Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

 1. napinpainaja

  napinpainaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma Mirai lähti vihdoin ja viimein eilen matkalleen Verkkokaupasta ja nyt se on Pos... Itellan hellässä huomassa. Lähetysten seurannasta kiva kuikuilla miten Post... Itellan tuulennopeat kuriirit kiiruhtavat kohti määränpäätään antamatta minkään häiritä.

  "20.08.2007, klo 18:56 Lähetys on lajiteltu 01010 POSTIN LOGISTIIKKAKESKUS"

  "21.08.2007, klo 13:10 Postin kuljetuksessa on tapahtunut häiriö, toimitus voi valitettavasti viivästyä 40000 JYVÄSKYLÄ" :king:
   
 2. Mazeur

  Mazeur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuinka kauan tilauksesta kesti ennen kuin Verkkokauppa lähetti telkkarin?
   
 3. napinpainaja

  napinpainaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  8. päivä telkkarin tilasin ja silloin näytti toimitusajaksi 2-5 päivää. Viime viikon maanantaista asti näytti olevan tavaraa varastossa ja eilen pistivät telkkarin tulemaan kun hätäisenä ehdin pari kertaa sinne jo soittamaan. Siellä on kuulemma jonkin verran ruuhkaa tällä hetkellä. Varmaan kun kesälomat ja sellaset pyörii.

  edit:
  Sattuuko kenelläkään olemaan kokemusta mitä ja minkälaista viivästystä tuo "Postin kuljetuksessa on tapahtunut häiriö, toimitus voi valitettavasti viivästyä" voisi tarkoittaa? Alkaa nimittäin olemaan jo aika :mad: fiilikset tän odottelun takia...
   
 4. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ruuhkaa on verkkokaupassa juu. Tilasin maanantai-aamuna tavaraa, ja se on edelleen kaupassa verkon. Jos roina lähteepi postireissulle huomenna, se on perillä kotona torstaina, joten runsaat 3 vuorokautta tilaushetkestä kestää saada tavara kotiovelle.

  Mulitronic on puolinopea, tilaushetkestä (joka on oltava aamuyö ennen virka-aikaa, muuten käsittely lipsuu seuravalle päivälle) kestää runsaat 1 tai 2 vuorokautta saada kama lähipostiin, huonolla onnella sekin venyy.

  Eurologic on nopein. Se toimittaa noin 21 tunnissa kaman kotiovelle, eli kun iltapäivällä tilaa (klo 13:55), paketti on seuraavana aamupäivänä (klo 10:30) ovea kolkuttamassa. Kertaakaan ei ole lipsunut yli vuorokaudeksi tämän firman toimitusaika, mitä minä olen sieltä tilannut. Kallis, mutta nopea myyjä.
   
 5. Mazeur

  Mazeur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse tilasin telkkarin sunnuntaina ja odottelen tässä, että lähettäisivät sen.
   
 6. chopper

  chopper Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kyl irtos, ainut ongelma on se, että oon eläny viikon edellä. tuleeki palkka vasta ensi viikon Perjantaina ja tykistäkin palo lamppu :grr:

  prkl
   
 7. Ristou

  Ristou Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.08.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse tilasin VK:sta perjantaina töllön ja maanantaina tuli ilmoitus, että tv siirtynyt postille. Postilla sitten kestikin tuon vastaanotto. Juuri äsken näkyi ensimmäistä kertaa seurannassa. Eli reipas 2vrk meni toimituksen vastaanottamiseen ja kirjaamiseen. Se siitä keltainen kuljetus 14:sta...
   
 8. jva

  jva Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kyllä pitää taas raportoida omasta laitteestani tänne kun meinasi iskeä hätä käteen. nimittäin tuossa illan päälle mirai alkoi väkisellä kääntämään televisio kanavaa analogiselle puolelle ja kanavapaikalle 1 joka kerta. Pleikkarilla oli mulla peli kesken, joka siis kytketty hdmi1 töpseliin miraissa, ja tästähän meni hommat ihan totaalisen reisille kun mirai ei enää millään pysynyt hdmi inputissa kiinni. Alko ahistaan ja per-vit-kyr-saa-hel tuli kirottua.

  Noh, muutaman tunnin ihmettelyn jälkeen huomasin, että mulla sattui olemaan läppäri olohuoneessa ja siinä on IR portti. Kone oli vielä sellaisessa moodissa, että se haisteli koko ajan IR:ää, josko siellä olisi joku toinen laite kuulolla. Ja sitten kun olin laskenut koneen lattialle siten, että sen IR sensori osoitti aika suoraan miraita kohden niin tämä kanava 1:n rumba alkoi.

  Hieman hämärää, mutta ah kun on nyt onnellinen olo kun selvisi. Tiedoksi vaan jokaiselle joka törmää tällaseen ongelmaan, että mirai on ilmeisen herkkä ainakin läppäreiden IR porttien huuteluille. Itselläni on Ibm Thinkpad t42p. Mitenkähän tuo lie sitten toisten kaukosäätimien kanssa, siitä en tiedä.
   
 9. Sebastian

  Sebastian Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2003
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jonkin verran on nyt tullut katseltua 720p ja 1080p materiaalia (varmuuskopioita .mkv muodossa) ja mustissa kohdissa näkyy aika usein pikselöitymistä/palikoitumista, mistäköhän tämä johtuu? Toisaalta moni tumma/musta kohta näkyy välillä taas ihan kunnolla ja useampaa lähdetiedostoakin on kokeiltu. Tietysti jos saisi varmasti jotain kunnon testimateriaalia niin voisi katsoa toistuuko ongelma myös siinä.

  H.264 dekooderina on koneella CoreAVC, kokeiltu myös muitakin mutta ei näytä juuri vaikuttavan tuohon.
   
 10. JuKo

  JuKo Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asiasta on ollut täällä aiemmin juttua, Mirai on herkkä myös muille kaukosäätimille ja tekee juuri tuota kuvaamaasi toisinaan myös muiden laitteiden kaukosäädinkomennoilla.
   
 11. DaJackal

  DaJackal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.07.2007
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse tilasin kyseisen vehkeen maanantai-iltana Jimm's PC Storesta kun 1) oli siellä semmoset 35 euroa halvempi ja 2) Vk.comissa eivät suostuneet millään esittelemään itse laitetta kun myymälässä käytiin niin suoraan sanottuna vittuunnuin (nelosen sanapelit ei oo parhaita ohjelmia FullHD-telkun kuvanlaadun mittaukseen, mutta mitään muutakaan ei kuulemma ollut tarjolla). Onneksi Kuvakartanosta löytyi Mirai koekatseltavaksi, että pääsi itse vielä varmistumaan kuvanlaadusta (ja mikä tärkeämpää, vakuuttamaan hallituksenkin asiasta :thumbsup: ). Kyseisessä paikassa oli muuten loistava palvelu, että sen puoleen olisin mieluusti ostanut telkkarin sieltä, mutta opiskelijan budjetti ei tällä kertaa sallinut pikkuisen korkeampaa hintaa, vaikka kilpailukykyinen tarjous olikin. (Ja toisekseen en usko, että vehjes olisi mahtunut autoon - sedan-Toyota ei ole tilaihme, valitettavasti :hitme: )
  Eilen oli kuulemma viety postiin, mutta ei ainakaan vielä näy seurannassa. Toivottavasti posti ei nyt kädetä hommaa, että kerkiäisi viikonlopuksi pitämään leffailtaa.
   
 12. Wilhu

  Wilhu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  semiOT: Telsu mahtu kyllä Golfinki takapenkille penkit kaadettuina. Jäi varmaan 1cm tilaa :)
   
 13. DaJackal

  DaJackal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.07.2007
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Wilhu: joo, mutta golffissa kääntyyki takapenkit ja saa isosta takaluukusta tavaran sisään. Sedanilla vastaava on aika hankalaa, paitti tietysti jos pulttaa koko takasohvan irti.
  Mutta hyvä että sait tuotua kotio. Itellä tuosta postista kotiin matkaa 300m että menee varmaan kahestaan kantamalla. :D
   
 14. chopper

  chopper Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä meni 42" LG:n Volvo S80:n takapenkille kuhan vetäs etupenkit ihan eteen. Oli huomattavasti vaikeampaa saada se ulos ovesta kuin sisään :)
   
 15. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä '97 Corollafarmariin meni "vaivatta, kun kippasi takapenkit ja tuuppasi telsun takaluukusta sisään. Paketti vaan ei meinannut mahtua iskarikoteloiden väliin, mutta meni, kun pikkasen runttasi :D
   
 16. laffet

  laffet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.08.2007
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äsken tuli sitten tilattua Mirai verkkokaupasta. Jätin kuljetuksen Itellan hoidettavaksi, saas nähdä koska tulee. ;)
   
 17. napinpainaja

  napinpainaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen se sitten täälläkin kolahti Mirai Itellalaatikkoon. Nyt ei voi muuta kuin olla O_O

  Pari pikkuvikaa tullut havaittua, mutta ei mitään vakavaa:
  Yksi kirkas pikseli löytynyt(oh noes)
  Ruudun keskellä näyttäisi menevän jonkunlainen pystyviiva. Vasemmalla puolella vähän enemmän kirkkautta kuin oikealla. Huomaa lähinnä autopeleissä taivasta vasten kun kääntyy mutkissa. Niin pieni haitta etten edes huoltoon jaksa ilmoitella josko tuo viaksi laskettaisiin.
  Eniten ehkä häiritsee Neloselta eilen tulleen Jerichon loppu, jossa nainen seisoi pimeällä tiellä autonsa vieressä. Vanhalla kuvaputkella katsottaessa siinä tiellä näkyi muistaakseni vaikka minkälaista raatoa, mutta Mirailla jäi vähän epäselväksi että mitä se nainen edes kauhisteli. Muistissa/säädöissä/halvassa telkkarissa vikaa?

  Mutta erinomainen ostos joka tapauksessa :thumbsup:
  Ja eiku Folkloren demoa testaamaan.

  edit:
  Kaiuttimet ei surise yhtään, eikä telkkari sekoile muiden vehkeiden kaukosäätimistä. Mirain kaukosäätimellä pystyi kyllä vanhaa 32" Sonya ohjailemaan täydellisesti.
   
 18. DaJackal

  DaJackal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.07.2007
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jee!
  24.08.2007, klo 08:40 Saapunut toimipaikkaan/terminaaliin.

  Kunhan nyt vaan avokas pääsis koulusta niin kävis hakeen toosan kotio. Onneks nytten sataa kaatamalla, joten ei niin kauheesti polttele lähtee yksin kanniskelemaan. :D
  Tällä hetkellä ainut mikä masentaa on odotettavissa oleva iltavuoro. Voi olla, ettei oo ajatukset ihan työasioissa sillon...
  Postailen huomenna kokemuksia, kunhan ehdin säätämään telkun asetukset ja sisustuksen kohilleen. Kenzyn laittamien settingsien ansiosta tuo jälkimmäinen voikin olla se kinkkisempi homma.
   
 19. chopper

  chopper Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainut, ketä huijaat, oot sinä :)
   
 20. heikkikiv

  heikkikiv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  On tämä uskomatonta, miten voi polttaa littutöllön osto. Olen tehnyt budjettiratkaisuja viihde-elektroniikan suhteen (esim. onkyo 504 saksasta, magnat 503set, silvercrest dvd jne jne...) niin houkuttaa tämä Mirai oikein kunnolla, kun budjettikonehan se on.

  Vanha kuvansylkijäni on tällä hetkellä Thompsonin scenium-sarjan 100Hz koneistolla oleva 32" tasapintainen kuvaputki. Kuva on ihan ok ja sain aikanaan hyvinkin edullisesti. Nyt pohdin kovasti, että saavutanko lisäarvoa ostamalla tämän Mirain. Käyttöni on monipuolista ja tulisi varmaan laajentumaan tietokonekäyttöön ja hd-elokuviin littuun siirtymisen myötä. Valinta pitäisi tehdä kolmen vaihtoehdon välillä:

  a) Käytän thompsonin loppuun, simahtamispisteeseen asti
  b) Elän kuvaputken kanssa pitkään ja odotan esim. F86/F96 sarjan hintojen laskevan Mirain hintoihin :D , ei varmaan tapahdu...
  c) 40-42" Lättytöllö tilaukseen ja heti :hitme:

  Mirai tuntuisi olevan vahvin valinta tällä hetkellä alla mainittujen syiden takia:
  - takuu
  - fullHD (todellinen hyöty voi olla niin ja näin)
  - Halvin varteenotettava 42" riippumatta siitä, onko fullHD/HD-ready
  - käyttäjien kokemukset
  - ei digiviritintä (kuitenkin tulee tallentava myöhemmin, enemmän panostettu itse tölsyyn)

  Kuvaa olen vertaillut esimerkiksi Sonyn D3000seen, Samsungin M86seen ja Panasonicin PX70seen. Samsungin musta on kyllä tosissaan mustaa, mutta mikään töllö ei mielestäni noussut mitenkään toistaan paremmaksi. Ehkä pansu oli hiukan elävämmän oloinen. Mirain kuva oli mielestäni aika neutraali, säätöjen jälkeen nimittäin. Mirain kohdalla mustan taso on oikeastaan se, joka on heikompi erityisesti samppaan nähden. Digilähetyksen ollessa kuraa, häviää kuva selkeästi thompsonille, mutta hyvällä kuvalla ero tasoittuu. CRT vs. LCD/plasma on kai vielä digilähetysten osalta CRT:n juhlaa?

  Katseluetäisyyteni on noin 2-3m jolloin uskoisin saavani fullHDsta paremmin irti, varsinkin kun on uudet halogeenit päässä :cool: Teräväpiirtoformaattia toistavan vehkeen hankin varmaan kohtapuoliin sen jälkeen kun videovuokraamoissa alkaa olemaan kohtalaisesti tarjontaa. Vaikka Panasonic on hyvä, en sitä mielellään hanki, kun mahdollisesti hyödynnän littua konsolin/tietokoneen kanssa. Tässä yhteydessä arveluttaa kuitenkin nähnyn kuvan koko, onko se 42" fullhdlla työpöytäkäytössä liian pieni 2-3 metrin päästä katsottuna? Vai pitäisikö sittenkin valita Xoron 47" fullhd suomesta tai sampan vastaava 46" saksasta? Ja taas lisää hintaa se 700€.

  Itse spekuloin lähinnä sillä, että kannattaako paremmasta mustasta maksaa sen 600-900e enemmän? Lisäksi pohdin kovasti sitä, tuleeko nämä Sonyn/Sampan hyvät tölsyt koskaan (lue: 1-2v sisällä) Mirain hintoihin? Jos ei, en näe Mirain ostolle mitään estettä.

  Voi tätä elämää, optimoitsijan helvetti tämä littutöllön osto :hitme: