Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

 1. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  ^Minulla ei näy laajennettu tieto, vaikka teen virtakatkon laitteen takana olevasta kytkimestä.
  Olen suorittanut PoistaEPGdata-pluginin. Bootin jälkeen näkee laajat tiedot 24h eteenpäin.
   
 2. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  879
  Saadut tykkäykset:
  14
  Sama juttu meidänkin boxeissa....
   
 3. mpuupera

  mpuupera Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuis hhelminen sun MB7?
  Minulla lisätiedot tuntuu toimivan 2.11.30 CI+ softalla kuten pitääkin; ei tarvita virran sammuttamisia, kun standbysta herää niin lähtee hakemaan itsestään kun ko. kanavanipussa... jopa huomisia lisätietoja näkyy.... MB7-asetukseni mahd. samat kuin MB:9, epg-tallennusmuisti vaan verkkolevy.
   
 4. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  879
  Saadut tykkäykset:
  14
  En saanut MB7 näkymään kuin päivän laajennettuja ohjelmatietoja, kokeilin niin CI+ kuin ilmankin V2,11,30 firmistä...
  Oletko varma että näkyy yli vuorokauden, se kun tuppaa hakemaan vaan seuraavalta 24h ajanjaksolta laajennetutu EPG tiedot?
   
 5. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääpä tästä nyt avautua.

  Itsehän tuossa männä kesänä päädyin nimenomaan MB9:sään sen takia, kun muutin antennitaloon ja tarkoitus oli varmistaa tulevaisuuden mahdollisten hd-kanavien näkyminen tilanteessa kuin tilanteessa tulivat ne hd-kanavat sitten DNA:lta, PlusTV:ltä tai mistä lie tai millä salauksella. Täällähän niistä asioista kyselin, selvittelin boksivaihtoehtoja ym. Mutta mutta...

  Sitten tuli Suomi-Netflix + mediahint ja Viaplaytakin testasin ja totesin, että näinhän sen homman pitää toimia. Heti katsottavaa juuri silloin kun itse ehdin jotain katsoa ja varsinkin Netflixin tapauksessa vielä hyvällä kuvanlaadulla. Sidottuun aikaan kerran viikossa tapahtuva tietyn ohjelman lähetys alkoi heti tuntua lopullisen vanhanaikaiselta. Sekin alkoi tuntua auttamattoman vanhanaikaiselta, että tallennan boksille sen tiettynä aikana tulevan ohjelman ja katson sen sitten myöhemmin kun siihen on joskus aikaa. Ja siihen vielä päälle, että olin ajatellut alkavani tappelemaan salausjärjestelmien, hd/maksukanavien tallennus -ja salauksenpurkuongelmien ym säilytys/nassilta katsomistemppujen kanssa niin joo... Joulunaikaan PlusTv:n kanavat olivat vapaasti nähtävissä ja piti oikein ihmetellä, että miksi olisin valmis maksamaan tällaisesta tarjonnasta ja aikaan sidotusta palvelusta, vaikka ne umpisurkeat ohjelmat tulisivat joskus olemaan miten hd:na siellä. Ja mitä netflixistä ei sitten löydy, striimataan sitten muilla keinoin parissa minuutissa nopeasti netistä suoraan telkkaan. Niin paljon helpompaa, niin paljon nopeampaa, niin paljon vaivattomampaa. Kaikki seuraamamme sarjat katsotaan nykyään näin. Ei mahda mitään. On vain jotenkin surkea tuo perinteisen lähetystekniikan tilanne. Siitä tässä varmaan avaudun.

  No, on se kiva, että on sentään olemassa se mahdollisuus, että voisin alkaa käyttämään sitten joskus hienoja hd-kanavia. Sitä edes pysyy vaikka sitten ajan hermoilla näiden laitteiden kanssa, laitteista ei ainakaan jäisi kiinni ym. Mutta en usko, että enää tulen edes harkitsemaan tulevaisuudessa PlusTvn taikka muiden maksukanavien tilaamista edes HD-kuvaan siirtymisen takia. Sinänsä tullut siis turhaan hankittua juuri tämä boksi. Älkää ymmärtäkö väärin. Todella hyvä antenni sd-boksi tämä MB9 kyllä mielestäni on (ja mikseipä joskus sitten hd-boksikin jos asiat voivat tapahtua vain sormia napauttamalla). Varsinkin kun se skaalaa kuvan siihen 1080p resoon ja mielestäni tekee ihan hyvää jälkeäkin ja tyydyttää täysin tarpeeni kun kerran vuoteen katson joulurauhan julistusta joulutortusta ja glögista samalla nauttien taikka muuten seuraan joskus harvoin sivusilmällä jotain ohjelmaa. Vaimokin saa ne Emmerdalet talteen. Ja toimii mediasoittimena ja mitä muuta kaikkea. Kaikkea en ole vieläkään ehtinyt koittamaan. Sainpa sen himmeän etupaneelinkin toimimaan kun boksin sisältä painoin johtoliitoksia vähän tiukemmin kiinni. Jokin kontaktihäiriö se taisi olla. Ja hauskahan näiden kanssa on leikkiä. Siitä ei pääse mihinkään vaikka vähän turhaan aina hankkii niitä hienoja leluja.

  Uusin firmis sisällä ja ihan hyvältä se on tuntunut. Laajennetut epg-tiedot eivät ihan pelitä. Kovalevy jää ruksuttamaan boksin sammuttaessa, jos automaattinen ajansiirto on päällä mutta virransäästö standby-tilassa ei ole päällä. Jos virransäästön pistää päälle, niin sitten standby tilassa se ei näytä ollenkaan kellonaikaa etupaneelissa. Pieniä juttuja. Mutta kyllä tämä olisi tosiaan edelleen valintani antennitaloon.
   
 6. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 250
  Saadut tykkäykset:
  347
  Tuikkaa takapaneelin usbiin tikku ja komenna se ajansiirron tallennuspaikaksi, niin ei kovalevy turhia ruksuttele (niinkuin 2,5 " kovalevyt nyt NIIN äänekkäitä olisi, omaani ei anakaan kuule)...

  T: Vesku
   
 7. Nimimerkitön

  Nimimerkitön Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyykö jotain pluginia jolla saisi etupaneeliin lisätietoja siitä mitä boksi on tekemässä? Tyypillinen tilanne: "näyttäisi olevan MB turhaan päällä, sammutanpa. Ei hitto ei sammu, mitä nyt taas? Eikun sehän taitaa tallentaa jotain just nyt."

  Eli olisi kiva mikäli tallennuksen ollessa käynnissä etupaneelissa lukisi tallennuksen ollessa käynnissä vaikkapa REC eikä kanavatiedot.
   
 8. Biini

  Biini Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  581
  Saadut tykkäykset:
  8
  Mahtaneeko tulla MB10 ennen sitä?
   
 9. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täytyy kyllä yhtyä edelliseen näkemykseen, vaikka itse katselen HD-kanavia kaapelissa, jossa ne kyllä pelittää hyvin. Itsekin olen nyt katsellut Netflixiä jne. telkkariin tökättävällä 43 euron hdmi tikulla, joka on noin 10 kertaa edullisempi, kuin käyttämäni HD-digiboksi. On tullut sellainen ajatus mieleen, että nämä digiboksit taitavatkin olla enää vanhojen ukkojen :) leikkikaluja ja nuoret eivät kyllä enää näihin kajoa. Pientä toivoa ehkä vielä olisi, jos nuo salausvaatimukset palautettaisiin SD-boksien tasolle.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2013
 10. mpuupera

  mpuupera Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep olet oikeassa, hakee 24h eteenpäin, eli nyt haki huomiselle noin klo 17 asti. Ja sellainen korjaus, että virransääästö valmiustilassa oli päällä tässä MB7:ssä. Tehnee silloin buutatessa vastaavaa kuin tuo EPG-putsi-plugari.

  Edit: Väärä havainto tuokin että virransäästö valmiustilassa auttaisi. Veikkaan enemmän jonkun epg-datalle varatun muistiallokaation täyttymistä - järjestelmä ei osaa esim. putsata vanhaa dataa pois.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2013
 11. hitac

  hitac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.12.2005
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve vaan kaikille!

  Tänään posti toi boksin ja opiskelu menossa... Lukasin tämän ketjun viestit alkaen noin vuosi sitten ja varmaan saa lukea uudelleen kunhan on hiukan käyttökokemuksia. Parit kysymykset olisi ennenkuin boksi laitetaan tositoimiin. Eli tällä hetkellä ei HD-kanavia tilattuna eli normi firmis menee, PluTv-kortti löytyy. Tallennus menee verkkoasemalle (Synology DS411). Boksissa oli tullessaan 2.11.07 firmis, pitäisikö tuo vaihtaa heti alkuunsa johonkin muuhun, vai katsoa jos jotain ongelmia tulee?

  Onko ehdottaa jotain "hyvä olla"-plugineja, olikos tähän jo se nimenmukaan tallennus vaimikäseoli? Se ehkä, mutta mitä muuta hyödyllistä. Topfield alkoi kakoa, virtalähde remontista huolimatta toistot katkeilee milloin sattuu. En juurikaan ehtinyt tutustua Miracleboxin plugin ohjelmiin. Tuossa hiukan taustaa. Kiitosta jo ennakkoon avunantajille. Eiköhän tämä tästä... :thumbsup:
   
 12. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  879
  Saadut tykkäykset:
  14
  Lista plugineista löytyy miracleforum sivustolta (Ruotsiksi tosin) http://www.miracleforum.net/viewtopic.php?f=19&t=483

  Minulla tuo V2.11.07 firmis ei toiminut kunnolla, nyt yritän elää V2.11.30 version puutteiden kanssa (sammutus tallennettaessa bugi ja EPG lisätietobugin kera siis).
   
 13. hitac

  hitac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.12.2005
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, pitäs ehkä hommata kiintolevy boksiin.. toimiihan tuo verkkolevy tallennus ei siinä mitään, mutta kelaukset ja aika-hypyt tökkii hiukan, vaikka on kikanen sisäverkko. Olispa hienoa kun voisi laittaa sisäisen kiintolevyn cache:ksi. Eli kun aletaan toistaa niin tietyn kokoinen pala olisi paikallisessa cachessa kokoajan...

  Kiintolevyn hankinnasta, senverran jouduin avata boksia kun kortinlukija oli irti lukituksestaan ja katsoin samalla että 2,5" on kiintolevyn koko sitten. Onko jotain kiintolevy merkkejä/malleja joita tulisi välttää? WD lättyjä koossa 1T about 100ekee olis saatavilla....
   
 14. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  879
  Saadut tykkäykset:
  14
  Suosittelen WD AV sarjan levyjä, ovat hiljaisia, vähän lämpöä tuottavat ja tehty 24/7 käyttöön...
   
 15. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 250
  Saadut tykkäykset:
  347
  Omassa M9:ssä tuommoinen.
  Paa mieluummin takalevyn usbiin joku tikku kakku- ja epg- yms. -käyttöön, mitä hätäisempi sitä parempi...

  T: Vesku
   
 16. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  nimenmukaantallennusvaimikäseoli:
  Oletko lukenut Gun Manin hyvät ohjeet tässä ketjussa? Jos et ole lukenut, niin sieltä se neuvo löytyy.
  Olen itse käyttänyt pelkästään pluginin manuaalista suoritusta, koska Ylen päällekkäiset lähetykset (Yle1/2 ja HD).
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2013
 17. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Onko joku saanut FortisWebIo:n toimimaan täydellisesti MB9:ssä?
  En saa siitä mitenkään valittua kanavaa esimerkiksi näissä:
  EPG -> channel
  Timer -> New

  Channel on pelkkä viiva. Alasvetovalikosta ei voi valita mitään.
  Toimiiko tämä jollakin FW-versiolla? Osaako joku auttaa? Ideoita?
   
 18. Paf

  Paf Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2012
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  FortisWebIo v111.116_04032012 (API v1.11) on viimeinen, joka toimi miraclessa ainakin v2.10.11 kanssa. Vimeisin FortisWebIo on V116.18a_251112 (API V1.16.1), mutta toimii vain octagonissa.
   
 19. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Kyllä uusin FortisWebIo muuten toimii uusimpien firmisten kanssa. Tuo kanavavalinta vaan ei onnistu. Voi olla, että on muitakin puutteita. Itse en ole huomannut.
   
 20. Paf

  Paf Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2012
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla toimii epg:n kanavan valinta ja ajastus uusimmalla v.116.18a, joskin laitteeni on nykyisin octagon.