Nauta pihvinä uudelleen lämmitettynä ei oiken toimi, mutta jos puhutaan vaikka itämaisesta ruoasta (nautaa osterikastikkeessa jne), niin nauta toimii tosi hyvin.


    Esim ruoka jonka söin tänään ja jota tein eilen 10min. Tässä ajassa syntyi 6 hengen annos eli parin päivän ruoka:

    3 pakettia kanaa auki, fileet pellille. Suolaa ja mustapippuria pintaan. Käännä. Suolaa ja pippuria pintaan.

    Päälle puolikas puntti ruohosipulia ja pirskotettua balsamiviinietikkaa.

    Kanat uuniin 200 asteeseen, ota pois kun lihamittari 50 astetta.

    Sillä asti kun nousee 50 asteeseen sekoita 5dl jugurttia ja 1 valkosipulinkynsi, 2tl sokeria, puolikas sitruunan mehu, puolikas puntti ruohosipulia ja pikkusen oraganoa ja basilikaa.

    Viilpaloi 600g vuohenjuustoa niin että saman verran kun kanoja.

    Kanat pois uunista ja vuohenjuustot päälle. Grillivastuksen alle niin että kanat 65 astetta ja juusto vähän sulanut.

    Duuniin mukaan sivuun pala vaaleaa leipää, rucolaa ja kirsikkatomaatteja.

    Järjettömän nopeaa ja tajuttoman hyvää! Arkiruoan ei tarvitse olla monimutkaista eikä sitä tarvitse tehdä pitkään. Olleellista tosiaan on hyvät ruoka-aineet, paljon lihaa ja kasviksia, vähän lisukehiilaria ja suuri määrä kerrallaan. Itse syödään pelkästään kotiruokaa, mutta arkena ruokaa tehdään max kaksi kertaa viikkossa :)
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kiitos vinkeistä! :)
    Ensimmäisille päiville kävin tuossa juuri hakemassa hunajamarinoituja kanafileitä, raejuustoa, sekä banaaneita. Iltavuorot tuolla alkavat klo 14, eli aamulla on hyvin aikaa kokkailla ja puuhailla. Aamuvuorot ovat sitten haasteellisia, alkavat jo kuudelta, eli siinä ei meikäläisen unenlahjoilla ennätä edes aamupalaa syödä useinkaan, ja illatkin menee sellaisessa tokkurassa ettei mitään saa aikaiseksi. Maksalaatikko tai työpaikkaruokailu otetaan siis hätiin aamuvuoroissa. Sieltä ruokalastahan saikin myöskin hyviä sämpylöitä kanamuna/kinkku/yms täytteillä, nyt oikein muistelee..

    Henkilökuntamyymälässä on (ainakin 2008 vielä oli) kokolihatuotteet 1,50e/kg, esimerkiksi porsaan marinoitu grillifilee. Sellaisesta 700g pötköstä tekee jo kaksi ateriaksi kelpaavaa tuhtia voileipää. Paistaa vaikkapa pari fileetä kerralla uunissa uuniritilällä, sitten ruispalan väliin juustoa ja reilusti fileepalaa ja ääntä kohti. Voi syödä kylmänä tai mikrotettuna Hyvää on molemmilla tavoilla, vaikka joku herkempi saattaakin sian mikrottamista hirvitellä. Naudan jauhelihaa oli myöskin satunnaisesti myynnissä, eli lihapulliakin voisi kokkailla.

    Noita papumössojä ja salaatteja pitää vielä sulatella.. En nimittäin ole oikeastaan banaania kummempaa vihannesta maistanutkaan sitten intin, eli salaatin ostaminen saati valmistaminen pelottaa hiukan :D Ruokavalioni on jonkin aikaa koostunut seitifileestä, tonnikalasta, A-lk makkarasta, lihamurekkeesta ja raejuustosta. Sinänsä en ole millään ehdottomalla hiilihydraatittomalla dietillä, en vain ole laiskuuttani jaksanut nuudeleita tai pottuja keitellä vähään aikaan. Ilmankin kuitenkin pärjää.

    mi.vi: Ei ole saarioinen. Meillä kyllä kävi 2008 porukkaa maistelemassa esim savukylkiä tuoreeltaan, kun tulivat uunista jäähdyttämöön. Luonnonkuorinakkejakin saattoi joku maistella, joskus jopa makkaraa.. En nyt sano että se aivan luvallista oli, mutta eipä ketään sentään erotettukaan, tietääkseni.
    Edellisellä kerralla olin siis pakkaamossa, käsittelin vain valmiita tuotteita, niistä ei mitään traumoja jäänyt. Nyt olen sitten menossa ilmeisesti johonkin massapuolelle, ja siitähän on sanottu ettei sen jälkeen enää makkaraa tee mieli..
     
  6. mi.vi

    mi.vi Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo pitää kyllä paikkaansa mitä kirjoitin. Tj vaihtui vuosi sitten.

    Vai onko sitten vaan rajua huhua?
     
  7. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Säätäjän resepti on takuuvarmasti herkullinen, kyllä se olisi pienoinen ihme, jos 600 g vuohenjuustoa sisältävä kokonaisuus ei maistuisi hyvältä.

    Nykyisin meikäläisen duunieväät ovat lähinnä ruisleipää kalkkunaleikkeellä, juustolla, kurkulla/paprikalla ja sweet chilli saucella. Myös tummasta pastasta, grillatuista broilerin koivista ja vihanneksista saa erittäin maukkaan ja terveellisen salaatin. Toisaalta jos sen pelastusrenkaan kanssa haluaa taistella päivästä toiseen, niin tottakai sitä voi elää vaikka millä skeidalla:thumbsup:!
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Milläs kanafileetä kannattaisi maustaa?
    On tullut ostettua noita valmiiksi marinoituja tähän asti, mutta suolaa ja aromivahventeita vältelläkseni voisin harkita itse maustamistakin. Olisiko jollain tiedossa jopa joku täysin suolaton, mutta silti syömäkelpoinen mausteyhdistelmä?
    (Suolaa tulee muutenkin liikaa muun ruuan 'seassa', niin ei kehtaisi oikeastaan erikseen sitä lisätä mihinkään..)
     
  9. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Pelkät kanafileet kuivana ei ole kovin erikoisia ja helposti liian kuivia. Kannattaa kokeilla vaikka makeaa chilikastiketta ihan sellaisenaan tai sitten seesamsiemenöljyä. Tandorikastike antaa myös kivasti makua: http://www.peda.net/veraja/lohja/an...ia/tandoorikanaatulisessajugurttikastikkeessa

    Todella nopeasti tekee myös vaikka mangokanaa (netissä ohjeita n+1) tai meksikolaista (tomaatti, paprika, sipuli, jeera, paprikamauste, mustapippuri, valkosipuli). Tämäkin on aika jees: http://www.aikakone.org/leena/muonaa6.htm#kanappel

    Kanafiletä voi myös täyttää, todella hyvä, mutta suolainen on ilmakuivattua kinkkua pala, päälle kanafile, sen päälle sinihomejuustoa ja koko komeus rullalle.
     
  10. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Oma suosikkini nykyään lihan ja kanan kanssa
    http://www.maustematkat.fi/index.php?pageName=maustehylly&ID=22
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Minä käytän Santa Marian Pasta Rossa -mausteseosta (kyse on niistä läpinäkyvistä myllypurkeista). Sopii oikein mainiosti kanan kanssa käytettäväksi (käytän tosin enimmäkseen sitä kanapastan ja -risoton kanssa) sekä mausteeksi moneen muuhunkin ruokaan.