Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

 1. HarriVaari

  HarriVaari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt alkoi asiat sevitä. Minulla on ollut käytössä .24 .28 ja nykyisin .67 ohjelmat, kaikki CI+ versiota.
  Kävin noilla versioilla tekemäni tallennukseni yksitellen läpi ja pahalta näytti, iso osa maksukanavilta talteen laitettuja ohjelmia oli antthan kuvaamilla tavoilla rikki. Toki myös paljon oikein toimivia oli joukossa, mutta kaikki vialliset olivat maksukanavien puolelta, niin PlusTVn kuin DNAkin ohjelmia.

  Olen viimepäivinä testannut tilannetta ja löytänyt seuraavia tuloksia:
  1. Vain PlusTVn kortti sisäisessä lukijassa: kaikki tallennukset (PlusTV ja vapaat kanavat) toimivat oikein.
  2. PlusTV sisäisessä ja DNAn kortti Finnsatin CAM-CIPST CI+ modulissa: antthan aiemmin kuvaamat ongelmat.
  3. PlusTVn ja DNAn kortit sisäisissä lukijoissa (ei modulia): vapaat SD ja HD sekä maksulliset SD kanavat tallentuvat oikein, maksulliset HD kanavat antavat "Salattu kanava" virheilmoituksen.
  Muut kortti/moduli/paikka variaatiot jätän muiden testattavaksi.

  Minulla ainakin Finnsatin CAM-CIPST CI+ modulin oleminen MB9n sisällä aikaansaa kumman tahansa korttioperaattorin maksukanavan tallennuksen epäonnistumisen 2/3 todennäköisyydellä.

  Itselläni tilanne ratkeaa luonnollista tietä kun palautan DNAn kortin kuunvaihteessa ja CI+ moduulia ei enää tarvitse käyttää. DNA saa pitää tunkkinsa kun eivät saa Formuloita HDna näkyviin, vaikka keväästä lähtien ovat MTV3Max HD kanavaa ajaneet "402 Test 2 HD" kanavapaikalla antenniverkkoon.
   
 2. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pienistä bugeista huolimatta tämä on mielestäni paras käyttämistäni HD -boxeista. Kokemusta on sekä Sampan BD-8500 että WBoxHD 2:sta. Molemmat aivan susia käytössä tähän verrattuna. Suomen markkinoilla on tuskin yhtään bugitonta HD -boxia mutta kun esim. tallennukset ovat onnistuneet 99%:sti niin olen tähän erittäin tyytyväinen. EPG bugi toivottavasti korjaantuu seuraavassa firmwaressa. Toki pieniä eroja käytössä on myös siinä että onko kaapeli - vai antenniverkko.

  Myös MB:n oma tukisivusto ( http://huoltovalikko.keskustelupalstat.com/index.php?forums/miraclebox.55/ ) ja suht usein tulevat päivitykset ovat plussaa MB:ssa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2012
 3. Laffer

  Laffer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Muista HD boxeista ei ole kokemuksia mutta kyllähän tässäkin niitä riittävästi on, viimeistä firmware en ole vielä tosin käyttänyt mutta kaikenlaista parannettavaa tulee aina vastaan.

  -Miksi usb:lla liitettyyn kovalevyyn jää virta päälle vaikka laitteen pistää valmiustilaan?
  -Miksi sisäinen kovalevypaikka on 2.5" eikä 3.5" vaikka tuollaiseen boxiin sellainen mahtuisikin kun laite ei ole mikään minimallinen, joutuu vaan tuplahintaa sen takia maksamaan kovosta ja saat vielä hitaamman laitteen sen takia
  -Laite jumittanut joskus valmiustilassa omia aikojaan, kello jäänyt siis jumiin johonkin aikaan ja laite ei herää kuin virtakytkintä nollaamalla
  -Pip ei toimi salatun kanavan kanssa
  -Joskus maksukortin todennus epäonnistuu käynnistettäessä

  Paljonhan tuossa on hyviä toimintoja ja suurta osaa en ole vielä edes kerennyt testaamaankaan, toivottavasti noita päivityksiä tulee myös jatkossa eikä ne lopahda alkuunsa.
   
 4. S-T-P

  S-T-P Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.10.2005
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites muuten on, onko laitteeseen mitään mahdollisuutta saada mahdutettua 3,5" kovoa? Sellaisia kun olisi vapaana... Jos boxista menee joka tapauksessa takuu asennettaessa omatoimisesti kiintolevy niin samallahan sitä vaikka vähän modailisi saadakseen mahtumaan tuon isomman kokoisen levyn. Siis mikäli siihen on edes jonkinlaiset teoreettiset mahikset.
   
 5. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  13
  Onhan siellä tilaa yllinkyllin, eikä tietääkseni takuukaan mene vaikka kovon asentaa.
  Valmistajan sivolla on myös ohjeet kovon asentamiseksi http://miraclebox.se/main/faq_popup/id/9
   
 6. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei, aivan, tämä selittää. Kyseessä on siis näitä operaattorilta vuokralla olevia vanhempia ei-CI+-moduuleita? Niillä kyllä toimii, niillähän tuo toimii myös PC-korteilla, Dreamboxeilla yms. vehkeillä.

  Kortin voi kyllä linkittää useampaankin laitteeseen yhtä aikaa, mutta hyvinhän tuo toimii toki noinkin moduulia siirtämällä.
   
 7. JiiJii70

  JiiJii70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2007
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onkohan kukaan muu testaillut tätä autotimeriä? Tähän on kai tullut päivityksiä? Joko toimii kunnolla?
   
 8. Jukikyy

  Jukikyy Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2008
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täyttääkö tämä Miraclebox 9 seuraavat vaatimukset.

  - Hiljainen
  - Hyvä kuvanlaatu (HD ja SD)
  - tallenteiden editointi mahdollisuus (mainoskatkot voi leikata pois)
  - Nopea käynnistymään ja nopea kanavanvaihto
   
 9. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  13
  Kaikkiin muihin on helppo vastata kyllä paitsi tuohon editointimahdollisuuteen, se täytyy tehdä erillisellä ohjelmalla.
  Kuvanlaatu on parempi kuin WBOX HD2 ja HUMAX HDPVR-5000T jotka olen omistanut, MB9 osaa skaalata 1080P muotoon lähetteen.
  Äänen taso riippuu täysin siitä kuinka äänekkään kovon boxiin hankit, voin suositella WD AV sarjan levyjä jotka on tehty mm 24/7 (digiboxikäyttöön).
  Käynnistysnopeus riippuu käytätkä ns unitilaa vai täydellistä sammutusta, kanavanvaihto on nopeaa.
  Uusimmalla firmiksellä on ärsyttävä EPG bugi, mutta uusinta firmistä ei ole pakko käyttää (uudenkin jälkeen voi palata vanhempaan firmikseen).
   
 10. samsung

  samsung Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.10.2000
  Viestejä:
  383
  Saadut tykkäykset:
  0
  On todella hiljainen kun käytössä on NAS levy joka on toisessa huoneessa. :thumbsup:
  Kuvanlaatu on hyvä. Muista HD bokseista ei ole kokemusta mutta SD kuva on minulla paras tähänastisista bokseista, ei valittamista.
   
 11. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 881
  Saadut tykkäykset:
  268
  Omassa on terainen 2,5" WD, eikä voi äänekkääksi sanoa, häipyy plasman (VT30) tuuletinäänen alle, jota sitäkään ei äänekkääksi voi haukkua...

  T: Vesku
   
 12. Laffer

  Laffer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Koon puolesta tosiaan kyllä mahtuu kun sinne mallasin, joutuu vain rakentamaan itse jonkinlaisen kehikon mihin 3,5" kävisi. Mutta huomasin myös toisen ongelman, virransyötön kaapeli eli ole täysin kytketty joten sillä en saanut 3.5" kovalevyä käyntiin.
   
 13. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia HarriVaari testeistä! Homma menee valitettavasti juuri noin.:OI Mulla siis .29., enkä ole jaksanut vaihtaa kun ei mitään tunnu auttavan..

  Hain Gigantista tuon LA Digitalin moduulin eikä eroa. Valmistaja (SMIT) näytti olevan sama. Mahtaakohan olla joku kortinlukija jolla toimisi ilman venkslauksia??

  Tuo kohta 3 herätti kysymyksen, kuinka sait sen DNA:n kortin toimimaan sisäisessä CI+ -firmiksellä, ei mulla ainkaan tapahdu mitään ellei korttia laita CI+:aan, vai pitääkö odotella tai nollata asetuksia?

  Kiertotie tallentaa DNA:ta on, että ottaa moduulin pois tallennuksen ajaksi ihan niin kuin plustv:llälkin. Ts. tallentaa mustaa ruutua. Pystyy katselemaan sitten modulin kanssa, mutta viritin on oltava sama kuin talllennettaessa, muuten toistaa a) mustaa ruutua tai b) katkaisee tallennuksen katselun het alkuunsa

  Modulin poistamalla noita maksukanavia voi tallentaa, mutta epäonnistumisiakin tulee. En ole jaksanut testata, mutta epäilen useampia päällekkäisiä tallennuksia tai "väärää" kanavaa tallennuksen alkaessa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2012
 14. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  13
  Postataan tämä testailuni myös tännekkin, kaikki kun eivät välttämättä lue huoltovalikon foorumia...
  Eli nyt on leikitty viikonloppu tuolla Octagonilla ja sen firmiksillä, vakain firmis antenniverkossa tuntuu olevan V2.10.11 (Eli sama kuin Miracleboxillakin)...
  Myös emäntä vahvisti saman huomion omalla Miracleboxillaan, kaikki tallenteet on kuulemma onnistunut jo pidemmän aikaa eikä boxi ole jumahdellut (siis ei CI+ firmiksellä).
  Vanhoja topiceja luin firmisten osalta ja myös omat muistikuvat ko V2.10.11 firmiksetä olivat positiivisimpia, tuolla firmiksellä onnistui minulla tallennukset kahden eri operaattorin (plus tv ja tv viihde) kortilla samanaikaisesti.
  Olisiko sitten jotain merkitystä ongelmiin että conax (ja CI+) määrityksiähän tiukennettiin tuossa V2.10.11 ja V2.10.24 firmisten välissä?
  Sen huomasin että jos palaa vanhempaan firmikseen sen asennus ei onnistu ennen kuin ajaa erase var pluginin, ongelma aiheutti jo kauhunhetkia kun pävitys vanhempaan firmikseen jumahti kaksi kertaa.
  Toinen huomio että "kökköä" jää silti vahasta firmiksestä jäljelle, eli jos pelaa varman päälle kannattaa ajaa flasfix ja sen jälkeen päivittää haluttu firmis ja palauttaa vielä tehdasasetukset.
  Sitten V2.10.11 firmiksen omituisuuksia, silloin kun boxissa oli plus tv kortti boxin omassa alemmassa paikassa oli CI+ moduuli oltava ylemmässä moduulipaikassa (muuten ei tallennukset onnistunut).
  Myös joidenkin näyttöjen HDMI ei vastaa valmiustilassa ja boxi luulee että HDMI kaapelia ei ole kytketty (saa kyllä kuvan herätettyä vaihtamalla kaukosäätimestä resoluutiota).
  Kyseistä näytön hukkaamista ei esiinny meillä Sonyn TV:en ja HDMI liittimillä olevan vahvistimien kanssa (ongelma ilmenee kyllä Fujitsun 27" LED näytön kanssa).
  Nyt saa taas kokeilut vähäksi aikaa riittää, menihän tässä viikonloppu rattoisasti firmiksiä testaillessa. ;)
   
 15. Jonnybac

  Jonnybac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni aivan sama ongelma, mutta tallennukset olen saanut toimimaan jos tallennan myös edellisen ohjelman, tai siitä vain viimeiset 5 min, näin on onnistunut kaikki tallennukset, eihän tuo kovin kätevää ole mutta ennen kuin softa korjataan/muutetaan niin en usko että parmepaakaan tulee,
  ongelma lienee siinä että kortinlukija ei ehdi mukaan kun boxi käynnityy ja alkaa tallentamaan ohjelmaa jolloin osa biteistä on jotain mitä kone ei itse ymmärrä ? Firmikseen pitäisi saada tuo herätys aika pidemmäksi nyt se taitaa olla 3 min, mutta ei taida riittää. tämä "vika"han on vain maksu kanavissa eli niissä mitkä menee kortinlukijan läpi. näin olen itse ainakin saanut tallenteet katsottavaan formaattiin, se edellinen ohjelma tai sen pätkä on yleensä aina katselukelvoton.
   
 16. Nimimerkitön

  Nimimerkitön Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa-a, pitääpä kokeilla tuotakin kikkaa varmaan. Tuli hommattua PlusTV:n kortti joka on toistaiseksi ollut hyödytön kun jokainen maksukanavalta tehty tallennus on ollut korruptoitunut muutaman sekunnin mittaiseksi. Kortti on sisäisessä korttipaikassa.
   
 17. McKone

  McKone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  -Usb kovosta katkeaa virta vaikka on erillisellä vietalähteellä (Seagate 2tb)..
  -PIP toimii myös salatulla (elisa kaapeli)
   
 18. Laffer

  Laffer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Näkyy vaikuttavan kumpaanko moodiin tuon boxin sammuttaa, "syvässä unessa" kyllä näkyy kovalevy sammuvan. Normi salattu kanava toimii kyllä pip kuvassa (esim MTV3 Max) mutta ei HD versiona.

  Mitenkä tuohon boxiin pääsee helpoiten käsiksi puuceen kautta, pitääkö ottaa joku telnet yhteys vai pitäisikö tuohon selaimella päästä kiinni. Selaimella jo kokeilin mutta alkaa kysellä salasanoja/käyttäjätunnusta?
   
 19. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  13
  Minulla Plus TV tallennukset toimii 100% V2.10.11 (Ei CI+) firmiksellä, uudemmilla tuli tosiaan välillä 6sec - 6min tallenteita jostain syystä.
  Kun palasin testailujen jälkeen vanhaan firmikseen huomasin että uudemmalla (24,28ja67) firmiksella tehdyissä tallenteissa on punainen lukonkuva, liittynee ilmeisesti siihen että 24 firmiksen myöstä salausta tiukennettiin.
  Lukonkuvalliset tallenteet näkyvät kaikesta huolimatta tällä V2.10.11 firmiksellä normaalisti.

  Kirjoitat resussienhallinnan (Ei selaimen) polkuriville tähän tyyliin \\192.168.0.11\storage niin pääset kovoon kiinni.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2012
 20. Tappari

  Tappari ent. taabari

  Liittynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  18
  Tuohon nyt pääsee käsiksi FTP:llä ja Telnetillä vaikkapa Dreambox Control Centerillä. Herjaa kyllä puuttellisesta Enigma 2:sta. www.bernyr.de