Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

 1. E-mies

  E-mies Guest Guest

  Liittynyt:
  03.04.2005
  Viestejä:
  261
  Saadut tykkäykset:
  2
  Viitsisitkö kertoa hieman tuosta virittelystä? Millaista virittelyä tämä VU+ Duo2 siis edellyttää? Voisit kertoa näistä vaikka VU+-ketjussa. (Kai sellainenkin on olemassa?) Olen ymmärtänyt, että VU+ on vähiten huono näistä bokseista, joten se saattaisi kelvata minullekin. Kyselin näistä laitteista vajaat kaksi vuotta sitten ja silloin jouduin tyytymään johtopäätökseen, että kelvottomia nämä hd-boksit ovat kaikki. En siis omista digiboksia vieläkään. Sinä kun kuitenkin vaikuttaisit tyytyväiseltä tähän ostamaasi VU+ Duo2:een, kertoisitko, täyttääkö se nämä täällä luettelemani vaatimukseni? Voidaan tosiaan jatkaa VU+-ketjussa näistä. Lieneekö paljonkaan kehitystä tapahtunut vajaan kahden vuoden aikana näissä bokseissa? Samat laatikot näyttäisivät olevan markkinoilla edelleen.
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2015
 2. Critter

  Critter Guest Guest

  Liittynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Esimerkiksi sellaista virittelyä, että heti ensitöikseen kun boxin hommaa kannattaa siihen vaihtaa kolmannen osapuolen firmware. Itse laitoin OpenAtv 5.1 firmiksen. Toisekseen siinä on ihan saatanallinen määrä kaikenmaailman asetuksia (tosin ei niihin tarvitse välttämättä koskea). Eli boxin saa muokattua hyvin pitkälle haluamakseen. Boxin saa ostettua 1-4 sisäisellä virittimellä vaihtoehtoina on DVB-T2/C tai DVB-S. Noita voi myös ostaa ristiin. Lisäksi saa ostettua lisää USB virittimiä tarvittaessa. Boxilla voi tallennukset tehdä joko sisäiselle kovalevylle (joka pitää ostaa erikseen) tai vaikka verkkolevylle. Boxi toimii todella jouhevasti. Kaikki tallenteet voi katsoa verkon välityksellä vaikka tabletilla tai pc:llä. Lisäksi jos osaa hiukan taas tätä virittelyä, niin voi katsoa vaikka internetin välityksellä joko transcoodaamalla tai sitten ihan originaalidatana (toki nettikaistaa tarvitaankin kunnolla jos originaalia katsoo). OpenATV firmikselllä siis toimii myös linkitetyt HD maksukanavat (vaatii toki CI+ camin). Toki CI+ rajoittaa asioita niin, että voit katsoa/tallentaa vain yhtä salattua kanavaa kerrallaan. Jos käyttää boxin sisäistä kortinlukijaa CI+ camin sijaan, voi tallentaa niiin montaa ohjelmaa yhtäaikaa kuin vain boxin rauta antaa myöden. (eli käytännössä viritinten määrä ja kovalevyn nopeus ovat rajoittavia). Sisäisen kortilukijan käyttöö otto vaatii taas virittelyä, koska joutuu asentamaan softcam pluginin. En itse tiedä onko boxin rautaan tullut mitään päivityksiä, mutta ainakin kolmannen osapuolen firmwaret päivittyvät viikkotahdilla. Eli jos intoa riittää voi päivittää boxia n. kerran viikossa. :D Yksi mielenkiintoinen seikka on myös näissä boxeissa, nimittäin (en ole itse vielä kokeillut, joten en voi vahvistaa), mutta linkitetyt HD maksukanavat tallennetaan kovalevylle salaamattomana, jota ei tee mitkään viralliset CI+ hyväksytyt laitteet. CI+ hyväksymättömänä boxilla on myös varjopuoli, joka on se, ettei koskaa voi tietää loppuuko linkitettyjen kanavien toimivuus jossain vaiheessa (ilmeisesti CI+ speksi sisältää mahdollisuuden blacklistata laitteita) Boxi on myös kokeiluiden perusteella näyttänyt hienosti myös noita blueray varmuuskopioita (x264 1080p .mkv) tekstityksineen. Siinä nyt aluksi juttua n. parin viikon kokemuksella. Jos ko. boxit kiinnostavat edelleen, suosittelen huoltovalikon foorumia, se on vihkiytynyt näihin Enigma2 boxeihin oikein kunnolla.
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2015
 3. pede

  pede Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Aivan, sieltähän se löytyi. Nyt kun laitoin pois tuon automaatin ja vaihdoin sen kiinteälle asetukselle (1080p), ei laitteen tarvitse haistella mitä siellä toisessa päässä löytyy. Samalla taisi poistua myös, että telkkarin kuvasuhdetta joutui korjailemaan.

  Ei ole Viasatin kanavia, ja lyhyellä käytöllä ei ole tearingia näkynyt.
   
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 258
  Saadut tykkäykset:
  612
  Onko jollakin kokemusta: toimiiko VU+ Duo2:lla Soneran kaapelissa linkitetyt HD-kanavat?
   
 5. E-mies

  E-mies Guest Guest

  Liittynyt:
  03.04.2005
  Viestejä:
  261
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kiitos vastauksesta, Critter! Kyllähän tämä nyt vahvistaisi käsitystä siitä, että VU+ on vähiten huono hd-boksi. Jos vaikka joskus tuollainen tulisi käytettynä tarjolle, niin voisi sen vaikka ostaakin. :)
   
 6. LOP

  LOP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Itselläni Soneran verkossa käytössä ja en ole mokomasta edes haaveillut. En tiedä voisiko tuollainen linkityksen ohitus jollain tempulla onnistua - en ihan heti usko. Teräväpiirtokanavista katselen vain YLE:n nelikkoa. Harmillista sinänsä, kun DNA:n verkossa näkyi kolme linkittämätöntä teräväpiirtokanavaa lisää. Luonnollisesti SD:nä katselen sitten maksulliset kanavat. Laitteeseen olen ollut erittäin tyytyväinen - vakaa ja nopea. Asennettuna viisi kaapeliviritintä ja neljän teran kiintolevy.
   
 7. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 258
  Saadut tykkäykset:
  612
  Näin kuvittelinkin asian olevan.
  Critter kertoi, että DNA:n antenniverkossa linkitetyt HD-kanavat näkyvät. Ovatko ne todella linkitetyt vai mistä tämä erilaisuus johtuu?
   
 8. LOP

  LOP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Tätä on kyllä hyvin vaikea purematta niellä. Linkitys on alunperin suunniteltu niin, että linkitetyn kanavan tallenteet pystytään toistamaan vain tallennuslaitteessa eikä missään muussa laitteessa. Tämä sotii täysin tällaisen perus Enigma-laitteen toimintafilosofiaa vastaan, jossa tallenteita voidaan siirrellä vapaasti paikasta toiseen, ja katsella/muokata tallenteita vapaasti missä tahansa sijainnissa.

  Ehkäpä Critter erehtyi - nimittäin ainakin vuosi sitten kaapelikortti avasi muutaman lisäteräväpiirtokanavan katseluun DNA-verkossa. Vaikka Nelonen HD, Fox HD ja MTV3 HD ovat linkittämättömiä kanavia DNA-verkossa, ne avautuvat vasta maksukortilla. Tämä saattaa hämätä luulemaan yhtä sun toista. Jos kyse on sitten jostain muista HD-maksukanavista kuten MTV MAX HD, MTV Sport 1 HD, jne, niin sitten on kyllä temppu tapahtunut, joka yllättää.

  EDIT: Aah kyse olikin antenniverkosta. Noh, sen tilanteesta en tiedä mitään. Voihan se olla että nyt alkuvaiheessa DNA pitää epähuomiossa luukkuja auki, ja nykäisevät ne säppiin myöhemmin - onhan T2-verkko niin harvan herkkua vielä ainakin maantieteellisesti. Tälläinen mutuarvaus tähän hätään.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2015
 9. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 258
  Saadut tykkäykset:
  612
  Ei ole minullakaan mitään tietoa T-verkosta. Ei myöskään tästä VU+:sta.
  Oletko siis kokeillut linkitetyllä CI+CAMilla laitteesi toimivuutta Soneran kaapeliverkossa ja todennut, että ei toimi?
   
 10. LOP

  LOP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Ei ole tullut mieleenikään kokeilla, koska laitteen ei pitäisi yhtälöstä selvitä. Laitehan purkaa salauksen lennosta tallenteisiin, joten miten ihmeessä hokkus pokkus siitä tulisi laite joka jättää tallenteet salatuksi siten että niitä ei voi katsoa muissa päätelaitteissa. Miracleboxille on ilmeisesti kyhätty jotain erillistä firmistä tätä varten, jotta laitteesta saadaan edes jotenkin CI+-yhteensopiva. Minä olen vastaavasti ulalla Miraclen kyvyistä, koska en laitetta ole koskaan testaillut tai omistanut.
   
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 258
  Saadut tykkäykset:
  612
  MB9 toimii esimerkiksi MTV Max HD -kanavalla, jos firmis on oikea, ja laitteessa on CI+CAM.
  Haluaisin tietää toimiiko VU+ samalla tavalla Soneran kaapelissa. Critter kirjoittaa, että DNA:n T-verkossa ei ole ongelmia.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2015
 12. LOP

  LOP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Vu+ Duo 2 ei kyllä virallisesti tästä tempusta selviä. Ja jos Critter väittää että T2-verkossa toimii, niin se voi kertoa enemmänkin DNA:n tämänhetkisestä tilasta pitää asiakkaille ns. pellit auki. Samalla tavallahan Canal Digital ei ole operaattorina S2-verkossa ottanut linkitystä vieläkään käyttöön kuin paperilla.

  Voin toki olla väärässä, kun Critter on kertomasi mukaan CI+ CAMia syöttänyt laitteelle, mutta se vähän tuntuu perversiltä, koska laitteen ei kyllä pitäisi sitä tukea.

  Voisiko kyse olla sitten tästä? Itse käytän juuri OpenPLI:tä tyytyväisenä, ja kuten ketjussa mainitaan, se ei ota laitonta kilkettä mukaan ohjelmistoonsa. Ja kuten ketju edelleen ilmoittaa, tällaiset avoimen lähdekoodin laitteet kuten VU+, eivät koskaan tule saamaan aitoa virallista CI+ tukea.
   
 13. Critter

  Critter Guest Guest

  Liittynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole missään vaiheessa väittänyt että VU+ tukee virallisesti CI+:aa. Mutta linkitetyt HD kanavat näkyvät ainakin DNA:n antenniverkossa ja Elisan TTV kaapelissa. VU+ tallentaa CI+ HD linkiteyt kanavat salaamattomana kovalevylle ja laittella voi streamata ko. salattua lähetystä eteenpäin. Itse olen testannut ko. toimivuuden.
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 800
  Saadut tykkäykset:
  501
  Minen moisesta mitään tiedä, kun ei oo VU+:aa, kaapelia eikä DNA:n antennikanaviakaan, sen verran olen tuolta huoltovalikosta ymmärtänyt, että moinen ominaisuus on image- ja operaattorikohtainen sekä vaatii tietenkin vielä CI+ tai vuokramodulin...

  T: Vesku
   
 15. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 258
  Saadut tykkäykset:
  612
  Tuolla HV:ssa kerrotaan: "Tällä hetkellä CI+ tuki löytyy tosiaan OpenATV ja VTI imageista."
  Onko jollakin tietoa tai sivistynyttä arvausta siitä onko tämä tuki pysyvä ominaisuus vai toimiiko vain "tällä hetkellä", niin kuin tuossa sanotaan? Tämä VU+ näyttäisi hyvältä laitteelta, jos kaikki HD-kanavat toimivat. Ilman kaikkia HD-kanavia laite on turha minun käyttööni.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2015
 16. LOP

  LOP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Kukaan tuskin voi vastata tuohon kovin perusteellisesti - varmaan kyse on siitä, pystytäänkö tuohon operaattorien kautta puuttumaan. Sen verran mielenkiintoinen kilke kuitenkin, että voisi itsekin ihan kokeilumielessä koestaa loppuviikkoon mennessä. Voin ihan rapsata tulokset, kun Soneran kaapeli itsellänikin käytössä.

  EDIT:
  Hain tänään lähikaupasta La Digital CI+ -modulin, asensin OpenATV:n, ja linkitytin kortin. Kaikki maksulliset HD-kanavat näkyvät Soneran verkossa.

  EDIT 2:
  Näyttäisi ettei linkitettyjen hd-kanavien dvb-tekstit toimi lainkaan ainakaan Soneran verkossa (mtv3, max, c more first). Jännä homma sinänsä, kun linkittämättömien hd-kanavien dvb-tekstit toimivat. Ehkä tämä on se epävirallisuuden yksi hinta.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2015
 17. Critter

  Critter Guest Guest

  Liittynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilithan ns. pakottaa tekstit (olikos se nyt keltaisen napin takaa) ? Joku muukin taisi kyllä valitella kaapeliverkon tekstejä.
   
 18. LOP

  LOP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Totta kai. Ne olivat päällä. Mutta mitään ei tapahtunut. Tänään tarkistin tallenteelta että tekstit kyllä ovat siellä matkassa VLC:llä. Äsken sitten C More First näyttikin ihan livekuvassa tekstit normaalisti. Pitänee odotella että Max HD ja MTV3 HD alkavat näyttää ulkomaista ohjelmaa, niin voi tarkistaa, ovatko nekin hokkus pokkus korjaantuneet.

  EDIT:
  Nyt myös muut aiemmin dvb-tekstejä piilotelleet kanavat alkoivat näyttämään tekstejä. Liekkö korjaantuminen oli yhden bootin päässä - vaikea sanoa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2015
 19. Tappari

  Tappari ent. taabari

  Liittynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  18
  Ei varmaankaan voi olla sivistynyttä arvausta onko tuo pysyvää. Tällä hetkellä toimii hyvin linkitetyllä CI+ adapterilla antenniverkossa DNA:n kortilla. Bokseina Xtrend ET0000 ja VU+ Duo2. Jos myöhemmin homma loppuu, niin minä äänestän jaloillani. Se siitä. Asiakas ratkaisee.
   
 20. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 258
  Saadut tykkäykset:
  612
  Tämähän on hyvä tieto.
  Jos viitsit raportoida, niin olisi mukava tietää, toimiiko tämä yhdistelmä myös pidemmällä aikavälillä.