Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

 1. Cyclefrenia

  Cyclefrenia Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muilla ollut ton E500:n kanssa sellasta vikaa, että telkku vaihtelee kuvalähdettä ihan randomilla analogi -inputtiin? Eli kun katson HDMI 1:ssä olevaa kuvalähdettä se vaihtuu yhtäkkiä analogi tv:lle. Samaa tekee HDMI 2:n kanssa. Mitään tiettyä aikasykliä ei ole, eikä se voi ilmeisesti johtua digiboksistakaan (Kansalaisboksi kombotallennin)... Kuulostaa noi takuuasiatkin varsin riemullisilta haasteilta, mitenköhän verkkokauppa.com suhtautuu kun sinne soittelee...?
   
 2. FuLL

  FuLL Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  0
  ei ole tuollaista ominaisuutta meikäläisellä..

  nyt on pian 2kk käyttöä mirain kanssa ja tyytyväisiä ollaan edelleen.
  kaksi vikaa töllössä on jotka häiritsee. osaakohan joku neuvoa saako korjattua

  - eli yhtenä kuvanlähteenä on xbox360 kytkettynä hdmi:llä. jos minulla on tv päällä esim scartilla josta tulee digikuva ja laitan xboxin päälle niin kuva ei vaihdu automaattisesti hdmi:lle. valitsen sen sitten käsipelillä source valikosta niin xbox käynnistyy uudestaan. eli vaikka minulla olisi leffa xboxilla kesken, käyn vilkasemassa digiboksia ja palaan takasin xboxin pariin niin se käynnistyy joka kertaa uudestaan. sinällänsä häiritsevä mutta toistaiseksi ei ole ollut tarvetta esim kesken pelin sorkkia digibboksia.

  - onko tuolle source valikolle mitään nopempaa vaihtoehtoa eli että mirai kävisi pikanapilla vain ne lähteet joissa signaali tai että selaisi kaikki läpi kunhan ei joka kerta tarvi mennä source valikkoon?
   
 3. Cyclefrenia

  Cyclefrenia Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatkoa tuohon lähteenvaihtumisongelmaan. Ei tee mokomaa kuitenkaan scartilla, eli vain hdmi:n kanssa. Kaapeleissa vikaa? DVD-soitin ja digiboksi on samanlaisilla hdmi-letkuilla kiinni. Josko jostain etsisi erilaisen hdmi-hdmi -piuhan ja jatkaisi harjoittelua...
   
 4. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo buuttiongelma taitaa olla ihan boksin ominaisuus. Itsellä tekee välillä ihan samaa. Parhaiten tämä on huomattavissa, kun laittaa pelin asentumaan boksin kovalevylle ja vaihtaa telkasta signaalilähdettä. Välillä kopiointi keskeytyy ja välillä ei. Tiedä sitten, minkä takia vain joskus boksi buuttaa. Itsellä HDMI tosin kiertää vahvistimen kautta, mikä saattaa olla hyvin syynä siihen, että boksi pysyy välillä päällä.

  Uskoisin, että ongelmasi poistuu, jos jätät boksiin HDMI:n lisäksi myös scart/av-kaapelin kytketyksi (ei tarvitse olla tv:ssä kiinni). Kuori scart-kaapelin liittimestä muovi pois, jos kaapeli ei muuten mahdu HDMI:n kanssa samaan aikaan. Mielestäni scartin pitäisi ainakin estää boksin automaattinen sammuminen, joka siis tapahtuu normaalisti noin 5min päästä boksin päällekytkemisestä, jos:
  1)mitään näyttökaapelia ei ole kytketty boksin taakse
  2)HDMI-kaapeli on kytketty boksiin, muttei telkkariin/muuhun laitteeseen

  Ehkä se buuttaaminen johtuu siis siitä, että boksi luulee, ettei ole kytkettynä mihinkään näyttölaitteeseen. Analogi-scartilla boksi taasen ei voi tunnistaa, onko näyttölaitetta kytketty vai ei, jolloin buuttia ei tapahdu signaalilähdettä vaihdettaessa.
   
 5. V12

  V12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vai onko asia niinkin yksinkertainen kuin asetukset.

  Nyky TV:ssä (ja siihen kytketyissä HDMI laitteissa) on mahdollista tehdä asetukset, jolloin laitteet käynnistävät toisensa (pane TV päälle, niin kytketty HDMI laite käynnistyy ja tarvittaessa päinvastoin). Ainakin SONYn TV:ssä on moinen asetusmahdollisuus.

  Tarkista ensi asetukset ennenkiun aloitat minkään hardismuutoksen...
   
 6. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei Mirai sellaisia tue.
   
 7. V12

  V12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  No entäs xBox?
   
 8. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakaan valikoista ei kyseistä toimintoa voi kontrolloida.

  Se kuitenkin on fakta, että boksi sammuu itsekseen, jos siihen ei ole kytketty näyttökaapelia tai sitten HDMI-kaapeli on kytketty vain boksin päähän. Tätä itsekseensammumista ei tapahdu, mikäli scart/av/komponentti-kaapeli on kytketty boksiin kiinni. Ja ko. kaapelin ei tarvitse olla kytkettynä mihinkään näyttölaitteeseen. Mutta tämä vinkki nyt on vain veikkaus mahdollisesta ratkaisusta (eli scart-piuhan kytkemisellä ei välttämättä ole mitään vaikutusta) ja siten täysin vailla kokeellista pohjaa. Itse en ole jaksanut "vikaa" ruveta korjaamaan, koska esim. peleissä tätä ei tapahdu.
   
 9. FuLL

  FuLL Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  0
  juu boksihan ei sammukaan.. ja on kyketty myös kuorittu scartliitin boksiin..

  nytkin kun boksi ollut päivän päällä ja laitoin mirain päälle ja hdmi päälle niin heti käynnisty boksi uudestaan. outo homma. noh nyt on jotain päivityksiä boxiin taas tullut joten katotaan josko olisivat älynneet moisen korjata :)

  edit: turha toivo.. ei auttanu :)
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2009
 10. heikkikiv

  heikkikiv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jospa kuitenkin syy olisi toisen kaukosäätimen antamassa signaalissa? Tai esim. jonkin laitteen infrapuna-portin antama häiriö.

  Itselläni vaikutti mm. Nokia 120C-digiboxin kaukosäädin ja IBM:n läppäri siten, että pärähti analogipuoli päälle.

  Onko kanavan vaihtumisessa mitään säännönmukaisuutta? Esimerkiksi tietyn laitteen kanssa? Silloin olet luultavasti löytänyt etsimäsi...
   
 11. Slippery

  Slippery Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.09.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. jani86

  jani86 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  302
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moni varmaankin rupeaa jotain tuon kokoluokan laatikoita säilyttämään. Noilta saa kyllä ihan laatikonkin sitä varten tarvittaessa.
   
 13. BulldogPO

  BulldogPO Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.12.2004
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iellä on pahviloora tallessa, yleensä säästän ne.
  Onko muut havainneet samaa että olisi ajankanssa tullut valovuotoa nurkkiin?
   
 14. LaRoma

  LaRoma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  On...ajattelin jossain vaiheessa laittaa huoltoon. Samoin olen huomannut semmoisen hailakan pystyviivan keskellä kuvaruutua, joka näkyy esim XBOXin dahsboardissa ja digiboksin asetusvalikoissa.
   
 15. ilaril

  ilaril Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  On tullut havaittua. Tässä mietin laitteen toimittamista huoltoon vähitellen. Onko kenelläkään tietoa kuinka kauan tuollaisen huolto kestää?

  -ilari
   
 16. napinpainaja

  napinpainaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla taitaa olla sama vika. Näkyykö pystyviiva ainoastaan tietyillä, lähinnä harmaammilla värisävyillä?
  Jos olet jossain vaiheessa pistämässä laitteen huoltoon niin mielellään kuulisin lopputuloksen, tekivätkö mitään tuolle pystyviivalle ja miten huolto muuten onnistui.
   
 17. LaRoma

  LaRoma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo sitä ei kyllä meinaa huomata muuten kuin välillä. Pitää tehdä liikekannallepano jossain välissä kun ehtii. Rapsut laitetaan tänne kyllä...
   
 18. Lake-end

  Lake-end Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.02.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ketju on jo niin pitkä, että suonette anteeksi etten lukenut sitä kokonaan.
  Minulla olisi kuitenkin kaksi kysymystä:
  1. Onko nykyisissä myyntiversioissa tuo IR-silmä edelleen niin herkkä kuin alkupään malleissa? Ts. telkku vaihtaa muita kaukosäätimiä painellessa todella herkästi analogiselle(kohinalle)?
  2. Miten Nintendo Wii:n saa järkevimmin kytkettyä Miraihin. Kuulin jostain VGA/Komponentti adapterista, mistä tuollaisia saa? Osaako joku suositella jotain hyvin Wiin kanssa toiminutta?
   
 19. goudha

  goudha Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse tilasin 10€ komponenttikaapelin nierlestä muiden kilkkeiden mukana ja omasta miljoonapiuhalaatikosta sattui löytymään component->vga adapterikaapeli (Verkkokaupasta löytyy 15€). Komponentit oli molemissa urospäitä, joten piti laittaa rca naaras-naaras adapeteri väliin ja muistaakseni vielä normi vga piuha siihen uros vga liittimeltä TV:lle. Aika viritelmä, mutta toimii. Helpommalla pääsee jos löytää oikeanlaisen adapterikaapelin.

  Eipä tuosta kuitenkaan kovin kummoista kuvanparannusta tullut, värit tietysti parani mutta Wiin palikkaisesta grafiikasta ei pääse eroon eikä tuo viritelmäkään takaa parasta mahdollista kuvanlaatua :hitme:
   
 20. [arska]

  [arska] Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä on ollut tälläsiä ongelmia viimeaikoina. Mirai ei löydä yhtäkkiä rgb:tä scartista ja ei anna mitään tv kuvaa. Kun avaa tv:tä uudelleen niin se löytyy taas jonkun ajan päästä.

  Toinen vika on että värit alkavat sekoilemaan. Kuva menee vihertäväksi. Onko muilla tätä ongelmaa ollut? Mutsin ja faijjan tv teki tätä ja niiden tv hajosi kokonaan tuon ongelman myötä. Eri merkki kun mirai mutta silti.

  Kauan tuo huolto yleensä kestää?? Ja miten kannattaa menetellä sen suhteen? soittaa verkkokauppaan vai onko jotain suoraa numeroa?