Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

 1. pasi.korhonen

  pasi.korhonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse huomasin tuon saman vian, että lähde hyppii analogiselle puolelle vähän turhan helposti. Olis kyllä hyvä jos turhat ohjelmalähteet vois kytkeä jostain pois! Tuon ongelman takia onkin rasittavaa ettei kuva tule näkymään taikaisin HDMI:stä...

  Noh, Onneksi MM-jäkis loppuu kohta niin voin luopua töllöstä vähäksi aikaa jos sen vaikka huoltoon lähettäis :eek:
   
 2. Lake-end

  Lake-end Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.02.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kirjoitelkaahan kaikki Mirain jo ostaneet millaisia kokemuksia on television kanssa ollut. Itseäni epäilyttää tuo TODELLA halpa hinta, joku koirahan tässä on pakko olla haudattuna? Onko joku jo keksinyt mikä se mahtaa olla?

  Sitten muutama tarkempi kysymys.
  Ymmärsin että VGA-liittimen läpi telkkari huolii vain 1024*768 resoluutiota, pitääkö paikkansa? Entä oletteko onnistuneet saamaan tietokoneesta DVI-HDMI kytkennällä aikaiseksi pixel perfect kuvaa 1080p resoluutiolla? Miltä kuva noin muuten näyttää tietokoneen toimiessa lähtönä?

  Entäs kuvanlaatu sitten? Esiintyykö digitv:ssä tai tietokonekäytössä häntimistä? Miten mustan tasot jne?

  Saako kuvasäädöt muuten tehtyä erikseen eri kuvalähteille? Entä osaako telkkari PIP (picture in picturen) eri lähteiden välillä, esim HDMI ja VGA yhtäaikaa?

  Itse huojun tällä hetkellä 32 tuumaisen Fujistu Siemens myrican ja tämän Mirain välillä. Hinta ero on melkein tuplat, mutta tuo isompi resoluutio kiinnostaisi kovasti, varsinkin kun tietokone toimisi lähteenä paljonkin.

  Kiitos jo näin etukäteen vastanneille.
   
 3. Zere

  Zere Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2002
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli ostettua tänään kyseinen värkki. Kuvaan olen tyytyväinen ja heti tuli automaattisesti reso oikein kun tietokoneelta pisti telkun käyttöön, eli 1080p. Jotain säädin ja nyt se näyttää että se olisi 1080i... jospahan sen saa taas vaihdettua 1080p:ksi.

  Sitten huonot uutiset: kaiuttimista kuuluu melkoista suhinaa vaikka sieltä ei mitään oikeaa ääntä kuuluisikaan. :eek: Suhina kuuluu myös vaikka äänen mykistää tai pistää nollaan tai jos vaikka kytkee kuulokkeet kiinni. Varsinkin läheltä kuuluu hyvin selvä suhina, mutta valitettavasti myös hieman sohvalle asti. Onko muilla kaiuttimet kurissa suhinan suhteen? En löytänyt mitään keinoa "sammuttaakaan" nuita kaiuttimia. :( Mahtaakohan mennä takuuseen moisen vian takia...

  Edit: näyttiksen ajureista saikin näköjään kätevästi takaisin 1080p käyttöön. :)
  Edit2: Hieman ärsyttävää, kun valikosta vahingossa laittaa herkästi automaattisen kanavahaun päälle, niin saa sanoa hyvästi heti aiemmin haetuille kanaville. Noh, eipä tuo analogiatelkku enää pitkään ole elossa.
   
 4. Zere

  Zere Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2002
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei häntimistä ja mielestäni ihan riittävä mustan taso.

  PIP toimii ilmeisesti kaikkien eri lähdeiden välillä. Testasin äsken ainakin HDMI ja analogitelkun kumminkin päin onnistuneesti.

  Tietokone toimii itselläkin lähteenä paljon ja tämän pienempää ei oikein kannata ostaa, niin loistava valinta varsinkin hintaansa nähden. Kyllä on 1080p filmit niin nannaa, mitä olen trailereita katsellut. :)
   
 5. Lake-end

  Lake-end Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.02.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta.
  Noita kuvia katsomalla kyllä käy melko selväksi, että tuo 1080p on aika blurri tietokonetta lähtönä käyttäessä ja kuva on parempi 1080i moodissa. Mutta toisaalta onko sillä niin merkitystä, eikös resoluutio ole sama kuitenkin (vai?)? Millaisessa näytönohjaimessa sinulla muuten Mirai on kiinni Zere? DVI -> HDMI piuhalla ilmeisesti kuitenkin?

  Ei kukaan muuten ole kokeillut tietokonetta liittää tuohon VGA liitäntään ja testannut mikä maksimi reso on? Jostain luin että menisi jopa 1280x1024, vaikka ohjekirja lupaakin vain 1024*768.
   
 6. Zere

  Zere Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2002
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole mielestäni yhtään sumea kuva ja ei sitä kuitenkaan katsota viiden sentin päästä. 8800GTS on näyttis ja perus 5m HDMI-HDMI johto, jossa on DVI-HDMI adapteri.

  Ei kyllä etes kannata miettiä mitään VGA-kaapeleita..
   
 7. jva

  jva Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostimpa tuossa itsekin kyseisen laittaan kun niin halvalla Servitiltä sai. On kyllä kaikinpuolin vastannut odotuksia. Kuva on priimaa elokuvissa ja desktop käytössä ja niin edelleen.

  Harmi vaan, että olin ajatellut investoida viihdeelektroniikkaan vähän niinkuin vaiheissa, mutta nyt näyttää siltä, että pitää heti laittaa upgradea entisiin laitteisiin. Nyt ajelen desktoppia tuossa wanhalla duron/geforce2 koneella. Se desktopin lisäksi se pyörittelee mulle dvd:t, divxit sun muut vastaavat. Kone on kiinni VGA:lla televisiossa kun ei nohjaimessa digitaalista ulostuloa ole. Mirai ottaa sisäänsä ihan kiltisti mitä vaan VGA:n kautta sinne työntää, kunhan ollaan speksien sisässä. Miraille tämä on siis 15-65khz vaakataajuus ja 50-75hz pystytaajuus. Desktopissa mulla on nyt resoluutio 1640x1050, syy siihen on yksinkertaisesti se ettei gf2 ala laittamaan isompaa resoa ulos. Nvidian draiveri urputtaa speksin ulos menevästä synkka pulssista ja kieltäytyy laittamasta isompaa näyttötilaa. Foorumit on täynä juttuja kuitenkin, että mikä tahansa nvidia, joka on uudempi kuin gf2 osaa syöttää miraille 1920x1080 reson. Itse harkitsen tässä, että uusiutuuko koko kone, vai vain nohjain jotta saa desktopin priimakuntoon.

  Sanottakoon tuohon vielä, että ajan koneessani linuxia ja Xserverin konfiguroiminen oikeisiin taajuuksiin on helppoa. Olen testannut samaa myös windowsin puolella, mutta huonoin tuloksin. Siellä mättää joku todella pahasti mitä tulee näyttötiloihin, jotka ei ole ihan jokaisen monitorin tukemia. Mm. servitillä testasin tätä näyttöä Ati:n nohjaimella, joka oli hdmi:ssä kiinni ja ongelmia oli. Veikkaan vahvasti, että menee catalystien piikkiin.

  Yksi viikonloppu oli velipojalta ps3 lainassa ja täytyy sanoa, että onneksi se oli vain kaksi päivää. Kuva oli niin karkkia peleissä ja blue-ray elokuvissa (eritoten Casino Royale), etten oo nähny ikinä vastaavaa. Ps3:n kanssa testasin mitä tarkoittaa ero 1080i ja 1080p näyttötilojen välillä ja ainakin omiin silmiini ero on aika mitätön. Jos ruudun vieressä töllötää niin kyllä sen 1080p moodin "sumuisuuden" huomaa, mutta eipä muuten. Uskoisin, että ero desktopissa on suurempi, kuten jaossa olevan screenit kertoo, mutta ainakaan ps3 crossmediabarissa, peleissä ja elokuvissa eroa ei huomaa. Itse asiassa en käytännön kannalta keksinyt, että mikä ero on 1080i ja 1080p tilojen välillä. tiedän siis mikä se ero on teknisesti, mutta loppukäyttäjänä ei pysty sokkotestissä sanomaan, että kumpi näyttötila on kysessä.

  Digiboksia mulla ei ole, siitä ei ole muuta kokemusta kuin mitä servitillä tsekkasin topfieldin boksilla. Kuva oli ihan paska, mutta se ei ole mirain vika, vaan suomen digi signaalin. Itseä mietityttää, että kun muutamassa suomessakin myytävässä boksissa on rauta skaalain, niin onko tuosta tarpeeksi iloa, että kannattaisi semmonen boksi ostaa.

  Semmoset kokemukset mulla. Ihan loisto laite tuli ostettua. Nyt harkinnassa on, että rakennanko oikean htpc:n tuon kylkeen, ostanko ps3 vai jotain muuta, jotta saa "elämälle" sanoa heihei :D
   
 8. Lake-end

  Lake-end Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.02.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia oikein paljon kun jaksoit jakaa kokemuksiasi, se helpottaa huomattavasti ostopäätöksiä kun ihmiset vaivautuvat auttamaan.

  Itselläkin tuo telkkari tulisi pääasiassa linuxin yhteyteen, itselläni on käytössä Suse pohjainen VDR (nauhoittava digiboxi, media centteri jne). Mainio uutinen tuo että Mirai huolii noinkin korkeaa resoluutiota VGA liittimen läpi. Olisi näillä näkymin tarkoitus liittää tuo VDR sekä VGA ja HDMI liitäntöihin, toiseen pyörimään X jossa hoidetaan nettisurffailu & muu näpistely ja toiseen framebufferissa tuo digiboxi.
   
 9. jva

  jva Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä muutama lisäkommentti tuosta näyttömoodista. Toivottavasti ei mene vielä off-topiciksi, vaikka Miraitahan näillä loitsuilla ohjataan. ;)

  Linuxin ohjain draivereihinhan on tallennettu tavallaan esimäärityksiä jonkin verran noista näyttömoodeista ja resoluutioista. Jos ne ei jostain syystä kelpaa niin sitten voi itse määrittää uusia x.orgin Modeline optiolla. Tässä tapauksessa kun ajan tuota 1680x1050 (tuo siis oikea reso, aiemmassa postissani typo) tilaa niin käytän nvidian draivereiden esimääritettyä tilaa, en erillistä Modeline konfiguraatiota. Eli "tavallaan" ajan ihan normi resoa Miraille ja se tajuaa sen. Jos olisi uudempi nvidia ohjain niin uudemmat draiverit laajentaa tuota esimääritettyjen tilojen listaa 1920x1080 asti (ja ylikin) ja homma pelaa.

  Kokeilin lisäksi säätää uusia näyttötiloja Modeline parametrilla, ja sainkin 1920x1080i@30hz aikaiseksi, mutta jostain syystä joka toinen juova putosi pois kuvasta eikä siis ollut käyttökelponen. Jos tässä siis hieman vielä virittää ja hakee noita soppeleita ajoitusparametrejä niin kaipa se VGA:n kautta menee kohta se 1920x1080 tällä wanhalla louskullakin.

  Et tuossa mainitse mitä rautaa sulla on konepellin alla, mutta eiköhän x.orgin konffaaminen miraille onnistu kun linux on alla. itse käytän siis nvidian omia ajureita, en niitä joita x.org jakelee avoimena.

  Ai niin, VGA:sta sen verran pitää sanoa, että itselläni piuha on 4m pitkä ja desktopissa on nähtävissä hieman varjokuvaa. (sen verran, että sen huomaa kun tuijottaa fonttia tasaisella taustalla metrin päästä). Liikkuvassa kuvassa tätä ei huomaa. Tämä lienee kuitenkin puhtaasti analogisen siirtotien ongelma, enkä usko että vastaavaa ilmiötä on DVI/HDMI signaaleilla.
   
 10. Lake-end

  Lake-end Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.02.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on tällä hetkellä Geforce4 Ti 4200 kiinni VDR:ssä, mutta olen kyllä ajatellut vaihtaa uudempaan jossain välissä. Täytyy alkuun katsoa kuinka pitkälle tuolla pelkästään pääsee. Olen siinä mielessä onnekas että tuo VDR on suoraan television alla, joten metrin johdoilla pitäisi pärjätä.

  Puolen kuvan putoaminen kuulostaa joltain lomitusongelmasta, mutta en tiedä siitä sen vertaa että osaisin enempää sanoa.

  Ilmoittelehan jos saat aikaan joko VGAn tai HDMIn läpi picture perfect (1:1) kuvaa aikaiseksi ja postaa vaikka tarvittavat modelinet.

  EDIT: Nvidian ajurilla voi käsittääkseni signaalia prosessoida eri tavoin, esimerkiksi tehdä skaalausta, lomituksen poistoa jne. Tiedä sitten olisiko noista jotain hyötyä.
   
 11. Zere

  Zere Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2002
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisiko ainakin pari tämän television omistajaa kertoa, että onko vai eikö ole selvästi normaalia suurempaa kohinaa kaiuttimissa? Kuuluu hiljaisessa huoneessa parin metrin päähän. Ei sinällään haittaa, kun videoäänet peittää aika hyvin, mutta jos tämä on vika eikä ominaisuus, niin olisi kai se parempi korjata.
   
 12. jva

  jva Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parhaillaan tsekkaan tuossa Forest Gump leffaa analogiselta puolelta ja ei tuolta kaiuttimista mitään suhinoita kuulu. jos pistän muten päälle ja lyön korvan kiinni kajariin niin pienoinen sirinä sieltä kuuluu, mutta liekö tuo ennemmin joku hakkuri tai muu joka sielä sirittää. Sirinän taso on sitä luokkaa, että jos kuuntelee kauempaa (niinkuin esim 30cm päästä) niin en kuule sitä.

  Joku taisi tässä threadissa kertoa, että kajareiden kohina saattaa olla riippuvainen signaalilähteestä. itse en tuota digituloa voi testata, mutta ainakaan VGA:n ja analogisen tv liitynnnän kautta mitään ylimääräistä puhinaa ei kuulu.
   
 13. Lake-end

  Lake-end Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.02.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyseessä saattaisi myös olla maadoitusongelma? Eli jos tietokoneesi ja telkkarisi (tai sen muut oheislaitteet) ovat eri pistorasiassa, tällöin ne ovat eri potentiaalissa (tjsp.) ja se aiheuttaa jänniä ääniä. Jos näin on, niin kokeile kytkeä kummatkin samaan jatkojohtoon, tai vaikka ihan irrottaa kaikki kaapelit paitsi virtakaapeli telkusta.
   
 14. dasb00t

  dasb00t Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2005
  Viestejä:
  150
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä onko ollut vielä esillä, mutta hinta Oulun Serv-Itssä 1399e nykyään.
   
 15. Tex_Willer

  Tex_Willer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aloittelijan kysymys:

  Minulla on PC:ssä kaksi DVI-ulostuloa. Saanko kuvaa PC:ltäni ulos Miraihin? Jos saan, kuinka tarkkaa? Mitä liittimiä/johtoja yms. tarvitsen?

  Pahoittelen hölmöyttäni...
   
 16. Zere

  Zere Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2002
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä. Maksimi tarkkuus on 1080p (1920*1080) telkkarin puolesta. Tarvitset johdon, jossa toisessa päässä on DVI ja toisessa päässä HDMI tai kuten minulla eli johdon kummassakin päässä on HDMI ja toiseen päähän DVI-adapteri.  Selvisi tuo kohina ongelma hiukan. Ei ole merkitystä onko muita johtoja virtajohdon lisäksi kiinni, sillä kohinaa ei telkkarin käynnistyttyä kuuluu ennen kuin telkkarin source vaihdetaan sellaiseksi, josta tulee oikeaa videosignaalia.

  Eli esimerkiksi source oli vaihdettu HDMI1 ennen sammutusta ja muut paitsi virtajohto irti. Sitten telkkari päälle ja kuuluu vain pieni hyväksyttävä kohina. Sitten voi laittaa antenni- ja/tai HDMI-johdon kiinni (HDMI2-paikkaan) ja edelleen hyvin pieni kohina. Mutta sitten kun vaihtaa sourcen sellaiseksi, josta tulee kuvaa, niin samontein kasvaa kohina moninkertaiseksi! :confused: Ja vaikka nyt vaihtaa sourcen takaisin sellaiseksi mistä ei tule videosignaalia, niin kohina ei pienene; vain sammuttaminen auttaa. Pakko kait se on kohta huoltoon ilmoitella, jos täältä ei mitään ihme apua löydy.
   
 17. RobanHood

  RobanHood Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuosta kohinasta: meidän talouden Miraista kuuluu matalaa hurinaksi luonnehdittavaa ääntä ainakin kuulokeliitännän kautta. Kaiuttimia en pääse juuri nyt tyyppäämään. Mulla ei ole Miraissa (vielä) kiinni kun analog TV antennipiuhalla ja DVD-soitin scartilla. Kaikki laitteet (+ vahvistin) kiinni samassa maadoitetussa pistorasiassa.

  Hurina on siis matalaa ja suht hiljaista, kuitenkin selvästi huomattavissa. Ehkä sen kanssa niukin naukin elenee. Mainittava on, että kun vaihtaa Picture-modeja, niin modeissa Movie ja Sport hurinaan tulee mukaan korkeampaa ininää. Täytyy verrata noiden modejen asetuksia. Äkkiseltään tuntuisi että tummempi kuva lisää tuon ininän.

  Entäs katselukulma? Onko tämä joku LCD:n perusominaisuus, että optimi kuva tulee vain suoraan edestä katsottaessa? Ainakin tämän yksilön kuva vaalenee pahasti heti kun siirtyy sivuille tai ylös/alas vaikka vain n. 10-20 astetta. Kontrasti ikään kuin lisääntyy ja liu'ut tummasta vaaleaan muuttuvat heti jyrkemmiksi. Ei pitäisi johtua heijastuksista - huone on pimeä. Katselukulma ei todellakaan ole mikään brosarissa luvattu 176, pikemminkin 176 on se kulma josta EI katsota.
   
 18. Lake-end

  Lake-end Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.02.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletteko testanneet esimerkiksi niin, että DVD soitin ja televisio samassa pistorasiassa, TV:ssä ei kiinni mitään muuta (ei edes antennia) kuin DVD:n scart. Kohiseeko silloin kun kytkette sisääntulon päälle? Myös antennikaapelista voi johtua maadoitusongelma. Eli jos tuolla ylläkuvatulla tavalla ei kaiuttimet kohise niin sitten voisi harkita galvaanisen erottimen ostamista antennipiuhaan.

  https://www.dvdplaza.fi/forums/archive/index.php/t-5346.html
  https://www.dvdplaza.fi/forums/archive/index.php/t-22001.html

  Itselläni on tuollainen, maksoi muistaakseni vajaan kympin ja niitä saa netistä tilaamalla tai vaikka täällä Tampereella Elektorilta.

  EDIT: Nyt tuli luettua yllä oleva postaus loppuun ja tosiaan, jos taustavalon asetusvaikuttaa ääneen, niin ei sitten varmaan johdu maadoituksesta. Todennäköisesti tuo on telkkarin "ominaisuus". Kannattaa toki sinne huoltoon soittaa ja kysyä voiko sille tehdä mitään.
   
 19. AnttiLeh

  AnttiLeh Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyseinen töllötin olis ny kovassa harkinnassa, ainoa mikä mietityttää on optimaalinen katseluetäisyys. Opiskelija kun olen niin ei kämpän koko ole mikään mahtava.

  DVD:t ja leffat koneelta näyttävät varmasti hyvältä vaikka metrin päästä, mutta miten on tv-lähetysten laita kun soffa on ~2.5-3m päässä? :confused:

  Tällä hetkellä käytössä 27" taulu, mutta eihän leffat siitä näytä miltään joten parempaa haikaillaan :naminami:
   
 20. AnttiLeh

  AnttiLeh Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  1
  aloittelijan kämmähän tässä nyt kävi. Tajusin selailla noit muit topikkeja ja sieltähän löyty taulukko etäisyyksiin ( https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=60195 ).
  :p