Mitä evääksi töihin?

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana aheikkinen, 15.04.2010.

  1. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Maanantaina alkaa kesätyöt, niin rupesin pohtimaan että mitähän siellä söisi? Kyseessä on kaksivuorotyö elintarviketehtaassa. 20min tauot ovat kahden tunnin välein, siis kolmesti päivässä. Aamuvuorossa oli muistaakseni mahdollisuus ruokailla työpaikkaruokalassa, mutta en sitä edellisellä kerralla hyödyntänyt kertaakaan. Söin pelkkiä mikroaterioita, roiskeläppiä ja hampurilaisia energiajuoman kera.

    Valmismössöihin ei kuitenkaan ole aikomustakaan sekaantua tänä kesänä, joten tarvitsisin vinkkiä, mitä kannattaisi evääksi tehdä? Ruokaa pitäisi voida valmistaa suurempikin erä kerrallaan, ettei tarvitse joka päivä kokata eväitä erikseen. Toisekseen ruuan pitää olla sellaista että sen pystyy mikrottamaan ja nauttimaan tuon 20min aikana. Olen myös pyrkinyt vähentämään hiilihydraatteja.

    Kanafileetä? Lihamureketta? Hedelmiä?
    Vinkkejä ja ehdotuksia, omia salaisia reseptejä?

    Makkara on sitten huono ehdotus, koska mikäli vanhat pelottelut pitävät paikkansa, en enää tämän työpaikan jälkeen koskaan pysty makkaraa syömään :rolleyes:
     
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omia suosikkeja on pavut ja herneet erilaisissa chilisoosseissa, niistä valmistetut mössöt voi syödä kylmänäkin, mutta joillakin aiheuttaa kyllä vatsavaivoja. Pari hyvin marinoitua ja paistettua tofupihviä, väliin papu/kikherne chilillä ja avocadotahna, jos ei pähkinälle allerginen, niin siitä vielä lisuketta eri muodoissa. Hiilareita on jonkin verran eli reilusti (hyviä sellaisia :p), mutta myös paljon proteiinia ja hyviä rasvoja. Ja vatsa toimii :)

    Itsekin aikoinaan Saarioisella kesätyönä työskennelleenä on einekset jäänyt kauppaan. Mitään missä mainitaankaan kana en olisi enää edes maksusta syönyt :D

    Erilaiset salaatit on kanssa helppoja syödä eikä vaadi työpaikalla enää valmistamista.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2010
  3. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika hyvää kamaa tulee kun laittaa possun sisäfilettä (noin 10€ kilo, halpaa) ja perunaa, sipulia, ja muuta kasvista uunipataan ja antaa hautua tunteja uuneissa. Se sekoistusta voi sitten dippailla vaikka leipään ja kaveriksi ihan vaikka tomaattia ja kurkkua.

    Kannattaa ostaa joku ihan peruskeittokirja, kotiruoat tms.
     
  4. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...Uskallan silti tarjota ehkä parasta "valmismössöä" mitä laarista löytyy: Thai-Cube.

    Ja jos nää eikä hiilarit kelpaa, niin aina kannattaa tehdä varsinkin iltavuoroon joku kunnon ruokaisa salaatti. Ämpäriin perus rehut ja perään vuoropäivinä kanaa, kalaa, kinkkua, salamia, fetaa ja tietenkin jokapäivä reilusti jotain itselle sopivaa juustoa kuutioina ja sitten sekoitus. Juustolaatujakin voi vaihdella päivittäin kuten myös päälle lorautettavia kastikkeitakin, ettei käy tylsäksi. Itse käytän kastikkeen korvikkeena valkosipulilla maustettua oliiviöljyä ja/tai vakoista balsamikoo.
    Kotimaiset rehut on parhaita kunhan kypsyvät.
    Soignonin vuohenjuustopallerot on ihan ykkös kamaa rehujen joukossa.


    Ja jollei kyrsä kelpaa välipalaksi, niin aina voi purra porkkanaa!

    Ja sitä kaapelii kannattaa sit vetää niin kauan kun pystyy jos tosiaankin meinaa sen herkun heittää loppu elämäkseen taakse.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2010
  5. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Oma työlounas koostuu aina vain vedestä (tai mehusta) ja kahdesta voileivästä. Varsinaista lounasruokailua ei ole satunnaisia poikkeuksia lukuun ottamatta tullut harrastettua viiteentoista vuoteen.
     
  6. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käy ihmeessä tsekkaamassa paljon ruoka siellä ruokalassa maksaa. Saatat yllättyä kuinka edullista työpaikkaruokailu voi olla. Hintaan kuuluu kuitenkin salaatti, lämmin ruoka, juoma, leipä ja mahdollisesti jälkiruoka. Tarjolla saattaa olla jopa erillinen salaatti- tai keittolounas jos haluaa syödä vähemmän tai edullisemmin. Aamuvuorossa syöt kunnon lounaan töissä ja sitten kevyemmän päivällisen kotona.

    Itse en ainakaan enää ikinä halua nysvätä eväiden kanssa kun sitä joutui joskus tekemään useamman vuoden.

    Ei se ihme, että Samppa on noin kuivakkaan näköinen kun lounas koostuu kahdesta leivästä :) Mulla jo aamupala on tuplasti tuon verran.
     
  7. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Työpaikkaruokala jos on kohtuullinen niin kyllä sille puolelle tulee itsekin kallistuttua ihan vain jo helppouden takia. Toinen asia on kuulumisien vaihtaminen eväitä syövät ovat ainakin omalla työpaikalla niin eri tahtiin kulkevia ettei juurikaan ruokajutuskelua saa aikaiseksi. Eri asia tietysti on, jos haluaa omissa oloissaan olla ruokailessa ...

    Sama tuli mieleen Sampan kuvaa katsoessa kuin Käikäleelläkin. :D
     
  8. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    This week i have been mostly eating wiener´s

    Tämähän ei tietysti kelpaa, kun makkaratehtaalla on :)

    Karppina mennään, paketti nakkeja päivässä juustokuorrutteella.
    Kebabsalaatti kerran pari viikossa.
     
  9. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Oma karpahtava suosikkireseptini on seuraavanlainen. Tästä tulee n. 1 kattilallinen.

    1 kg jauhelihaa paistettuna
    1 purkki tomaattimurskaa
    2 pussia pakastevihanneksia
    1 sipuli paistettuna
    1 purkki herkkusieniä
    tulisuutta maun mukaan
    mausteita (valkosipuli, pippuri, ketsuppi, sinappi)

    Kaveriksi salaattia raejuustolla. Proteiinia on vähintään sopivasti ja rasvan määrää voi hienosäätää lihan rasvaisuudella ja tarvittaessa lisäämällä öljyä/voita.
     
  10. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ruokailun verotusarvo on vielä tällä hetkellä 5.50euroa, muistaakseni heinäkuun alussa tapahtuvan ravintolaruokailun alv:n laskun myötä halventuu jonkin verran.

    Toki, jos syystä tai toisesta työpaikkaravintolan ruoka ei maistu, niin samalla kun kotona tekee normaalia kotiruokaa tekee sitä sen verran enemmän, että sitä voi syödä seuraavana päivänä työpaikalla.
     
  11. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, mää ehrotan armeijan hernesoppaa, on hyvää ja tulee mukavasti vaikka koko viikoksi kerralla. Poimin ohjeen joskus jostain iltapäivähumppalehdestä ja voin referoida sen tänne jos/kun haluat kokeilla.
     
  12. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Työkaveritkin arvostavat koko viikon hernesoppaa syönyttä ihan uudella tavalla. :)
     
  13. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hiilarivähennyksen asteesta riippuen 1-6 banaania + jokin proteiiniannos. Jonakin proteiiniannoksena toimii kätevimmin shakeriin valmiiksi sekoitettu proteiinijuoma. Hiilarin saantia voi säätää kuin dippikytkimistä muuttamalla banaaneitten määrää kulloisenkin miinus-/plus-/ylläpitokalorilla olemisensa mukaan.

    Tämä on ainoa oikea pikalounas. Muitakin lounaita on mutta ne ovat ravintoarvoiltaan huonompia ja/tai eivät pikoja.

    Nautintanopeus on 1 min/per banaani + 1 min p-juoma. Laskennallinen tankkausaika viidellä (5) banaanilla (=ylläpitävä hiilarimäärä n. 90 kg:lle henkilölle) on kuorimisaikoineen <7 min.
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2010
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Saarioisten perinteinen maksalaatikko josta nypitään sitten lämmityksen jälkeen rusinat pois + 200g raejuustoa + omaa puolukkahilloa + 1L kevytmaitoa + pari leivänpalaa = maha täynnä... :)
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Melkein samaa reseptiä olen itsekin käyttänyt joskus, mutta olen ostanut rusinatonta maksalaatikkoa...
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Minä tapaan taas syödä Saarioisten hampurilaisia. Otan tosin niistä sämpylänpuolikkaat pois ja syön vain niiden välissä olevan pihvin haarukalla ja veitsellä. Kyllähän niitä kuulemma irtonaisia jauhelihapihvejäkin saa kaupasta, mutta tämä poika ei semmoiseen pelleilyyn ala... :)rolleyes::rolleyes::rolleyes:)
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Vaikka nypinkin ne rusinat lopussa pois, niin ne tuovat laatikkoon kuitenkin sopivaa makeutta ja kosteutta. Rusinaton maksalaatikko on vähän liian kuivahko eikä maistukaan kauhean hyvälle. En myöskään tykkää yhtään muiden valmistajien maksalaatikoista.
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2010
  18. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse vedän usein pussinuudeleita. Kätsyä rikkoa nuudelit pieneksi silpuksi jo ennen pussin avaamista rutistelemalla ja sitten auki ja kuppiin ja tottakai kaikki mausteet ja vettä perään 3minsaa mikrossa ja hyvää tulee:)
    Vaihtelu tottakai virkistää joten tulee myös käytyä työpaikan läheisissä kinkki, intialais, pizza&kebab paikoissa myös.
     
  19. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä setti, mutta suosittelen puolittamaan annoksen ja syömään sen useammin. Tollainen setti saa aika väsyneeksi.:)
     
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tapa se on tuokin. :p