Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

 1. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 186
  Saadut tykkäykset:
  36
  1. Ei. Kahta eri nippua kaapelista varten tarvitaan kaksi C-viritintä. Tämä pätee KAIKKIIN bokseihin.

  2. Kyllä.

  3. En ole itse kokeillut, mutta ilmeisesti niin väittävät toimivan. Vaatii tosin Cable/Terrestrial Ready -firmiksen asentamisen (löytyy maahantuojan sivuilta). En ole täysin varma mitä tuo Cable/Terrestrial Ready taas tekee näille muille kysymillesi toiminnoille (nrot 1 ja 2). Yleisesti ottaen Cable/Terrestrial Ready kuohitsee boksin kuin boksin melko tehokkaasti.

  4. Kyllä.
   
 2. jonikes

  jonikes Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.07.2011
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kun itse tein tuon linkityksen 1,5kk sitten soneran asiakaspalvelun kanssa, niin eivät edes kysyneet missä laitteessa tuo kortinlukija on kiinni, saati tv:n sarjanumeroa, jota sillloin ihmettelin (kun olin tv:nkin sarjanumeron valmiiksi kirjoittanut ylös :D). Eli olisiko sonera muuttanut käytäntöä?
   
 3. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on ns. "oikea" toimintatapa ostettavien CI+-moduulien kanssa. CI+-moduuleita kun voi HD-kanavien katseluun käyttää vain CI+-hyväksytyissä laitteissa, jossa kaikki tarvittava sisällönsuojaussekoilu on tarkistettu hyväksynnän ohessa.

  Sarjanumerokysely on antiikkista perua ajalta, jolloin linkittävät moduulit olivat ainoastaan operaattorin vuokraamia CIv1-moduuleita. Sarjanumerokyselyllä muka "varmistutaan", että moduulia käytetään vain hyväksytyssä laitteessa, joskaan kukaan ei tietenkään voi mitenkään valvoa, miten vuokramoduuleita lopulta käytetään. Toki näitä vuokramoduuleita edelleen on olemassa ja niiden osalta käytäntöön kuuluu tosiaan TV:n sarjanumeron kysely, mutta CI+-moduulilla sarjanumeroa ei kuulu kysellä. Soneralla sitä kuitenkin on syystä tai toisesta useasti kyselty joiltakin ja syyksi on tarjottu muun muassa sitä, että "järjestelmässä ei pääse eteenpäin ilman sarjanumeroa". Jos pitää veikata, niin kysymys lienee ainoastaan siitä, että kyseinen asiakaspalvelija ei tiedä, miten CI+-moduulien linkitykset järjestelmään syötetään.
   
 4. GarageTheather

  GarageTheather Guest Guest

  Liittynyt:
  21.04.2010
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse sain tuon "järjestelmässä ei pääse eteenpäin ilman sarjanumeroa" - selityksen kolme kertaa... ensin paikallisessa kivijalkaliikkeessä, sitten puhelinpalvelussa ja lopuksi jälleen kivijalkaliikkeessä toisessa kaupungissa. Ja ajankohta oli reilu kuukausi sitten eli elokuun alku. (v....taa vieläkin :OI )
   
 5. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos siis osa on kuitenkin saanut linkitettyä Sonerallakin suurinpiirtein samoihin aikoihin, niin kyllä siellä vain on aspassa puutetta tiedoissa ja taidoissa, luultavasti kommunikaatiossakin.
   
 6. jonikes

  jonikes Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.07.2011
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun tein tuota linkitystä, niin soitin ensin aspan numeroon. Parin kymmenen minuutin jonotuksen jälkeen tympäännyin jonottamiseen ja soitin myyntipalvelun numeroon (josta vastattiin heti), josta tilasin hd-kanavapaketin ja tein tuon linkityksen. Siellä ei kyselty muuta kuin kortin ja lukijan tiedot.
   
 7. enslaver

  enslaver Guest Guest

  Liittynyt:
  20.09.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö tästä ole HD-tallentimeksi kaapeliverkkoon, onko muillakin samanlaisia ongelmia?
  Pitäs kyl olla täysin toimiva, jos maksaa 2x DVB-C virittimen, 2x CI+ moduulin ja 1TB levyn kanssa 600e!
   
 8. Pake69

  Pake69 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  258
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tosiaan tiedä miksi ei toimi. Viimeksi yritin formulat HD:nä tallentaa niin, että laitoin 25min tallennusajaksi ja 5 min oli asetuksista extraa, ja laitoin tällä tavalla pätkittäin tallennukset peräkanaa, mutta vain eka pätkä toimi (27min vähä reilu, huom) ja muut olivat muistaakseni mustaa ruutua. Ekat kisat katoin ja tallensin ne samalla, niin tuli vain "Retention Limit expired!"-herja kun yritin toistaa tallennetta.
  Välillä antaa tätä herjaa SD-kanavillakin, ja mustaa ruutua myös. Mitään logiikkaa en oo löytänyt, täysin satunnaista toimiiko tallenteet vai ei.
  Seuraavat formulat koitan taas tallentaa pätkissä, mutta jätän parin minuutin raon pätkien väliin jos tuo loota sitten pysyis perässä ja tallenteet toistuisivat..
  Virransäästö päällä boksi ei tallenna oikeastaan mitään, eka tallennus on varmasti susi mutta jos lähtee tämän ensimmäisen tallennuksen aikana tallentamaan toista ohjelmaa, niin se tallenne toimii mutta ekana lähtenyt tallennus on mustaa ruutua. Tämän oon testannut pariin otteeseen ihan koemielessä, virransäästö pois boksi on koko ajan lämmin (syö varmaan sähköä) mutta ilman ei taas voi tallentaa käytännössä mitään.
  ....35 softalla saattaa olla ihan hyvä SD boksi, tuntui ainakin jotenkin jouhevammalta mutta sitten jää ne HD:t näkemättä jos operaattori sen linkityksen vaatii. Toivottavasti pian laittavat päivitystä tohon CI+ softaan, potentiaaliahan tässä on ja kuvanlaatu on huippua, mutta tällä hetkellä laite on epävarma käyttää, eikä todellekaan anna vastinetta rahalle jos oot tallentavan HD-boksin luullut ostavasi, niinkuin mä.
   
 9. enslaver

  enslaver Guest Guest

  Liittynyt:
  20.09.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Liekkö kunnollista HD-boxia olemassakaan ku tuntuu et kaikis on karmeita bugeja. Vaihtoehtoina ois nää Wbox HD2, Samsung BD-D8900N ja tämä. Pitänee seurailla tilannetta et toisko päivitykset parannusta, kerrohan jos rupee pelittään kunnolla tulevilla CI+ firmiksillä.. SD-boxeja taitaa saada 300e:llä, mut oishan tuo hyvä katella HD:nä ku kerrankin suomeen asti saapunu.

  Mikäs CI+ moduuli sulla on tulilla?
  Onko firmis tää IRD.MIRACLEBOX.9hdtwinpvr.v1.09.14.2011Aug02?

  Kannattaa varmaan palauttaa boxi, jos ei rupee järkevän ajan päästä pelittään uudella firmiksellä.. Eihän sitä tiedä vaik ois boxi jotenkin paskana.
   
 10. Pake69

  Pake69 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  258
  Saadut tykkäykset:
  0
  Satshopista otin sen finnsatin moduulin, jolla vehje oli todettu toimivaksi ja firmis on juurikin tuo. Lisäksi, kun laitan 1080P:n päällä niin kuva alkaa ennemmin tai myöhemmin räpisemään, eikä lopu muutakuin alentamalla resoa. HDMI-piuhaa koitin vaihtaa, mutta ei apua. Pitäis varmaan koittaa vielä tykillä, jos sillä tekee saman räpinän niin sitten lienee boksissa vikaa.. Luulis tämän vuoden Panasonicin telsun ymmärtävän 1080P signaalia.
   
 11. enslaver

  enslaver Guest Guest

  Liittynyt:
  20.09.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ootko Pake69 testannu ottaa virransäästön pois päältä?
  Tämmösen viestin bongasin huoltovalikon foorumilta..

  "Ainakin virransäästö pois päältä säästyy monelta murheelta, kun kerran pari viikossa käyttää virrat pois takapaneelista. Tallennukset tuntuu skulaavan paremmin. Virransäästö päällä tallennukset menee 90% piloille CI+ firmiksellä, sais pikkuhiljaa pukata päivitystä tulemaan."
   
 12. Pake69

  Pake69 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  258
  Saadut tykkäykset:
  0
  Virransäästö pois päältä boksi on suorastaan kuuma, vaikka olisi ollut ns. valmiudessa tuntikausia, syö varmaan kivasti virtaa.. Viimeksi eilen tein testin, eli laitoin virransäästön päälle jolloin laite kuluttaa varmaankin sen watin verran virtaa ollessaan unessa ja buuttikin kestää tolkuttoman kauan, kelloa katoaa etupaneelista ym.

  MUTTA tallennukset ei toimi jos ko. tila on päällä. Mustaa ruutua näkyy, ja kun painaa sen etenemispalkin esille niin katselu etenee nopeutetusti jotain 7 sekuntia kerrallaan, toinen tämän tallennuksen aikana alkanut tallennus herjasi jotain "incorrect recorded file" kun yritin katsella. Ja tämä uusimmalla ....35 softalla, päätin luopua HD:sta saadakseni edes jotain toimivuutta boksiin. Ja kyllä tallenteet on toiminu paremmin verrattuna CI+ softaan, tuo virransäästö vaan olis pop. Niin ja se HD.
   
 13. Gun Man

  Gun Man Guest Guest

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pake69,

  Ei tarvitse luopua HD:stä jos käytät ohjelmistoa v1.09.35.
  Siirrä vain katselukortti normaaliin CONAX lukiaan (SIM-puoli alaspäin) ja voit katsella HD lähetyksiä.

  Näin ainakin antannipuolella =)
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2011
 14. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei toimi kaapelissa käytännössä mikään HD-kanava linkittämättä. Yle HD ja Nelonen HD taitavat näkyä ilman korttia Elisalla, kaikki muuta vaativat myös korttilinkityksen ja samantyyppinen taitaa olla meininki käytännössä muillakin.
   
 15. Kaizu71

  Kaizu71 Guest Guest

  Liittynyt:
  28.08.2006
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain eilen tälläisen kaapeliboksin vihdoin, ensimmäinen probleemi alkoi heti. härveli ei löydä ensimmäistäkään kaapelikanavaa...

  Kaapeli on welho/dna Nummelassa.

  Kokeiltu on täysihaut ja yritin jopa manuaalista hakuakin, luulin löytäneeni manuaaliparametrit welhon sivuilta.

  Oliskos jollain vinkkiä miten eteenpäin?
   
 16. mpuupera

  mpuupera Guest Guest

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei toimi antennipuolellakaan kuin nuo "ilmaiset" YLE HD, MTV3 HD ja Nelonen HD sekä mahdollisesti jotkut ilmaiset promot.

  Kanavapakettien mukana tulevat "oikeat" HD-kanavat vaativat CI+ softan. Näin ainakin minulla DNA-paketin MTV Live HD ja Animal Planet HD.
   
 17. Pake69

  Pake69 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  258
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tolla ....35 softalla ei toimi mikään maksukanava sisäsessä lukijassa, puhumattakaan HD:sta. Manuaalisella haulla piti munkin kanavat hakea, tarvittavat asetukset saa operaattorilta ja itse sain huippupalvelua kun soitin satshoppiin.
   
 18. N/P

  N/P Guest Guest

  Liittynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain uuden boxin himaan ja nyt ongelmana on että boxi ei löydä EPG-dataa kuin muutamalle kanavalle, lähinnä ylen kanavat. Kaikkien muiden kanavien tiedot kokonaan hukassa. Laite on Elisan kaapelissa ja sit siinä näyttäs olevan sisällä ihan uusi softa jota ei ole edes MB:n sivuilla eli tällainen:

  Modell - 9 hd twin pvr
  Frequence Area - EUROPE
  Loader-version - L 6.00
  Hardware-version - HS 8200 1.00
  Programversion - HS v2.09.37
  API-version - API Aug 24 2011
  Dataversion - FDU v1.3

  Eli mistähän vois mättää ettei dataa löydy, onks muilla Elisan kaapelissa samoja ongelmia? :OI
   
 19. Paake

  Paake Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  24.01.2002
  Viestejä:
  714
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan leikkinyt ja testaillut Mcas serverilla ja clientillä?
   
 20. Nimimerkitön

  Nimimerkitön Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäköhän tässä nyt mättää? CI+ firmis on sisässä. Satshopin suosittelema Finnsatin CI+ -kortinlukija on paritettu TV Viihteen kortin kanssa. Kortille ostettu maksullinen UrhoTV näkyi normaalisti boksin sisäisen lukijan kautta. YLE HD ei sen sijaan näy vaan pukkaa joko virheilmoituksen 12 tai virheilmoituksen 6. YLE HD ei näy sisäisessä korttipaikassa eikä erillisen lukijan kanssa.

  Ja nyt Urhokin lopetti näkymisen sisäisessä lukijassa kun käytin korttia CI+ -moduulissa. Eli ei näy YLE HD eikä näy Urho, ei kortti sisäisessä lukijassa eikä kortti moduulissa.

  EDIT: Urho alkoi näkyä kun veti virrat pois takapaneelista. Toimii sekä sisäisessä lukijassa että CI+ -moduulissa.

  Sen sijaan HD-kanavat eivät näy missään, pukkaa vaan virheilmoituksen 6.

  Onko noita virheilmoitusten koodeja selitetty missään, ainakaan ohjekirjassa ei noita ole?
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2011