Minkäslaisilla autoilla sitä Plazalaiset oikein ajelee (Vol.2)

Keskustelu osiossa 'Autot, moottoripyörät sekä liikenne' , aloittajana Professional, 16.04.2012.

?

Omistan auton, joka on...

 1. Amerikkalainen

  8 ääntä
  5,5%
 2. Englantilainen

  2 ääntä
  1,4%
 3. Espanjalainen

  2 ääntä
  1,4%
 4. Etelä-Korealainen

  3 ääntä
  2,1%
 5. Italialainen

  5 ääntä
  3,4%
 6. Japanilainen

  16 ääntä
  11,0%
 7. Ranskalainen

  24 ääntä
  16,4%
 8. Ruotsalainen

  16 ääntä
  11,0%
 9. Saksalainen

  56 ääntä
  38,4%
 10. Tsekkiläinen

  11 ääntä
  7,5%
 11. Venäläinen

  1 ääntä
  0,7%
 12. Jonkun muun maalainen (minkä maalainen?)

  2 ääntä
  1,4%
 1. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei oltaiskaa leikitty sun kanssa enää.

  Asuntolainaakin on melkein loppuelämäks ni ei perse kestä ajaa kalliilla autolla. Vaikka kuulemma jotkut ostaa noita velaks, sellaisetkin jolla on jopa asuntolainaa alla, mutta ei kai Plazalla sellaisia idiootteja oo..?
   
 2. claude

  claude Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuo on kyllä totta. Mitä tulee tähän ketjuun, niin mun puolesta saisitte kaikki jäädä oman autonne yliajamiksi. Kaduilla on ihan liikaa autoja tiellä kun mä kävelen/ pyöräilen kaikki matkat. Joka pirun korttelinväli pitää kiihdytellä. Jos te pojat autoista tykkäätte, niin mitä jos skabaisitte neppisautoilla.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2012
 3. bronton

  bronton Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.01.2003
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tilaa jäi noin 10cm eli ruhtinaalisesti. :rolleyes:
   
 4. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Listataanpas muutamia esille nousseita asioita näistä kahdesta. Plussat ja miinukset ovat pääsääntöisesti vertailusta toisiinsa.

  Skoda:
  + DSG toimii hyvin
  + Vääntöä on ala-alueella ihan kivasti, joten kaupunkiajelu on ihan mukavaa
  + Tavaratila on kookas käyttööni ja myös "syöttöaukko" tavaratilaan on kookas. Monissa autoissa on iso tavaratila, mutta aukon koko estää isojen tavaroiden lastaamisen.
  + Pieni kulutus. Esim 78kmh tunnissa vakionopeudensäätimellä, ajotietokone näyttää ~3,5l/100km
  + Vakaa ajettavuus matka-ajossa, jossa auto enimmäkseen on.
  + Aux-liitäntä
  - Viimeistelemättömän oloinen. Esimerkiksi kuljettajan ovipahvi resonoi uudesta asti, vaihteenvalitsimen ympärillä oleva krominvärinen kehä repsottaa/on irti
  - Vääntö loppuu kuin seinään, kun kierroksia tulee tarpeeksi. S-vaihde on siten ihan turha, koska kierrokset vain kasvavat, mutta juuri mitään ei tapahdu
  - Vakiosisusta on aika tylsä ja kerää kaikki hiukset yms. kankaisiin.
  - Vakioalusta on liian pehmeä kaupunkiajossa minun makuuni.
  - Vakionopeudensäädin huono. Viiksen päässä, eikä yhdellä napautuksella voi lisätä/vähentää vauhtia x-kmh:ta, vaan sitä tulee painaa hetki, ennen kun se reagoi, jolloin on lähes mahdotonta säätää nopeutta edellä ajavan mukaiseksi.


  Honda:
  + Vääntöä moottorissa lähes koko kierrosalueella
  + "Automaattimainen" vaikka on manuaali. Esim. kaupungissa kone vääntää helposti 3-vaihteella
  + Sport-sisusta, eli puolinahat mukavat ja käytännöllisemmät, koska eivät kerää hiuksia yms.
  + Laadukkaamman oloinen viimeistely kuin Skodassa
  + Tarpeeksi napakka alusta, joten myös mutkat ovat nautinnollisempia ajaa.
  + Vakionopeudensäätimen toiminta.
  - Pienehkö tavaratila ja varsinkin "syöttöaukko".
  - Takapenkki ei järin iso. Varsinkin, jos takapenkille laittaa Maxi cosin, niin etupenkkiä joutuu laittamaan optimiasennosta eteenpäin.
   
 5. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainut luokkajako mitä kannattaa autojen kanssa harrastaa on hintaluokkaan jako. Autotoimittajien (testeissä) käyttämissä luokkajaoissa ei kyllä ole mitään järkeä koska rahalla ne autot ostetaan ja aina voi, ja usein pitääkin, tehdä kompromisseja jonkun ominaisuuden suhteen ja siten valita auto eri kokoluokasta mitä ehkä alun perin oli suunnitellut. Valmistusmaata ei onneksi ole vuosikymmeniin tarvinnut katsoa.
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 936
  Saadut tykkäykset:
  777
  Kaksi Skoodaa (2005 ja 2012) ja yhden Golffin (2008) omistaneena ajattelin muutamaa kohtaa noista kommenoida, lähinnä miinuksia.

  Golffiin verrattuna olen aina pitänyt Skodaan huomattavasti viimeistellympänä ja laadukkaampana. Golf oli todella muovisen oloinen ja siinä paikat nitisivät ja natisivat. Molemmat omistamani Skodat ovat olleet kyllä huomattavasti parempia tässä suhteessa; paikat eivät nitise ja mikään kohta ei repsota. Itseasiassa mielestäni Octavia on sisältä laadukkaamman oloinen kuin uusi Passat.
  Onko sinulla tumma sisusta? Olen molemmat Skodat ottanut vaalealla sisustalla, joka on tietenkin helposti likaantuva, mutta mielestäni tyylikäs ja toisaalta luo tuota laadukkaampaa kuvaa. Golf oli tummalla sisustalla ja se on ehdottomasti yksi asia, mikä oli huonompaa. Eihän väri tietenkään vaikuta oikeasti laatuun, mutta tyylikäs tuo vaalea sisusta tosiaankin on, ainakin minun mielestäni.

  Tämä on siinä mielessä mielenkiintoinen kommentti, että yleensä Skodaa ja muita VAG-autoja kehutaan siitä, että alusta on jämäkkä. Ja en kyllä omaan autooni jämäkkäämpää alustaa enää kaupungissa voisi toivoa, koska sitten se olisi jo liian kova. Melkein jopa nykyistä pehmeämpi voisi olla.
  Yhdellä napautuksella nopeus lisääntyy/vähentyy 1 km/h. Esim. jos painat viisi kertaa ylempää, lisääntyy auton vauhti 5 km/h. Itse säädän paljon auton nopeutta pelkästään tuolla. Muuten tuosta käytöstä semmoista, että alemmasta napista voi asettaa nopeuden ja ylemmästä asetetaan edellinen nopeus uudestaan. Olen kyllä parempiakin toteutuksia nähnyt ja kokeillut, mutta kun tuo sama on ollut kahdessa aiemmassakin autossa, niin käytöstä on tullut niin automaattista ja helppoa, että en oikeastaan ole osannut parempaa kaivata. Hidashan tuo välillä tuntuu kyllä olevan.


  Monet näistä ovat tietenkin mielipideasioita eikä suoraan voi sanoa, mikä on parempaa tai huonompaa, kunhan vain omaa kommenttia ajattelin heittää.
   
 7. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Nimenomaan kokoluokat ovat se järkevin peruste. Ensin mietitään mikä kokoluokka olisi sopiva ja sitten pohditaan mihin riittää rahaa. Suurperheellinen tarvitsee suuren auton. Köyhä suurperheellinen valitsee Hyundai Trajetin tai rikas suurperheellinen R-Mersun. Köyhä suurperheellinen ei tee ykkössarjan bemarilla yhtään mitään, vaikka hintaluokat olisivatkin sinne päin yhtenevät.

  Yksin reissaava voi kasvattaa matka-autonsa kokoluokkaa isommaksi (eli paremmaksi) valitsemalla uuden koppimoponluokkalaisen sijaan kahden vuoden leasingista vapautuneen käytetyn edustusmallin.
   
 8. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Sinkulle sopii 2-oviset coupe-mallit ja mitä isommalla ja tehokkaammalla moottorilla sitä parempi. Ja se auto voi olla (eurooppalaisittain) iso, mutta tavaratila ja takatilat voivat olla mitä lystää... vaikka uusi Camaro voisi olla mukava. Taitaa olla Chevroletin tämän hetken mallistossa ulkomitoiltaan ja ainakin moottorin kooltaan isoin, mutta takatiloiltaan ja tavaratiloiltaan pienin, etenkin avomallina. Vaikuttaa just sopivalta siis. Kunhan kuskin paikalle mahtuu ja voimaa riittää.

  Toki tuosta auton valinnasta on erilaisiakin käsityksiä joillain, siksi niitä Skodia niin monilla on, mutta ei kaikki niitäkään halua.
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 936
  Saadut tykkäykset:
  777
  Tästä olen täysin samaa mieltä. Eihän farkkuskodaa tarvitse, jos perheessä on vain kaksi ihmistä tai asuu sinkkuna. Ennen kuin itse perheellistyin, ajelin paljon reissuja Corvetella, mitä ei kuitenkaan tilaihmeeksi voi sanoa. Exänkin kanssa tehtiin vielä useita pidempiäkin matkoja ja kyllä Corvetestakin sen verran tilaa löytyy takaikkunan alta, että sinne pari pientä matkalaukkua menee, tai jopa yksi iso, joten ihan tarpeeksi siinäkin on tilaa vaikka viikon mittaista reissua varten. Perheellisenä ei enää voi lastenrattaita yms. ihan noin vain kuljetella, joten siihen tarkoitukseen farkkuSkoda yli 600 litran takabokseineen on taas oivallinen peli.

  Ja uusi Camaro olisi kyllä erittäin mukava peli, jos vain rahaa olisi. :)
   
 10. pokkus

  pokkus Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran päivitystä tähän verrattuna tuohon vanhaan threadiin, että nyt pihassa on ollut kohta 4kk kaksi jenkkiä yhden sijaan :)

  Oma ykkösauto on edelleen siis edelleen tuo Musse:
  [​IMG] [​IMG]
  2011 Ford Mustang GT 5.0 V8 (470hp / 600Nm)

  Ja lähinnä vaimon käytössä sitten tuollainen kauppakassi :)
  [​IMG] [​IMG]
  2011 Ford Edge Limited 3.5 V6 (285hp / 345Nm)
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 936
  Saadut tykkäykset:
  777
  Heh. Onpas kyllä kokoa jenkkiautolla. Tosin hinta ei kauheasti taida päätä huimata. Mites muuten vakuutusten hinnat? Ovatko pakollisia?
   
 12. pokkus

  pokkus Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan nämä jonkin verran halvempia täällä kuin Suomessa ;) Näiden kahden auton kohdalla hinta Suomessa olisi varmaan yli kolminkertainen...

  Vakuutukset on pakolliset, mutta minimivakuutus on aika halpa, mutta sen kanssa ei kannata juuri onnettomuuksiin joutua. Koko vakuutushomma toimii, niin eri tavalla täällä ettei kannata edes alkaa selittämään :) Itse maksan nyt kummastakin autosta noin 2400 dollaria / vuosi ja itsellä on todella kattava vakuutus autossa. Itsellä toki hintaa nostaa rajusti se, että ajohistoriaa ei täällä ole. Koko ikänsä täällä asunut maksaisi luultavasti kummastakin autosta reilusti alle puolet tuosta summasta.
   
 13. mi.vi

  mi.vi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
 14. v11e

  v11e Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  152
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitäs tuossa tapahtui? On ollut onni matkassa, kun vielä tänne kirjoittelet. Tuliko henkilövahinkoja? Peltiähän saa kaupasta, mutta ihmisvaraosat on aika vähissä..
   
 15. mi.vi

  mi.vi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä tais olla ns. juopontuuria, vaikkei kumpikaan ollut ees kännissä, itse puhalsin 0,49 promillee, ja kuski tietenkin nollan. 80 oli vauhtia soratiellä, tuli auto kuusiaidan takaa kurkkaamaan tuleeko ketään, hieman liian pitkälle laittoi Volvonsa nokan, kaveri kerkes just melkein hipoen väistämään ja siitähän se perä lähti alta. Ojan kautta ympäri, ja takaisin tielle. Itse pääsin ryömimään hanttarin "ikkunasta", kaveri ei mahtunut, 20 minuuttia siellä ihmetteli ja odotteli palokuntaa. Poriin veivät, kuvattiin niskat, rinta ja keuhkot.

  Ja ne vammat: kuskin venähti selkä, ja rystyseen tuli naarmu, itsellä repesi rinnasta jotain rustoja ym. Vieläkin vaikea hengittää ja nousta sängystä, mutta särkylääkkeiden avulla jo toista viikkoo töissä tuon jälkeen. Eli ei murtumia kummallekkaan. Sitä on itsekkin tullut mietittyä kun tuota autoa on käynyt katsomassa, että turvavöissä oli varma pelastus.
   
 16. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ostin auton: MY05 Saab 9-5 Aero sedan manual, 128tkm.
   
 17. claude

  claude Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  7
  [​IMG]

  En aja autoa enkä aio ajaa, eivät myöskään kauheasti kiinnosta, mutta kuvan harvinaisuus löytyy laatikoineen kaikkineen. Oikeaan hintaan saattaisin myydä. Privalla tavoittaa.
   

  Liitetyt tiedostot:

 18. 10inch

  10inch Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  1 154
  Saadut tykkäykset:
  0
  2 Mersua :hitme:
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2012
 19. luisfigo

  luisfigo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joko kulkee E85:lla?

  Itsellä MY04 9-5 Aero farmarina ja nyt on tullut ajeltua jotain 2700km pelkästään E85:lla ja hyvin tuntuu pelittävän
   
 20. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ei vielä, eli päivitys on tulossa tottakai.