Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

 1. Nimimerkitön

  Nimimerkitön Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla tuo EPG-bugi ilmenee näköjään niin, että laajennettuja ohjelmatietoja ei näy ollenkaan, ei edes kuluvan päivän ajalle.

  No, nyt tuntuisivat nauhoitukset pelaavan eli iso riesa vaihtui huomattavasti pienempään.
   
 2. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vihdoinkin meikällä oli aikaa alkaa testaamaan boksin mediasoitin ominaisuuksia. Media"serverinä" ihan vain windows 8 pro läppäri windows media centerillä varustettuna. Sain läppärin näkymään ihan helposti boksissa palvelimena. En siis asentanut mitään ps3 media serveriä tai muutakaan. Kasiin on sisäänrakennettu streamaustuki dlna vehkeille. Läpppärin jakokansioon olin pistänyt kaksi erilaista videotiedostoa, mp4 ja mkv tiedoston. Mp4-tiedosto näkyi ja lähti ihan helposti pyörimään boksilla mutta mkv-tiedostoa ei näkynyt ollenkaan. Eikö kuitenkin viimeisin boksin päivitys tuonut mkv tuen? Vai mahtoiko asia johtua siitä, että windows 8 ei natiivisti tue mkv tiedostoja? Pitäisikö asentaa koneeseen vähän koodekkia? On siis aika tuore käyttis alla.
   
 3. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaan itse itselleni. Se oli tosiaan noista puuttuvista koodekeista kiinni. Latasin koneeseen nämä: http://shark007.net/win8codecs.html ja heti alkoi boksissa toimia mkv-toisto. Mutta yksi jatkokysymys vielä. Olen ympännyt siihen mkv-säiliöön kuvan ja äänen lisäksi tekstityksen. Saako boksin mediasoittimessa jollain kaukosäätimen nappulalla tekstityksen päälle? Sitä tekstitystä ei siinä siis näkynyt.
   
 4. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 884
  Saadut tykkäykset:
  269
  DLNA ei välitä kuin kiinteät tekstit, ei irtotekstejä...

  T: Vesku
   
 5. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin tosiaan tuolla mkvmergellä ympännyt siihen mkv-"containeriin" tekstityksen. Eihän ne silloin irtotekstit ole ainakaan ymmärtääkseni vai ovatko ne edelleen irtotekstit siellä "containerin" sisällä? Boksilla ei kuitenkaan tekstit näkyneet. Vai pitäisikö ne tekstit sitten "polttaa" jollain muulla tavalla siihen mkv-tiedostoon, että ne olisivat kiinteät?

  Tosiaan sen lisään vielä, että panan st50 mediasoitin toisti saman mkv-tiedoston ihan normaalisti tekstityksellä varustettuna.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2013
 6. Viltro

  Viltro Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.07.2010
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei, viime vuonna tänne kirjoittelinkin tästä boksista. Silloin asia ja kuitenkin hautumaan kun allekirjoittanut lähtikin vuodeksi Madridiin...

  Joten täällä taas ja boksin vaihto edessä vieläkin, viimeksi tuli hyvin kommentteja mutta aika bugiselta vaikutti..

  Onko tilanne muuttunut? Ideana olisi siis ostaa kaksi tälläistä boksia:
  1. Boksi tulee vain kaapeliverkkoon eikä käytetä mitään kortteja.
  2. Boksi tulisi satelliittiin/antenniin , tarkemmin Canal Digitalin kanssa käytettäväksi.

  1. Boksi tulisi allekirjoittaneelle joka osaa vähän jotakin tietotekniikasta, joten jos säätäminen ei ole uskomattoman vaikeaa? Päivitykset plugit yms mitä niitä nyt onkaan

  2. Boksi tulisi vanhemmilleni jotka ovat totaali epänörttejä, ostamani yleiskaukosäädinkin sai ensin osakseen ihmetystä että miten se nyt noin...
  Joten toimiiko boksi tässä käytössä vain not?

  Jos jokin toinen boksi olisi parempi, kuuntelen mielelläni ennenkuin menen ja tuhlaan euroni
   
 7. d2mac

  d2mac Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mulla aika sama tilanne, joten vinkit ovat tervetulleita. Toppyssa tärkeimmät 3PG, Filer & Quickjump, joten monipuolinen avainsana EPG haku&tallennus (ml. ennakko/ylitysajan lisäys ja huomautus mitkä tallennukset eivät tule onnistumaan), katsottujen tallenteiden kirjanpito jne. pitää löytyä.

  Lisäksi boksin pitäisi olla täysin etähallittavissa (tai ainakin lähes) päivitysten, asetusten yms. suhteen, koska toisen boksin käyttäjillä ei ole ATK-osaamista.
   
 8. mpuupera

  mpuupera Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Satshoppi ei oikein usko minua, että EPG:n laajennettujen ohjelmatietojen kanssa on ongelmaa. Laittakaapa muutkin sinne painetta päälle, että vaivautuvat eskaloimaan eteenpäin.

  Korjaus 13.2.2013:
  Olen pyytänyt Satshoppia lukemaan tämän viestiketjun kirjoituksia, jotta vakuuttuisivat, että ongelma on laaja, koskee eri lähetystapoja (antenni, kaapeli) ja eri softaversioita ja esiintyy niin CI+ kiin ei-CI+ versioissa.
  Tähän asti saamani vastaukset ovat olleet lähinnä puhtaaseen oikeaoppiseen asennukseen liittyviä perusoppeja (erase-var jne.). Laajennetut EPG-ohjelmatiedot ovat halvimpienkin peruskansalaisboksien perustoiminnallisuutta, joka vaan pitää toimia (vaikka vaan 24h eteenpäin) ilman päivittäistä kikkurointia - jos se ei toimi, niin en menisi väittämään EPG:tä toimivaksi.
  Olen tänään ymmärtänyt, että Satshop suhtautuu asiaan vakavasti ja vie viestiä eteenpäin, ja Satshopin toivomus on, että kaikki eivät sinne erikseen asian tiimoilta enää ottaisi yhteyttä.

  Käännänpä siis pyyntöni toisinpäin: Voisiko se, jolla laajenetut EPG-ohjelmatiedot toimivat ilman kikkurointia aina 24h eteenpäin, kertoa:
  -mikä firmis
  -CI+ vai ei-CI+
  -Antenni vai kaapeli, kenen verkko
  -Keskeiset konffausasetukset, jotka edes mahdollisesti voivat vaikuttaa laajennettujen ohjelmatietojen päivittymiseen
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2013
 9. TSP

  TSP Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama ongelma näkyy olevan täälläkin. No, laittelinpa satshoppiin viestiä aiheesta..
   
 10. hasu9

  hasu9 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.05.2005
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nonii, Toppari 5100PvrT tuli elinkaarensa päähän ja sanoi poks, kovalevy ei enää pyöri. Tai kone ei ainakaa hae siltä mitään dataa, muuten toimii kyllä. Sähköä levy saa. Elkot vaihdettu joskus muinoin. Anyway, olihan sillä ikääkin, muistelen olleeni Tampereen Turtolan Mustanpörssin kymmenen ensimmäisen asiakkaan joukossa kuka tuon osti. Hyvin palveli, eikä silloinen hinta yli 600 ekee enää harmita yhtään...

  Asiaan, aloin kahlaamaan tätä thrediä läpi, ja puolessa välissä tilasin vehkeen, joten nyt vain odotellaan postia malttamattomana.

  Pari kysymystä kuitenkin esittäisin, ja vaikka en olekkaan ensimmäinen, niin jotenkin on jäänyt auki että

  a) Mille formaatille kovalevy? Tarkoitus päästä myös wintoosilla kiinni...
  b) Ajansiirtoon USB-tikku jep, mutta onko kukaan kokeillut sisäiseksi SSD-levyjä? Mitään syytä miksi eivät toimisi? Jos tallettaa pääasiassa NASille niin ei tarttis olla niin suurikaan.
  c) Miten käytännössä katselu ja kelaukset NASilta katsellessa? Riittääkö wlan? Tuossa olkkarissa on kyllä piuhakin mutta makkarissa ei.
  d) 3.5" kovot ei käy kun puuttuu 12V, mikä on harmi, niitä olisi tuossa useampia 1-2TB vapaana, mutta onko käytännössä merkitystä onko levy sisäinen vai USB? Entä jos on useampi käyttäjä samaan aikaan? Pikkukakkonen, muumit ja GameOfTHrones, sekä vielä vaimo katselemassa Fabion jumppavinkkejä... missä tulee raja vastaan.

  On siis vielä auki päästänkö noita tallenteita tuonne NASille vai en, sille kun on oikeastaan oikeaakin käyttöä...

  Lisää kysymyksiä epäilemättä jahka posti tuo paketin.

  Kiitos jo etukäteen
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2013
 11. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  866
  Saadut tykkäykset:
  13
  A) Formaatilla ei ole väliä jos kovo on sisäinen tai USB levyä et aio irroittaa boxista, verkon yli pääsee boxiin ja tallenteisiin formaatista riippumatta (valmistaja suosittelee linuxin omaa journal tiedostojärjestelmää jos saman aikaisia tallennuksia on useampia).
  b) Minulla on käytössä Miracleboxissa Samsung 840 PRO 512GB SSD levy, toimii ongelmitta (tosin SSD levyn nopeudesta ei ole hyötyä muuta kuin tiedostolistaukset tulevat todella nopsaan ruudulle).
  c) Wlanin kanssa jos on n standardi niin ei pitäisi tulla ongelmia nopeuden suhteen, tosin luotettavan (katkeamattoman) yhteyden suhteen voikin sitten olla enemmänkin ongelmia.
  d) Suosittelen lämpimästi silti sisäistä levyä, ajansiirron ja tallennuksen saa valita erikseen, myös sisäiseltä levyltä voi siirtää NAS palvelimelle tallenteita jos haluaa.
  Meillä on kaksi Miraleboxia mountattu ristiin ja kummalla tahansa pysyy katsomaan kumman tahansa tallenteita, myös Plus TV kortti on jaettu lähiverkon kautta kahdelle Miracleboxille (perheessämme on kolme Miracleboxia joissa maksukanavat näkyvät yhdellä kortilla).
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 884
  Saadut tykkäykset:
  269
  Jep. Miraakkelissa kun noita usbipaikkoja on, niin ainakin mulla on tuon tyylinen tikku kiinni toisessa takapaneelin liittimessä ajansiirto- ja EPGmuistikäytössä, niin ei turhaan pyöri levy...


  T: Vesku
   
 13. hasu9

  hasu9 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.05.2005
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok kiitos teille, täytyy huomenna lätkäreissulla poiketa Verkkokaupassa hakemassa joku 2.5 tuumanen ja uusi tikku. Boxi onkin meinaan näköjään jo maanantaina R-kiskalta noudettavissa.

  Jos tuo toimii niin kuin nyt vielä luulen/uskon, tulee varmaan hankittavaksi aika nopsaa 1 tai kaksi lisää, siinä vaiheessa täytyy selvittää tuo plus-tv kortin jako. Mulla oli joskus tästä joku vanhempi versio, ja siitä ei ollu kyllä muuta kuin harmia. Kersat ei varmaan saanu sitä kertaakaan toimimaan vaikka välissä ei ollut muuta kuin yksi puu-puru-puu seinä, joten sillä kokemuksella en tule tuota 160€ uuteen vastaavaan pskaan sijoittamaan.

  t:Harri
   
 14. hasu9

  hasu9 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.05.2005
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nonni, avasin aamulla laatikon ja tälläsin vehkeen telkkarin viereen. Hetken ihmettelyn ja näpräämisen jälkeen päätin päivittää ohjelmiston versioon 2.11.34, jonka latasinkin valmiiksi koneelle. Sitä ennen tietysti

  - Latasin ja asensin Flash.v6.MIRACLEBOX.9hdtwinpvr
  - Poistin käyttäjätiedot
  - Laitoin boxin tehdasasetuksille

  Great, tähän asti meni niin kuin elokuvissa, mutta sitten uutta ohjelmistoa tikulta ladattaessa boxi pysähtyy 50% ja ilmoittaa että "Please, wait to prepare upgrade". Ja tässä nyt sitten saisi varmaan odotella maailman tappiin. Ei mene edes tuo Flash fix uudestaan enää, jymähtään samaan paikkaan, siis 50% ja ilmoittaa että "Please, wait to prepare upgrade".

  Mitäs ny koittas. Tuolla flash fix + tehdasasetukset jälkeisella "firmiksellä', mikälie 2.09.35 tms ei pääse aikavyöhykkeen valintaa pidemmälle, joten tuollaisena laatikko on täysin käyttökelvoton.

  Mulla olis tuolla kyllä halvempiakin verkonpainoja...

  [EDIT]
  Meneehän se työpäivä näinkin... eli ongelma ratkaistu!

  http://huoltovalikko.keskustelupalstat.com/index.php?threads/firmwaren-lataus-jämähtää.10102/

  Tuolta sain vinkkiä että pitää kokeilla muistitikun formatointia eri koneella, ja siltikin vasta kolmas tikku toimi. Mielenkiintoisia ovat tietotekniikan tiet...

  Toimisivatkohan muuten nämä ohjeet:
  http://translate.googleusercontent....&usg=ALkJrhgvoaFkRnMUjwNW2RW1imfYSnQRhA#head2


  Muuten pikaiset huomiot jotka tosin olivatkin jo luetun perusteella tiedossa, eli EPG ON todella käsittämättömän surkea Toppyn JAGsiin verrattuna, ja kaukosäädintä käyttäessä tulee kyllä joku jännetupintulehdus ennen pitkää, sen verran huono tuntuma plus että pitää sojottaa aika tarkasti boxiin päin. Ja on, patterit on uudet.
  [/EDIT]
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2013
 15. Nimimerkitön

  Nimimerkitön Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  On muuten uskomattoman rasittava bugi (laajennetun ohjelmatiedon näkymättömyys siis) nyt kun siitä on vähän aikaa kärsinyt. Pahimmillaan kun tallennuksessa ei ole nimenäkään kuin kanavatieto ja sitten puuttuvat vielä laajennetut ohjelmatiedotkin niin eihän noista tallenteista ota hullukaan selvää mikä on mikäkin. Eli kaipa se on taas palattava vanhempaan ohjelmistoversioon.
   
 16. tättärää

  tättärää Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2005
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jepulis, oli palattava taaksepäin: Tämä on varma firmis, hhelmisen suosittelema: V2.10.11
  Uusimmassa fw:ssä oli muutamia hyviä ominaisuuksia, kuten sarjatallenus, mutta ohjelmatietojen puuttuminen oli viimeinen niitti, oli pakko vaihtaa.
   
 17. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan tämä ongelma ainoastaan suomessa, tällä uusimmalla firmiksellä. En nähnyt ruotsin miracle -foorumilla kommentteja siitä?
   
 18. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  866
  Saadut tykkäykset:
  13
  Jos laajennettua EPG ongelmaa tarkoitat niin kyllä miraclefoorumilla uusimmassa firmis säkeessä ongelmia on monilla raportoitu olevan.
  Sieltä myös löytyy tieto että tuo EPG data korruptoituu ja siksi laajennetut tiedot eivät toimi/näy, sen korruptoitumisen näkee itsekin kun avaa miracleboxin EPG.TXT tiedoston PC:ellä.
   
 19. Nimimerkitön

  Nimimerkitön Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyykö tuota fiksaamaan itse mitenkään?
   
 20. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  866
  Saadut tykkäykset:
  13
  Ei koska EPG tieto tallennetaan kovolle vasta EPG:estä poistuttaessa.

  Sitten muuta PlusTV tietoa sivuten Miracleboxia.
  PlusTV sivustolla oli että uudet Viacces kortit ovat mustia ja niitä saa vanhat asiakkaat PlusTV asiakaspalvelusta, eli viaccess salaus on jo sitten käytössä.
  Mitään syytä rynnätä korttia vaihtamaan ei ole, vanhatkin valkoiset conax kortit toimii niin kuin ennenkin.
  Alla lainaus testatutlaitteet sivustolta.

  PlusTV:n HD-merkityt laitteet ovat myynnissä 26.2.2013 alkaen ja HD-palvelut tulevat makkinoille myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.