Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

 1. JiiPee77

  JiiPee77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten vastaan mielenkiintoinen ominaisuus:

  Boksi tallentaa ajastimella normaalia MTV3:sta ja yritän katsoa Nelonen Pro HD 2:sta, niin välittää että CI on käytössä. Mikä tuota sitten muka käyttää? Ymmärtäisin (en tosin tätäkään hyväksy) jos tallennus olisi Maikkarin HD:ltä, mutta kun kyseessä on salaamaton kanava.

  Muutoin boksi on toiminut suhteellisen hyvin. Mitä nyt noita 10 sekunnin jäätymisiä, jolloin kaukosäätimen käskyt eivät mene perille, tulee silloin tällöin. Firmiksen versiota en muista.

  Boksi ei käy enää kuumanakaan, kun viritin 12 cm laitetuulettimen USB:n perään tuulettamaan suljettua tv-tasoa.
   
 2. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos näin on, niin Miraclen tallennuskoodissa mennään kyllä pahasti metsään ihan perusajatuksen tasolla. Tekstitykset ovat omassa pidissään ts-paketteina ja oikeaoppisessa tallennuksessa vain valitaan tallennettavat pidit ja tallennetaan niiden sisältö sellaisenaan. Sen vielä jotenkin ymmärrän, että tuossa kohtaa voi mennä poskelleen oikeiden pidien valinta ja tekstitys-pid jäädä kokonaan pois tallennettavien listalta (esimerkiksi siksi, että Yle muokkaa PMT-taulua dynaamisesti ohjelman mukaan), mutta se menee yli ymmärryksen, miksi Miracle tai mikään muukaan boksi koskisi tallennettavaan dataan tai TS-pakettien sisälle ja sössisi näin tekstitystä tai muutakaan komponenttia. Tietysti tallennettavia paketteja voi tippua pois erinäisistä syistä, mutta silloin niitä varmaan tippuisi muistakin komponenteista, tuskin tekstityspidien sisällön tallennusta on niin erilailla tehty.
   
 3. lode

  lode Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.06.2005
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla tuo näyttää jumahtavan jos käytössä CI+ firmis ja laitteeseen ob laitettu virta päälle (ei standby tilasta) kortinlukija paikoillaan. Ratkaisuna on laittaa virrat päälle kortinlukija irti, mennä jollekin salatulle kanavalle (itse mennyt jollekin hd kanavalle esim mtv hd). Seuraavaksi kortinlukija kiinni ilman korttia, kunnes tulee se laitteen ja lukijan paritus onnistunut ilmoitus. Nyt sitten viimein voi laittaa kortin paikoilleen, jonka jälkeen on toiminut jumittamatta. Standby moodista herääminen ei vaadi tuota kikkailua.
   
 4. hanspond

  hanspond Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2014
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Flasfix on ajettu pari firmispäivitystä sitten, jos muistan oikein niin 77 ei CI+ päivityksen yhteydessä tein kaikki mahdolliset puhdistukset, sitten palasin 59 ei CI+ versioon kun jumitusta ja tekstitysongelmia esiintyi, olisko viikko-pari sitten asensin 77 CI+ firmiksen kokeeksi vaikka minulla ei katselukortteja olekaan, täm siis tällähetkellä käytössä. Tallennusongelmia ei ole muita paitsi että boxi vaihtaa ajastetun tallenuksen alkaessa ko kanavalle, ei ole ennen tehnyt. Kaikilla firmiksillä kuitenkin satunnaista jumittumista. Kokeilen vielä uudestaa flashfixit ym ja asennan 77 ei CI+ firmiksen, katsotaan miten käy.

  En osaa sanoa oikein noista vanhojen tallenteiden tekstitysongelmista, yleensä minun ongelmani ovat samalla firmiksellä tehdyissä tallenteissa eli tulee katsottua joku ohjelma siirrettynä samana päivänä tai seuraavana eikä firmispäivityksiä niin usein tule tehtyä. Olen jopa tarkistanut, että onko tekstitys tallennukseen ylipäätään tallentunut kelaamalla takaisin kohdan josta lauseen tekstitys on puuttunut ja kyllä se tekstitys sieltä seuraavalla kerralla yllättäen ilmestyy. Eli Miracle softassa lukihäiriö.
   
 5. PlayTV

  PlayTV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2014
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei! Uutena täällä ja digiboksi olisi etsinnässä antenniin ja CI+ tuki pitäisi olla. Tähän asti pärjännyt Pleikan PlayTV:llä, kun ei ole maksukanavia tarvinnut nauhoitella. Nyt pitäisi siis kuitenkin päivittää ja MB osui silmään. Tämän viestiketjun kokonaan lukeneena ja vähän muutenkin netistä asiaa tutkinut. Mutta tärkein ominaisuus mitä etsisin (siis sen lisäksi, että toimisi:)) olisi, että tallenteet saisi pois ja voisi katsoa muuallakin. Missään ei ole suoraan sanottu, mutta salaako CI+ firmis siis kaikki ohjelmat (=ei voi katsoa muilla) vai vain jo salatut(= muita kuin salattuja voi katsoa)? Ja onko siinä eroa, että onko HD-salattu vai SD-salattu. Käytössä siis plustv:n MTV Total...
   
 6. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilanne on vaihdellut ilmeisesti vähän firmiksestä toiseen. Jossain vaiheessa ei salannut uudelleen, kuin CI+-moduulin kautta puretut tallenteet eli jos käytti boksin sisäistä korttipaikkaa, eivät edes salatut (SD-)tallenteet tallentuneet salattuna. Sisäisen korttipaikan kautta salatut HD-kanavat eivät avaudu lainkaan, koska vaativat korttilinkityksen. Sitten muuttui välissä sellaiseksi, että tallensi salattuna myös nuo sisäisen korttipaikan (salatut) tallenteet, mutta silloinkaan ei siis toki salannut vapaiden kanavien tallenteita. Jossain vaiheessa luin, että tuo olisi viimeisimmässä firmware-versiossa jälleen muuttunut siihen suuntaan, että sisäisen korttipaikan kautta purettuja tallenteita ei salata tallennettaessa, mutta en ole omaa Miraclea hetkeen käyttänyt aktiivisesti tallentamiseen, joten tästä ei ole varmuutta. Joka tapauksessa ainakin oman Miracle-käyttöni ajan boksi on pitänyt vapaiden kanavien tallenteet salaamattomina myös CI+-firmiksellä.

  Muissa laitteissa katsomiseen liittyy vielä sellainen tekijä, että Miracle on aiemmissa firmiksissä rikkonut tuota tallennuksen TS-formaattia sen verran, että tallenteet eivät ole toistuneet sellaisenaan kaikissa toisto-ohjelmissa PC:llä tai mediasoittimissa yms. Tuota varten Miracleen on saanut pluginin, joka käy läpi tallenteet ja tekee niihin pienen muutoksen, jonka jälkeen tallenteet ovat standardin mukaista TS:ää ja soivat sitä tukevissa laitteissa. Tämäkin asia on kuitenkin ilmeisesti viimeisimmässä firmiksessä korjattu eli enää ei tarvitsisi tuota erillistä pluginia ajella, mutta tästäkään ei täyttä varmuutta itsellä ole, koska en ole tuolla uusimmalla firmiksellä tehnyt muuta, kuin pari kertaa katsonut live-lähetystä.
   
 7. PlayTV

  PlayTV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2014
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset tästä. Eli tuo ominaisuus löytyisi vaikka tuntuu kyllä vielä olevan aika paljon isompia tai pienempiä ongelmia. Vaihtoehtona on tällä hetkellä Finnsatin FH10-HDR mikä ilmeisesti toimii kyllä vakaasti, mutta sieltä ei saa ulos ohjelmia... Kun itseltä löytyy jo NAS niin voisi laittaa vain USB:n ajansiirrolle ja EPG:lle ja tallennukset NASsiin niin hinnat ovat molemmilla samat. Toisaalta, jos jää paljon ohjelmia tallentumatta niin sitten rupeaa ottamaan päähän. Yleensä kun käyttäisin laitetta vain tallennukseen, kun en ole päivällä paikalla ja illalla katsoisin. Vapaat SD kanavat tosin voin edelleen nauhoittaa PlayTV:n kautta, mutta olisi kyllä kiva joskus taltioida maksullisiakin tulevaisuuteen. On tämä CI+ kyllä tehnyt boksin ostamisen hankalaksi...
   
 8. PlayTV

  PlayTV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2014
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko joku muuten yrittänyt/pystynyt toistamaan noita MB:n tallennuksia verkkolevyltä PS3:lla? Nykyään, kun PlayTV:llä oon tallentanut niin on USB tikulla siirtänyt PC:lle ja siellä ProjectXllä leikannut mainoskatkot pois ja tehnyt siitä TS-tiedoston mitä olen katsonut joko yläkerran tai alakerran Pleikalla? Onnistuisiko tuolla uusimmalla firmiksellä suoraan TS:n luku NASlta? Siis kysymyksessä erityisesti SD lähetykset (ei salatut).
   
 9. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toistuvat nuo vanhemmat tallenteet tuon plugin-konversion jälkeen ainakin PS3:lla, itsellä on paljon Miraclen tallenteita NASsilla. Uusimmassa softassa saattaa siis soida ihan suoraankin ilman kikkailuista, täytyykin koittaa tässä, miten tuon uusimman softan kanssa homma toimii. ProjectX saattaa myös osata noita (vanhempiakin) tallenteita lukea ilman konversiota, en muista, olenko koskaan testannut.

  Miracleboxissa on muuten myös sisäänrakennettu DLNA-serveri, eli se osaa striimata tallenteet pleikkarille ilman siirtoa NASsillekin, jos käyttää sisäistä levyä, mutta tuolla toki ei ole merkitystä, jos tallentaa suoraan NASsille.
   
 10. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Testasin tuossa nopeasti tuolla uusimmalla CI+-firmiksellä ja tosiaan näköjään salatut (SD-)tallenteet tallentuvat taas salaamattomana silloin, kun kortti on sisäisessä korttipaikassa eikä CI+-moduulissa. Tuota tallennusten epästandardiutta ei sen sijaan vielä ole näköjään korjattu eli esim. VLC tai useammat mediatoistimet (tai PS3 tms.) eivät noita suoraan tuollaisenaan toista salaamattomuudesta huolimatta. Kuitenkin esim. juuri ProjectX ja vaikkapa Media Player Classic nuo osaavat avata suoraan ilman kikkailuita eli jos teet tuon oman kuvaamasi käytännön mukaisesti joka tallenteelle ja käytät tallenteet välissä joka tapauksessa ProjectX:ssä leikkausta varten, niin homma kyllä toimii ilman kikkailuita, koska ProjectX puolestaan tekee tuosta "to TS"-toiminnolla ihan standardien mukaista TS:ää.

  Jos puolestaan haluat katsella noita suoraan NASsilta ilman, että leikkaat mainoksia tai muutenkaan kosket tallenteisiin, niin se onnistuu PC:llä kyllä tuolla Media Player Classicilla esimerkiksi, mutta PS3:a varten pitää ajaa tuolla boksin puolella ensin tuo "Fixit by Eisha"-niminen plugin ja homman pitäisi toimia. Ko. plugari löytyy esim. huoltovalikon puolelta tuolta:

  http://www.huoltovalikko.com/index.php?threads/fixit-by-eisha.9329/
   
 11. PlayTV

  PlayTV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2014
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia paljon. Tuota enempää ei taida ci+ boksista saada ulos salaamattomana joten taidan päätyä MBhen kun muissa ei tunnu saavan mitään ulos ja kaikissa tuntuu olevan jotain ongelmia. Laitan omat kokemukseni kanssa tänne kunhan niitä tulee. Eli kysymyksessä antenni ja plustv HD kanavat. Katsotaan miten käy....
   
 12. Lumpini

  Lumpini Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni minkä tahansa laitteen tulisi olla toimiva, jos sitä myydään asiakkaille. Ei siinä pitäisi olla mitään erityistaitoja vaatimuksena :)

  Jos digibokseissa tänään hyväksytään se, että ne nyt toimivat, jos sattuu huvittamaan, niin huomenna autoakaan ei voi ostaa, ellei ensin opiskele autoasentajaksi ja niin edelleen... ;-)
   
 13. Lumpini

  Lumpini Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaihdoin eilen CI+ firmiksestä (2.11.59, tuorein osoittautui täysin epäonnistuneeksi, joten palasin takaisin tuohon) ei-CI+ firmikseen (2.11.77). Yhtään plugaria ei ole asennettu -eikä muutenkaan ylimääräistä kikkailua, ajansiirto 30 min. USB-tikulle on käytössä.
  Tallennukset menevät sisäiselle kiintolevylle.

  Kokemukseni ovat pelkästään eilisen perusteella sellaiset, että ei tuota viimeisintä ei-CI+ firmistäkään voi varauksetta suositella kenellekään, vaikka täällä jotkut ovat antaneet ymmärtää, että se olisi ihan siedettävä...

  -boksi jämähti kerran päivän aikana sen aloitellessa tallennusta salaamattomalta kanavalta (telkkarin ruudulle tuli teksti "tallennus epäonnistui" ja boksi hyytyi samantien)
  -EPG-tiedot katoilevat vähän väliä ja ovat muutenkin erittäin puutteelliset (monilla kanavilla näkyy vain sen hetkisen ja seuraavan ohjelman tiedot)
  -EPG:ssä sekaisin suomen ja ruotsin kieltä
  -Ylen tekstitykset eivät toimi 100%:sesti
  -tallennuksissa ei useimmiten ole ohjelman nimeä, vaan ainoastaan lukee sen kanavan nimi, mistä ohjelma on tallennettu (lienee suoraa seurausta siitä, että EPG:n tiedot ovat kadonneet)

  Olen pettynyt. Laitteeseen ei voi vieläkään luottaa puupennin vertaa.

  Onko noista ei-CI+ firmiksistä joku sellainen joka toimii luotettavasti niin tallennusten kuin epg:n osalta?
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 252
  Saadut tykkäykset:
  347
  Oma MB on -59 ei CI+ ja on toiminut hyvin. Itsellä myös ajansiirto menee usbitikulle, lisäksi myös EPG usbille ja tallennukset kiintolevylle.
  Lisäksi jostain syystä on tarttunut aamuisin tapa bootata laite kokonaaan (maksimi virransäästö, eli tupla powernappulan painallus), muuten laite menee valmiustilaan (ei energiansäästöä).
  EPG toimii ihan OK, mitä nyt aamuisin joutuu käymään kanavaniput käsin läpi, jotta saa ajastukset tehtyä (käsin).
  Tykkään ajastaa kaikki tallennukset kuntoon kerralla niin pitkälle kun pystyy, tosin tuossa vaoi tulla vastaan vehkeen joskus ainakin ollut älyttömän snadi maksimiajastimien määrä 60...
  Joskus on mennyt bitti poikittain, mutta syväunibootilla on aina selvitty...
  Jaa niin, maksukanavilla (C-nippu) EPG ei välttämättä ilmaise tallennuksia (punainen pallukka), mutta ne ovat kuitenkin olemassa (tulee pällekkäisyysvaroitus).

  T: Vesku
   
 15. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omassa boxissani on v2.10.11 CI+. Ei hyydy, tallennukset toimii ja epg toimii. Uusia firmiksiä on kokeiltu mutta ovat osoittautuneet susiksi. Olen luvannut itselleni, että en myöskään tule päivittämään tähän mitään muita versioita.
   
 16. hyvis

  hyvis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2013
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näinköhän tuo softa toimii uusien hybridivirittimien kanssa?
   
 17. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi ei toimisi..? Ja jos jotain on, niin aina voit päivittää boxiin toisen firmiksen.
   
 18. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Ei toimi (.11). Muutoshistorian mukaan V2.10.24 on ensimmäinen, joka tukee hybridivirittimiä: "C/T2 selection on M7 & M9 option added".
  Kerrotko vielä sen toisen firmiksen, joka toimii yhtä hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2014
 19. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  879
  Saadut tykkäykset:
  14
  Nyt on tullut Satshopin sivulle ladattavaksi tuo V2.11.79 CI+ firmis http://www.satshop.fi/miraclebox_9/2013/M9.Dev.2.11.79.zip
  Ei pitäisi tulla enään "This File is expired by Retention Limit" ilmoitusta.
  Pluginit toimii (myös kortinjako boxin omasta lukijasta kuin clien softakin).
   
 20. tnurmine

  tnurmine Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.10.2005
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tässä laitteessa mitenkä toimiva tuo mediantoisto leffoissa? En ole löytänyt vielä, että kukaan olisi kehunut, että hyvin toimii ?!? Itsellä joka leffassa selvästi havaittavaa
  mikronykimistä. Lisäksi audiosynkka monissa leffoisse menee hetken katselun jälkeen 2-3 sekuntia pieleen.
  Jotkut DIVx videot saavat laitteen jumiin heti kun yrittää aloittaa toistoa.
  Onko kenties CI+ Firmiksellä tässäkin jotain osuutta asiaan, vai toimivatko CI+ ja ei CI+ firmikset tässä mediantoistossa samalla tavalla?
  Kokeiltu 2.11.59/2.11.77/2.11.79 (kaikki CI+ versioita)

  2.11.79 CI+ kaataa minulla boksin useasti kanavaa vaihtaessa (ainakin kun vaihtaa maksukanavalta toiselle. Käytössä on CI+ kortinlukija)

  Kauppias on sitä mieltä, että boksin vaihto auttaisi näihin ongelmiin. Jos lähden boksin vaihtoon, niin toimivatko maksukanavilta tallennetut ohjelmat uudella boksilla (kun CI+ lukija on edelleen sama)?