Minkä ikäisenä maistoit ensimmäisen kerran alkoholia?

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana Ephram, 28.04.2007.

 1. Ephram

  Ephram Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2004
  Viestejä:
  357
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, jos suinkin tälläinen virstanpylväs mieleen muistuu niin kertokaapa.


  Veikkaanpa, että itse olen harvinaisemmassa joukossa, kun kerron maistaneeni alkoholia ensimmäisen kerran 21-vuotiaana! Eli alle vuosi sitten! Valmistuin ammattikoulusta ja päättäjäisbileissa tuli muutama pullo kumottua. Tällä kertaa muutama tarkoittaa todella muutamaa, se oli änkyräkänneistä kaukana. Tietty näin myöhäiselle "heräämiselle" löytyy myös syynsä. Takana on draamaa. Mutta ei siitä nyt sen enempää...

  Nyt, kohta vuosi myöhemmin meno on jatkunut todella maltillisena. En edelleenkään tiedä mitä sana "krapula" pitää sisällään. Enkä siitä ole lainkaan pahoillani. Yleensä illanistujaisissa juon muutaman tölkin siideriä ja olutta, ja jätän sen siihen. Siis sen verran, että rentoutuu ja olo on kiva. Ja niin se on vielä seuraavanakin aamuna.
   
 2. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Hoo, olet harvinainen sielu...

  Itse "maistoin" ensimmäisen kerran alkoholia muistaakseni 12-vuotiaana. Kaverin isoveljen luona jotain makeaa valkkaria => kovaa kyytiä sukkadiscoon ennen kuin alkoi vaikuttamaan. Pari lasia kumottiin ja oltiin NIIN äijiä, oikeasti vaikutus oli enemmänkin plasebo-puolella...
   
 3. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Esikoulu- tai ensimmäisen luokan ikäisenä isäni antoi maistiaiseksi teelusikallisen Koskenkorvaa. Kyllähän se pikkupojan suussa maistu hirveälle. Eikä se vielä tänä päivänäkään kovin herkulta raakana maistu.
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Eiköhän suurin osa ole sitä maistanut vuosia ennen 18-vuotissyntymäpäiviään. Itse en tarkkaan muista milloin maistoin ensimmäistä kertaa sitä, mutta varmaan se sinne 12-13 ikävuoden tuntumiin ulottuu. Isä taisi antaa maistaa hieman konjakkiaan muistaakseni.

  Jos puhutaan sitten ihan oikeasti juomisesta, niin jaksoin odottaa sinne 18-vuotissynttäreihini. Suurin osa kavereistani oli aloittanut juomisen jo 2-3 vuotta ennen tätä rajapyykkiä. Itse niihin aikoihin olin jotenkin olevinani niin puhtoinen ja korrekti, että vaikka toisaalta tuli aina haikea mieli kun kuuli mitä kaverit olivat edellisenä iltana tehneet kävellessään pitkin maita ja mantuja huppelissa niin silti aina ajattelin, että se ei ole minulle hyväksi. Lukion viimeisellä aloin viisastumaan sitten ja tajuamaan, että elämässä pitää olla ne omat ilonsa, ja rentouduttuani synttäreilläni se sitten alkoi. Ensimmäinen juomasettini taisi olla kaverin tarjoama oluttuoppi ja tequila-shotti.
   
 5. JR1911

  JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ensimmäisen kerran maistoin varmaan alle 10-vuotiaana, mutta ensimmäisen kerran humalassa olin vasta 20-vuotiaana. Enkä nyt vielä 26-vuotiaanakaan ole ollut humalassa kuin sellaiset 3-4 kertaa. Eipä tuo alkoholi ole koskaan minua erityisemmin kiehtonut.
   
 6. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Oma ikävuoteni on 23, eli pistän paremmaksi.

  Kasvoin perheessä, jossa alkoholinkäyttö rajoittui isän saunakaljaan (yhteen sellaiseen, eli en koskaan nähnyt vanhempiani edes humaltuneena). Kävin joissain kavereiden bileissä, mutta en itse koskaan ottanut ja inhosin sitä millaiseksi kaverit muuttuivat pari otettuaan (ei niistä ollut enää järkeviä puhumaan).

  Lopulta sitten joskus yo-merkonomiksi valmistuttuani käytiin luokkaretkellä etelä-euroopassa ja siellä tuli sitten ensimmäisen kerran maistettua.

  Nykyään (10 vuotta myöhemmin) harrastan laaturommeja, mutta kännistä en edelleenkään nauti vaikka siihen kerran parissa vuodessa lankeankin. Juon siis laaturommejani harvakseen ja pieniä määriä kerrallaan.
   
 7. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 677
  Saadut tykkäykset:
  524
  Ensimmäisen kerran alkoholia on kurkusta alas mennyt ilmeisestä liköörikarkkien muodossa n. 10 vuotiaana. No, moista pisarameininkiä tuskin lasketaan. Noin 15-vuotiaana olen muistaakseni maistanut olutta.

  Alkoholin kittaaminen ei ole koskaan kiinnostanut. Vanhemmissani on vähän alkoholistin vikaa ja heidän touhunsa katseleminen skidinä on kai sitten istuttanut perusnegatiivisen suhtautumisen alkoholiin. Shampanjalasi tyhjenee juhlatilaisuuksissa mutta vain kohteliaisuussyistä. Alkoholi saa minut väsyneeksi, mutta unilääkkeeksikään siitä tuskin on. Sydämen lyöntitiheys nousee suureksi. Koen aineen puhtaana myrkkynä kehossani. Koko elämän aikana alkoholijuomia on joutunut kittaamaan arviolta muutamia litroja.
   
 8. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ihan ensimmäisen kerran jo pentuna, kun olin mennyt juomaan isän kaljapullon pohjia. :D

  Ensimmäisen kerran varsinaisesti alkoholia join vitosluokalla, sillon aineina lähinnä kaverin kossukolasekoitusta ja kaljaa. Ei tullut kuitenkaan hirveitä määriä kumottua, onneksi.

  Ensimmäiset kännit olivat seiskaluokalla, kiljua ja kaljaa.
   
 9. kaarlos

  kaarlos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  816
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen maistiainen taisi olla itselläkin tuossa 12-13 vuoden tuntumassa, kun rohkeina poikina maistettiin vanhempien jääkaapissa pitämää juomaa (se oli jotain sellaista vihreätä, nimi ei nyt muistu mieleen) - jokatapauksessa se maistui aivan järkyttävän pahalta. Sittemmin ajauduin ensimmäistä kertaa juovuksiin vasta vanhempana, 18 ikävuoden jälkeen abivuotena.

  Nykyään alkoholinkäyttöni on melko pientä, todella harvoin humalhakuista (pari-kolme kertaa vuodessa). Enimmäkseen tulee juotua tölkin verran olutta illassa esim. elokuvan tai mieluisan tv-sarjan ohessa. Seurustelujuomana olut on muutenkin mitä mainoin. Viinasta ja sitä vastaavista juomista en ole koskaan pitänyt, mutta laadukkaat viskit ovat hyviä.
   
 10. M0k0ttaja

  M0k0ttaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2005
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taisin olla 16 v. Tuli oltua kiltti ja urheileva nuori, mikä selittää osaksi tuota myöhäisvaihetta.
   
 11. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 481
  Saadut tykkäykset:
  76
  Kai sitä joskus pentuna mutsin lonkerosta tai vastaavasta sai pari tippaa maistiaisiksi, mutta tarkemmin ei voi muistaa. 18 vuotta olin ensimmäisen kännin aikaan, silloin vasta alkoi kunnolla kiinnostaa tuo viihteellä käynti.
   
 12. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Minua kyllä alkoholin nauttiminen kiinnostaa, ja osaan sitä kohtuulla ottaa.:thumbsup: Kai sitä jo osaa, kun on 16-vuotiaasta asti opetellut. Terve suhtautumiseni alkoholiin johtuu varmaan pitkälle siitä että minulla ei ollut alkoholismiin taipuvaisia vanhempia eikä muutenkaan intellektuellia kriittiseen ajatteluun kannustavaa kotitaustaa. Ei ole pelkoa alkoholia kohtaan, kun ei ole tarvinnut seurata humalaisten vanhempien älyllisesti korkeatasoista keskustelua. :D
   
 13. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 677
  Saadut tykkäykset:
  524
  Intellektuellipiireissä on tyypillistä alkoholia runsaammanpuoleinen käyttö. Ehtiihän siinä keskustelemaan järkeviä ennenkuin alkoholi alkaa viiveellä (n. 60 % alkoholista imeytyy verenkiertoon vasta suolessa) vaikuttamaan ja homma menee (pl)örinäksi. Itse jouduin sitten katselemaan sitä vaihetta prosessissa jossa vanhemmat "konttaavat" kotiin valomerkin jälkeen.

  Älyllisyyttä on monenlaista. Eivät vanhempani mitään Mensan jäseniä ole (äitini varsinkaan ei ikimaailmassa pärjäisi testeissä). Kyse vanhempieni älyllisyydessä on kyvyssä kyseenalaistaa vallitsevat käsitykset, nähdä metsä puilta.
   
 14. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Hassua, mutta olen kuullut että mm. työläispiireissä, taiteilijoiden ja opiskelijoiden keskuudessa on tyypillistä, että alkoholia käytetään runsaasti... Siinä ehtii haukkumaan pomoja, tilittämään sielun syvimpiä tuntoja tai pyrkimään pariutumisriiteissä vastakkaisen sukupuolen kanssa mahdollisimman pitkälle, ennen kuin alkoholi alkaa liikaa vaikuttamaan.

  Ja kyllä oikeat intellektuellit pääsisivät Mensan jäseniksi, jos se olisi heistä oleellista.
   
 15. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 677
  Saadut tykkäykset:
  524
  Sinullahan on varsinaisen älyllisen kuva työläispiireistä, taiteilijoista ja opiskelijoista. Stereotyyppinen ja mustavalkoinen. :rolleyes:

  Isäni ei ole itse taitelija mutta viihtyy taiteilijapiireissä.

  Älykkyys ja intellektuellisuus ovat hieman eri asioita. Olisihan se surullista jos vain 2 % väestöstä voisi olla intellektuelleja. Normaaliälyinen henkilö (IQ = 100) voi aivan hyvin olla intellektuelli jos vain haalii tietoa ja miettii asioita omilla aivoillaan. Älykkyydestä on toki apua.

  Älykkyys on päättelykykyä. Intellektuellisuus on sitä että viitsii päätellä asiota elämässään.
   
 16. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Just, ot loppu.
   
 17. TheJambo

  TheJambo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  11 -vuotiaana..
   
 18. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  15. Ei ole hyvän makuista.

  Tupakkaa maistoin 5...6-vuotiaana. Ei ole hyvän makuista.

  LSD:tä taidan maistaa nyt. Ei maistu millekään. Ei tunnu tehoavan, taidan olla immuuni. Menetkös siitä. Hus. Posi näppiken päääätä. Skeletana kun nuo kaksipäiset marsut tulivat häiritsemäänh kesken tieteellisten testien. Maistan lisää, kun ei tunnu tepsivän. Maistuu kumilta. Oho, pureskelin epähuomiossa monitorikaapeölin poikki. No, n

  aputtelen jatkoss asokkona, kai se näinkinm emnee. Taas ne kaksipäiset rotat hyppii näppiksellä, puraisen tuota vasemmanpuoleista hännästä. Ai pekel, kuka puri sormeani, olitko se sinä. Menepois. Menepois, hus. Ai, nenään puri hän.

  Ryskis.

  FiiBiistä, hyvää iltaa. Tulimme takavarikoimaan koneenne, koska levittelette narkoottisia säkeitä ilman lupaa sekä myöskin luvatta että myös vailla luvanhaltijan suostumusta. Kädet selän taakse ja kumartakaa. Avaan vetoketjuni, alkakaa nuolla komennuksesta. Aika alkaa NYT.
   
 19. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mahtavaa :D
   
 20. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 998
  Saadut tykkäykset:
  432
  Taisi olla silloin kun päästiin 7. luokalta. Kaverilla oli muutama litra kotiviiniä, ja se sitten imastiin sisuksiin. Sitten painettiin pyörillä pitkin ojia.