Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

 1. ilaril

  ilaril Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Virallisesti tukee 1024x768, mutta oma Mirai huolii kiltisti koneelta 1600x1024. Mitä kyselijöitä oli, niin itselläni jäi dvd-soitin tarpeettomaksi juuri sen takia, että kuva 3.5m päästä katsottuna oli selvästi palikoituvaa. Nyt tosin on läppäri koneessa kiinni ja Media Centerin kautta tavaraa pyörittelen. Videocodecit on ffdshow:n hoitamina ja kyllä kelpaa dvd:kin katsella.

  Koneena on Turion 64x2 TL-50 (1.6GHz), 2GB DDR2, GeForce Go 7600 (256MB).
  Seuraava projekti on käydä ostamassa partcosta tai jostain yksi kpl hdmi-naarasliittimiä. Tiedän että tätä läppäriä on saanut myös hdmi-outilla ja tuolta "tyhjän laatan" takaa löytyi sellaisen paikka. Katsotaan onko kannettavia kasatessa säästetty, jolloin liitin toimisi suoraan, vai vaatiiko jotain säätämistä.
  Ensimmäinen vaihtoehto toki kelpaisi itselle, sillä silloin kone omaisi paikan itselleen television alta. Onhan se kiva kun on kaukosäädin läppärille toimitettu.

  Ja Mirai tosiaan ollut nyt noin kuukauden, eikä valittamista ole muusta kuin siitä että PS2 RGB:llä kytkettynä tuotti television kajareista ärsyttävää kohinaa. Tästä tosin pääsi sillä että veti äänet ulos digitaalisena suoraan. Muuten en kadu ostosta hetkeäkään. Kyllä se vain on mukavaa rentoutua katsellen sarjoja ja/tai leffoja sohvalla makoillen.
   
 2. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeah, itse en edes kokeillut tuolla vanhalla DVD-soittimella katella kuvaa Mirain kautta, kun uuden hommasin samaan konkurssiin. Nyt on siis tuo Samsungin HD-870-soitin, joka skaalailee DVD-kuvan 1080p:ksi (tuotetiedoissa lukee ainoastaan 1080i, mutta firmwarepäivitys antoi p-vaihtoehdon) ja soitin on HDMI:llä töllössä kiinni. Kuva on loistava, eikä palikoidu, jopa divx:iä kehtaa katsoa tuolla yhdistelmällä, kunhan katseluetäisyyttä on se vähintään 3 metriä välissä :p Tyytyväinen olen, enää Harmony 555:sen perusteellinen säätö edessä. Niinjuu, Digitalityn halpisdigiboksi tuottaa scartin kautta digikuvaa töllölle, eikä siinäkään valittamista ole, ihan "ok" laatua tuo pukkaa ulos, miellyttää omaa silmää. Ainoastaan esim. SubTV:ltä Simpsonit ja Conan O'Brienit on aivan onnetonta kuraa, jotka tosin olivat sitä jo vanhalla kuvaputkellakin.
   
 3. JariAarne

  JariAarne Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on Mirai ollut viikon olohuoneessa.

  Olen useaan otteeseen ajatellut kantavani sen takaisin Verkkokauppaan. Minulla ei ole tällä hetkellä HD laitteita joten elän pelkästään RGB scart DVD-soittimella ja digiboksilla. Tuntuu että kuvaa joutuu koko ajan säätämään valaistukseen sopivaksi (aamulla eri säädöt kuin illalla). Varsinkin DVB puolella kuva on joskus ärsyttävän vaalea/harmaa (kontrastit hävinnyt). Kuvassa ei ole pahemmin häiriöitä/pikselöitymistä mutta ei siinä ole syvyyttäkään.

  DVD leffoja katselee mielellään (siihen olenkin tyytyväinen) ja siinäkin varmaan laatu paranisi vieläkin jos hankkisi skaalaavan HDMI soittimen.

  Kahden vaiheilla siis.. välillä tosi tyytyväinen ja välillä tosi pettynyt.
   
 4. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, nuo kirkkaushommat huomasin kanssa eilen pikaisesti testaillessani, mutta huomasin taas ongelmien johtuvan melkolailla suoraan onnettomanlaatuisista digitv-lähetyksistä. Esim. JIM:iltä katsottaessa on kuva todella tarkka ja hyvänvärinen, kun taas SubTV tuottaa lähes poikkeuksetta armotonta sontaa ruudulle. Myöskin YLE:n lähetykset ovat silmää miellyttäviä. Tämä on vähän vaiheessa tämä Suomen digiverkko..
   
 5. goudha

  goudha Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt sitten alkoi ongelmat, kun vaihdoin näyttiksen NVIDIAsta ATIin. Aiemmin kaikki signaalit on mennyt heittämällä, eikä ongelmia ole ollut, mutta eilen hain verkkokaupasta 1950Pro:n ja välillä signaali rupesi katoamaan, kun vaihtaa näyttötilaa.

  Esim. Koneen käynnistyksessä BIOS info näkyy, sen jälkeen kone vaihtaa signaalia, kun tulee Windowsin latausruutu (musta ruutu, jossa windows logo), kuva katoaa (musta ruutu). Seuraavan kerran ollaan mukana, kun vaihtuu työpöydän resoksi. Tuntuu, ettei telkkari ehtisi jokaista signaalia napata, tai sitten vika on näytönohjaimessa. Aina kun signaali katoaa, pitää source nappulasta renklata johonkin toiseen inputtiin ja takas koneelle, niin kuva tulee taas näkyviin. Kone kiinni DVI-HDMI piuhalla, molemmat portit molemmista laitteista kokeiltu.

  Muilla vastaavia kokemuksia ATI:n korteilla? Aiemmin jostain luin, että jollain olisi tehnyt samaa. Ajurit heitin uusimmat 7.7 Catalystit, muuta ei taida olla niistä kiinni, kun koneen postausruudun jälkeenkin katoaa kuva, eikä itse postausruutukaan näy joka kerta :OI
   
 6. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan normaalia tuo on, itselläni on töissä sekä Viewsonicin VP2130b-näyttö sekä Dellin 19" littu. Tämä Viewsonici herää aina sillontällön jo postaukseen mukaan, joskus taas herää vasta, kun kuva on hetken aikaa ollut jo kirjautumisikkunassa. Dell taasen on aina alusta asti mukana. Tuo Viewsonicci herää vaan niin myöhään tai hitaasti virransäästöstään, että nuo resoluutionvaihdokset ainakin kolmeenkertaan ennen kirjautumista ilmeisesti vähän hämmentävät näytön tekniikkaa :p Näyttiksenä on NVidian Quaddro FX 4000.
   
 7. goudha

  goudha Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on telkkari auki ja valmiiksi HDMI1 inputissa, jossa kone on. Signaalin vaihtuessa siis eri näytönohjaimen eri näyttötilojen välillä signaali saattaa kadota välillä, tekee tätä n. joka toisella vaihdolla. Esim. työpöytänä 1360x768 -> 1080p pelikäyttö, pelin jälkeen kun tulee takaisin työpöydälle, sattaa olla vain musta ruutu, eikä telkkari ilmoita minkäänlaista signaalia. Jos käyn vaikka HDMI2:n puolella ja vaihdan takaisin 1:een, tulee kuva normaalisti 1360x768. Tätä ei ole tapahtunut millään NVIDIAn näyttiksellä. Näyttöön ei siis tule signaali edes viiveellä, vaan pitää itse se käydä uudelleen valitsemassa telkkarista. Ymmärrän kyllä tuon monitorien / näyttölaitteiden hitaan heräämisen, eikä siinä mitään...
   
 8. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, tuo voi olla, että se ATI vaihtaa näyttötilaa niin nopeasti tjt, että Mirai ei ehdi reagoimaan siihen jollakin tavalla, vaan se täytyy käydä erikseen sitten vaihtamassa. Voi olla jotakin tekemistä joidenkin virkistystaajuusjuttujen ym kanssa, täytyisi vain kahlata niitä näytönohjainasetuksia läpi, ja ihmetellä, että mitä muita eroja sielä on, kuin vain se resoluutio ym.
   
 9. skuge

  skuge Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2004
  Viestejä:
  264
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa säätä valaistus sopivaksi. :king:
   
 10. jva

  jva Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse omistan NVidian ohjaimen (tai useita erilaisia) ja kaikki on toimineet kun junan vessa aina. Ehkä siksi luottoa onkin kyseiseen nohjain valmistajaan. Sen sijaan kun olen pelleillyt aina silloin tällöin ATI:n ohjainten kanssa niin ongelmat ovat aina juuri tuon tyylisiä mitä tässäkin threadissa on useita kertoja tuotu julki. Tämän olen huomannut HTPC projekteissani ja muussakin virityksessä. Ja lisäksi olen huomannut, että eri catalyst ajureiden versiot laittavat ATI:n ohjaimen toimimaan eri tavalla. Itseäni ei kyseinen toiminta ja epävarmuus paljoa kiinnosta ja siitä syytä en ole projekteissani käyttänyt enää kuin nvidian ohjaimia ja olen tyytyväinen. Tämä riittää minulle.

  Niin ja btw, kun ennen ostopäätöstani testasin tätä telkkaria oulun servitillä tietokoneen kanssa, jossa oli ATI:n joku uus ohjain niin se teki täsmälleen tätä samaa myös siellä input vaihdon yhteydessä. Mielenkiintoista. :eek:
   
 11. RobanHood

  RobanHood Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä muutama kuva Mirain ruudulta DVD-käytössä. Ei oikein näytä hyvältä. Kuvat ovat Koston liekki -DVD:n ensimmäisten kymmenen minuutin ajalta. DVD-soittimena Philips DVP5960 HDMI-liitännän kautta. Ensimmäinen kuvista on otettu leffan ollessa pausella, muut liikkuvasta kuvasta. Kuvaustekniikkani ei ole erityisen huoliteltu - sohin vain digipokkarilla ruutua kohti, mutta olennainen välittyy. Tummissa liukuväreissä törkeää palikoitumista siis. Tämä ilmenee kaikilla DVD-kiekoilla, ja itse asiassa kaikella kuvamateriaalilla; Analog TV -kuvassa ei toki ole oheisen näköistä palikoitumista, mutta liukuvärit vaihtuvat muuten vain portaittain. Digikuvasta ei ole vielä tuntumaa. DVD-toistoa olen kokeillut myös scartin kautta toisella DVD-soittimella, tuloksena samaa soossia. Esim. tuo kolmannessa kuvassa näkyvä Christopher Walkenin niskan takana oleva tausta näyttää tehdyn ehkä peräti neljällä eri värillä :) Kyllä on vanhaa kuvaputkitöllöä ikävä :)

  http://img172.imagevenue.com/img.php?image=10175_Mirai_DVD_sample_1_122_259lo.jpg
  http://img111.imagevenue.com/img.php?image=10176_Mirai_DVD_sample_2_122_781lo.jpg
  http://img106.imagevenue.com/img.php?image=10186_Mirai_DVD_sample_3_122_785lo.jpg
  http://img102.imagevenue.com/img.php?image=10187_Mirai_DVD_sample_4_122_873lo.jpg
   
 12. sl-1980

  sl-1980 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oho no olipas se huonoa kuvaa! Mistäs moinen voi johtua jos kerran katselet DVD-soittimella ja vielä HDMI:n kautta :confused:

  Perhana melkeinpä jo tein ostopäätöksen, mut nyt rupesi hieman epäilyttää.
   
 13. Lake-end

  Lake-end Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.02.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuinkas pieni se sinun vanha putkitöllösi on? Eikös nuo ole iha normaalia DVD:n pakkaushäiriötä? Tai jos ei normaalia niin hieman ylikorostunutta, kameran ansiosta ehkä?

  Itse olen ollut todella tyytyväinen DVD-kuvaan (joka tosin tulee tietokoneelta) ja ei ole kyllä yhtään vanhaa telkkaria ikävä. Tuon dvd-pakkauksen aiheuttaman palikoitumisen mustissa pinnoissa kyllä huomasi jo vanhalla 24 tuumaisella putkella, mutta tottakai se on nyt hieman helpompi huomata lähes kaksi kertaa isommalta ruudulta.
   
 14. skuge

  skuge Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2004
  Viestejä:
  264
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän kuvaputkella hyvää kuvaa tulee dvd:tä katsellessa. Vaikuttaisi noi kuvat sellaisilta, et kaikki ei ole dvd kapineen asetuksissa kunnossa, tai telkun, tain niiden yhdistelmät. Itse olen katsonut Sin Cityn dvd:ltä joka näytti pirun hyvältä. Joku vuokra dvd ei niinkään. Käytän soittimena tietokonetta, jossa ei kaikki ole vielä ihan reilassa, kun kohta on edessä koneen uusiminen niin en ole jaksanut panostaa.
   
 15. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kannattaa muistaa / huomioida asia, että kaikki dvd-soittimet eivät automaattisesti anna hyvää kuvaa, eikä sitä kautta hdmi-liitäntä(kään) ole välttämättä mikään autuaalliseksi tekevä signaalitie. Mitä suurempi kuva, sitä selvemmin nuo (ehkä pienetkin) erot näkyvät kuvassa virheinä jne.

  Eivät ne cd-levynkään ääniraidat ole kaikki huippulaatuisia, mutta kuuluuko se ero kaikilla cd-radiosoittimilla - no ei varmasti.

  Kummassakin tapauksessa erot tulevat esiin siinä vaiheessa kun toistimet / näyttölaitteet ominaisuuksineen ja kykyineen riittävät niitä eroja esiin tuomaan.
   
 16. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ei tuo ainakaan itse elokuvasta johdu, kuvanlaatu on Man on Firen suomijulkaisussa ihan hyvä. Luulisin, että television kuvankäsittelypiiri on jollain tapaa viallinen.

  P.S. Loistava elokuva :thumbsup:
   
 17. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajattelin itekin vähän zoomailla tuolla omalla Olympuksellani tuota telkkaria. Ensin on kuvia YLE:n digilähetyksestä (loistava kuvanlaatu, scartin kautta digitalityn halpisboksilla) digiboksin kautta en ole kertaakaan saanut kuvaa palikoitumaan. Digikuvien jälkeen on Apocalypto-leffasta shotteja (leffaa pakattu DVDShrinkillä, n. 70% compress), kaikki kuvat liikkuvasta kuvasta napattuja ja soittimena tuo Samsungin HD-570. Selvästikin tämä meikäläisen palikoituminen johtuu tuosta soittimen skaalauksesta, ja tuolla on seassa kuvia sekä 720p- että 1080i-modesta. Itse olen pirun tyytyväinen telkkariin, kunhan nyt saisi sen PS3:sen toistamaan bluraytä ;) Mustan taso on hyvä, säädin tänään kontrastit ja kirkkaudet läppärin kanssa kohdillensa sekä väritkin ovat "ok"-säädöissä nyt. Kuvat, joissa telkkari on "pienempi", on otettu n. metrin lähempää, mitä normaali katseluetäisyyteni on, kuvat, joissa ruutu täyttää koko kuvan, on otettu n. metrin päästä telkkarista ilman zoomia. Kuvia on pakattu Photarilla medium 7- laatuisiksi, joten rakeisuutta aiheutuu myös tuosta operaatiosta.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
 18. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tsekkaappa digitv-puolen asetukset, järkyttäviä liikaterävöinnistä? johtuvia virheitä noissa YLEn kuvissa.
   
 19. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, taitaapi nuo suurin osa "virheistä" digipuolen kuvissa johtua siitä, että aurinko kajasti verhojen läpi vastapalloon kuvia ottaessa... ei ole oikeasti noin järkyttävä kuva.
   
 20. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Hui !
  Käännöstekstitys näytti rumalta noissa kuvissa, en tiedä asuuko ruma generaattori näytössä vaiko DVB-virittimessä.  Alla kuvia siitä, miltä käännöstekstitysgeneraattorin tuotteet minulla näyttävät, paljon kauniimmat kirjaimet, näytön natiiviresoluutioiset, ja kirjainten kokoa + ulkoasua saa vapaasti säädellä (pc kuvalähteenä).

  SPOILERIVAARA, Doctor Who -sarjaa näkemättömät: älkää lukeko tekstejä. Minäkään en ole sarjaa vielä katsonut, vaikka se on kahtena eri versiona tallessa.

  [​IMG]

  [​IMG]