Mikä kännykkä? Part 3

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana Professional, 24.12.2010.

?

Mikä kännykkä?

 1. Apple

  23,9%
 2. BlackBerry

  0,7%
 3. BenQ

  0 ääntä
  0,0%
 4. Dell

  0 ääntä
  0,0%
 5. Doro

  0 ääntä
  0,0%
 6. Garmin

  0 ääntä
  0,0%
 7. HTC

  9,9%
 8. Huawei

  2,1%
 9. LG

  2,1%
 10. Motorola

  0,7%
 11. Nokia

  45,1%
 12. Samsung

  16,2%
 13. Sciphone

  0 ääntä
  0,0%
 14. Siemens

  0 ääntä
  0,0%
 15. Simonsen

  0 ääntä
  0,0%
 16. Sonim

  0 ääntä
  0,0%
 17. Sony Ericsson

  4,2%
 18. Joku muu, mikä?

  4,2%
 1. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 422
  Saadut tykkäykset:
  19
  Lähes 3vuotta palvellut Sony Z1 sain luovuttaa älylaitteen paikkansa OnePlus 3:lle. Sopivassa suhteessa huippuominaisuuksia ja edullinen hinta :D
   
  Make tykkää tästä.
 2. Snøprinsesse

  Snøprinsesse Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.11.2016
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt on alkuvuodesta hommattu Samsung Galaxy S6 Edge+. Olen ollut todella tyytyväinen tähän. On riittävästi muistia (nyt kun huomasin poistaa yhden kansion, minne oli kertynyt ihan hirveästi tiedostoja ja vei puolet kännykän muistista) ja tehoja, iso näyttö ja hyvä kamera. Olen nyt neljä vuotta käyttänyt vain Samsungeja ja tuskin vaihdan merkkiä enää.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 651
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kolmen ja puolen vuoden jälkeen Samsung Galaxy S4 Mini sai väistyä Sony Xperia X Compactin tieltä. Normaalisti en tämän hintaluokan kännyköitä ostelisi, mutta sain eri keinoin poljettua ostohintaa alemmas. Käyttönopeus, muistin määrä ja kamera ottivat suuret harppaukset eteenpäin ja akkukestonkin suhteen taitaa tapahtua omien kännyköiden ennätys 72 tunnin mennessä rikki latauksetta. Samsungeihin tottuneena Sonyn OS vaikuttaa viilatummalta ja laadukkaammalta (launcherina toki käytän Nova Primea). Vaikka XC:hen näytön suojakalvon ja TPU-kuoren ostinkin, niin aika näyttää, miten käy, kun se ensimmäinen vääjäämätön vahinkopudotus tapahtuu (jatkuuko tähän astinen katkeamaton putki siinä, ettei yhdenkään kännykän kuori/näyttö ole räsähtänyt rikki, vai kantautuuko Sonyn Z-sarjan surullisenkuuluisa maine käytäntöön tässä uudemmassa X-sarjalaisessa).

  Sekin hyvä puoli tässä Sonyssa on, että ohjelmistopäivityksiä tulee tiuhaan ja esimerkiksi Nougat on tulossa kenties jo tässä kuussa. Toista on Samsungin leirissä, kun puolison uunituoreessa A3 (2016) -mallissa on edelleen 5.1.1, kun Suomi tietenkin näyttää saavan viimeisien joukossa 6.0.1 -päivityksen (Ruotsissa saatiin ko. päivitys jo kuukausi sitten ja muut maat parikin kuukautta sitten).
   
 4. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  OnePlus 3T saapuu ensi viikolla. Kolmisen vuotta sillä varmaan pärjään. Näköjään kännyn elinkaari lyhenee vuosi vuodelta, jostain kumman syystä.

  Nykyinen Lumia 920 jätetään varakännyksi. Sen akku alkaa olla lopussa vajaan neljän vuoden käytön jälkeen. Päätin, että en viitsi vaihtaa siihen uutta akkua, vaikka parilla kympillä akun saa ostaa ja voisi itse tehdä vaihtotyön melko helposti nettivideon opastamana. Oikeastaan opin jo ulkoa vaihto-operaation kun katsoin paloitteluvideon. Ei tarvitse juotella mitään, availlaan vain kotelo ja käännellään kupariteippejä ja liittimiä sun muuta pientä. 4 vuoden ikäiselle älykännylle 8 vuoden kokokaiskäyttöikä olisi liian pitkä, alkaisi muistuttaa antiikkia. Eikä silloin edes ole olemassa mitään WindowsPhone-käyttistä. Päivitykset ovat lakanneet jo nyt. On aika vaihtaa leiriä.

  Lumiaa edeltänyt Motorolan epä-älykännykkä kesti jotain 7 vuotta moitteetta, siis sen akku toimi ihan hyvin. Känny+akku toimii edelleenkin, noin 11 vuoden ikäisenä. Mutta kun Motorolasta alkoivat näppäimet vaatia hakkaamista reagoidakseen, niin Lumiaan siirryin. Näppäimistön uusiminen varaosana ei kannata.

  Koomista on, että matkapuhelin, jossa on irtonainen akku, ei tarvitse uutta akkua 7 vuoden käytön aikana. Ja että kiinteällä akulla varustettu malli alkaa 4 vuoden jälkeen vaatia akun vaihtoa. Ehkä 4 vuoden käyttöikä on tahallaan suunniteltu rajoitus älypuhelimien maailmassa. Ja kiinalaiselle halpakännylle 3 vuotta.

  .
   
 5. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 451
  Saadut tykkäykset:
  632
  Akun lataussyklit tulevat nopeammin täyteen älykännykässä, kun saa päivän-parin välein ladata vrt. peruskännykkä kerran viikkoon?

  Olen hieman yllättynyt, ettei ETP tarkan markan miehenä odottanut Black Friday -tarjouksia kännyköistä. :)
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 651
  Saadut tykkäykset:
  173
  Tarkan markan miehenä päätin olla juuri tekemättä näin, koska operaattorilta saatu kaupantekijäinen (jälleenmyyntiarvoineen) sekä operaattorin antama hyvitys vanhasta kännykästä vaihdossa tekevät Sonyn hinnasta niin alhaisen, että kovinkin BF-tarjous jäänee pitkästi yli satasen tappiolle. Eipä noita tarjouksia XC:stä ole edes tullut vastaan ja kun sitä 399 euroon on myyty alimmillaan, niin en millään usko näin uudesta mallista pyydettävän BF-tarjouksissa 369 euroa vähempää. Itse taas pääsen hyvällä tuurilla alle 200 euron.
   
 7. Mediggo

  Mediggo Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2021
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  16
  Minulla on edelleen Nokian 3510i malli. On tosi hyvä ja akku kestää n. viikon. Akuthan noihin puhelimiin maksavat muistaakseni alle 10e.
   
  Jani_p tykkää tästä.
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 866
  Saadut tykkäykset:
  742
  Joulun aikoihin päivitin vanhan iPhonen 7:n uuteen SE-versioon. Puhelimethan ovat noin päällisin puolin just samanlaisia, joten meni heittämällä vanhaan koteloon. Kameraa lukuunottamatta on pakko todeta, että mitään eroa en ole huomannut.
  Toki SE-mallissa on tehoa noin miljoona kertaa enemmän, mutta eipä se käytännössä juurikaan näy. Jotkut sovellukset latautuvat sekunnin nopeammin, mutta mitään sellaista sovellusta tai peliä en käytä, missä tuo nopeusero tulisi merkittävästi esille.

  Niin ja toki tuossa uudessa on muistia 128 GB vs. vanhan 32 GB, mikä on kiva lisä. Ja toki akku on uudessa parempi. Mutta vanhaankin sen olisi voinut vaihtaa huollossa.

  Sinänsä tuo pieni ero käytännön käytössä on sekä hyvä että huono asia. Huono siksi, että vanhalla seiskalla olisin varmasti pärjännyt vielä pari kolme vuotta helposti, joten tietyssä mielessä rahat meni vähän hukkaan. Toisaalta tuo tarjous oli niin hyvä, että ei ole lähellekään vastaavia tullut vielä vastaan. Joten sinänsä rahallinen menetys ei ollut liian paha.

  Hyvä asia tuo pieni ero on siksi, että olen aina ollut sitä mieltä, että Applen laitteet ovat tavallisessa käytössä paljon pitkäikäisempiä kuin Androidit tai Windows-pc:t tietokonepuolella. Ja tuo vahvisti kyllä sitä asiaa. Joten eiköhän tämä SE mene huoletta ainakin sen viisi vuotta ja varmasti kauemminkin. Toisaalta mieli varmasti jo siinä vaiheessa haluaa uuden luurin.
   
 9. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Epäilen että Apple riisuu kyllä tuen ennen sitä 7:sta. Iphone 6S on tulevana syksynä epäilty riisuttavan käyttöjärjestelmätuen piiristä - tokihan niille jonkin aikaa vielä valunee tietoturvapäivityksiä, mutta käyttöarvo alkaa rapistua sen jälkeen hyvin nopeasti. Myös kyky pyörittää käyttöjärjestelmää hidastuu asteittain. Voisi kuvitella, että 6S jäisi nyt paletista pois, niin seuraava generaatio eli 7 on sitten seuraavien syksyjen aikana vuorossa.

  Itselläni oli samankaltainen vaihdos viime syksynä jolloin 7+ vaihtui 12 Pro Max -malliin, ja suorityskyky jo pelkästään käyttöliittymän käytössä oli todella merkittävä - sovelluksien välillä sukkuloiminen on todella ripeää. Kertaakaan missään muussa aiemmassa iPad tai iPhone -malleissa käyttö ei ole tuntunut yhtä nopealta. Myös kameran suorituskyvyn ero on todella merkittävä, kuten odottaa sopii näin monen vuoden erossa. Maskiaikana biometrinen tunnistus kasvoilla toimii vain kotioloissa ja ulkosalla, mutta käytettäessä se on mukavan varmatoiminen. Sormenjälkitunnistuksessa ajoittain 7+lla oli jotain hämminkiä - onneksi aika harvoin.
   
 10. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 250
  Saadut tykkäykset:
  421
  Allekirjoittaneen android-tabletilla tulee tänä vuonna 3650 päivää tauluun, ja tämä kaikki lähes rääkkikäytössä. Ongelmia toki jo ilmenee, kun softa ei suostu tiettyjä sivustoja (vaikkapa nyt elokuvauutiset, josta kertaalleen plazalla asiayhteydessä maininnut) avaamaan vedoten "suojattua yhteyttä ei voi muodostaa" ym. vastaavaa eikä akkukaan kestolla juhli, mutta perkele telakalla ei ole ollut kertaakaan.
   
 11. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Pitkäikäisyyden voi laskea tietysti monella tapaa. Kuinka kauan laite kestää, ja akku kestää, ja kuinka pitkään se toimii nopeasti. Mutta minusta yksi tärkein kriteeri on, että kuinka kauan laite saa uusimmat käyttöjärjestelmäversiot. Sen jälkeen, kun uusimpia käyttöjärjestelmäversioita ei enää tule, niin täytyy varmistua siitä että laite saa edes tietoturvapäivityksiä. Ja jos niitäkään ei kuulu, niin laite periaatteessa on kierrätyskamaa vaikka sinällään se käyntiin lähtee, ja olisi aivan täysin käytettävä. Yleensä kun käyttöjärjestelmän tuki loppuu, alkaa laitteessa näkymään jo pientä oiretta myös käytön hidastumisena - eli ne viimeisimmän saadut käyttöjärjestelmäversiot eivät enää jaksa pyöriä sujuvasti.

  Tietoturvamielessä luonnollisesti tablet-laitteet ovat monesti kuitenkin lähinnä siinä omassa kotiverkossa, jota suojaa toivottavasti samalla tavalla ajantasaisesti ylläpidetty reititin.
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 866
  Saadut tykkäykset:
  742
  Seiska on varmasti 6S:n jälkeen vuorossa, mutta ymmärtääkseni seiskalla on erittäin iso käyttäjämäärä edelleenkin, joten en usko, että vielä 2-3 vuoteen Apple seiskaa pysyvästi jättää pois ainakaan tietoturvapäivityksistä. Varsinkaan, kun seiska vielä tehojen puolesta riittää tavalliseen käyttöön vallan mainiosti.

  Kerrotko, minkä merkkinen laite on kyseessä? Tokihan Android-laitteitakin on pitkäikäisiä.

  Omana vertailuna Androideihin voin sanoa, että ostin HTC One -luurin vuonna 2013. Ihan järkyttävän kallis kapistus. Samana vuonna julkaistiin myös iPhonesta silloinen SE-versio. HTC One ei ole viiteen vuoteen ollut käytössä, koska se on vain liian hidas. Puhelimen olen säilyttänyt vain, koska siinä on infrapuna, jolle joskus on käyttöä esim. LG-telkun huoltovalikkoon pääsemisessä. Mutta tuo iPhone SE on pojalla edelleen pelikäytössä. SImmiä ei puhelimessa ole eikä sitä oikein muuten käytetäkään, mutta puhelin edelleen pyörittää noita pelejä ihan ookoosti. Pääsääntöisesti Lego-aiheisia sekä Pokemon Gota on pelailtu. Tosin jälkimmäinen ei ole vähään aikaan käynnistynyt. Mutta se on mielenkiintoista, että laite, joka maksoi vuonna 2013 puolet HTC Onen hinnasta, toimii edelleen suht ookoosti. Jos just noita tietoturvajuttuja ei olisi ja jos akku toimisi paremmin, niin tuo menisi vielä pienimmän pojan ekana puhelimena.
  Samoin tuon 10 vuoden aikana on mennyt ja tullut monta muuta Android-puhelinta ja -tablettia, jotka ovat meneet ihan käyttökelvottomiksi nopeuden eli hitauden vuoksi.

  Samoin tuossa viime viikolla käynnistin vuoden 2011 Mac Airin ja jotain päivityksiä se kävi lataamassa. Ei varmaan enää tietoturvallisesti paras kone, mutta edelleen toimi Outlookit ihan mainiosti ja nettiselaaminen myös. Siis nopeuden suhteen. Kuten Android-puhelimiakin, niin useampikin pc-läppäri on 10 vuoden aikana tullut ja mennyt liian hitaana. 10 vuotta vanha Air siis toimii edelleen ihan ookoosti sekin.

  Nuo tietoturvapäivitykset ovat toki todella tärkeä asia, mutta niidenkin suhteen olisi toki hyvä seurata, että miten tärkeitä päivitykset ovat sekä se, että mitä laitteella tehdään vaikuttaa myös asiaan. Kotona satunnaiseen pelailuun tarkoitettu laite menee mielestäni ihan hyvin, vaikka ei kaikki päivitykset olisi käytössä. Toki sitten, jos laite on täysipäiväisessä käytössä ja käytetään verkkopankkeja ja muuta oikeasti salaista, niin parempi olisi olla tietoturva kunnossa.

  Tuo käyttöjärjestelmäversioiden kautta tapahtuva hidastuminen on omien kokemusten mukaan enemmän Android- ja pc-laitteiden ongelma kuin Applen.

  Tarkoitus ei ole olla liian iso Apple-fani. Onhan noissa puhelimissa omat perkeleensä ja muut kiroilut käytön suhteen, mutta ainakin käyttöikä on ollut hyvä. Ja kyllä noihin keskimäärin kauemmin myös päivityksiä on tullut kuin Andoird-laitteisiin.
   
 13. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Täällä tuli kanssa hypättyä Applen kelkkaan viime syksynä. iPhone 11 löytyy taskusta, Apple Watch kädestä ja AirPodsit korvista. Hyviä laitteita :)
   
 14. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 250
  Saadut tykkäykset:
  421
  Eipä tuohon paljon vaihtoehtoja iän(kään) puolesta jää: Samsung Galaxy Tab 10.1
   
 15. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 250
  Saadut tykkäykset:
  421
  Kokolailla samaa mieltä, vaikka tokihan nuo tiedostanee useimmat. Vaan minkäs teet, jos/ kun laitevalmistajat toimivat miten tahtovat. Samsung on ymmärtääkseni ryhtynyt tukemaan laitepäivityksiään entisen kaksi vuotisen mallinsa sijaan peräti kolmella, mikä on yhä ja edelleen täysin riittämätön palvelemaan kenenkään muun etuja kuin heidän. Aina voi äänestää jaloillaan, mutta siihen tietenkin voi vaikuttaa monikin seikka esteellisesti. Näillä mennään.
   
 16. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 037
  Saadut tykkäykset:
  95
  Itsekin oli pakko palata iphone-maailmaan.
  Viimeksi ollut joskus iPhone 5 ja sen jälkeen ensin Oneplus X, joka jäi Android 6 ja sitten Nokia 8, joka sekin jo alle 3 vuodessa jäi Android 9.
  Tästä kyllästyneenä hankin iPhone 12 minin, koska Apple sentään päivittää laitteitaan ehkä sen 5 vuotta, minkä ajattelen tuon kanssa pärjätä.
   
 17. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 694
  Saadut tykkäykset:
  294
  Mulla menee kolmas OnePlussa (8T tällä hetkellä). Todella tyytyväinen olen ollut. Tietoturva nyt on paskaa Android tasoa, mutta Omena paskaa saa sietää jo ihan tarpeeksi työpuhelimena, niin ei todellakaan toista.
   
 18. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  Vuosien ja vuosien Android luurien jälkeen nyt on vuosi takana iPhone 11 kanssa. Onhan tämä ihan käsittämättömän hyvä puhelin. Nopea, akku kestää ja kestää, face id ja Apple Pay huippuhyviä ominaisuuksia, Apple car play toimii ilman kikkailuja. Jos nyt jotain nillittämistä niin näyttö on LCD ja ruudun ympärillä on aika paksut mustat reunat ja notikaatiot ovat välillä vähän sekavia. Edellinen omppuluuri oli 4S ja siitä on kyllä tultu aimo harppaus eteenpäin.
   
 19. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Itselläni Android-kokemukset ovat aika vähäisiä mobiilipuolella, mutta Applen puolella ainakin omat laitteet ovat vuosi vuodelta hidastuneet. Nyt hitain pakassa on iPad Air 2 - ei olisi ihme jos tuki lopetettaisiin pian. Toki laite lähestyy jo 7 vuoden ikää.
   
  nepa tykkää tästä.
 20. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  262
  Saadut tykkäykset:
  35
  Et sä olisi vanhalla seiskalla pärjännyt kolmea vuotta siinä mielessä, että siitä loppuu softatuki varmaan ens vuonna jos ei oo jo nyt loppunut.

  Laite on julkaistu 2016 eli tänä vuonna tulee viides vuosi täyteen. En usko että Apple on laajentamassa puhelinten tuen 7 vuoteen. Toki toivon, että olen väärässä. Tietokoneitaan Apple tukee sen 7 vuotta ja sen jälkeen olet omillasi.
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2021