Missä ovat uudet tykit?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana nepa, 02.09.2016.

 1. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 830
  Saadut tykkäykset:
  260
  Pyydä ihmeessä. Tuo kiinnostaisi pirusti koska on kuitenkin "datatykki" kotivehkeen vaatteissa (tai päinvastoin) .. Olisi tosi kiva nähdä tuosta joku oikea "kotikäyttöön" tarkoitettu revikka. Porukka kuitenkin enempi tai vähempi noita kammoksuu kotikäyttöön.
   
  Arttu78 tykkää tästä.
 2. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Mikähän koira tuohon Epson G7905:een mahtaa olla haudattuna? Manuska ei nimittäin mainitse sanallakaan HDR:ää, DCI:tä tai Rec.2020:ta.
   
 3. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Lainaruikutusprosessi käynnistyi jo, jatkuu huomenna.

  Joo, on ainakin Artin arvostelun ja paperispeksin perusteella varsin mielenkiintoinen värkki. Eikä ole edes laser! Tulee väkisten mieleen, että mitähän kompromisseja on pitänyt tehdä, että "tavallisesta" lampusta irtoaa tuollainen valoteho. Epsonin sivuillaan listaama 50 000:1 -kontrasti on takuuvarmasti dynaamista kontrastia, mikä ei lupaile kovin kummoista natiivikontrastia.

  Ehdin jo innostua, kun manuskasta ja lisälaitteista löytyi 3D:hen viittaavia virkkeitä, mutta plääh, se vaatii kaksi projektoria.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2016
 4. spaguman2

  spaguman2 Member

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  96
  Saadut tykkäykset:
  2
  Paljon pyydät? Tosin tarvitsisin ehdottomasti linssinsiirron muistilla.
   
 5. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Äh, ethän sä tuolla sitten mitään tee :/
   
 6. spaguman2

  spaguman2 Member

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  96
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo, pitäis sitten olla veivaamassa, tosin vanhahko prismasonicin linssi löytyy....
  Noita 500:sia olio myynnissä mutta en tiedä katselisiko jo 320:stä?

  Ootko testaillu ultrahd levyjä, ja jos olet miten toimii onko hyötyä eroa skaalattuu blurayhin?
   
 7. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  No, kun ottaa huomioon että suurin osa UHD-julkaisuista on enemmän tai vähemmän 2K:sta skaalattua... :|
   
 8. anidabi

  anidabi Active Member

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ainoastaan hinta/laadultaan on jvc:n voittanut mutta muuten ei. Mielestäni ja lukemani perusteella todella pätevä laite jos tosiaan asettuu sinne 3000€ alle kuten aiempi malli.

  Valotehoa riittää, parempi mustan taso ja kontrasti kuin vastaavissa sonyissa, HDR tuki ja e-shift toimii mainiosti. On myös hiljaisempi kuin edellinen malli ja iris toimii lähes yhtä hyvin kuin sonyssa ja jvc:ssä. Puhumattakaan motoriset linssinsiirrot ja tarkennus. Eikös toi 9300w ole siis se lisälampulla ja pidemmällä takuulla oleva malli, joka asettuu sinne 3000€ nurkille kuten 9200w? Jos näin niin olettaisin että tule myös 8200w mallin korvike joka on käytännössä sama laite kuin 9200w mutta lyhyemmällä takuulla ja ilman varalamppua. 8200w mallihan oli vain hieman päälle 2000€, joten hinta/laatu todella hyvin kohdallaan mielestäni.


  Toivonkin vielä että sony onnistuis kehitteleen labrassaan jotain vastaavaa, mutta pahoin pelkään että heidän vuosia jatkunut taantuma tulee jatkuu edelleen ja muutokset minimaalia hintaan nähden. Sonyhan on tällä hetkellä 3000€ kategoriassa jäänyt täysin jvc:n ja epsonin jalkoihin mitä tulee projektorien ominaisuuksiin. Niin lähinnä siksi toivon että sonylta tulis isompi harppaus tekniikassa tuohon 3000€ luokkaan jotta se loisi yhdessä uuden epsoin kanssa jvc:lle paineita ja he joutuisivat laskeen 4000€ maksavan x5000 mallin hintaa alas sinne 3000€ paikkeille.


  Olen nimittäin itsekkin tässä kuolannut tuota x5000 mallia koska se on lähes täydellinen laite mutta 4000€ on vaan liikaa kun oma kipuraja mene siinä 3000€ kohdilla.
   
 9. John-117

  John-117 Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  31
  JVC DLA-X5000:n inputti lagittaa 140 ms. Melko "täydellinen" tosiaan... :(
   
  HikinenM tykkää tästä.
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 416
  Saadut tykkäykset:
  336
  Laitoin tästä tuonne Epson TW9300 -ketjuun, missä keskustelu lähti vähän lapasesta ja meni off topicksi. Sinänsä aiheesta, mutta väärässä ketjussa.

  Ja vaikka tämän asian nyt tuonkin esille, en halua tuoda sitä siinä valossa, että se pilaisi X5000:sta ja sillä ei varmasti ole mitään merkitystä ihmiselle, jota se ei haittaa. Ja voin joidenkin henkilöiden korvissa kuulostaa nyt siltä, että jankutan ja jankutan samaa asiaa, mutta jankutanpas kuitenkin. :)

  Eli itse ostaisin vaikka heti myös tuon JVC X5000:n, mutta koska siinä on 3d-kuvassa vain 96 Hz päivitystaajuus, niin taitaa jäädä ostamatta. Eli tuolta osalta laite ei ole läheskään täydellinen. Ja lisäksi tuo iso lagi voi olla pelaamisessa haitta. Tuo alhainen päivitystaajuus voi siis olla ongelma, jos huomaa sen tuoman välkkymisen. Avsforumilla ja myös muilla foorumeilla, kuten myös ainakin yhdessä testissä, on tuotu esille tuo joidenkin huomaama välkyntä ja sitä on keskusteluissa osin luultu viaksi, mutta todellisuudessa se johtuu tuosta päivitystaajuudesta. Jos tuo ei ole ongelma, niin JVC:tä parempaa ei käytännössä tällä hetkellä ole.

  Itse olen tuota uutta Epsonia pohtinut. Löysin pari testiä, jotka laitan tykin omaan ketjuun. JVC:hen verrattuna testeissä on tullut esille se, että musta ei ole ihan yhtä mustaa, mikä oli kyllä arvattavissa. Mutta kuitenkin selkeästi toiseksi parasta mitä tällä hetkellä markkinoilta löytää. Terävyyttä kehuttiin jopa paremmaksi kuin JVC:ssä. Tykki vaatii vähän enemmän säätämistä kuin JVC, mutta onneksi säätömahdollisuudet ovat hyvät. HDR tuntuu myöskin toimivan joten kuten. Tykki ei tosin ihan spekseiltään siihen yllä, mutta kuva on kuitenkin aika hieno kuulemma. Sen lisäksi 3d on myös oikein hyvää ja crosstalk vapaata. Eli ei yhtään paskemmin Epsonilta taaskaan. :)
   
 11. anidabi

  anidabi Active Member

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo, olen kyllä aika paljon lukenut noita juttuja ja hyvin tietoinen JVC:n rajoista, siksi sanoinkin "lähes" täydellinen. En tosin tarkentanut että laite olis omaan käyttöön täydellinen koska en katso 3D elokuvia, en pelaa ja HDMI kättelyn hitaus ei haittaa kun aina yhdessä lähteessä kiinni. Speksien valossa tuo 96Hz paneelin päivitysnopeushan tosiaan on aika aneeminen, input lag ja maailman hitain HDMI kättely on joillekkin deal breaker. Täydellistä laitetta kun ei kuitnekaan tunnu saavan vaikka olis pohjaton lompakko niin helpoin ratkaisu ostaa kaksi tykkiä, jos vaan rahat riittää ja tätähän moni HC 3D harrastaja tekeekin. DLP:llä kun saa parhaan 3D kuvan ja pelaamiseen paras ratkaisu paneelin nopeuden ja alhaisen input lagin vuoksi.

  Luin myös nepa sen sun toisen ketjun ja sanoit että et ole nähnyt x5000 livenä niin ehkä sun kannattaa kuitenkin käydä katsoon liikkeessä onko toi 96Hz oikea ongelma sinulle vai vaan pään sisällä. Itsekkin tykkäsin aiemmin tehdä ostopäätöskiä speksien valossa mutta nykyisin pyrin keskittymään siihen että vaikuttaako ne omaan käyttöön. Esim. mulle ei ole väliä onko oikeasti 8 miljoonaa pikseliä vai vain 4 miljoonaa, mutta jos kuva silmin nähden tarkempi jollain kikkailulla kuin oikealla 4K tykillä niin silloin mennään sillä. Itsekkin olin yllättynyt tuosta jvc:n nykyisestä e-shift4:sta joka on aika selkeä harppaus edellisiin nähden.

  Toki jos rahaa olis niin x7000 tois ihan kivan kontrasti tuplauksen x5000 malliin verrattuna ja DCI-P3 kalibroituna nousis 85%:sta sinne 97%:iin.

  Mutta joo, odottlen tässä josko noiden jvc mallien hinnat tippus 3000€ hujakoille kun mallit jo vuoden vanhempia kuin kilpailijoiden ja kalliimpaa ei pysty. Kerran jo tuohon epsonin tasoiseen mustan tasoon tottuneena haluais nyt oikeaa päivitystä sille alueelle niin sen takii toi jvc lähinnä itselle ainoa oikea päivitys.
   
  latexii tykkää tästä.
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 416
  Saadut tykkäykset:
  336
  Tuota olenkin tässä paljon pohtinut, että käyn joko liikkeessä kunnollisen materiaalin kanssa demoamassa projektoria tai sitten jos sen jotenkin kotiin saisi, niin sehän olisi vielä hienompaa. Miten lie nykyään, antavatko/lähettävätkö liikkeet kotitestaamiseen noita?

  Tämä olisi kuitenkin se paras tykki, mitä edes joten kuten kohtuullisella hinnalla voi kotiin saada. Ja eniten tulee 2d-materiaalia katsottua, joten sekin totta kai puoltaa valintaa. Mutta tykkään myös 3d-elokuvista, joten senkin pitäisi olla kunnossa.

  Nykyään katselen leffoja BenQ W7500 -tykillä. Jotkut ovat jopa sanoneet, että siinä on paras 3d mitä löytyy. Tai ainakin oli, kun tykki tuli ulos. 3D-kuvassa ei ole mitään normaaleja 3d-kuvan ongelmia ja kirkkautta on todella paljon. 3D:n ongelmat löytyvätkin sitten siitä, että pystyvenytystä 3D-materiaalille ei tykki osaa tehdä, joten se pitää tehdä sitten muualla (osaahan JVC muuten tuon?). Ja sitten se ikävämpi ongelma on se, että tykki tiputtaa väripyörän nopeutta 3D-tilassa. Yleensä siitä ei ole mitään haittaa. Mutta sitten jos katselee elokuvia, kuten Gravity, jossa on paljon kirkkaita pisteitä/alueita tummalla taustalla, niin sateenkaaret pomppaavat esille todella pahasti.
  Mutta esimerkiksi uusi Mad Max on aivan julmetun hyvän näköinen 3d:nä.
   
 13. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Artilta on mennyt jotenkin pasmat sekaisin. Missään näissä Epsonin uudehkoissa G-sarjan venue-projektoreissa ei nimittäin ole HDR-tukea. Tämä on nyt varmistettu Epsonin Euroopan päämajasta saakka. Sääli sinänsä.
   
 14. TTE

  TTE Member

  Liittynyt:
  19.12.2016
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  5
 15. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Huomenna CES-messuilla julkistetaan 4K DLP -projektori n. 3000 dollarin hintaluokkaan, kuulemma.
   
 16. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 830
  Saadut tykkäykset:
  260
  ^ noinkohan siitäkin karsittu 3D .. tuntuu olevan muotia
   
 17. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Optoma UHD60, n. 3000 lumenia, tukee HDR:ää. Väriavaruus vain Rec.709. Jenkkihinta himpun alle 3000 taaleria, tulee rapakon takana myyntiin touko-kesäkuun tienoilla. Ei tietoa 3D-tuesta.
   
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 416
  Saadut tykkäykset:
  336
  Mukava uutinen varsinkin, kun alunperin JVC:n ei vissiin edes pitänyt esitellä tänä vuonna uusia tykkejä. X5000/X7000 on ollut harkinnassa (ikävästi hankinta on kuitenkin viivästynyt), joten ehkäpä pitäisi odottaa näitä uusia malleja. Ainakin tietoa 3d:n päivitystaajuudesta. Jos on suurempi kuin 96Hz, niin menee heti ostoslistalle. :)
   
 19. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 830
  Saadut tykkäykset:
  260
  Tuskin on. Benq ja Acer tiputtaneet kokonaan 3D:n pois uusista UHD DLP -tuotteista (acer v9800, benq w11000 esim.), eipä siihen taideta enää panostaa. Liekkö isoin muutos on low latency.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2017
 20. TTE

  TTE Member

  Liittynyt:
  19.12.2016
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  5