Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

 1. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän ne yhdet riitä, näin olettaisin.. Mutta kyllä tässä voisi kaikki pikkulisäosat hommata, jos vain siitä toimivuus on kiinni.

  Mites sulla on toiminut tämä .29?
   
 2. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä se mielestäni ihan hyvin on toiminut. Tietty tuo etupaneelin näytön himmeys minulla tuossa ärsytti niinkuin sivu taikka kaksi taaksepäin siitä kirjoittelin mutta nyt sekin tosiaan toimii taas ihan normaalisti. Alkuvaiheessa pari ensimmäistä tallennusta oli aika pikselimössöä ja tekstityksen pätkivät ja sitten kun yhden tallennuksen kuvasta sai jo selvää, niin tekstitykset yhdessä vaiheessa jämähtivät ruutuun eivätkä siitä enää muuttuneet, vaikka käynnisti tallennettua ohjelmaa uudelleen ym. Samat tekstit aina pysyivät tietystä hetkestä eteenpäin siinä mutta luulisin että se oli kuitenkin lähetyksen vika. Nyt välillä kanavan yläreunassa menee sellainen ihan ohut outo vilkkuva reuna, sellainen ihan kuin kuva olisi pikselin verran liian alhaalla ja näkyisi sinne lähetyksen kuvan taakse. Tämä näkyy yleensä maikkarin lähetyksessä enkä tiedä johtuuko se sitten itse lähetyksestä vai mistä. Kerran se korjaantui kesken lähetyksen. MTV3 HD näkyy myös välillä oudolla kuvasuhteella eli ei täytä sivusuunnassa kuvaa täysin.

  Ylipäätään luulen, että nuo alkukäytön kuva/tekstitys ongelmat ja osittain myös MTV3 HD ongelmani johtuvat hyvin pitkälti huonosta antennijohdostani. Eli antennijohtoni on iänikuisen vanha rimpula, missä ei mitään häiriönsuodattimia ole ja kun sitä siellä boksin takana olenkin käännellyt, niin kuva on reagoinut hyvinkin voimakkaasti. Nyt olen saanut sen sellaisen asentoon, että MTV3 HD tosiaan näkyy melkeinpä koko ajan ilman häiriöitä. Tästä huolimatta olen pistänyt tilaukseen tämän: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...nikaapeli-1-5m-kullatut-liittimet-naaras-uros kun tätä tuolla huoltovalikonkin puolella kehuttiin, että johan alkoi toimimaan. Googlettamalla sain selvitettyä, että se on siis quad-suojattu antennijohto ja siinä on myös nuo häiriönpoistomötikät. Ja tämän kaveriksi tietty ne vaippavirran erottimet. Katson nyt, että mitä vaikutusta tuolla johdolla on signaaleihin sun muihin ja sen jälkeen vasta harkitsen vielä sitä erillistä linjavahvistinta.
   
 3. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 684
  Saadut tykkäykset:
  233
  Juuri noin, eli vappavirran erotin ekaksi seinän liittimeen.
  Eikä laiteta antennijohdon molempiin päihin, vaan se toinen laitetaan radion piuhaan vastaavasti....

  T: Vesku
   
 4. makinjr

  makinjr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.07.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samanlaisia havaintoja .69 versiosta.
  kaapeliverkossa ohjelmatiedot eivät näy (ei myöskään .28 versiolla, jonka palautin). EPG kyllä saa ohjelmien nimet, mutta ei lisätietoja.
  Etupaneelin kellonaika ei näy kuin sekunnin kun laite menee standby-tilaan (voiko tätä jostain säätää).
  Muutakin vikaa ilmenee, mutta täytyy raportoida myöhemmin.
   
 5. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahha, nyt on sitten tulossa yksi ylimääräinen erotin postissa. Eipä se nyt kyllä pahanhintainen ollut. Se tosiaan hämäsi kun useat tahot myyvät niitä kahden pakkauksissa ja radiopiuhaa en ole käyttänyt/tarvinnut sitten 90-luvun (en edes muista milloin viimeksi olisin radiota muualla kuin autossa kuunnellut), niin en siihen sitä toista erotinta sitten osannut aivoituksissani yhdistää.
   
 6. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin eilen satshopilta tilaamani vaippavirran erottimen sinne antennirasiaan kiinni ja sitten antennijohdon sen perään. MB9 kadotti MTV3 HD:n signaalin täysin. Kun otin sen erottimen pois siitä välistä, niin signaalin voimakkuus palasi siihen normaaliin 45% ja laatu 100%. Näinkö siinä voi käydä? Jos näin, niin sittenhdän en voi käyttää sitä erotinta ollenkaan. Vai voisikohan tuo antennijohtoni myös vaikuttaa asiaan? Se uusi ei ole vielä tullut.
   
 7. samsung

  samsung Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.10.2000
  Viestejä:
  383
  Saadut tykkäykset:
  0

  Vastaus kestikin pitkään :sleep:

  Taisin ilmaista hieman väärin. Eli käytössä ei siis ole tuo MB:n kortinlukija vaan erillinen CI-moduuli.
  Kokoonpano siis seuraava:
  - nonCI+ firmis
  - Linkitetty kortinlukija jossa maksukortti

  Tallennettu Canal + Urheilu HD kanavalta. Tallenteet toistuu MB:lla ja kodin muilla mediatoistimilla.


  Jos olen oikein ymmärtänyt niin maksukorttiin voi linkittää vain yhden laitteen kerrallaan, digiboksin tai kortinlukijan. Nyt linkitys on tuohon CI-kortinlukijaan ja sitä (kortinlukija + maksukortti) voi kiikuttaa talouden kahteen Sony telkkariin tai sitten kotiteatterin MB:iin.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2012
 8. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hiljaisempaa on ollut heinäkuinen keskustelu. Tallentaako ylipäätänsä kukaan esim. DNA:n maksukanavia antenniverkossa Miracleboxilla..?

  Koetetaan vielä nostaa:

  1. Kaikki kanavat, jotka ovat vapaita tallentuvat, niin sd kuin HD:kin lähes 100% varmuudella, kortin takaa ei minkään ajastuken katselu onnistu lähes 100% varmuudella?
  -incorrect recorded file (yleisin eikä repair auta, käskee tehdä storage checkin, joka ei auta tai ei käynnisty)
  -katselu pysähtyy saman tien
  -katselu toimii sieltä täältä ja eri kohdista eri kerroilla!, tämä voi myöhemmin muuttua jommaksi kummaksi yllä olevista
  -kaikki kanavat näkyvät ja signaali on sma kuin vapailla kanavillakin
  -TÄMÄ on se suurin pulma, tallentava poksi joka ei toimi!

  2. Saako ETV:n numerointia muutettua, kun on samat numerot kuin Suomessa, vai onko ainoa mahis tehdä FAV-lista, missä ne eivät ole mukana?

  Kokoonpano on : v.2.10.29, WD Scorpio blue 1TB, ja CAM-CIPST Finnsat. Plustv verraton sisäisessä ja DNA HD-mix tuossa Finnsatissa.
  Tiedostomuodoksi lätkäsin NTFS.

  3. JOS joku tallentelee noita maksukanavia niin voisiko kertoa miten, millä asetuksilla ja versioilla?

  Kiitoksii jos joku guru vaan ehtii.
   
 9. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä seuraavanlainen paketti:
  MB9 Twin
  -LA Digital CI+ kortinlukijamoduuli
  -Antenniverkko ja DNA:n kanavapaketit
  -käytössä viimeisin firmis, eli .067 CI+
  Tuon viimeisimmän firmiksen tallensin tikulle www.miraclebox.se -sivulta ja siinä pitää olla tarkkana että tallentaa oikean firmiksen, eli Twin -version. (tarjolla on myös Combo). Lisäksi vaihdoin boxiin uuden loop -kaapelin koska laite kadotti silloin tällöin toisen virittimen. Tämän jälkeen ei ole ollut ongelmia ja kaikki tallennukset ovat ovat onnistuneet, sekä sd, vapaa hd, että kortin takana olevat hd -tallennukset.
  Eli suosittelen kahta asiaa, laita viimeisin CI+ -firmis ja vaihda loop -antennikaapeli boxiin.
   
 10. HarriVaari

  HarriVaari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys,

  Minulla on antthan kanssa samantapainen laitekokoonpano, v.2.10.67 CI+, WD Scorpio black 500GB, ja CAM-CIPST Finnsat. Plustv verraton sisäisessä sekä DNA HD-mix ja Canal+Total Finnsatin moduulissa. Tiedostomuotona on Journaled.

  Ongelmat ovat sitten antthan kanssa aivan samoja :-(

  Silmään pistää tuo Digimanin LA Digital CI+ kortinlukijamoduuli ja "kaikki tallennukset ovat onnistuneet" kommentti, olisiko tuolla CAM-CIPST moduulilla yhteyttä minun ja antthan talletusten epäonnistumisiin?
   
 11. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,
  Kiitoksia vastauksista.
  Täytyy koettaa tuota päivitystä ja raportoida auttoiko. Jotkut olivat vain valitelleet mm. EPG:n toimimattomuutta, mutta liekö ollut vain kaapelissa?

  Loop-kaapelin voisi vaihtaa, mutta voiko tuossa olla syy, kun vapaat kuitenkin tallentuvat molemmilla virittimillä.

  Onko sulla Digiman muuten vain DNA, mielessä kävi voisiko vika olla kahdessa kortissa? Toisaalta kokeilin jo kertaalleen yhdellä kortilla, mutta tuossa välissä en tehnyt mitään resetointeja..
  Toisekseen mahtaakohan olla väliä kummassa paikassa kortti on, oletko testannut?

  Mielessäni kävi myöskin tuon kortinlukijan yhteensopimattomuus, HarriVaari onko mitään saumaa testata toista tai onko joku saanut CIPSTillä toimimaan?

  Vieläpä tuo tiedostomuoto jäi vähän hämäräksi liekö sillä väliä tässä kohtaa..
   
 12. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, minulla on ainoastaan DNA:n paketti (Canal Total). Ainut bugi on kuitenkin siis tuo EPG:n toimimattomuus. Eli jos aamulla buuttaan boxin -> toimii, niin illalla EPG ilmoittaa että laajennettuja tietoja ei saatavilla. Tallennukset ja muut ovat toimineet kyllä. Tänään siirsin kortin 1. korttipaikkaan (ylempään)mutta sama juttu eli EPG bugaa.
   
 13. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0

  Onhan se tietysti mukavaa, kun kuluttajalla on valinnanvaraa, mutta tämänhetkiset karut vaihtoehdot olisivat toimivat tallenteet ilman EPG:tä (.67) tai toimimattomat tallenteet EPG:llä(vanhemmat versiot) ?

  Tässä nyt hämää vielä tuo kun ei näyttänyt HarriVaarilla pelaavan uusimmalla versiollakaan..

  Aika heikko ohjelmisto ainakin tässä vaiheessa .
   
 14. Jonnybac

  Jonnybac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni M9 kaapeli DNA HDMix ja tuo sama Finsat kortinlukija, ohjelma versio .28cl+ ( uusin 67 ei löytänyt yhtään kanavaa ??) ja samat ongelmat eli kaikki maksu kanavilta tallennetut ohjelmat katselukevottomia, ilmaiset toimii ok, eli alkaa vahvasti tuntumaan että Finsat kortin lukija on "hiukka" hanakala ? Pitäisi varmaan vaihtaa La Digital:in lukijaan mutta kun ei viitsisi sijoittaa 70 eur kokeiluun jos ei sitten pelaakkaan, hiukan v..tuttaa tämä kortti pelleily Suomessa, asiasta on selvästi tehty niin vaikea ettei se tule onnistumaan, juuri Ranskassa lomaillessa katselin useita HD kanavia ihan tavallisesta Samsungin tv:stä jossa EI ollut kortinlukijaa ei parituksia jne, ja hyvin näkyi useampikin HD kanava, tosin tallennusta en kokeillut, mutta meillähän ei näy kuin YLE HD ilman linkityksiä.
   
 15. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös gigantissa ole 30pv:n palautusoikeus. Eli jos ei LA:n moduli pelitä niin saat rahat takaisin. Paska homma tässä on tietysti linkittäminen uudelleen.
   
 16. JiiJii70

  JiiJii70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2007
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olen tässä miettinyt HD-aikaan siirtymistä telkkarinkin katselussa, ja nykyisen Topfieldin 5100 korvaajaa etsin. Ilmeisesti tämä MB on lähimpänä Topparin toiminnallisuuksia?
  Kyseessä on siis antenniverkko Espoossa, joten DNA vissiin olisi se operaattori maksullisissa kanavissa.
  Tavoitteena siis vähintään saada nämä ominaisuudet:
  Hakusanatallennukset (Jag's EPG)
  Hypyt (sinipomppu)
  Kanavalistan editointi, eli numeroiden ja järjestyksen muuttaminen, ylimääräisten poisto

  Lisäbonuksena ilmeisesti MB:n tallennuksia voi hallita myös webin kautta?

  CI+ moduuli täytyy hankkia jos DNA:n maksukanavia haluaa katsoa, onko väliä minkä merkkinen moduuli kannattaa hankkia? Toimiiko tallennukset?

  Onko nämä jutut MB:lla hallinnassa? Säätäminen jne onnistuu kyllä.
   
 17. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hypyt - onnistuu joko nuolella tai numerolla (säädettävissä 1min->)
  Kanavalista editointi -oma lista onnistuu
  Tallennus webin kautta - ei tietoa?
  CI+ -moduli - itsellä LA Digital+antenniverkko+DNA:n antennipaketti+viimeisin firmis (.067 CI+)
  - tallennukset onnistuneet kaikki tähän asti tällä uusimmalla firmiksellä (sd ja HD) mutta ongelmana on epg:n - laajennettujen tietojen katoaminen (buuttaamalla saa näkyviin). Toimii noin vuorokauden, eli itse sammutan boxin yöksi (jos ei ole tallennettavaa) ja aamulla päälle. Vanhemmalla firmiksellä ei vastaavaa ongelmaa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2012
 18. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saitko muuten edellisesllä firmiksellä tallennettua maksupuolta?
   
 19. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain kyllä. Muutama tallennus epäonnistui ja kyse oli näissä canal first tai first hd -kanavasta mutta syynä ehkä loop -antennijohto. Huomasin jälkeenpäin että boxi oli kadottanut toisen virittimen tai herja "salattu kanava". En ole varma oliko vika firmiksessä vai missä.
   
 20. JiiJii70

  JiiJii70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2007
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kiitän vastauksista.

  Mites ne hakusanatallennukset? Se on oikeastaan tärkein ominaisuus jota kaipailen.