[Arkistoitu] Mikä konsoli hankkia?

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Negotiator, 14.03.2004.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Negotiator

  Negotiator New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.09.2002
  Viestejä:
  1 872
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tulisi ajankohtaiseksi ostaa pitkästä aikaa pelikonsoli. Nyt kun ale-pelejä alkaa olemaan jonkun verran markkinoilla ja hinnat muutenkin tippuneet niin ajattelin astua taas pelikonsoli maailmaan.

  Vuosien varrella olen tipahtanut täysin kärryiltä missä on hyvä grafiikka, missä parhaat pelit jne. Nyt siis täältä vähän haen tukea hankinnalleni.

  Kriteerit ovat seuraavat:

  - Hyvä grafiikka (X-Box ja Gamecube vissiin hakkaa tässä asiassa PS2:n?)
  - Paljon halpispelejä (en aio olla mukana ostamassa koko ajan uutuuksia joten paljon 20-30€ pelejä pitää löytyä)

  Tuossa ne sitten pääosin oli. Kaikki kolme konsolia ovat vaihtoehtoina.

  Gamecube himottaisi siksi, että siihen saa legendaarisia nintendo pelejä, Ps2 taas kun se on tuttu konsoli (olen joskus omistanut) ja X-Box sitten taas kun vaikuttaa suht hyvältä laitteelta.

  Mielipiteitä, keskustelua! :)
   
 2. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Gamecube+Zelda oli jo ostoskorissa, kun oli NetAnttilassa alessa(88€), mutta jäi ostamatta kuitenkin. Rupesin vähän selvittelemään asiaa ja totesin ettei sitä saa järkevästi kytkettyä esim. tykkiin ja hemmabiosettiin. Mukana tulee kapinen 2ch audio- ja onneton komposiittivideopiuha. Jostain nettimyynnistä saa kalliin komponenttipiuhan, ja siitä + vanhasta scartista pystyy kyhäämään DIY-rgb-scartin, jos tarvitsee. Äänipuoli on edelleenkin ilmeisesti kaksi kanavainen, mitä ihmettelen? Eikö Gamecube tue monikanavaääniä? Ja eikös lisäksi pelit ole aika kalliita(vaikka taitaa ne olla muillekin konsoleille hinnoissaan)? Tietenkin, jos näillä seikoilla ei ole väliä niin sitten...

  X-box onkin jo sitten kytkettävissä melkein miten vain haluaa ja peleissäkin löytyy. [edit: tämän kommenttini voinkin sitten valaa betoniin ja dumpata läheiseen Aurajokeen "kellumaan"... Ei ole kuluttajan elämää tehty helpoksi; danke schön Gates ja muut vastaavat monopolittajat:OI.]

  edit. kiitos Corca tuosta linkistä. Sieltä selvisi jotain Cuben saloista(vaikka kyseinen säie siellä onkin tuhottoman pitkä ja sekava...). Eli Suomessa myynnissä oleva GameCube tukee PAL60 RGB:tä suoraan _erillisellä_ Cube->scart -piuhalla, mutta vga-liittimeen en tiedä? S-video EI toimi PAL laitteessa. Äänituki löytyy ProLogicII:lle. Täältä voi katsella eri lisähärpäkkeitä ja piuhoja.
   
 3. Corca

  Corca New Member

  Liittynyt:
  28.05.2001
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  1
  Piipahda KonsoliFIN-sivustolla ja tsekkaa eri konsoliosioiden lisäksi sivuston yhteisfoorumia, jossa konsolien välisiä eroja on puntaroitu.

  Itsellä on Xbox ollut kolmatta vuotta pelikäytössä ja tyytyväisiä ollaan.
  PS2 jää tekniseltä suorituskyvyltään jälkeen, mutta runsas pelitarjonta ja yksinoikeusjulkaisut(mm. Gran Turismo, Final Fantasy) paikkaa osaltaan tilannetta. Cube on nykyään todella edullinen vaihtoehto hintansa osalta. Teknisesti Xboxin kanssa liki samalla tasolla ja vaikkei pelitarjonta ole kaikkein monipuolisin, vahvat klassikkonimikkeet(Mario, Zelda, F-Zero, Metroid yms) pitävät hyvin konsolia pystyssä.

  PS2:lle löytyy varmasti eniten halpispelejä, mikäli niitä on hamuamassa.

  Makuasioita tuo oman konsolin valinta kun vaikuttavia tekijöitä on monia: Hinta, tekninen suorituskyky, pelitarjonta, pelien yleinen laatutaso, genrepainotus, verkkopelimahdollisuus yms. Mieti mikä on tärkeintä ja siltä pohjalta lähdet tiputtamaan konsoleita pois laskuista, kunnes oma pelimasiina löytyy. Noilla mainitsemillasi kriteereillä jokainen konsoli periaatteessa voisi olla sopiva.

  Edit: typoja
   
 4. Bones

  Bones New Member

  Liittynyt:
  26.02.2003
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mikset ostaisi saman tien vaikka gc+xbox/ps2? Noin kattaisi jo suurimman osan markkinoille ilmestyvistä hyvistä peleistä. Tarjontaa riittäisi niin halvoissa kuin kalliissa peleissä.

  Itse omistan cuben ja vain kolme peliä, koska käytän ahkerasti paikallisia divareita ja raahaan pelejä sinne ja sieltä takaisin. Paras oli kun gigantista sai Eternal Darknessin 19,90€ ja divarista sain sitten 25€ :thumbsup:
   
 5. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Tämä on vähän kaupalliset-osaston heiniä, mutta kotiin tulleessa Anttila TopTenin mainoksessa on Xbox Crystal[onkos noi nyt vaalean siniset/ läpinäkyvät kuoret(myös ohjaimissa)] 199€ sis. 2 kpl ohjaimia ja halo+midtown madness 3. Ei paha.
   
 6. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kummoinen installaatio sinulla on? Itse ajattelin kytkeä konsolin lcd-projuun(PLV-Z1), mutta ongelmia on pari: vga-liittimen kansoittaa tällä hetkellä dvd-soitin(scart-vga), vapaaksi jää komponentti (ja svhs - not an option), mutta olin ajatellut jossain vaiheessa joko ostaa halvan ja hyvän progesoittimen tai kyhätä HTPC:n. Eli en oikein tiedä miten konsolin tykkiin lopullisesti kytkisin.

  Korjaa jos olen väärässä(ja puhun nimenomaan PELIkäytöstä): paketista revittynä PAL xbox EI tue PAL tai NTSC -progea komponettivideona erillisen HD-packin kautta, modaamalla PAL xbox ulostaa NTSC progea. Näinkö? NTSC xbox ilmeisesti antaa jo valmiiksi progea ulos 480p ja 720p(+ 1080i) High Definition AV-boxin tai x2vga-boxin avulla. Toimivatko siis ko. boxit PAL laitteen kanssa modilla/ilman?

  Mites kuvasuhde. Tykki on natiivi 16:9 - entäs pelit? Muuttuuko tilanne progena?

  edit: ei taida x2vga olla optio Z1:n omistajille
   
 7. From Finland

  From Finland New Member

  Liittynyt:
  14.11.2002
  Viestejä:
  479
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gamecubea saa halvimmillaan jo hintaan 55 e (Kuopion kingsplay) eli sillä hinnalla kannattaa jo cube hankkia ja jäähän sitä rahaa vaikka toiseenkin konsoliin ;)
   
 8. Corca

  Corca New Member

  Liittynyt:
  28.05.2001
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  1
  1) Itsellä Xbox RGB-piuhalla 52" Thomsonin wideprojutv:ssä eli ei ole videotykkikytkentää. Iso kuva, mutta basic setti.

  2) Xboxin progepuolta olen hyvin vähän opiskellut, joskin juttua on mm. täällä plazassa ollut paljonkin vuosi takaperin, hakua liikenteeseen. Proge-olettamasi pitää paikkansa juurikin noin ja modaus vaaditaan PAL-koneeseen x2vga-boxin käyttöönotossa(ellen ihan höpöjä muista).

  3) Xbox-pelit tukevat vaihtelevasti aitoa 16:9-kuvasuhdetta(pelikohtainen), harmi kyllä.
   
 9. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ja muille yhtä laiskoille kuin minä niin täällä asiasta lisää:p
   
 10. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
  Oman pelimaun perusteella tuo konsoliratkaisu kannattaa tehdä, myös esim. pelikuntoisen PC:n löytyminen kotoa vaikuttaa osaltaan. Hyviä laitteitahan nuo kaikki kolme nykykonsolia ovat ja jokaiselle löytyy enemmän tai vähemmän tutustumisen arvoisia pelejä.

  Itse hypetyksen aikoihin olin kovinkin innoissani Xboxista ja sen aionkin hankkia. Onneksi hieman toppuuttelin ja tutkittuani huolella eri koneiden pelilistoja päädyin lopulta GameCubeen. Nyt jälkiviisaasti voi sanoa ratkaisun olleen oikea, varsinkin Xboxin pelitarjonta on ollut pienoinen pettymys sen tarjotessa kovin vähän selvästi muiden yläpuolelle nousevia nimikkeitä varsinkaan pelejä vielä hyvin pyörittävän PC:n rinnalle.
   
 11. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hommasin viime elokuussa konsolin joka täytti kriteerini parhaiten: Grafiikka, äänet (5.1), autoilupelit & FPS. Yksi ehdokas jäi jäljelle: XBox. Eipä muilta alustoilta löydy lähellekkään sitä tarjontaa tällä hetkellä mitä LÄNSIMAISISTA peleistä pitävä löytäisi. PC:hän sinällään täyttäisi tuon aukon, mutta sitten on ne tietyt kuriositeetti pelit joita ei PC:lle tule. Top Spin, Moto GP2 (Pc versio oli ihan karmea), Transworld snowboarding, PGR:t ja eipä se Halo pyörisi meikäläisen PC:ssä kunnolla.

  EDIT: Ja pitää sanoa, että tyytyväinen olen ollut. Laitetta testattuaan 2 kaveriani ostivat oitis boxit myös. Ainoa mikä kyrpii on kunnon futis & formulapelin puutos. (Vaikka PES4:sta lupaillaan myös boxille :D )
  EDIT EDIT: PC:llä ei ole tullut satunnaisia kertoja lukuunottamatta enää pelattua ollenkaa. Viime viikolla sain halvalla käytetyn uusimman Prince of Persian pc:lle ja ajattelin että pelataan sitä sitten sillä, niin eihän siitä tullut vidduakaan, kun ekaksi yritin taistella Xboxin pädiä kiinni koneeseeni. Ajuriongelmia, yhteensopivuusongelmia, pädi ei kalibroidu ja näppiksellä hermo menee... vitut, peli myyntiin ja XB versio tilalle. [/HERMONSA MENETTÄNEEN EX PC-PELAAJAN VUODATUS]
   
 12. Burana

  Burana Active Member

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 020
  Saadut tykkäykset:
  6
  Boksulasta näyttäisi ainakin Netanttilasta olevan kaupan joku vaalea Crystal edition jossa mukana kaksi pienempää ohjainta sekä Halo ja Midtown Madness 3. Hinta alle 200 euroa. Hitto kun tekisi mieli hankkia.

  Ostaako joku sitten minulta jahka saan pelattua Splinter Cellin ja Kotorin läpi? :)
   
 13. Wick

  Wick Say it in slugs Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  2 150
  Saadut tykkäykset:
  1

  Hehe, paljolla? :p
   
 14. Scorpius

  Scorpius Surfing on Sinewaves

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  889
  Saadut tykkäykset:
  4
  Konsolinvalinta on ehkä eniten siitä kiinni, millaisia pelejä tykkäät pelata. Grafiikan puolesta asia on tavallaan selvä ja tavallaan ei. Eli PS2 on kivikautinen epeli ja periaatteessa xbox on kaikkein "paras". Mutta xbox ja GC eroaa (yllätys yllätys) kuitenkin grafiikan ominaisuuksiltaan. Esim xboxissa itse pelien detalji on hyvä, mutta ruudun päivitysnopeus on aika-ajoin aivan naurettava (lopetin halon hakkaamisen, koska fps tippui useahkosti noin 5:n paikkeille ja saimme frendin kanssa hedarin joka ikunen kerta kun pelasimme sitä). Cubessa se on juurikin toisinpäin, eli yksityiskohtia ei löydy niin paljoa, mutta cuben fillrate peseekin sitten xboxin mennen tullen (esim. FZero GX). Luin jostakin, että FZero GX:ää ei voi tehdä tuollaisenaan kuin cubelle sen fillraten takia. Nuo muut faktat luin jostain saitilta missä verrattiin cubea ja boxia perusteellisesti graffan puolesta ja todettiin lopussa niiden olevan tavallaan yhtä tehokkaat. Voi olla että muistan väärin ja olen syöttänyt pajunköyttä.

  Itse olen ollut Hardcore -luokan nintendofani vuodesta sikiö, ja cubesta on ollut kyllä niin paljon nautintoa että oksat pois. Xboxinkin toki omistan, mutta olen pelannut sillä ruhtinaalliset about 22h vuoden aikana, koska sen tyyppiset pelit ei kertakaikkiaan kiinnosta. Eli makuasioitahan nämä. Ps2:n meinaan hankkia ehkä joskus vain sen takia että sille on erittäin maistuvia jRPG pelejä. jRPG on elämäni tarkoitus :D

  Ehkä eräät voivat jo päätellä nickini CubeFIN:issä ;)

  P.S. on se cubekin mainio tykillä nautittuna. Pelasin juuri eilen 5h pansun 300:lla scartilla kytkettynä. Ja kokemus Fzero GX:ää höstettynä tykillä oli jotain aivan euforista, puhumattakaan Metroid primesta.
   
 15. Negotiator

  Negotiator New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.09.2002
  Viestejä:
  1 872
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itsekin voisin kutsua itseäni nintendo faniksi, lapsuudessa tuli lähes kaikki nintendo koneet hakattua puhki :) Tästä syynä kiinnostukseni juuri Cubeen, koska sille löytyy niin paljo tuollaista mario tyylistä peliä.

  Eilen kävin vähän gigantissa vertailemassa laitteistoja ja pelien hintoja ja taidan aluksi taipua tuohon GC:n ja myöhemmin tänä vuonna ostaa Xboxin, koska myös autopelit ovat todella lähellä sydäntä.

  Kiitoksia kaikille vinkeistä ja tottakai saa vielä kommentoida jos jotain tulee mieleen!
   
 16. jussi28

  jussi28 Member

  Liittynyt:
  11.07.2002
  Viestejä:
  795
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jos haluat hyvällä ratilla pelata autopelejä niin edelleenkin ainoa vaihtoehto on PS2.
   
 17. korppu

  korppu New Member

  Liittynyt:
  08.07.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Cubelle löytyy aito force feedback -ratti (Logitechin) joka on varsin mainio, ainakin verrattuna konsolien tyypillisiin täristinratteihin joiden kanssa ei voida force feedbackistä puhua edes samana päivänä. En tiedä onko muille konsoleille vastaavaa (ei ainakaan tietääkseni PS1:lle eikä varmasti DC:lle, jotka hyllystä löytyy GC:n lisäksi), mutta tuota voin kyllä suositella. Ne pari rattia joita olen PS2:lla ja Xboxilla kokeillut aiheuttivat lähinnä hysteeristä naurua, eikä se johdu niiden hyvyydestä :rolleyes:
  Autopelejä Cubelle ei sitten kovin laajaa valikoimaa olekaan, eli hyvälle ratille ei ole vielä ollut paljoa käyttöä..
   
 18. jussi28

  jussi28 Member

  Liittynyt:
  11.07.2002
  Viestejä:
  795
  Saadut tykkäykset:
  5
  Laittaisitko tarkan mallin ja ehkä jotain kuvaa tai linkkejä tuosta ratista.

  Veikkaanpa ettei PS2:ssa toimivaa Momo forcea parempaa rattia löydy Cubelle.
   
 19. korppu

  korppu New Member

  Liittynyt:
  08.07.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Logitechin omilta sivuilta napattu :
  http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/AT/EN,CRID=1585,CONTENTID=6029

  Näyttäähän tuolta löytyvän hienoja vermeitä PS2:llekin.

  Jonkun puljun arvostelu Cuben ratista :
  http://www.n-philes.com/php/epyvfzplpfeuzeklapaa.php

  Kuukkelilla löytynee lisää infoa vaikka millä mitalla.
   
 20. jussi28

  jussi28 Member

  Liittynyt:
  11.07.2002
  Viestejä:
  795
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tuostapa en tiennytkään.
  No PS2:lle löytyy sekä todella hyviä ratteja että paljon autopelejä.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.