Mikä kännykkä? Part 3

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana Professional, 24.12.2010.

?

Mikä kännykkä?

 1. Apple

  23,9%
 2. BlackBerry

  0,7%
 3. BenQ

  0 ääntä
  0,0%
 4. Dell

  0 ääntä
  0,0%
 5. Doro

  0 ääntä
  0,0%
 6. Garmin

  0 ääntä
  0,0%
 7. HTC

  9,9%
 8. Huawei

  2,1%
 9. LG

  2,1%
 10. Motorola

  0,7%
 11. Nokia

  45,1%
 12. Samsung

  16,2%
 13. Sciphone

  0 ääntä
  0,0%
 14. Siemens

  0 ääntä
  0,0%
 15. Simonsen

  0 ääntä
  0,0%
 16. Sonim

  0 ääntä
  0,0%
 17. Sony Ericsson

  4,2%
 18. Joku muu, mikä?

  4,2%
 1. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Samsungin muisteja suosisin itse ja onpa ne monessa eri yhteydessä todettu keskimääräistä nopeammiksi ja yhteensopivimmiksi. Tällainen löytyy omasta luurista (tosin en noilla hinnoilla ostanut).
   
 3. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Siis onko muistin nopeudella musiikissa väliä. Meinaan varmaan peleissä on, mutta pärjääkö pelkällä volyymillä?
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Varmasti millä tahansa, varsinkin 10-luokan, kortilla pärjää. Ajattelin itse vain siltä kannalta, että kun luuriin nyt ei varmaan osteta sen elinaikana kuin se yksi muistikortti, jota mahdollisesti käytetään muuhunkin kuin musiikkiin, niin samahan se on ostaa sitten toimintavarma ja nopea kortti (varsinkin jos löytää hyvän diilin).
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Vaikuttaa pahasti siltä, ettei tästä S4 Mini/CM13 Marsmallow -yhdistelmästä tule pääsemään koskaan eroon. Akkukesto, nopeus ja käytettävyys ovat toki enemmän kuin kunnossa, mutta kamera ei vastaa nykypäivän vaatimuksia ja sisältä löytyykin 32 gigan muistikortti medialle ja varmuuskopioille, niin runsaan viiden gigan sisäinen muisti on jatkuvasti vähissä. Ongelma on siinä, että allekirjoittanut ei miellä yli 4.3" näytöillä varustettuja malleja käytännölliksi, mikäli elämäntyyli on aktiivinen ja säilytyspaikka on farkkujen etutasku, ja Android-puolella tätä kokovaatimusta edustavia, hyvin speksein varustettuja luureja ei käytännössä ole ollenkaan. Ehkä tässä joutuu lopulta pyörtämään itselle tehdyn lupauksen ja ostaa elämänsä ensimmäisen iPhonen.
  IPhone SE 16Gb voisi olla mieluinen, joskin hinnanlaskuja ja tarjouksia tässä joutuu joka tapauksessa odottelemaan, kun allekirjoittaneen toinen periaate tuon kokopointin lisäksi on se, että koska kyseessä on laite, jota käsitellään paljon aktiivisemmin ja enemmän liikkeessä kuin tablettia tai läppäriä, niin ei ole mitään järkeä sijoittaa 399 euroa enempää sellaiseen. Kun se päivä koittaa, että SE:n saisi edes lähelle 300 euron rajapyykkiä, niin allekirjoittanut taitaa tälläkin saralla siirtyä Applen leiriin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2016
 6. Zarniwoop

  Zarniwoop Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  397
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kannattaa sit varmaan samalla vaihtaa puhelin johonkin, mikä ei käytä Androidia... :D
   
 7. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Corrected.

  Pitää varmaan katsella 64 gigasta korttia. Jotain Samsungia löytyi 30 euron n. hintaan. Kun nyt vielä Oulusta saisi hyllystä haettua niin hyvä olisi.
   
 8. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  194
  Mites Sony Xperia Z3 Compact tai Z5 Compact? Vain 3 milliä pitempi ja leveämpi. Painoa on kyllä enemmän, mutta sekään ei taskussa häiritse.
   
 9. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  On muuten äärimmäisen epämiellyttävän tuntuinen ja epäkäytännöllinen muotoilu noissa Zetoissa. Esim. Z5 Compactia ei saa pöydältä (eikä muultakaan tasaiselta pinnalta) otettua käteensä. Joutuu monta kertaa haromaan tyhjää ja senkin jälkeen se meinaa luiskahtaa hyppysistä. Liukkaissa 90-asteen kulmissa ei ole mitään mistä saisi otteen. Z5:sen pöydältä kouraan nostamista voi jokainen tahollaan yrittää likimain simuloida laittamalla luottokortin lasilevylle ja yrittämällä nostaa sen nopeasti siinä ajassa kuin puhelin yleensä soi... Nopeasti alkaa myöskin jomotus siinä kohtaa kämmentä, mihin puhelimen terävä kulma painaa ikävästi.

  Noin muutenkin useimpien nykyisten Android luurien käyttäminen edes väliaikaisesti on täyttä tuskaa, kun on niin tottunut Samsungin erinomaisen käteviin ja hyvin sijoiteluihin alanappeihin, joista keskimmäinen on peräti ihan fyysinen nappula (vaikka nappuloiden asettelu sinänsä periytyy jo S60 symppiksestä). En kertakaikkiaan ymmärrä, miksi (no, tietysti onscreen napit ovat merkittävästi halvemmat toteuttaa kuin erillise napit) muut valmistajat ryöstävät näytön pinta-alaa noita perusnappuloita varten? Tuntuma (ja yleensä myös sijoittelu) äärettömän paljon paskempi ja kaiken kukkuraksi näytön todellinen hyötyala kutistuu sentillä, mikä tekee prosentteina vaikka kuinka paljon. Hyh.
  Kun on S1:stä alkaen tottunut näihin, niin en näkisi ihan heti hankkivani mitään muuta kuin Samsungin lippulamalleja joko Note tai S sarjasta. Bloat-haitakkeetkin voi nykyään helposti poistaa käytöstä ja näkyvistä.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Päällisin puolinhan ko. mallit on suorastaan tehty allekirjoittaneen käyttöön. Valitettavasti, varsinkin jos allekirjoittaneen tavoin tarkoitus on ostaa laite moneksi vuodeksi luopuen siitä vasta sitten kun se on rikki tai auttamatta vanhentunut omaan käyttöön, pitää sukeltaa pintaa syvemmälle. Esimerkiksi Z3C, joka toki on tunnettu siitä, että priimaluokan rauta on tungettu pieneen kuoriin (toisin kuin miten Samsung menettelee), on myös tunnettu räsähtelevästä lasipinnastaan (enkä puhu pelkästä näytöstä), joista vihaisia kirjoituksia on moni nettikauppa täynnä Amazoneista alkaen. Kyllähän iPhonenkin räsähtelystä on joskus kirjoiteltu paljon, mutta Z3C on ainoa malli, jonka kohdalla olen nähnyt epätavallisen paljon kirjoituksia siitä, kuinka kuoren tai näytön lasi on räsähdellyt omia aikojaan ilman minkäänlaista iskua tms. Yleensäkin tämä Sonyn strategia käyttää lasia ympäri kännykkää on järkyttävän huono. Z5C ei ole käsittääkseni ihan tällaista vastaanottoa saanut, mutta sitäkin enemmän on kirjoiteltu ko. mallin ylikuumenemisongelmista sekä siitä, että kamera oli pettymys -- mikä on outoa, sillä luulisi, että juuri Sonylta sopisi odottaa loistavaa kameraa. Kirsikkana kakun päällä on sitten puheet Sonyn vetäytymisestä älypuhelinmarkkinoilta sekä siitä, että Z-sarja taitaa olla korvattu X-sarjalla, mikä vaikuttanee tukeen.

  Ensimmäisistä älypuhelinkokeiluista opin myös sen, että kannattaa valita kahden suurimman ei-halpisvalmistajan (eli Samsung ja Apple) mallistoista luuri, sillä se takaa todennäköisimmin softatuen (jos ei virallista kautta niin kolmannen osapuolen kautta) sekä yhteensopivuuden niin lisätarvikkeiden kuin luuriin yhdistettävien laitteiden kanssa. Tuntumalla ei sinänsä ole väliä, sillä olen joka tapauksessa perinteeni mukaan pistämässä Case-Maten Tough -kuoren ostamani luurin suojaksi.
   
 11. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Samsung Evo 64GB 10 highspeed whatever tuli tilattu Amazon.co.uk:sta hintaan 20,50 euroa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2016
 12. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Tuli nyt vihdoin siirryttyä iPhoneen Windows Phonesta. Vaimolle ostin iPhone 6 plussan ja itelle IPhone 6s plussan. Olen nyt jonkun kuukauden käyttänyt.

  + Akkukesto
  + GUI varauksin
  + Sovellustarjonta, ja sen laatu
  + Sormenjälkisensori - etenkin 6s:n versio.

  - Kalenteri
  - Näppäimistö
  - Ehkä hieman liian suuri omaan makuun
  - Ei voi vaihtaa akkua (ainakaan menettämättä takuuta)


  Windows Phonen suhteellisen modernista käyttöliittymästä pidän edelleen huomattavasti enemmän kuin iPhonen jopa vähän vanhanaikaiseen ja tylsään yleisilmeeseen verrattuna. Kalenteri on aika kehno Windows Phonen jälkeen - etenkin harmittaa ettei jäätävän hyvää Chronos Calendar -sovellusta löydy iOS:lle. Suurin ärsytys löytyy näppäimistöstä - kirjoitan WP:n softanäppäimistöllä todella paljon virheettömämmin ja nopeammin.
  Muuten kyllä akkukesto ja sovellusvalikoima on kyllä vietävän tiukkaa tavaraa, mutta saattaa olla että palaan Windows Phone -leiriin vielä takaisin. Sovelluksiahan nyt voi tuottaa itekkin, jos jotain puuttuu.

  Androidia olen sen verran tarpeeksi kokeillut (2-3 viikon testiajo kotioloissa), ja siihen en ole onnistunut tykästymään. Android-tabletti oli vuoden käytössä ja piti myydä pois, kun oikeastaan taloudessa kukaan ei pitänyt sen käytöstä. Vielä löytyy autosta yksi halppis Android-tabletti viihdyttämässä videoillaan jälkikasvua.
   
 13. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Alkaa pikku hiljaa oppia käyttämään. Akkukesto tuntuu hyvältä, nyt 2 päivää täyteen latauksen jälkeen ja akkukestoa 52 % jäljellä.

  Mutta, kun tuo muistikortti tuli tilattua niin mitä tämä tarkoittaa Muropaketin arvostelussa?

  • Ei tue Marshmallowin mahdollisuutta integroida muistikorttia osaksi sisäistä tallennustilaa (Adoptable Storage)
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 884
  Saadut tykkäykset:
  269
  Tarkoittaa sitä, että jos sisäistä muistia on vakiona X Mb, niin tuolla(kaan) sitä ei saa lisättyä, vaan se tila on tuollakin kortilla mitä se on.

  T: Vesku
   
 15. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Ööh, siis että mitä. Korttipaikka silti löyty, mitä sillä tekee?
   
 16. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Kortille voi siis laittaa tallentumaan kameralla otetut kuvat ja videot, sekä sinne voi siirtää mp3 -kokoelmansa jne. Tallennuskapasiteettina on käytössä ihan normaalisti koko kortin täysi koko.

  Kuitenkaan tässä tapauksessa pelien tai muiden suurten tilasyöppöjen sovellusten asentaminen kortin muistiin ei onnistu. Sovellusten asentaminen kortille vaatisi tuon yllä mainitun ominaisuuden puhelimelta. Hieman sekavasti ilmaistu tuossa yllä.
   
 17. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Tämä. Entäs kun muistikortti saapuu ja sen asennan Samsungiin ja yhdistän PC:hen niin näkyykö se kortti kiintolevynä vai pitääkö kortti kytkeä vain tietokoneeseen ja siirtää fileet sitä kautta. Liittääkseen 'valmiin' kortin taas kännykkään?
   
 18. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Kortin voi laittaa suoraan luuriin sisään. Näkyy windowsissa noin; mediat voi raahailla resurssienhallinnasta suoraan kansioihin:
  [​IMG]
   
  lepreconn tykkää tästä.
 19. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Kortti saapui eilen. Mielestäni tilasin ilman adapteria, mutta kirjeessä oli irtonaisena kuitenkin sellainen mukana. Läppäristä löytyi (en edes tiennyt) paikka tuolle adapterille. Kokeilin sitä kautta ja loin kortille kansion ja pistin kopioitumaan kaikki ämpeet.

  Kortti ulos läppäristä ja kiinni luuriin. Samsung Music tunnisti hienosti kaikki nikottelematta.

  On muuten hyvä akku tässä S7:ssa. Viides päivä tulossa täyteen ja 25 % akkua jäljellä.
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  Pakko kysyä, kun en niin hyvin tiedä. Eikös tuo sovellusten asentaminen muistikortille ole ollut jo kauan Androidin ominaisuus? Lonkalta heitettynä tuo uusi ominaisuus vaikuttaisi olevan sellainen, jolla muistikortin muistin saa näkymään kuin se olisi osa puhelimen omaa muistia? Eikös Marshmallow salli sovellusten asentamista muistikortille ilman tuota?