Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

 1. jobin

  jobin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.11.2010
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos jollain firmiksellä tulee tuota "incorrect recorded file"-ilmoitusta, ei niitä tallennuksia kannata poistaa. Ne näkyvät ihan OK, kun laitteeseen pistää toimivan firmiksen.
   
 2. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti näin ja kumma kyllä Miraclessa toimii myös tuo "repair"-toiminto, ihan muista syistä ryssityille tallenteille siis lähinnä. Muutaman kerran olen erinäisissä erikoistapauksissa onnistunut tuollaisen saamaan aikaan ja nuo ovat palanneet toimiviksi tuolla "Repair"-napilla. Tuo tosin siis ei ilmeisesti auta noihin CI+-moduulin kanssa pieleen menneisiin tallenteisiin, mutta muusta syystä epäonnistuneisiin tuo yleensä tepsii.
   
 3. mpuupera

  mpuupera Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käyttöliittymä-menusta saa vaihdettua onko oletusvalikko ikonit vai perinteinen.
  Ikonimenun saa näkymään myös painamalla kaken exit-nappia pidempään.
   
 4. poku

  poku Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  513
  Saadut tykkäykset:
  15
  Itsekin tässä DVB-C -boksin hankintaa suunnittelen ja tämä vaikuttaa aika hyvältä ratkaisulta.

  Pari kysymystä:

  1) saako tähän mitään sellaista ratkaisua (pluginia tms), että tämä nauhoittaisi ohjelmia hakusanojen perusteella?
  Eli jos haluan vaikka, että kaikki Villit Pohjolat menevät nauhalle automaattisesti, niin voisin tämän toteuttaa
  avainsanojen avulla.

  2) tässä boksissa ei ole ilmeisesti HDMI 1.4:sta - eli oletan, että tämä boksi ei pärjää siinä vaiheessa, kun 3D-materiaalia (esim. High-TV),
  tulee kaapelitelevisioverkkoon?

  Mutta onko tällä hetkellä edes olemassa boksia, jolla HD-tallennukset ja niiden siirto PC:lle onnistuisi + hakusanatallennusta ja HDMI 1.4:sta?

  Kiitos tiedosta, en Toppyn aikojen jälkeen perehtynyt digiboksimarkkinoihin, joten apu on tarpeen!

  Edit: jos tällä on merkitystä, niin olen Welhon/DNA:n kaapeliverkossa Helsingissä
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2012
 5. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  14
  1 Plugini on tietääkseni tehty, mutta se on raakile ja confaus on tehtävä "käsin" jollain tekstieditorilla.

  2 M9 ei tietääkseni tue HDMI 1.4 versiota, mutta eipä PS3 myöskään tue ja silti toistaa 3D Blu-ray levyt (Eli 3D toisto ei vaadi HDMI 1.4 versiota, ethernet HDMI:n kautta tuota käsittääkseni tarvitsee)..

  FinnSat FH05-HDR HD taitanee olla ainut boxi jossa tuo HDMI 1.4 versio vasta löytyy...
   
 6. Nimimerkitön

  Nimimerkitön Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, ei korjaa CI+-moduulin pilaamia tallenteita. Hyvä kuitenkin tietää, että nuo toimivat (tai olisivat toimineet, tuli ne pilalliset deletoitua) muilla firmiksillä. Onneksi ei tullut mitään kovin tärkeää menetettyä.
   
 7. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 431
  Saadut tykkäykset:
  405
  Uskoisin, ettei mikään maailman nykyisistä 3D-kanavista lähetä aitoa frame packing 3D-kuvaa (1920x2160 pix) kuten Blu-ray levyille on tallennettu. TV 3D on toteutettu ns. Side-by-Side tai Top-and-Bottom tekniikoilla. Eli sinällänsä kuva on aivan tavallinen kuva, mutta se on jaettu pysty- tai vaakasuunnassa kahdeksi eri kuvaksi, josta näyttölaite muodostaa 3D-kuvan (aktiivi- tai passiivilaseilla toimivaksi). Tekniikan haitta on puoliintunut pysty- tai vaakaresoluutio. Etu on se, että lähes mikä tahansa laite voi lähettää/käsitellä tällaista 3D-kuvaa, koska prosessointi tapahtuu vasta näyttölaitteessa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2012
 8. WilleW

  WilleW Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hankin tämän suhkot paljon viritetyn Maximum CX-CI C8000 -laitteen seuraajaksi. Alla pitkähkö yhteenvetoni, uskoakseni siellä voisi olla jotain muillekin hyödyllistä (esim. XBMC).

  - Versio v2.09.87 (ei CI+)
  - 2xDVB-C
  - vuokra-CI-lukija
  - Elisa kaapeli
  - timeshift- ja tallennuslaitteena Lacie ulkoinen USB-levy
  - verkossa kiinni verkkokaapelilla, jossa Buffalo LInkstation Pro omalla jaolla boxia varten ja DLNA-palvelin

  Toimivat/hienot jutut:
  + Kuvassa ei mitää ongelmaa (1080i)
  + HD-kanavat näkyvät, tallentuvat ja toistuvat ok, myös maksulliset kanavat. Ymmärtääkseni syynä tähän on, että minulla on CI-adapteri (ei CI+). Vuokrasin aikoinaan CI-kortin kun niitä vielä sai, joka linkitettiin TV:seen. iConcerts ainakin alustavasti näyttää MUST-kanavalta HD-puolelta.
  + Perusjutut toimivat ok, kuten PIP, EPG
  + tallennus toimii sekä usb-levylle että verkkolevylle (sisäinen kovo tilauksessa)
  + Media Player Classic osaa näyttää tallennukset pl. tekstitykset ilman täällä jonkun mainitsemaa epäsynkkaa
  + VideoReDo osaa näyttää ja käsitellä videoita pl. tekstitykset
  + laite tarjoaa verkkoon tarvittavat palvelut (telnet + SMB/Samba)
  + Sain laitteen toimivan ohjattavaksi Logitechin Harmonylla. Tehdyt säädöt:
  - Lisäkonffaus, joka lähettää ylimääräisen <Select>-toiminnon virtojen katkaisemisen jälkeen. Näin mahdollisen keskeneräisen tallenuksen varoitusikkuna sulkeutuu (en huomannut autoclose-pluginia, mutta hoituu harmonylla yksinkertaisemmin?). Joillakin vaatii toimintojen välisen viiveen nostamisen ylöspäin.
  - Lisäpainikkeisiin tekstiTV, filelist, tekstitys, Suosikit, PIP-toiminnot ja äänikanava
  + Alustavien testien pohjalta XBMC pelittää playerinä. Siirrän filut verkkolevylle, jota XBMC pollaa. XBMC osaa näyttää mediat (SD ja HD) suoraan, mutta tekstitykset edellyttävät niiden demuxaamista ProjectX:llä. DVBSub-teksitykset pitää purkaa VobSup-muodossa ja IRD-värimalliksi kannattaa valita ZDFvision. Teletext-tekstitykset puretaan srt-muotoon. Vielä on ongelmana, että HD-ohjelmissa lyhyen testin perusteella dvb-tekstitys ja video menevät epäsynkkaan. [Edit] Helpompi tapa on käyttää" Fixit By Eisha"-pluginia. Korjaa myös tekstitykset.

  Käytän XBMC:tä pääasiallisena toistimena "arkistoiduille" materiaaleille, koska mm se osaa toistaa maximumin mediatiedostot (ml dvb-tekstitykset!) ja paljon muitakin formaatteja sekä se osaa hakea tiedot elokuvista tarjoten monipuoliset hakutoiminnallisuudet.

  Systemaattiset ongelmat:
  - Tietyille kanaville siirtyminen jumittaa laitteen, esim. National Geographic ja Nelonen Pro 2. Koska laite on käynnistyessään oletusarvoisesti samalla kanavalla, antennikaapeli on pakko irroittaa jotta laite ei jumiutuisi uudestaan. Sama ongelma koskee myös suosikkien hallintaa, joten niissä pitää ongelmakanava hypätä nopeasti yli. Onneksi ongelmakanavissa ei ole suosikkejani.

  Harvemmin tapahtuneet ongelmat/puutteet:
  - kone jumiutuu normaalikäytössä noin joka toinen päivä, virittäessä laitetta huomattavasti useammin.
  - ohjelmien kopiointi USB:ltä verkkolevylle jumiutui kun katsoin EPG:tä. Tuloksena oli rikkinäinen kopio, joka jäi jollain tavalla hassuun tilaan. Buutin jälkeen verkkolevyn tiedostojen listaaminen jumitti aina koneen johtuen noista rikkinäisistä tiedostoista. Niitä ei voinut poistaa edes Windows-clientilla. Ne oli pakko poistaa ottamalla telnet-yhteys verkkolevyn linuxiin (kenties odottaminenkin olisi korjannut tilanteen).
  - joskus, ei systemaattisesti, tulee esiin ruotsinkielisiä EPG-tietoja
  - DLNA-client näki verkkolevyllä olevan materiaalin ja pystyi toistamaankin sitä, mutta leikkiessäni sillä boxi kaatui. Käytän siis telkkarin DLNA-clienttiä.

  Eli kun laitetta käyttää välttäen tiettyjä juttuja, niin homma tuntuu toimivat suhkot ok. Tietysti tuo satunnainen jumiutuminen kyrsii, mutta taidan tapella sen kanssa odotellessa esim. virallista Enigma2:sta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2012
 9. ippe

  ippe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otin tuosta muutaman kohdan jotka nyppivät itseäni oikein huolella.
  Edellisenä viikonloppuna tuli käytettyä kaksi täyttä päivää laitteen kanssa renkatessa (nyt alkuviikon työmatka tuntuikin hermolomalta..)

  Oli siis tarkoituksena päivitys .49 -> .87. Totesin kuitenkin että testataan Enigmaa vaikka se ei kaapeliversion kanssa ihan täysiverinen vielä olekaan.
  Muutoin Enigma vaikutti vakaammalta kuin MB:n oma softa, harmi että sisäiset maksukortinlukijat eivät pelanneet.
  Tästä johtuen palauttaminen takaisin MB:n ohjelmistoon -> /var osio jolla mm. pluginit ovat ei sitten nollaudukkaan missään vaiheessa (ja enigmalta jäi iso nippu tiedostoja tuonne) ja sehän meni ja täyttyi. Tästä syystä boksi käyttäytyi virtojen katkaisun jälkeen joka kerran kuin tehdasasetuksiin palautettu.. /var kansion tyhjennys telnetin kautta ja homma ok. Nyt vaan uuden softan mukana tuli nuo muutamat muut ongelmat (national geographic jne.)

  EPG, kyllä se yleisesti ottaen toimii mutta on kivikautinen verrattuna vaikka plasmaEPG:een. Enigmassa näytti olevan omaan makuun hiukan parempi.

  Tuo National Geographic jumi ilmestyi .87 softalle (aiemmin .49 ja toimi ok).
  Ihmeellisesti jumiutuu, välillä jää kuva pyörimään mutta boksi ei enää vastaa komentoihin ja välillä taas heittää suoraan bootloaderiin. Täällä 2xC-virittimet ja TTV kaapeliverkko.

  Plussaa erityisesti verkkolevy-optioista.
  Valitettavan paljon laitteelle tulee kuitenkin missattuja tallennuksia, sekä tilanteita että hukkaa maksukortin ja vaatii bootin toimiakseen :(

  Onko tietoa saako Enigma2:ssa kaapelikortin toimimaan erillisen CI-lukijan kanssa?


  -S
   
 10. hoo-s

  hoo-s Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.04.2004
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käy lataamassa esim. huoltovalikon foorumilta plugin "Fixit by Eisha", niin tallenteet saa muutettua näppärästi ja nopeasti VLC:nkin ymmärtämään muotoon.Sekä Xstreamerin.
   
 11. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla boksi jumittaa ainakin Canal+ Hits ja Canal+ Aitio-kanavilla Elisan / TTV:n verkossa, mutta miestäni ei ole tätä tehnyt koko aikaa, vaikka minulla on ollut koko ajan boksissa .88 CI+-versio. Muutaman sekunnin boksi kanavia toistaa, sen jälkeen kuva ja ääni jumiutuvat ja mikään kaukosäätimen komento ei tee mitään. Aika ikävä vaiva, pitänee ottaa yhteyttä tekijöihin, jos saisivat kuntoon.

  Näyttäisi tuo National Geographic Channel olevan samassa kanavanipussa noiden kahden Canal-kanavan kanssa, tosin tuo tuossa aiemmin mainittu Nelonen Pro 2 ei ole, eikä se taas puolestaan minulla kyllä konetta jumitakaan. Myös Eurosportit ovat samassa nipussa, mutta niiden kohdalla en ole kyllä jumituksia huomannut, joskaan en voi varmuudella sanoa, että olisin juuri viime aikoina testannutkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2012
 12. WilleW

  WilleW Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eurosport jumiutui eilen -> pois suosikeista. Prkl. Tuo on niin systemaattinen ja yleinen bugi, joten se olisi hyvä raportoida valmistajan suuntaan. Kuka tietää miten?
   
 13. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin jo nettisivujen kautta viestin, toivottavasti suhtautuvat vakavuudella. Kerroin myös, että ongelmia on muillakin, kuin minulla. Miracleforums lienisi toinen paikka, sinne en vielä ole tutustunut, mutta jos vaikka tämän päivän odottelisi, josko siellä tuohon palautteeseen reagoidaan. Minulla on tuosta ongelmallisesta nipusta olemassa kaappauskin, eli jos tuo auttaa Miraclen poikia tuota selvittämään, niin voin sen heille jakaa. Mutta katsotaan nyt tosiaan, miten reagoivat.

  Periaatteessa myös Satshopin kautta voisi kysellä, heillä lienee jonkinlaiset suorat kontaktit valmistajaan, mutta ehkä tosiaan katsoo nyt, miten tuo webbisivujen lomake toimii ja alkaa sitten vasta etsimään vaihtoehtoisia tapoja kontaktoimiseen.
   
 14. WilleW

  WilleW Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jä tällä saa toimimaan tekstityksetkin XBMC:ssä. Hienoa!
   
 15. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  14
  Käsittääkseni siihen on ihan virallinen Enigma 2 (R2.0 ei siis beta) saatavilla miraclefilesin sivustolta http://miraclefiles.net/index.php?download=70
  Enima 2 toimii siis VAIN DVB-S2 ja DVB-C virittimillä varustetuissa boxeissa!
   
 16. Acapulco

  Acapulco Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pelaako myös Canal Digitalin tekstitykset XBMC:ssä ja Xstreamerissä,kyseessä on sateliitti.
   
 17. ippe

  ippe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten WilleW tuossa myös mainitsi niin kyllä, Eurosport jumii myös täällä. Prkl just kun Masters alko :/
  No toinen boksi on .49 softalla, Eurosport (kuten myös National Geographic) näkyy ja tallennukset ok. Nämä voi kyllä sitten katsoa tuolla .87 laatikollakin ;)
   
 18. WilleW

  WilleW Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla ei ole Canal Digitalia, mutta luultavasti siellä tekstitykset on tekstitv-muodossa (esim. jos näkyvät mustalla taustalla). Nämä olen hoitanut ProjectX:llä, ks huoltovalikon viesti.
   
 19. sarma

  sarma Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.05.2004
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan keksinyt ratkaisua tuohon "ruotsinkieliset EPG-tiedot" -ongelmaan?

  Minulla tuo ongelma esiintyy ainakin tallennettujen ohjelmien yhteydessä. Tuo taitaa liittyä lähinnä YLE:n kanaviin, ja syy on varmankin niihin liittyvien tietojen kaksikielisyydessä. Mutta mitkä ovat oikeat asetukset saada aina suomenkieliset EPG-tiedot?
   
 20. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleensä tuohon vaikuttaa joko valikkokieli tai tekstityksen kieli. Minulla molemmat ovat suomella ja tiedot ovat kyllä olleet suomeksi, tosin tallenteista en ole noita katsellutkaan juuri. Voihan se olla, että tallennuksien osalta tuossa on joku bugi, ettei ota kielitietoa huomioon.