Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

 1. matt1

  matt1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.06.2004
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei mitään ongelmaa kyseisen telkkarin kanssa, vielä ainakaan... sellaset 3kuukautta ollut.
   
 2. Bossz

  Bossz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.05.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei sellaista telkkaria olekaan, joka toimisi ilman ongelmia. Miraitahan myydään todella paljon ja suurin osa niistä toimii ihan hyvin.
   
 3. skuge

  skuge Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2004
  Viestejä:
  264
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kehutaan nyt sitten. Hyvin toimii eikä ole ainuttakaan kuollutta pikseliä :king: . Ainut huonopuoli mitä keksin on näytön pinnan puhdistus. Ei sovi välttämättä lapsiperheisiin. Lasipintainen plasma on varmasti helpommin puhdistettavissa ja lapset saavat lääppiä sitä rauhassa :rolleyes:
   
 4. lipaslepo

  lipaslepo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mullakin on mirai palvellut erinomaisesti jo kolmisen kuukautta, mainittakoon vielä että myös kahdella kaverilla sama töllö toiminut ongelmitta.

  Ainut ongelma on tuon pahvipoksin säilytyksessä, muutto tiedossa 6kk sisällä eikä viitsisi vielä pois nakata kun se matkasi siinä niin hyvin...
   
 5. Taikaviitta

  Taikaviitta Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.10.2007
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jepsan, pari kuukautta on telkku meilläkin ehtinyt toimia moitteetta - alussa oli hieman säätöä tietokonekuvan/äänen kanssa, mutta sekin nimenomaan siellä koneen puolella. Miraissa ei ole ollut mitään vikaa. Niin, ostettu Verkkokaupasta Pirkkalasta suoraan hyllystä.

  Julmettu pahvilaatikko vie tällä hetkellä tilat meidänkin häkkivarastosta, muuttoa odotellassa...
   
 6. Speku

  Speku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on ollut telkku aktiivisessa käytössä aika tasan 5 kuukautta ja olen erittäin tyytyväinen siihen. Ainut ongelma on tuo lähteen vaihtuminen joskus analogipuolelle, kun Mirai ottaa signaalin toisen laitteen kaukosäätimestä.
   
 7. lhc

  lhc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkin olen ollut Mirai DTL-742E600 onnellinen omistaja pari viikkoa.En ole löytänyt yhtään kuollutta pikseliä ja tänään katsoin ensimmäisen amazonista tilatun blue-ray elokuvan ps3:lla ja olipa upea kokemus.Tietokoneen kuva meni 6800 gt:stä biltemasta ostetulla halvalla 5m dvi-hdmi piuhalla heittämällä miraihin 1080p:nä.Omien sekoilujeni jälkeen sain digiboxin kuvankin tänään kohdalleen ja sekin on omasta mielestä yllätävän hyvä verrattuna esim kaupassa katsomieni telkkareiden kuvaan.

  viikonloppuna tuli vielä hankittua ledit television taakse taustavaloksi ja piristäähän ne katselua näin syyspimeydessä.

  Ostin tietoasemalta ja tuli postin kuljetuksineen halvemmaksi kuin verkkokaupasta.Nyt taitaa tilanne olla eri, sillä verkkokauppahan näyttää alentaneen miraittensa hintoja.
   
 8. ilaril

  ilaril Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Annetaan nyt omakin panos tänne.

  Mirai ollut käytössä nyt neljä kuukautta eikä ole ollut mitään ongelmia. Kuolleita pikseleitä ympäripyöreä nolla. Seinälle pääsyä tuo vielä odottaa, mutta kaikki aikanaan.

  Kaukosäätimen herkkyydestä pääsin "eroon" sillä kun samalle tasolle sijoittui sateliitit. Peittää ir-silmän niin hyvin ettei virhepainalluksia esiinny mutta television saa kuitenkin päälle helposti.

  Jos jostain pitäisi valittamalla valittaa, niin olisi tuo vga/komponentti. Ärsyttää kun ei saa vga:lla 1080p:tä, mutta elämä on valintoja.
   
 9. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä nyt minun korviin kuulosti lähinnä jonkun kalliin television ostaneen kaverin tuskanhuudolta ;) Mirai ollut elokuusta asti aktiivisessa käytössä, yksi punainen pikseli yläreunassa, muuten täysin virheetön kaveri, ja kaikki toimii 24p:tä myöten hienosti.
   
 10. Veron

  Veron Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uuden töllön osto on kohta edessä ja tämä Mirai kiinnostaisi niin hintansa, kuin ominaisuuksien puolesta. Kysymyksiä kuitenkin:

  Tässähän ei ole komponentti liitentää. Miten porukka on komponentti vehkeensä tähän kytkenyt? Ilmeisesti VGA:n kautta? Onko komponentti-VGA sovittimia olemassa, vai meneekö kaapelin ostamiseksi? Paljonkohan tuollaisella on hintaa?

  Mun vahvistin ei anna kuin yhden hdmi:n ulos ja se menee tykille, joten komponentti liitennälle on tarve.
   
 11. Peku68

  Peku68 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.09.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enpä ole töllöä ostanut 10vuoteen :) 32" vanha sony makuuhuoneessa ja olkkarissa on tykki.Joten se siitä tuskan huudosta, itse olen panostanut videotykkiin en telkkariin.
   
 12. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kovin montaa sivua ei tarvitse mennä takasinpäin tässä threadissa, kun jo löytyy ensimmäinen sama kysymys, eli vielä kerran, http://tietokonekauppa.kauppakulma.com/tuotetiedot.php?koodi=12856&pid=25&ryhma=570 tuollainen adapteripiuha tv:n ja komponenttilähdön väliin ja toimii. Tässä kaapelissa muistaakseni punainen ja vihreä tai sininen ja vihreä olivat väärinpäin kytkettyjä, joten nuo tarvii väriensä puolesta kytkeä ristiin komponenttilähdössä.
   
 13. Veron

  Veron Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muka lueskelin pitkälle taakse päin mutta enpä tuosta löytänyt viestiä.

  Kiitoksia vastauksesta
   
 14. ilaril

  ilaril Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sininen ja vihreä. Lisäksi ne/se adapterit/adapteri väliin.
   
 15. Eurynome

  Eurynome Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan viel koittanut miten toimii Xbox360 tässä koneessa? Itselläni on boxi tuota vanhempaa mallia eli komponentilla on nykyisessä 32" HDReady koneessa kiinni.. eli VGA:lla taitaa olla ainut tapa saada kiinni ja 720p on maksimi?
   
 16. ilaril

  ilaril Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos lukisit ketjua taaksepäin selviäisi moneen otteeseen että 'boxin käyttäjiä löytyy ja suurin reso vga:lla on jotain en-muista-mitä, kun taas komponentilla saa 1080p:n ongelmitta. Samalla selviäisi myös että vga:lla ei HD-kuvaan ole asiaa.

  Resot selviää myös Microsoftin xbox360-sivuilta tai vastaavilta. Keväällä (tai alkuvuodesta) taisi tulla se päivitys joka mahdollisti HD-resot myös komponentilla.
   
 17. vendo

  vendo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjes, pakko oli kirjautua tänne ku heräs muutama kysymys tästä tv:stä. Itse ja kaverin kanssa tilattiin nämä uudemmat versiot DTL-742E600. Ei näissä kai muuta eroa kuin toi sisäinen digiviritin tuohon vanhempaan versioon verrattuna. Heti ensimmäisellä käynnistyksellä käynnistyi nuo sisäisen virittimen valikot. Jo siitä valikosta näin että kaiken tekstin oikealla puolelle tulee jonkinlainen haamu varjo siitä itse tekstistä. Eli siis se varjo on se itse testi, mutta se näkyy hyvin himmeänä ja on jonkinverran oikealla puolella tesktistä. Kaapelitaloudessa ei tuosta sisäisestä virittimestä hirveästi hyötyö tosin ole.

  Eihän tämä ole ongelma, se on vain havaittavissa kun katsoo oikein läheltä :hitme:. Kaverin telkkarissa oli samanlaiset varjostukset kuin omassanikin ettei ole suoranaisesti viasta kysymys. Huom tämä koskee vain analogista puolta eli HDMI:llä pc:n kanssa toimii hienosti.
  Sitten huomasin tuosta ohjekirjasta tuon advanced menun, eli siis lisäasetusvaliko :). Siinä näkyy että tuossa valikossa on esim semmoista kuin H-position, V-position, Phase, Frequency.
  Komponentilla on digiboxi ja x360 kiinni ja molemmissa on havaittavissa tuo minimaalinen "varjostus". En vain sää näkymään tuohon lisäasetusvalikkoon tuollaisia kuin tuossa ohjekirjassa väitetään. Olen laittanut pc:stäkin vga:lla ja testannut, jos se valikko aukeasi, but no deal.

  Ajattelin, että jos noita phase yms säätämällä saisin tuon kuvan osumaan kohdalleen. Kellään mitään hajua miten tuommoiset saisi näkymään? :OI . Entä onko kenelläkään tietoa miten saisi service menun näkymään? Jollain hienolla näppäinyhdistelmällähän se aukeaa :(.

  Onko noita varjostuksia, parhaiten havaittavissa tekstin oikealla puolella, tuolla vanhemmalla DTL-642E500 versiolla, esim. xbox360 käytössä?

  Pikkuhaitoista huolimatta, olen kyllä tyytyväinen tähän mööpeliin, kyllä on HD matsku upeata :cool:.

  Lisäys: Tuossa huomasin, että kun xboxista laittaa 1080p niin nämä häiriöt näkyvät, mutta kun vaihtaa 1080i niin ne katoavat :I. Käytössä on tuo vga komponentti piuha 5m pituisena, tuo on siis se piuha jossa oli sininen ja vihreä kytketty ristiin. Voisiko tuo piuhan pituus/heikko laatu tehdä nuo häiriöt kuvaan isommilla resoilla?
   
 18. vendo

  vendo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu testailin lisää ja sen lisäasetukset valikkoon tuli lisää tavaraa kun laittoi xboxin vga piuhalla kiinni. Vga kuva on kuitenki virheetöntä. Komponentti kuvassa 1080i on tarkin kuva, sitten tulee 720p ja sen jälkee 1080p. Pitänee tutkia eri kaapeleilla jos sais tuon 1080p:n näkymään ilman noita pikku varjoja.:sleep:
   
 19. miuski

  miuski Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.11.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuossa kävin Helsingin Verkkokauppa.com:ssa tutkailemassa laitetta ja kummastutti eniten kuvan haaleus. Olikohan kyseisessä töllössä asetukset ihan mitä sattuu, kun näytti jotenkin keskeneräiseltä koko osasto missä laite oli (Heti rullaportaiden yläpäässä). Materiaali tuli mielestäni ihan DVD:ltä ja oli kyllä ihan mukavan näköistä muuten, mutta kummastutti tosiaan tuo haaleus, esim. tummemmissa kohdissa musta oli todella harmaata. Olikohan tuossa taustavalo säädetty tappiin tms. Oli vähän kiirus niin ei kerennyt kysellä henkilökunnalta asetuksista. Täytyy vielä joku hetki mennä tarkemmin ihmettelemään.
   
 20. vendo

  vendo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Defaulttina noissa on kaikki kirkkaudet ja taustavalot säädetty tappiin, jonka jälkeen musta ei ole mustaa nähnytkään. Säädöt kohillee ni musta on normaalilla tasolla. Kaikissa halvoissa tavaroissa tehdään kompromisseja, että saadaan hinnat alas. Mutta tässä telkkarissa ei kuvanlaadusta ole tingitty. Kaijuttimet voi vähän suhista, kaukosäädin on vähän jähmeä välillä yms. Eli ei mitään liian vakavaa :).

  Tosin tuossa uudemmassa mallissa on tuo sisäinen digiviritin. Vaikka antenniverkossa olisinkin, en sitä käyttäisi. Kuva ei ole oikeen kohdillaan sen kanssa.