Mission Impossible - Fallout (2018) (Christopher McQuarrie/Tom Cruise,Rebecca Ferguson,Simon Pegg)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 05.02.2018.

 1. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 734
  Saadut tykkäykset:
  96
  Jo kuudes nykypolven elokuva saa ensi-iltansa kesällä, ja mikäs siinä. Ei kovin omaperäistä mutta varmaankin viihdyttävä kaksituntinen jälleen luvassa. Tekijätiimissä edellisen osan porukkaa, casting kokolailla tuttua, uusina kasvoina mukaan mm. Henry Cavill ja Angela Bassett.

   
 2. ColdAsIce

  ColdAsIce Member

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  770
  Saadut tykkäykset:
  3
  Hyvältä vaikuttaa jälleen kerran. Kyllähän Tomppa ja kumppanit tämän osaavat. Rogue Nation on vieläkin näkemättä, mutta tuossahan se hyllyssä möllöttää. Hieno elokuvasarja kaiken kaikkiaan! Aina pääsee fiilikseen, kun se tuttu tunnari pärähtää soimaan!
   
 3. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  4 913
  Saadut tykkäykset:
  164
  Ehdottomasti paras traileri viime öisistä. Odotukset nousi tämän osalta.
   
 4. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 340
  Saadut tykkäykset:
  139
  Aikamoiset stuntit taas Tompalla.

  Kehnon kakkosen jälkeen tällä elokuvasarjalla on ollut hyvä syke ja Tomppa vielä tuossakin iässä toimintasankarina ja huipulla pysyvänä supertähtenä ihan omassa liigassaan. Eiköhän tämäkin aivan hyvä ole.
   
 5. mustis

  mustis Active Member

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 490
  Saadut tykkäykset:
  11
  Rogue Nation oli hyvässä leffasarjassa mielestäni yksi parhaista jaksoista ja tässä Falloutissa näyttäisi olevan samaa tunnelmaa. Odotan innolla!
   
 6. PeeVee79

  PeeVee79 Active Member

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  14
  Pakko nostaa Tompalle hattua. Kaksi vuotta kuulemma suunnittelivat helikopteristunttia, on hankkinut itselleen helikopterilentolupakirjan ja lentää itse kopteria stuntissa. Graham Norton Showssa kertoili myös jalkansa murtumisesta.
  55 ja vauhti ei hidastu ollenkaan.
   
  finmovie, Liekinheitin ja sokka tykkäävät tästä.
 7. Crockett

  Crockett Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  843
  Saadut tykkäykset:
  22
  Omasta mielestä tuo tunnelma nimenomaan on kehnoin etenkin kahdessa viimeisessä. Muovista viihdettä. Enemmän sitä kakkosen fiilistä kaipaisi ilman korneja hidastuksia. Onneksi tämä tuleva lupailee parempaa.
   
 8. Vole

  Vole Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 829
  Saadut tykkäykset:
  31
  Minun on jotenkin vaikea innostua näistä, näyttäviä leffoja kaikinpuolin, mutta mitään jännitettä näissä ei ole, ja kun sankarit tekevät vaarallisia temppujaan niin tuijotan valkokangasta tonnin seteli -ilmeellä tuntematta yhtään mitään. Jos nämä olisivat jotenkin yksittäisiä osia niin innostuisin enemmän, mutta kun tietää vaan, että Tomppa ja kaverit tulevat olemaan ihan kunnossa leffan lopussa, jotta hahmot voivat selvitä jatko-osaan, on vaikea eläytyä leffaan, kun mitään vaaraa ei ole. Nämä ovat näitä elokuvamaailman Big Mac -aterioita, tiedät mitä saat joka kerta, mutta ei kannata mitään kovin yllättävää odottaa. Eikä siinä sinänsä mitään vikaa ole, ehkä tulee katsottua tämä joku perjantai, kun telkkarista tulee ellei joku sitten raahaa minua teatteriin.
   
  Make tykkää tästä.
 9. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 734
  Saadut tykkäykset:
  96
  Melkoista toimintaa luvassa :)
   
 10. opelman

  opelman Active Member

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 368
  Saadut tykkäykset:
  18
  Tompan pätkät on hyviä. Toivottavasti roikkuu taas köysillä jossain lattian yllä kuin kaikissa muissakin osissa.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 072
  Saadut tykkäykset:
  90
  OT: Alustan tämän sillä, että minustakin etenkin nykyään tehdään paljon ns. kaupallista liukuhihnashcheissea. Kysyn nyt kuitenkin, että kuinka monta elokuvaa sitten olet nähnyt, jossa sankarit eivät selvinneet elokuvan loppuun saakka ja mikä oikeuttaisi siihen, että moista jännitettä olisi edes mahdollista tuntea loogisista syistä. Eiköhän 99,9%:ia tekeleistä lukuun ottamatta Game of Thronesin kaltaisia sarjoja ole ennalta-arvattavia (toki GoT:ssäkin pidetään selkeästi tiettyjä suosikkeja elossa), niin vanhoista kuin uusistakin tuotannoista. Olen itse äärimmäisen ylianalysoiva luonne, mutta pystyn nauttimaan elokuvista ja sarjoista toimien kuten nämä fiktiiviset tarinat edellyttävät eli ns. suspend my disbelief. Toki muistan sen tunteen nuorempana, kun erehdyin katsomaan Indiana Jones ja Viimeinen Ristiretki -leffan dokkaria ja ensimmäistä kertaa ymmärsin, että eihän siinä Indiana Jones seikkaile, eikä edes aina Harrison Ford. Toki olin jo aiemmin ymmärtänyt näyttelijän ja roolihahmon suhteen, mutta en ollut uhrannut koskaan ajatusta sille, että katson esim. Fordia enkä Indianaa. Pääsin kuitenkin siitä yli, vaikka pitkän aikaa harrastin sitä, että yritin aina toimintakohtauksissa katsoa, milloin stunttimiehen selvästi näyttelijästä eroava naama vilahtaa.

  Kyseessähän on vähän sama ilmiö sitten kuin siinä, kun tietyt ihmiset kokevat spoilaantuvansa trailerien katsomisesta tms.. Minulle trailerit edustavat suurin piirtein samaa kuin että lukisin leffan takakannesta lyhyen juonikuvauksen: mieleen jää muutama asia mistä elokuvasta on kyse, mutta elokuvaa katsoessa en koe yksityiskohtien osalta spoilauksen tunteen tuovaa déjà-vu -ilmiötä. Toisin sanoen, tuskinpa sellainen ihminen, joka ei jätä tiettyjä asioita mentaaliseen narikkaan elokuviin lähtiessä, pystyy nauttimaan niistä.

  Itse elokuvaan liittyen... En ole ollut innostunut tämän leffasarjan elokuvista sitten ensimmäisen osan, mutta jostain syystä traileri vaikutti todella hyvältä. Tämän voisi jopa mennä katsomaan elokuviin...
   
 12. spaguman2

  spaguman2 Member

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tämä on hyvä leffasarja, ei ota itseään turhan vakavasti, kevyttä hauskaa joiden seurassa viihtyy. Vähän niin kuin silloin kun bondit oli hyviä (ennen Brosnania ja Craigia).
   
  kopro tykkää tästä.
 13. kopro

  kopro Member

  Liittynyt:
  06.07.2015
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  5
  Hyvin sanottu! On Pierce Brosnanissa ehkä edes vähän sitä vanhaa Bondia jäljellä. Daniel Craig on niin tuhottoman vakava jokaisessa Bondissa, jossa on ollut.

  Muutenkin Mission Impossible on osoittautunut todella hyväksi sarjaksi ja Tomppakin paranee vanhetessaan ja on saanut syvyyttä lisää, kun on ryvettynyt vähän julkisuudessa! Kyllä Tomppa vaan osoittaa olevansa yksi suurista tähdistä!
   
  spaguman2 tykkää tästä.
 14. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 242
  Saadut tykkäykset:
  50
  Viimeksi muokattu: 29.07.2018
 15. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 051
  Saadut tykkäykset:
  87
  ^
  Jaskat sivut!
   
 16. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 340
  Saadut tykkäykset:
  139
  Nyt se on nähty ja semmonen oli se. Jos parista edellisestä piti, niin tuskinpa tarvitsee pettyä, sillä elokuvasarjan taso pysyy yllä. Hyvin tasoissa Rogue Nationin kanssa (joka on mielestäni ehkä sarjan paras) ja tokihan tämä tiettyjen kuvioiden ja hahmojen osalta linkittyy oleellisesti siihen edelliseen.

  Hulluttelustuntteja piisaa ja temppukerho-Tomppa on edelleen uhkarohkea supertähti vailla vertaa. Huumoria olisi kyllä saanut olla vielä enemmänkin minun makuuni, paikoin elokuva ottaa itsensä piirun verran liian vakavasti. Silti heittämällä parempaa agenttiviihdettä kuin nykyiset hammastenkiristely-Bondit, vaikka tässäkin kyllä kliseekaukalosta ammennetaan ydinaseet sun muut iänikuiset uhat ja pahiksen supersuunnitelmat.

  Juonessa myös kurveja, koukkuja, käänteitä ja takinkääntöjä liiankin kanssa, että vähän jo puudutti ja olisi voinut napsaista vartin, kakskytä minuuttia ainakin pois. Ei ole ehkä ihan perusteltua, että tämän genren säpinäelokuva kellottaa jotain 147 minuuttia.

  3,5/5.
   
 17. scented

  scented Active Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  24
  Jossain uutisessa kerrottiin, että mitä enemmän Tomppa leffoissaan juoksee, sitä parempia (varmaankin menestyneempiä) ne ovat. No juostiinhan tässä ja siten yritys oli kova hyväksi leffaksi. Kuitenkin puoli välissä maratonia (leffahan kestää 2h20min) alkaa jo juoksu hyytyä ja katsoja katselee kelloa. Noh onhan tämä nähtävä, mutta ei kovin erikoinen toimintaleffa. Mutta ei voi kuin ihailla Tompan kuntoa ikäisekseen. Saa nähdä hyytyykö Tompan meno koskaan...
   
 18. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 242
  Saadut tykkäykset:
  50
  Sarjan korkeimmat RT-prossat lupasivat paljon ja kyllä tämä loistavasti viihdyttikin alusta loppuun, pitkästä kestosta huolimatta. Tiukkoja matseja, yllätyskäänteitä, Tompan juoksemista ja superstaralle poikkeuksellisen kahjoja stuntteja, muutama hyvä humoristinen hetki (joo, pari lisääkin olisi kelvannut)... McQuarrie ja Tomppa ovat hyvä yhdistelmä, jolla soisin sarjaa jatkettavankin, jos niikseen tulee. Teris-Cavillistakin pidin kovasti, hyvin äijäili tässä.

  Pistän tälle näin isolta kankaalta nähtynä jopa 4½/5, mahdollisesti kotona sitten en ihan näin paljon.
   
 19. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 242
  Saadut tykkäykset:
  66
  Näkevätkö silmäni väärin, vai alkaako Tompalla näkymään jo se ikä naamataulussa? Kirkon taikasalvaa paikalle ja äkkiä, jos näin. Oli miten oli, niin kyllähän sieltä toimitettiin jälleen sellainen hyvin katettu toimintajännäri, joka jatkaa ansiokkaasti elokuvasarjan mainetta aikamme parhaimpina lajissaan etenkin toimintakohtauksiensa puolesta. Juonellisestihan nämä eivät nyt tarjoa mitään järisyttävää jälkipuitavaa, mutta sepä nyt ei taidakaan olla se päällimmäinen ykkösjuttu näissä. Kunhan se elokuvien jaksollisesti ripoteltu kiihdyttely tuntuu mahdollisimman hengästyttävältä ja uhkarohkean tuntuiselta sieltä näyttelijöiden ja erityistaitajienkin vinkkelistä katsottuna, niin tehtävät on kyllä jo aika hyvin suoritettuna.

  Hyvin tehty toiminta kantaa jo aika pitkälle, mutta voisikohan näillä olla enemmän annettavaa myös sinne vähän yksitoikkoisiksi jääneisiin juonentapaisiinkin. Jotain tunnelmallisempaa ja ehkä vähän rauhallisempaakin viritelmää sarjan ensimmäisen elokuvan tyyliin, jota pidän vieläkin elokuvasarjan parhaimmin onnistuneena kokonaisuutena.

  3.5/5
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2018
 20. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2004
  Viestejä:
  10 647
  Saadut tykkäykset:
  294
  Haha, nyt oli kyllä tämä tuote viritetty äärimmilleen, mitä tulee toimintaan, käänteisiin, pituuteen ja varmaan kaikkeen. Ei tullu teatterissa aika pitkäksi eikä tarvinnu kauheasti asentoakaan vaihdella. Kerrassaan viihdyttävä tapaus, joka saa edeltäjänsä vaikuttamaan aika pieniltä. Tämä oli oikeesti jo aika iso! :D

  Plussaa vielä preikestolenin maisemista, siellä tuli just viimeksi keväällä käytyä ja kielekkeelle hyppimässä.

  Niin ja 3D oli kyllä turhake.

  ****
   
  Liekinheitin tykkää tästä.