Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

 1. Que

  Que Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hommasin boksin vasta ja muutama kysymys tullut eteen. Samoja ongelmia ollut joillain pari vuotta sitten, mutta ymmärsin että nämä on korjattu? Käytössä DNA kortinlukija ja MTV 3 total kanavapaketti antenniverkossa.

  Pitäisikö uusimmalla CI+ ohjelmistolla (2.11.87) tallenteet toimia moitteetta? Oon nyt nauhoitellut kokeeksi useamman leffan sekä C More first HD:lta, että että C Moren sd-kanavilta. Osa tallenteista ilmoittaa "this file is expired by retention limit" ja vaihtoehtona on vain poistaa se. HD-leffaan tuli euro-merkki eteen. Sitä HD-leffaa kun yrittää katsoa, näkyy kuva ensimmäiset 30 sekuntia, jonka jälkeen kuva jumittaa joksikin aikaa ja hyppää sitten vähän eteenpäin leffassa ja jää lopullisesti jumiin. Pitääkö salaus jotenkin itse purkaa?

  Välillä kun jotain maksukanavaa tallentaa, ei muita maksukanavia pysty katsomaan, vaan boksi ilmoittaa CI+ kapasiteetti käytössä tms. Onko tämä normaalia?

  Ilmeisesti vieläkin kanava vaihtuu kun tallennus alkaa vai pitikö tämä olla korjattu?
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 591
  Saadut tykkäykset:
  217
  Ei tarvii, tuo euron merkki on yleensä merkki siitä, että jotain _ittua on tapahtunut tallennuksen aikana. Onhan signaalin laatu kunnossa, eli täydet? Ja nimenomaan laatu, ei voimakkuus...

  CI+ erillinen korttisovitin tekee kahden virittimen laitteesta yksivirittimisen juuri näillä purkua vaativilla kanavilla...

  T: Vesku
   
 3. Que

  Que Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäli se katsotaan asetukset ja antenniverkkohaku-kohdasta, niin C More First HD:n kohdalla voimakkuus on 95% ja laatu 100%.


  Eli tähän ei ole odotettavissakaan korjausta, eikä CI+ moduulin vaihto auta asiaa? Mitään en siis voi nauhoittaa maksukanavilta, mikäli haluan kattoa toista maksukanavaa samaan aikaan?
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2014
 4. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  855
  Saadut tykkäykset:
  12
 5. Que

  Que Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti asennus menee ihan samalla tavalla kuin Miracleboxin omakin firmis? Eli ei tartte muita kikkailuita ennen openboxin asennusta? Onko tossa korjattuna yllämainittuja vikoja?
   
 6. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  855
  Saadut tykkäykset:
  12
  Niin menee, ainakin korjattu on tuo "this file is expired by retention limit" ongelma, tai ainakaan itsellä ei ole vastaan enään tullut (tuli kyllä miraacelin viimmeisellä firmiksellä).
   
 7. Que

  Que Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin Openboxin firmiksen, mutta sama homma. HD kanavilta nauhoitus ei toimi. Ei MTV 3 HD eikä C More HD. Tallenteisiin tulee expired juttu, euron merkki tai molemmat. Mitään vikaa ei pelkässä katselussa ole. Voisko vika olla CI+ moduulissa? Käytössä on DNA:lta ostettu Neotion-merkkinen lukija.
   
 8. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 137
  Saadut tykkäykset:
  250
  Jos nyt huono huumori sallitaan, niin pitää toimia kaikilla firmiksillä. Tämä FW toimii Soneran kaapelissa muuten, mutta joskus jumittaa ja vanhojen tiedostojen aikaleimat voivat muuttua itsestään. Tästä olen kirjoittanut edellisissä viesteissäni.
  Nyt ei ole "this file is expired by retention limit" -ongelmaa.
  Edit: Minulla Smitin moduuli (LA Digital). Eikö tuo Neotion ole eri valmistajan? Voisiko se olla syynä? Joku asiasta paremmin tietävä voisi kertoa.

  Ei kai sentään näin. Mistä näin päättelet?
  Minulla näkyy "€ Content Protected " kaikissa salattujen kanavien tallenteissa. Hyvin niiden katselu toimii.
  Tänään katselin B.B. King -dokkarin, joka oli tullut C More First HD -kanavalta. Ei mitään ongelmaa ja siinä oli tuo € CP.
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2014
 9. Que

  Que Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinhän sitä luulisi, mutta näköjään ihan liikaa vaadittu että tallentavalla boksilla voisi tallentaa. Hauskempaa pelata venäläistä rulettia, tallentaa 5 kertaa sama leffa C Morelta ja toivoa että jollain kerralla natsaisi. Ymmärtääkseni Neotion moduuleihin tuli jo joku firmware korjaus aikoja sitten. Pitää vielä ostaa uusi antennikaapeli (testattu toki jo 2 eri kaapelilla) ja kokeilla ilman loop-kaapelia. Jos ei auta niin pitää käydä kysymässä jos vaihtaisivat DNA:lla toisen merkkiseen lukijaan.

  Eli noissa rikki menneissä tallenteissa se euron merkki on tallennelistassa siinä "TS" merkin vieressä. Kaikissa maksukanavatallenteissa on toki toi mainitsemasi lause kuvauksessa.
   
 10. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 137
  Saadut tykkäykset:
  250
  OK. Ymmärsin väärin.
  Kerro, jos moduulin vaihto auttoi. Olisi mukava tietää.
  Tuolla TF 2041 -ketjussa on ollut juttua, että moduuleissa on eroa.
   
 11. Tobor

  Tobor Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olenko ymmärtänyt oikein että EPG:n osalta tilanne on "what you see is what you get"? Yritän siis saada purkkia käyttöön "palvelullisesti haastavassa ympäristössä" eli vaimokkeelle ja kaiken muun osalta kaikki olisi enemmän tai vähemmän OK tai jopa paremmin kuin aiemmin mutta EPG:tä vaimoke ei suostu sulattamaan. Käytössä tällä hetkellä SD Toppy ja PlasmaEPG ja mikään muu kuin tuollainen Plasman-tyyppinen "TV Guide" ei näköjään kelpaa.
   
 12. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro,

  Vuosi on vierähtänyt taistellessa 2.11.59 CI+ -version kanssa.
  Periaatteessa on toiminut kohtalaisesti, mutta vanhat pulmat:
  -punavilkku-R
  -tekstit häviää, jos koskee esim. volanappiin
  -pikselöityminen tallenteiden alussa (ei oikeastaan hirveesti haittaa)
  -kanavanvaihto, kun tallennus alkaa
  -teksti-tv sekoilee


  Onko nuo kaksi ensimmäistä selvitetty lopullisesti pois? Mites kaksi viimeistä kohtaa? Joo, kahlasin ketjun läpi, mutta versioita on ollut kovin monta + on nämä Openboxit nykyään, mitäs sanotte, mikä on paras, eli onko näitä vikoja selvitetty tuossa Openboxin uusimmassa versiossa lopullisesti kuntoon?

  Lisäksi välillä jumahtelee. Tallennuksia menee pieleen. Erityisesti, jos on pitkä tallennus (kuten tennislähetykset). Olen myös huomannut jumahtelun tallennuksiin lisääntyvän, jos on tallennustila täynnä (alle 100 GT) jäljellä. Joskus myös hävittää ajastukset. Nämähän on jo jotenkin itse hyväksynyt tämän purkin kohdalla.

  Sitten tuli tänään jossain tilapäisessä mielenhäiriössä päätettyä hankkia vaikeuksia elämään, eli hankin DNA:n kanavapaketin piitkästä aikaa: Antenna MiX HD 8! (tai jotain sinne päin)
  Oli mahdollista valita HD-kanavia! -No kuinka monta, kysyin myyjältä. -1 kpl.(MTV Max HD) Otin sen muiden jatkeeksi..
  Kaikki kanavat ei näy vieläkään, tämä on muuten yksi Miraclen ominaisuus, eli jotenkin se päivitys ei mene kokonaan läpi, vaan pitää soitella taas ASPA:an uudelleen huomenna. (eli puoli tuntia jonotusta)

  Nyt näyttäisi tallennukset onnistuvan, vaikka korttimoduli olisi ineksessä, (toisin kuin jollain vanhoilla versioilla), tosin muita maksukanavia ei sitten katsellakaan... Boksi kuitenkin hyväksyy päällekkäiset ajastukset, eli arpapeliä on mitkä menee jos epg:stä tallentelee, viikoksii etteenpäin.

  Kunnes, tajusin, että kortin voi laittaa sisäiseen lukijaan, jolloin kaikki toimii "normaalisti", jos nyt mikään tässä laitteessa parin vuoden kokemuksella on normaalia. Jopa MTV3 HD pelaa. Ainoastaan tuota MAXia ei voi tallentaa edes vanhalla kortinpoistokikalla(aikaisemmat versiot). Vaatii siis linkkimodulin.
  Eli käytännössä tuota koko modulia tarvitsee antennissa vain jos on pakko katsoa Valtsun ja Rään kiesejä HD:na. Ehkä on, kun itsekin mokoman kanavan otin?

  Kiinnostaisi nyt tietää, että toimiiko tuon uuden openboxin Ci+ -versio antennissa samoin kuin tämä .59, että voi tunkea DNA:n kortin myös sisäiseen lukijaan ja katsoa ja tallentaa kaikkia muita kanavia(myös MTV3 HD)normaalisti paitsi siis ainoaa maksullista HD-kanavaa MTV MAX HD:ta?
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2014
 13. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eurosport2, ei rupea näkymään millään, tulee ei katseluoikeutta, salattu kanava, tai ei oikeutta (tilakoodi 6) -ilmoitukset lukijasta.
  Soitin asiakaspalveluun pari kertaa, mutta väittävät vian olevan laitteissa.. Kummallista, kun ko. kanava oli kuukauden kanavana viime kuussa ja pelasi hyvin ilmaiseksi.
  Mikähän neuvoksi, kortinlukija on Finnsatin CAMP-CIPSt ja valmistaja Smit, Dna:n kortti on parin vuoden takaa.

  Enpä taida vielä ohjelmistoa päivittää, kun on vissiin aika vähän kokemuksia maksutv:n kanssa tuosta openboxista.
   
 14. Lumpini

  Lumpini Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^
  Samaa ongelmaa on ollut joskus. Kerran jätin ihmeboksin maksukanavalle päälle suihkun ajaksi ja keitin vielä kahvit perään.
  Sitten kun menin takaisin olohuoneeseen, niin kanava oli katsottavissa normaalisti. Yleensä tuohon on riittänyt pari minuuttia, mutta tällä kertaa meni pitkään.
   
 15. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä kyllä odeteltiin Aspan neuvoma vuorokausi yhtä mittaa.

  Loppujen lopuksi Dna:lta soitettiin:syyksi paljastui viallinen katselukortti, samantyyppisiä juttuja oli ollut tuolla toisessa ketjussa kaapeliosiossa. Mun kortti oli vihreä ja parin vuoden takaa. Yrittivät jotain päivitystä manuaalisesti, muttei auttanut.

  Kortin vaihto kaupassa seuraavana päivänä ja odottelua muutama tunti ja alkoi lyyti kirjoittamaan.
  Aika sinnikäs sai olla ja aikaa meni ennen kuin suostuivat tutkimaan asian syytä.
   
 16. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 137
  Saadut tykkäykset:
  250
  Laitetaan tähän omat kokemukseni Soneran kaapelissa uusimmalla CI+-FW:lla, vaikka olet luopunut CI+:sta:
  -vilkku korjattu ja muutenkin korjattu tallenteen lopetusta ja ilmoitusta
  -AV-vahvistin ohjaa volumea; en voi kommentoida
  -mielestäni ohjelman alut eivät ole rikki
  -taitaa vaihtaa kanavaa
  -en käytä teksti-TV:tä, koska internet

  Mielestäni etenkin urheilulähetykset hyötyvät HD:stä. Usea työkaverini, joista kukaan ei yleensä ole kovin tarkka kuvanlaadusta, sanovat, että huomaavat selvästi eron urheilulähetyksissä.
  On iso ero katsoa F1:stä Max HD -kanavalta, jos vertaa sitä SD-Maxiin.
   
 17. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta.
  En ole luopunut CI+:sta. Versio on 2.11.59 CI+

  En ole luopumassa Hd:stakaan. Kuvanlaadun ero on toki päivänselvä. (vaikka sd on itsellä aika hyvän näköinen)
  Ongelma on noissa mainituissa tallenuksissa. Laitan tällä hetkellä kortin moduuliin vain, jos katson tai tallennan MTV Max HD:ta. Tällöin en voi tallentaa tai vaihtaa kanavaa eri nipussa olevalle maksukanavalle. Hankalaa veivausta ja pitää vielä muistaa milloin laittaa tuo kortti sinne moduliin.
  Esimerkki: katsoin livenä äsken Suomen lentopallomatsia, tallensin timanttiliigaa. En voinut vilkuilla välillä Eurosportilta tennistä saati tallentaa.
  Tapanani on laittaa tallennukset viikoksi kerrallaan epg:stä. Nyt saa olla tarkkana, ettei ole mitään päällekkäistä maksukanavatallennusta, jos on kortti moduulissa. Tallennan aika paljon ja katson, jos ehdin. Usein tulee tallennettua esim. paria urheilulähetystä yhtä aikaa, vaikka katsoisikin livenä. Voi tsekata missatut paikat heti jälkikäteen.
  Huvittavaa on, että HD-paketiksi mainostetussa tuotteessa on vain yksi HD-kanava ja koko paritushomma on vain sitä varten, pari vuotta sitten taisi olla neljä kanavaa.

  Voitko kokeilla toimivatko maksulliset sd-kanavat(+ MTV3 HD) myös tuossa uudessa versiossa boksin sisäisessä lukijassa?
   
 18. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 137
  Saadut tykkäykset:
  250
  Kokeilin. Ei toiminut minulla.

  Vähän OT:ia: tämä kokeilu johti siihen, että IVO-boot oli tarpeen.
  Itseäni harmittaa näissä MB9:n ongelmissa se, että ne eivät ole toistettavissa. Hyväksyisin virheen, jos tietäisin milloin se tulee ja miten sen voisi välttää.

  Olen tämän ennenkin ilmaissut, mutta kerta kiellon päälle: tämä uusin CI+-FW on paras käytöltään ja vakain toiminnaltaan tähän mennessä Soneran kaapelissa minun vähässsä käytössäni. Joudun IVO-boot -tilanteeseen noin kahden viikon välein.
  Johtopäätökseni: jos noista kummallisista jumeista päästäisiin eroon, voisi tätä suositella muillekin. Hakusanoihin perustuva ajastus on myös mukava lisä
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2014
 19. Lumpini

  Lumpini Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tosiaan, itselläkin aikoinaan piti vaihtaa kortti uudempaan, mutta silloin DNA:n asiakaspalvelu oli hereillä ja kehottivat kipaisemaan myymälässä vaihtamassa kortin ennen kuin edes kannattaa yrittää...

  No, kai tässä pitää olla kiitollinen että edes joskus näiden digiboksien kanssa on käynyt niin, ettei tarvinnut kiivetä persus edellä puuhun ;)
   
 20. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Just. Eihän tuota sitten uskalla päivittää, ellei joku antennista kerro muuta, mitäs muut gurut hhelminen ehkä tietää, kuka ties? Itselle helpottaa (ainakin teoriassa) tallennuksissa tuo sisäinen korttipaikka. Jos joku vakaampi versio pelaisi myös tuolla sisäiselle lukijalle niin päivittäisin..

  Jumeja tulee ja näyttää lisääntyneen. Veikkaan syyksi noita maksukanavia. Toinen syy voi olla sangen täysinäinen boksi. Kolmanneksi laitoin perään usb-tikun ajansiirtoa varten. En tiedä yhtään, onko oikeanlainen ja voiko aiheuttaa helpommin jumahtelua. Usein jää still-kuvaan jollekin kanavalle (maksukanavalle yleensä) eikä tapahdu mitään ennen kuin ottaa virrat pois. Joskus myös järjestelmä hidastuu kunnes jumahtaa. Välillä taas pelaa, vaikuttaisikohan kuun asento?