Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

 1. Pode

  Pode Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä alkukesästä Mirailla oli hintaetu puolellaan, kun esim. Samsung 40M87 maksoi pari tonnia. Nyt kun muilta valmistajilta on tullut jo uusi mallisto, niin Mirai ei mielestäni enää ole niin vahvoilla. Lisätty dvb-t viritin ei vielä nosta tätä muiden valmistajien uutuusmallien tasolle. Muiden valmistajien edellistä mallistoa taas saa jo samaan hintaan kuin tätä Miraita.

  Jokainenhan täällä puolustaa sitä omaa olohuonetta koristavaa merkkiä. Itse siis ostin Samsung 40N87:n (maksoi 1200€) ja olen erittäin tyytyväinen siihen. Tuo pesee Mirain liitäntöjen ja designin (IMHO) puolesta. Miraissa on taas parempi takuu ja pari tuumaa isompi paneeli. Maanantaikappaleita näyttää olevan vähän joka valmistajalla liikkeellä joten yksilökohtaiset erot ovat monesti suurempia kuin merkkikohtaiset erot.
   
 2. heikkikiv

  heikkikiv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin sanottu. Itse omistan Mirain ja valintani olisi nyt paljon vaikeampi kuin loppukesästä. Mirain etuna ei enää voi nähdä muuta kuin takuu, mielestäni hyvä pc-kuva ja kuitenkin se muutamia satasia edullisempi hinta.

  Se ruotsalaisessa lehdessä ollut testi Mirain huonosta mustasta ei ollut mitenkään yllättävää. Mirain vahvin osa-alue ei ole mustan taso. Kuitenkin, paljon kannattaa "hiukan" tai "paljon" paremmasta mustasta maksaa? Valaistuksella jne on iso merkitys. Itse käytän taustavalaistusta ja katselukokemukseni on oikein nautittava. Samalla en rasita silmiäni liialla "kovalla" valolla.... selityksiä joidenkin mielestä... selityksiä joidenkin mielestä....

  Digikuvan kuvanlaadun arvosteluista en kyllä piittaa yhtään, koska käyttö tulevaisuudessa on kuitenkin tallentavan digiboxin kanssa, joten hoitakoon se skaalauksen.

  Mirain hinta on junnannut viimeisen 4-5kk tuolla 1200-1300e, kun taas muilla merkeillä hinnat ovat tipahtaneet. Samalla on myös tipahtanut Mirain kannattavuus hankintana (hinta-laatusuhde). Taitaa kuitenkin olla niin, että hehkutuksen myötä sitä myydään vieläkin hyvää vauhtia. Hinta ei ole siis tarvinnut laskea. Samaa ilmiötä on nähtävissä osakemarkkinoilla (en kyllä niistä mittää tiedä).

  Noh, on tämä kiva töllö ja jos rahaa on käyttää alle 1300-1500e, tarve on pc-käytölle, fullHDlle ja on niin epäluuloinen televisioiden kestävyyttä kohtaan, että ainoastaan 3 vuoden on-site-takuu kelpaa niin kauppaan mars.
   
 3. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla ei ole Miraita ja tuskin tuleekaan. Kysymyshän oli nyt ainoastaan tuosta yhdestä arvostelusta, jossa siis Mirai jäi kuulemma viimeiseksi ja mainitut kehutut mallit maksavat suomessa tuon pari tonnia. Sampalta esim. mainittiin F86, joka ei missään mielessä paini samassa sarjassa Mirain kanssa.

  Tämän lisäksi mainittiin, että Mirai hävisi myös muille halvoille malleille, tosin ei kerrottu, oliko kyse Mirain hintaluokan laitteista vai ainoastaan 2000 euroa havelmmista laitteista, itseäni siis kiinnostaisi vain tietää, mitä nämä siis ilmeisesti selvästi Miraita hinta-laatusuhteeltaan paremmat laitteet ovat. Toki sellaisetkin pikkujutut, kuten arvostelun painotukset ja haukkuja saaneet asiat kiinnostavat.

  Eli, kiinnostukseni rajoittui lähinnä tuon arvostelun tiimoille, eikä niinkään koskenut sitä, mitä mieltä kukin on omasta TV:stään.
   
 4. lipaslepo

  lipaslepo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä se tais sillon ostovaiheessa käydä mielessä että ehkä tämä töllö ei olekaan testivoittaja, mutta silti se vaan lähti mukaan, tosin sikasäkissä kun verkkokaupassa oli vaan lumisadetta eikä pyynnöistä huolimatta vaivaiduttu laittamaan mitään järkevää inputtia.

  Otinkin sen lähinnä testiin ja ajattelin että palautan jos en ole tyytyväinen, mutta eipä ole kyllä mitään muuta kun hyvää sanottavaa. En jopa ymmärrä miksi jengi valittelee tosta kaukosäätimestä ite oon ollu siihen todella tyytyväinen :]

  Jos jotain lisäominaisuuksia kaipaisi niin ehkä PIP kanavan selaus, tosin kohtapa ei analogivirittimellä tee enää mitään.

  Toikin testi ehkä olis voinut olla tehty ns. merkit piilossa, vähän tuntuu että karsastavat tuota merkkiä :] Monet ei vaan osaa katsoa telkkarissaan oikeita ominaisuuksia vaan tuijottavat kuvan sijaan logoa ja ominaisuuksia paperilla.
   
 5. BulldogPO

  BulldogPO Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.12.2004
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse ostin tän Mirain juuri veronpalautuksista, maksoin verkkokaupasta DVB-T virittimellä ja DVI-HDMI adapterilla ja HDMI kaapelilla 1342EUR rahteineen.
  Harkitsin myös tuota Samsungin 40" mallia mutta tuo 2" isompi paneeli vei voiton ja taattu toimivuus HTPC käytössä, Samsungilla se on enemmän mäihästä kiinni että toimiiko 1:1 pixelmapping vai ei ja siinä 24fps toistossakin on ollut jotain erikoista.

  Kelpaako telkulle muuten kaikki Conax maksukortilukijat?
   
 6. [arska]

  [arska] Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään samallaista ongelmaa mirain kanssa että tv kuva ulkosen digiboxin kanssa hyppisisi silloin tällöin vähäsen? Ei se yleensä kestä kauaa mutta vähän häiritsevää on kun kattoo töllöä. Muissa lähteissä en ole huomannut tätä.
   
 7. jkalapet

  jkalapet Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.02.2003
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun noita asetuksia on tuotu esille, niin pistänpä korteni kekoon:

  Mirai:

  Contrast 40
  Brightness 47
  Back Light 0
  Saturation 38
  Hue 50
  Sharpness 5
  Color-temp Normal
  Gamma Game
  Super Contrast Mode1
  Super Color Mode 1

  Jos työpöytäkäytössä valkoinen tuntuu liian rajulta, voidaan Super Contrast -> Offilla vähän lieventää sitä. TV- ja leffakäytössä Mode1 kuitenkin toimii hyvin.

  Mutta tämähän ei vielä riitä. Windowsin puolella on esim. QuickGamma-ohjelmalla syytä laittaa kullekin osavärille Windowsin gammat kohdalleen. Tämän jälkeen sivulla...

  http://www.easyrgb.com/calibrate.php

  ...voidaan tarkistaa, että ylempi palkisto vastaa mahdollisimman paljon alempaa palkistoa. Itse olen saanut ne hyvin lähelle toisiaan.

  Myös seuraava sivu auttaa säätämisessä:

  http://www.lagom.nl/lcd-test/

  Tuolla erityisesti Contrast/dark level test on hyvä. Mirain Gamma-asetuksessa Game tuntuu tässä parhaalta. HDTV ja Normal saavat monet neliöt kokonaan piiloon.

  Mitään digikuvia ei ole tarjolla, vaikka digikamera löytyykin. Ei sillä saa kirveelläkään sellaista kuvaa aikaan, jossa Mirai näyttäisi aidosti siltä, millaisena sen itse näen.

  Kuva on kunnon lähdemateriaalilla ja peleissä suorastaan orgastinen :D

  Itse lähdin säätämisessä siitä, ettei tuo kuva perhana polttaisi takaraivooni haamukuvaa. Oletuksena kun Mirai on niin pirun kirkas. Myös värisaturaatio oli liian raju ja tumma pää päin helvettiä. Digikuvat mustasta kääpiövillakoirasta olivat yhtä mustaa mössöä ilman mitään yksityiskohtia. Aivan tukossa siis.

  Kuvaa tarjoaa MSI GF7900 GTO Deltan DVI-HDMI-kaapelilla (10 metriä).

  [EDIT]: Etsikää käsiinne EVE-Online: Trinity Trailerin 1080p-versio. On se kaunis.
   
 8. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Täysin pilalla hieno 3D-animaatio. Ainakin 1080-versio on skaalattu ties mistä resosta, tai jotain muuta fataalia on tapahtunut. Tuollaista en voi sekuntiakaan katsella, mutta nyt oli pakko, että olisi mistä luennoida. Voisin luennoida 9999 vuotta putkeen rendauksen virheistä, jos eläisin niin kauan. Jos joku näkörajoitteinen alkaa edelleen kehua paskaa kuvaa hyväksi, alan laatia demokuvia virheistä, että miten sama asia PITÄSI tehdä oikein. Ei saa olla katkeilevia ohutviivoja, esiin vilkkuvia ja kadoksiin häviäviä detaljeja. Ei saa olla metrin kokoisia leegoportaita vinoissa viivoissa ja niin edelleen. Vastaavia vikoja ei esiinny edes ikälopuissa NFS-autopeleissä, joita minä pelaan. Karmea takapakki kuvanlaadullisesti on tehty, ja vain minä jälleen huomaan asian.

  Imppaan seuraavaksi 720-version, ja katson, josko edes se olisi kunnolla antialiasoitu monipisteisellä metodilla...

  Ei auta, sama vika tässäkin.

  Jonkun pitäisi mennä kertoman skeidavideoiden tekijöille mitä tarkoittaa edes 4xAA, isompia numeroita ei kannata niille sanoa, voivat kuolla shokkiin. Ehkä 3D-peli (oletan pelin olevan nyt kyseessä, elokuvia ei ole tällaisella leegolaadulla tuotettu kymmeneen vuoteen) sinänsä toimii oikein ja moitteetta, on oikeaoppisesti antialiasoitu, mutta videoksi muunnos on ryssitty täydellisesti frameratekonversiossa tai jossain muussa vaiheessa. Joka tapauksessa ne videot ovat karmeita, katselukelvottomia. Vieläkin puistattaa. Yhtä hirveää (=pilattua) kuvaa en ole vuosikausiin nähnytkään.
   
 9. materiatorvi

  materiatorvi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.12.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, nyt on mirai hankittu ja tuossa töllöttää. Kuolleita pikseleitä nolla ja muutenkin jees.

  Mutta: koneelta ei vain suostu näyttämään 1920x1080 resolla yhtikäs mitään. Kummallista kyllä, 720p onnistuu ja 1600x900-tila myös pelittää...
  osaisko joku sanoa nopeaa vinkkiä asiaan?

  edit: sanotaanpa vielä, että dvi->hdmi piuhalla menee kuva telkkariin ja tuossa 1600x900-tilassa väittää että 1080i on käytössä.
   
 10. Neut

  Neut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.07.2007
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millä ohjelmalla oot koittanu vaihtaa noita näyttötiloja? Mikä näyttis? Esim powerstripillä ainakin pitäs onnistua kun saa pakotettua päälle.
   
 11. materiatorvi

  materiatorvi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.12.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nvidian softalla vaihdellu tuota näyttötilaa. 1080i toimii nyt täydellä resoluutiollla, kuva on suorastaan mainio jne. mutta 1080p-signaalia tv ei tunnu ottavan ollenkaan vastaan kuin ainoastaan tuolla 1600x900 resolla, jolloin televisio kaikesta huolimatta ilmoittaa näyttötilaksi 1080i. :OI Näyttis on msi:n gf8800...
  onkohan tässä nyt tyytyminen tuohon 1080i:hin :/
   
 12. Neut

  Neut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.07.2007
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  itellä oli samaa ongelmaa vanhempien nvidian ajureiden kanssa, mutta päivitys autto. Ei muuta kun asennat powerstripin ja laitat sillä 1080p:n...
   
 13. tiebo

  tiebo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä kans uuden DTL-742E600:n omistaja. Huomasin tuossa oston jälkeen heti paneelin ylälaidassa 3-4 rikkinäistä (osa)pikseliä. Yksi yksinään oleva loistaa vihreänä ja loput 2-3 on aikalailla yhdessä ryppäässä tai vierekkäin, joten vaikea erottaa onko ryppäässä 2 vai 3 kolme jumittanutta.

  Pistin asiasta kuitenkin postia powermillille ja sain vastauksen, että laite vaihdetaan DOA laitevaihtona. Eli ilmeisesti tuo 3-4 pikseliäkin riittää vaihtoon? En tiedä viitsinkö kuitenkaan lähettää, kun eivät nuo pikselit näy kuin tummalla pohjalla ja läheltä ruutua eli eivät sinänsä haittaa yhtään. Ja muutoinkin telsu toimii hyvin. Tiedä millasen vehkeen sieltä saa tilalle....
   
 14. partainen laama

  partainen laama Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisko kellään tietoa miten saan telkkaan samaa kuvaa kuin mitä tietokoneen ruudulla? Eli kuva olisi samaan aikaan tietokoneen näytöllä ja telkassa.
  Onko muuta keinoa kuin, että johto kortista telkkaan? Ajattelin, että toi vaatii sitten kortilta enemmän vääntöä?
   
 15. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  Täytyy nyt kysyä sinulta, että mitäpä luulet. Ei se kuva osaa sinne itsestään siirtyä.

  Ei vaadi yhtään enemmän vääntöä. Mutta tällöin sinun pitää käyttää klooni-modia, joka tarkoittaa sitä että molemmille näytöille täytyy ajaa samaa resoluutiota.
   
 16. Neut

  Neut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.07.2007
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnistuu siis helposti, mutta kuten aiemminkin mainittiin niin tarvitsee ajaa samaa resoluutiota molempiin ruutuihin. Käytännössä taas ainoa järkevä käyttää kloonausta on se, että sulla on suht suuri tietokonenäyttö 1920x1080 resolla jollon saat myös miraihin käytettävän reson. Mitään muuta resoluutiota en kyllä suosittele kokeilemaan kloonilla.
   
 17. tiebo

  tiebo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan tämä yleisempikin bugi: Scart RGB lakkaa toimimasta? Aluksi, kun tv:n ostin toimi muutaman päivän hyvin, eilen illalla ja tänä aamuna ei enää jotenkin pystyny synkkaan Scart-RGB kuvaa vaan hyppii ja pykii. No se autto, kun otin päävirran telsusta pois hetkeks. Nyt taas toimii RGB.

  Jollakin muullakin oli tässä ketjussa samanlaista ongelmaa, mietin vaan toistuukohan tuo uudestaan ja taas joutuu virrat ottamaan.
   
 18. Eurynome

  Eurynome Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jollain muullakin oli sama ongelma, ja ilmeisesti Powermill vaihtoi koneen uuteen.
   
 19. hifi

  hifi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2007
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin kaksi tapausta tällä foorumilla ollut. Itse sain uuden telkkarin (Verkkokaupasta, en tiedä soittivatko Powermillille jossa telkku oli).

  Nyt ei Scartissa mitään olekaan kiinni, että saa nähdä sekoavatko HDMI:t/Komponenttikin...

  Koska olet oman telkkusi ostanut? Itse ostin tuo joka vaihdettiin siinä syyskuussa.

  EDIT: ja siis kuulemma osien saaminen tuon korjaamiseksi kestää n. puoli vuotta, paljolti kai myyjästä kiinni kauanko antaa maata Powermilillä ennenkuin vaihtaa uuteen. Täällä olevat kokemukset voivat tosin nopeuttaa prosessia.
   
 20. tiebo

  tiebo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa ennen joulua ostin omani. Nyt ei ole ainakaan vielä viikkoon seonnut tuo RGB, kun sen yhden kerran virrat otin pois. Täytyy seurailla, kun mulla on vanhan mallin xbox toisessa SCARTissa ja toisessa DVD-soitin ja kummatkin RGB.