Mikseri softa.

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana jopotus, 22.05.2009.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. jopotus

  jopotus Member

  Liittynyt:
  13.07.2008
  Viestejä:
  373
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onko olemassa jotain hyvää ja halpaa ohjelmaa jolla saisi äänikortin lähdöt vapaasti määrittää?

  Siis tarkoitan että saisin tietokoneelta signaalin vahvistimelle ja kuulokkeille yhtä aikaa. Haaroittimellahan tuo onnistuu mutta tarkoitus on saada kuulokkeet mykistettyä kun haluaa musiikkia koko rappukäytävälle ja tietysti vastaavasti toisinkin päin.
   
 2. pinkeliviinica

  pinkeliviinica New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  1 836
  Saadut tykkäykset:
  0
  kuulokkeita vaan ei saa mykistettyä kuin muutamalla tavalla.
  1. johto irti niin ei varmana kuulu mitään :)
  2. ostat erikseen sellaisen piuhan äänilähdön ja kuulokkeiden väliin (tai ostat sellaiset kuulokkeet) joissa on äänenvoimakkuuden säätö suoraan johdossa.
   
 3. katchu

  katchu New Member

  Liittynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  487
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin M-Audio Transit usb-äänikortin mukana tuli pikkusofta jolla saa helposti mykistettyä analogisen lähdön. Eli tietokone on kytketty optisella vahvistimeen ja analoginen on sit kuulokkeille. Olisiko äänikorttisi asetuksissa tai ajureiden mukana asentunut vastaavaa softaa? Teet sille vain pikakuvakkeen työpöydälle ja ongelma on ratkaistu :)

  [​IMG]
   
 4. TPR

  TPR Member

  Liittynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  11
  Mikähän käyttöjärjestelmä on kyseessä ja miten ääni menee vahvistimelle? En muista enää miten XP:ssä tämä toimii, mutta 7:ssa ja Vistassa on valittavissa erikseen SPDIF ja analogiset lähdöt. Jonkun voi valita oletukseksi, ja kunnollisisssa toisto-ohjelmissa saa vapaasti valita äänilähdön. Eli esim. musiikki- ja DVD-ohjelmasta äänet saa aina SPDIFfiin ja muut äänet suoraan kuulokkeisiin.
   
 5. pinkeliviinica

  pinkeliviinica New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  1 836
  Saadut tykkäykset:
  0
  optista ja analogista käyttämällä tuo homma varmaan onnistuu kun tätä itsekkin mietin jo mutta jos käyttäjä haluaakin olla käyttämättä optista ja haluaisi mykistää lähdön josta haaroitetaan signaali vahvarille ja kuulokkeille niin tuo ei onnistu.. pitäisi olla sitten esim kaksi äänilähtöä tms..
  tai sitten se volume säätö itse kuulokkeissa tms

  kyllä eriäänet saakin yleensä spdiffiin ja analogiin mutta nyt kyse taitaakin olla siitä että nimenomaan samat äänet pitäisi vaimentaa vain toisesta... äänikorttien mukana tulevat mikserit vaan mykistävät aina kaikki ulostulevan... (kuten winukan omatkin mikserit)

  itse kyllä suosittelen alkuperäistä kysyjää haaroittamaan linjalähtö ja ostamaan suosiolla kuulokkeet joissa volumesäätö tms... pääsee paljon vähemmällä vaivalla kun ei tarvitse asentaa x määrää eri ajureita ja mahdollisesti bugisia softia yms jotka ei ehkä kuitenkaa toimi...
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2009
 6. jopotus

  jopotus Member

  Liittynyt:
  13.07.2008
  Viestejä:
  373
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kaikki äänet lähtee analogisena äänikortilta (joku halpa romu)

  Nyt on jutut sillailla että kuulokkeet on front liittimessä ja vahvistin rear liittimessä.

  Ajureitten mukana tuli kyllä softa mutta sen käyttö ei ole riittävän kätevää. Sieltä siis laitoin että kanavia on 4 ja aina kun haluan hiljentää kuulokkeet ja laittaa äänen menemään vahvistimelle joudun avaamaan tuon softan ja seikkailemaan asetuksiin ja sieltä säätämään jokaisen neljän kanavan voimakkuuden.

  Isoin pulma tässä on se että rear liittimestä ei saa esim selaimen tai pelien ääniä ulos, pelkästään winampin.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.