Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

 1. Pake69

  Pake69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  258
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ite koittaisin tikulta ajaa firmiksen uudelleen ja palauttaa tehdasasetukset sen jälkeen.
   
 2. mpuupera

  mpuupera Guest Guest

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos joku pystynyt konnektoitumaan verkkolevylle? Minulla QNAP TS-412 EXT2-tiedostojärjestelmällä. Aika huonosti ohjeita konffaukseen / tuettuihin palveluihin löytyy - ja ruåtsinkieli ei taitu riittävästi.

  Verkkoyhteys MBOXissa toimii muuten (downloads, youtube etc.). Uusinta ei-CI+ firmistä käytän.
   
 3. tps007

  tps007 Guest Guest

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan testannut ihmelaatikkoon ulkoista kovoa jossa ei erillistä virtalähdettä, toimiiko ok?
   
 4. unreal

  unreal Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 804
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei pakotettu tai sitten se on otettu käytöstä pois. Juuri äsken testattuna T2-laitteella, joka ei tue linkitystä, TV Viihteen kortti ja kanavat näkyvät eli eivät vaadi linkitystä.

  CI+-descriptoreita sen sijaan saattaa olla ilmassa ja CI+-salaus saatetaan vaatia moduulin kanssa pelatessa (siihenhän tuo ilmoitus viittaa), mutta embedded-korttipaikan omaavissa, ei-linkittävissä T2-laitteissa kanavat toimivat edelleen ilman linkitystä. Miraclebox tosin taitaa olla ainoita tuollaisia kaupasta saatavia laitteita, Suomessa myynnissä olevat Embedded Conax T2-laitteet taitavat olla kyllä järjestään linkitystä tukevia.
   
 5. Smug

  Smug Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.04.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nopeasti koitin samalla firmiksellä enkä myöskään saanut toimimaan oman DNS-323 NASsin kanssa. Netti pelittää muuten. Yritin kirjoittaa jaon osoitteen vaikka millä tavalla, mutta eipä tuntunut toimivan. Jossain ohjeessa oli esimerkkinä "192.168.1.2/mbox", mutta en saanut tuollakaan formaatilla toimimaan. Olisko kenelläkään hyviä ideoita?
   
 6. Don MC

  Don MC Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 188
  Saadut tykkäykset:
  39
  NAS:lle luodaan juurikansio, joka laitetaan jakoon. Esimerkiksi "mbox" nimeltään. Annetaan sopivan lyhyet ja kakella helposti kirjoitettavat käyttäjänimi ja salasana.
  Käsitykseni mukaan jako pitää olla SMB-protokollalla.
  EDIT: "Juurikansio" pitää ilmeisesti luoda NASsen hallintaohjelmalla/-sivulla. Omalla NASsella (LaCie) jakokansion luonti tapahtuu luomalla uusi käyttäjä. Uuden käyttäjän nimi on samalla kansion nimi. Mutta tämä on siis LaCien tapa hoitaa homma.

  Mboxin Storage Managerissa valitaan Current Device (= network), syötetään IP-osoite/kansionimi (juuri tuon esimerkin mukaisesti: ei enempää, eikä vähempää vinoviivoja tai polkutasoja), sekä kansion käyttäjänimi+salasana. Sitten painetaan "Mount".

  Eli IP-osoite on tyyliin: 192.168.1.2/mbox. Numerosarjan ja kansion tilalle vaihdetaan tottakai oman NAS:n oikea osoite (joka esimerkiksi mulla on 192.168.0.110 ja kansio on nimeltään "Miracle", joten mun osoiteruudussani lukee 192.168.0.110/Miracle).
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2011
 7. Smug

  Smug Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.04.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jako on nimenomaan SMB-jako ja se näkyy ongelmitta kahdessa Windows 7 -koneessa. Jaon osoitteenkin olin kirjoittanut juuri oikealla tavalla, ainoastaan käyttäjätunnusta ja salasanaa en antanut koska niitä ei tuolle jaolle tarvita. Pitänee vielä kokeilla konffata NAS:lle tuo käyttäjätunnus ja kokeilla sen jälkeen uudelleen. Mutta ei nyt luulisi Miracleboxin sitä väkisin vaativan. Kun painaa Ok:ta, niin ei näytä tapahtuvan yhtään mitään. Pitää varmaan kohta sniffata Wiresharkilla että mitä tuolla verkossa oikein liikkuu...
   
 8. mpuupera

  mpuupera Guest Guest

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki on helppoa kun sen osaa, NAS:in mounttaus onnistui juuri noilla ohjeilla, ongelmani oli vain syntaksissa (johon en varsinaisia ohjeita ole löytänyt). Kiitos avusta!

  QNAP-nasissa käyttäjätunnukset eivät ole sidottu shareen, eli konffaus on joustavampaa. Sambana näkyi valmiiksi olevan.

  Nyt ajastin tukun erilaisia nauhoituksia: free, YLE HD, Animal Planet HD jne..
  en niinkään testaa mitä voi samanaikaisesti nauhoittaa vaan miten noita nauhoituksia voi katsella PC:llä tai erilaisilla mediaplayereillä eri huoneista.

  Tämä boksi jo nyky-ei-CI+ softalla hipoo täydellisyyttä. Tuo äänitekstitys kanavalla 21 YLE HD on ainoa ongelma, ja siihenkin liittyy jotain mitä en ole huomannut, kun se ei aina vaivaa. Ja nyt kun DNA käynnisti uuden nipun (kanava 5 pk-seudulla) alkaa tulla oikeasti sellaista HD-tarjontaa josta voisi jotain maksaakin (esim. Animal Planet HD). Hauskaa että DNA näkyy vaikken vanhaa VHF-tötteröä ole Oulunkylään suunnannutkaan.
   
 9. toppystelija

  toppystelija Guest Guest

  Liittynyt:
  03.02.2006
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis pystyitkö tallentamaan ja vielä useampaa tallennusta samanaikaisesti suoraan NAS-purkin levylle?

  Onko sulla edes kiintolevyä boksissa?
   
 10. Pake69

  Pake69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  258
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli yks SD tallennus menossa ja ajastus lähti tallentamaan Yle HD:ta, ruutu veti pikselimössöksi ja "käynnistetään tallennus" laatikko oli ruudussa niin kauan, että käytti takaa virrat pois. 7200rpm WD Scorpio Black on sisäsenä levynä (NTFS), pitäis kait tossa vauhti riittää? Lisäksi yksi tallennus listalla oli sellainen, ettei pystynyt avaamaankaan ollenkaan.. Liekkö vaan buginen tämä CI+ softa?
   
 11. Smug

  Smug Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.04.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lähtihän se verkkolevy toimimaan täälläkin, syynä toimimattomuuteen oli ihan oma moka. Muistin ettei tuolla jaolla tarvinnut käyttää käyttäjätunnusta ja salasanaa, mutta pitihän ne olla. Kun konffasi nuo oikein, niin johan toimii.

  Testasin äsken nopeasti kolmen SD-kanavan yhtäaikaista tallentamista NAS:lle ja tuntui toimivan, kaikki tallenteetkin olivat nopeasti tarkistettuna kunnossa. Omassa boksissa ei ole sisäistä kovalevyä ollenkaan, NAS (D-Link DNS-323) on eri kerroksessa poissa silmistä ja ajansiirto menee tällä hetkellä ulkoiselle USB-levylle. :king:
   
 12. Digiman

  Digiman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  906
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä boksi jo nyky-ei-CI+ softalla hipoo täydellisyyttä. Tuo äänitekstitys kanavalla 21 YLE HD on ainoa ongelma, ja siihenkin liittyy jotain mitä en ole huomannut, kun se ei aina vaivaa.

  Äänitekstikytksen saa pois kun valikosta asettaa kaikki kielet ensisijaisesti englanniksi.
   
 13. Don MC

  Don MC Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 188
  Saadut tykkäykset:
  39
  Sitten kun leipovat tähän boksiin toimivan Enigma2 -version. SILLOIN voimme puhua täydellisyydestä. Tehtaan softalla tämä on erittäin hyvä, mutta ei läheskään täydellinen boksi.
   
 14. hhelminen

  hhelminen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  887
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tänään testasin (ei CI+ firmis) sitten parilla conax moduulilla tuota salattujen kanavien aukeamista.
  TV Viihteen HD kortti toimi nyt boxissa LaDigitalin tavallisellakin conax moduulilla, mutta eipä toiminut taas SCM P/N 904180, Rev.1.1 conax moduulilla.
  Silti Plus TV kortti toimi boxissa kumpaisellakin moduulilla?
  Loppujen lopuksi kun oli nykinyt kortteja ja moduuleita kymmeniä kertoja oli työ ja tuska saada Plus TV kortti toimimaan enään millään lukijalla (niin sisäisillä kuin conax moduuleilla) boxissa.
  Herjaili että viestintä kortin kanssa epäonnistui, no sain onneksi boxia boottailemalla ja asetukset resetoimalla jälleen myös Plus TV kortin toimimaan.
  No nyt on tulossa sitten toinenkin Miraclebox 9 tähän perheeseen Wbox HD2 ja Humax HDPVR-5000T kokeilujen jälkeen.
  Kovoksi tulee uusi WD AV sarjan levy http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=160
  Saa sitten toisen boxin pyhittää kokonaan tuolle CI+ firmikselle...

  Sekin on tulollaan, tosin vielä ei ole Miracleboxin T2 virittimillä toimivaa versiota http://www.miracleforum.net/viewforum.php?f=41
  Johtunee Sonyn valmistamista T2 virittimistä joille ei ole koodattu vielä kunnon ajureita.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2011
 15. Joe

  Joe Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.10.2002
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  5
  Onko täällä kokemuksia automaattitallennus plugista, sen rajoituksista ja sen käytettävyydestä. Tämä rupeaa taas houkuttelemaan kun CI+ puolikin on tuloillaan.
   
 16. mpuupera

  mpuupera Guest Guest

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tarkoitin "täydellisyydellä" toiminnallisuutta omiin käyttötarkoituksiin, kun en edes tiedä mikä Enigma2 on:hitme:

  Ja kahden kanavan samanaikainen tallennus NAS-asemaan tosiaan onnistuu, niinkuin tuossa yllä jo kuitattiin. Ehdin tuohon sisäisenkin levyn asentamaan kun en heti osannut NASia konffata.... mutta onhan nyt 1TB timeshiftille :thumbsup:
  Tallenteita katsottaessa levynvaihto sisäisestä NASiin (tai vaikka ulkoiseen USB-levyyn) onnistuu yksinkertaisesti nappia painamalla.

  Plugineihinkin kannattaa tutustua, esim. mitään maksullisia digiviihteitä ei tarvita jos sellaisista asioista on kiinnostunut...resot tietysti ovat mitä ovat.

  Minuakin alkaa himottamaan ostaa noita pari lisää, makkariin T2 ja Sat-virittimillä...
   
 17. tpi

  tpi Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 399
  Saadut tykkäykset:
  34

  Itseäkin kiinnostaa.
  Koetin googlata, mutta aika vähän järkevää tietoa tuntuu löytyvän siitä, miksi se Enigma2 olisi niin loistava digiboksin käyttöjärjestelmä. Suttuiset ja sekavat saksankieliset youtube-videot eivät ylettömän vakuuttavilta näyttäneet.
   
 18. Don MC

  Don MC Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 188
  Saadut tykkäykset:
  39
  Enigma2 on Dream Multimedian kehittämä käyttis Dreamboxeihin. Sitä ovat sitten eri tahot muokanneet edelleen ja se alkaa vähitellen olemaan THE boxikäyttis. Tätä käyttistä on myös käännetty eri boxeille ja siitä tässä nyt onkin kyse: Että pian kääntäisivät toimivan version myös Miracleen.
  EDIT: Miracleen on jo olemassa Beta-versio, mutta siinä ei vielä ole ajureita T2-virittimelle ja taitaapi olla puutteita vielä muuallakin (esim. plugarirajapinnassa).

  Muokattavuus on E2:ssa omaa luokkaansa ja esitettävät tiedot eivät jätä mitään toivomisen varaan. Voisin mainita esimerkiksi kanavanvaihtolistan, jossa jokaisesta kanavasta on nähtävillä "kuluva" ja "seuraava", sekä kuluvan ohjelman etenemispalkki.
  Samaten kuvan alareunan infopalkki sisältää miltei kaiken tarvittavan tiedon. Miraclen oma näyttää siinä valinnasta riippuen joko "kuluvan + seuraavan" tai "kuluvan + palkin", muttei kaikkia samaan aikaan.
  Myös kanavien järjestely suosikkeihin on paljon suoraviivaisempaa kuin Miraclen omalla käyttiksellä. Sitäpaitsi Enigmaan löytyy paljon parempia kanavalistasoftia sekä PC:lle, että Mac:ille.

  Ulkonäköä voi muokata skineillä, eli graafiseen esitysjärjestelmään vaikuttavilla plugareilla. Ne määräävät mitä tietoja eri ruuduissa esitetään, minkä värisinä jne. Olemassaolevaa skiniä voi itsekin muokata, mutta se vaatii konfigurointitiedoston (xml) muokkaamista käsin esim. Notepadilla.

  Kyllähän Enigmassakin puutteita on. Esim. eri asetukset on siroteltu sinne tänne eri menujen taakse, mutta kunhan ne asetukset on saanut kohdalleen niin ei niihin enää tarvitse koskea.
  Käyttis ei myöskään ole kovin vikasietoinen konfiguraatiotiedostojen virheille. Jos johonkin xml-tiedostoon tekee pienen pilkkuvirheen, saattaa koko boksi tiltata esimerkiksi kun avaa infopalkin (mikäli infopalkin skin-xml:ssä on virhe). Toivoisin tuohon pientä korjausta, jottei boksi kaatuisi kokonaan, vaan esim. näyttäisi virheilmoitusta ja ohittaisi koko infopalkin.

  Noh, tuo konffitiedosto"ongelma" koskee vain niitä jotka itse muokkaavat tiedostoja. Tavan käyttäjiin se ei vaikuta pätkääkään. Tavan käyttäjät huomaavat vain että Enigma2 mennä porskuttaa siinä missä tehtaan firmis kaatuilee itsekseen useita kertoja viikossa.
  Minulta löytyy myös Dreambox 7025S/T ja sen stabiilimpaa boxia sopii etsiä. Rauta ei ehkä yhtä laadukasta kuin Miraclessa, mutta softa on omaa luokkaansa. Enigmassa Linux ja UI ovat visusti erikseen ja ne saa jopa buutattua erikseen. Olen jopa muistaakseni kerran buutannut UI:n niin, että taustalla jatkui ajastettu tallennus keskeytyksettömästi.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2011
 19. Gate

  Gate Guest Guest

  Liittynyt:
  27.04.2006
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve.... Jo on boxi osaako kukaan selittää miksi minulla näkyy antenniverkossa Animalplanet HD MTV HD? Ilman mitää maksu korttia. Luksus Suosittelen
   
 20. Inssi59

  Inssi59 Guest Guest

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  DNA:n kanavat ovat salaamattomia elokuun loppuun asti.
  Jos en olisi jo Samppaa ostanut, Unelmalaatikko olisi takuusti harkintalistalla.
  No, tiedä vaikka joskus myöhemmin vielä...;)