Mistä htpc-aiheisista asioista haluaisit lukea lehdestä?

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana palze, 30.09.2010.

 1. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Näin kävi meilläkin. AppleTV tuli olkkariin Mac Minin tilalle. Tuntui, että Mac Mini oli turhan järeä pelkäksi mediatoistimeksi, joten siirsin sen ykköskoneeksi työhuoneeseen, jossa toimii samalla koko kodin mediapalvelimena. Koska kaikki musa, tv-sarjat, elokuvat, jne. olivat valmiiksi iTunesissa ja Applen vehkeistä on muutenkin hyviä kokemuksia, oli AppleTV luonnollinen valinta rajoituksistaan huolimatta. Käytettävyys, toimintavarmuus, hiljaisuus ja virtapiheys on kuitenkin huippuluokkaa. Ja leffatkin saa vuokrattua nappia painamalla. :)
   
 2. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  NAS for Dummies-tyyppinen artikkeli HTPC näkökulmasta.

  • NAS'in edut (HTPC voi olla pieni äänetön / NAS eri tilassa)
  • Mikä on DLNA palvelin NAS'issa - helpottaa käyttöä, edut ja rajoitukset ym.
  • Muut mediapalvelimet (Twonky/Squeeze/iTunes...)
  • HTPC - NAS, konfiguroi kerran ja unohda NAS
  • NAS ja LAN/WLAN-edut/haitat
  • NAS ei ole avaruustekniikkaa, vaan sen kanssa pärjää perusverkkotaidoilla
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2010
 3. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  NAS for Tohveli-Reinoes -artikkelissa kannattaa kertoa myös ne NUS-asiat mitkä jäävät usein kertomatta:

  • nassia tarvitsevat etupäässä olohuoneessa tms sisustussalongissa jollain f*ckin pelikonsolilla tms. muodikkaalla mini-leikkikoneella kovaa mediamanageria esittävät tohvelisankarit
  • todelliset hifistit eivät ole koskaan olohuoneessa nassittamassa vaan kellarissa/takahuoneessa/vaatekomerossa. Siellä puksuttaa hiljainen täysikokoinen pöytä-PC tarpeeksi monella teralla kiintolevykettä: NAS:ia ei tarvita
   
 4. palze

  palze Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hahah, hajosin tälle. Henkilökohtainen mielipide on hyvin paljon just tää yllä mainittu. Tuntuu vähintäänkin typerältä maksaa monta sataa euroa kunnon nassista, kun sillä hinnalla kokoaa pc:n, joka mahdollistaa paljon muutakin kuin dlna-palvelimena toimimisen.

  Mutta joo, artikkeli on viittä vaille painossa. Kovin yleisellä tasolla liikutaan ja mieli tekisi tehdä samasta aiheesta syvällisempikin juttu joskus tulevaisuudessa. Uhrasin aika paljon merkkejä eri mediaohjelmistoista kertomiseen - lähinnä siksi, että lukijat ymmärtävät htpc:n olevan jotain muuta kuin pöytäkone ja langaton hiiri olohuoneessa.

  Pitkästä aikaa pääsee itsekin rakentelemaan vähän uutta. Silverstonen alumiinikotelo on just maalauksessa; htpc vuosimallia 2010 tulee olemaan musta. Sisään mini-itx:ää, ssd, 2x1tb ja ubuntu + xbmc + vdr. Ajattelin kirjoitella vähän laajempaa raporttia, kunhan saan kaiken valmiiksi.