Mikä kännykkä? Part 2

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana Jürgen, 26.05.2004.

?

Mikä kännykkä?

 1. Nokia

  418 ääntä
  66,1%
 2. Siemens

  48 ääntä
  7,6%
 3. Sony Ericsson

  72 ääntä
  11,4%
 4. Samsung

  44 ääntä
  7,0%
 5. Motorola

  21 ääntä
  3,3%
 6. Joku muu, mikä?

  29 ääntä
  4,6%
 1. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Akkukestosta sellainen huomio, että itse en välitä kestääkö akku 1 vai 1.9 päivää, koska jokatapauksessa laitan luurin lataukseen joka yö.

  Mutta se 18h pitäisi mennä vaikka on 3G, irc koko ajan, parit widgetit hakemassa infoa, pari tuntia mp3 soittoa ja surffailua/meilejä vajaa tunti. Nykyisin tuntuu siltä, että uutena onnistuu monella luurilla, mutta aika pikaiseasti akku on siinä kunnossa, että haaveeksi jää tämäkin :/

  Yleisenä huomiona voisi todeta, että nokia on kyllä hukannut ihan liikaa aikaa. Symppari3 olisi ollut ihan ok kun n97 tuli (n. 14kk sitten), mutta nyt Q3 julkaisussa näyttää todella kököltä vrt ios tai android 2.1/2.2. Meegon previkat on oikasti aika pätevän näköisiä niin känny kuin tabletpuolelle ja suomen takia oikeasti toivon todella kovasti, että nokia saisi hoidettua homman kunnialla.

  Jos nyt luuria olisi vaihtamassa niin on kyllä hankala sanoa minkä ottaisi iphone4, galaxy s ja desire kolmikosta. Vai odottaisiko sittenkin, että tulisi tyylikäs android 2.2 tai peräti 3, about 900 x 600 reso, qwerty, hyvä kamera salamalla ja 32 muistia.....
   
 2. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusista luureista ja käyttiksistä mitään tietämättömänä muutama kysymys Samsung Galaxy S:tä.

  - Käyttöjärjestelmä Android 2.1, ja tämän päällä pyörii Sampan oma TouchWiz UI 3.0 (User Interface) ?
  - I9000XW*** firmikset sisältävät aina ylläolevan yhdistelmän ?
  - Modatuissa firmiksissä Android pysyy koskemattomana mutta UI on se modauksen kohde?
  - Androidin voi päivittää versioon 2.2 mutta voiko tulevaisuudessa esim. 3.0 tai uudempiin ?
  - roottaus, tällä saa admin oikeudet (root, superuser, su). Pelkkää kikkailua ja tunkkausta varten vai saadaanko tätä kautta paljonkin hyvää (tai pahaa) aikaan ?
  - Miten tuon muistin kanssa oikein on? RAM / kiinteä muistikortti / irrotettava muistikortti? Foorumeilla puhutaan jotenkin sekavasti tuosta sisäisestä muistista

  Säätäjä:
  Huomaako näillä 4" näyttökoilla 900x600 vs 800x480 eron? 32G muistia, eikö saman voi hoitaa muistikortilla... samalla tavalla "sisäistähän" sekin on? qwerty tulossa PRO malliin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2010
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 940
  Saadut tykkäykset:
  778
  Itsekin olen kyseistä ketjua lueskellut ja tuntuu, että foorumilla ihmiset ovat enemmän sellaisia, jotka haluavat puukottaa ja säätää puhelimiaan. Itse olen ihan hyvin pärjännyt normisäädöillä, kunhan vähän katsoo, että mikään ohjelma ei jatkuvasti taustalla käytä nettiä. Noin kymmenen ohjelmaa olen Marketista asentanut ja se on kyllä niin simppeliä, että ei helpompaa voisi ollakaan. Erillisen Uninstallerin olen asentanut, jonka pitäisi paremmin poistaa ohjelmat. GPS on itselläni toiminut aina hyvin, joten siitä en osaa sanoa, onko yksilövika vai mikä syynä, että kaikilla ei toimi.

  1. Tästä en osaa tarkkaan sanoa, kun en itse harrasta modauksia. 2.2-päivitys voi olla sellainen, että ohjelmat pitää asentaa uusiksi, mutta iso homma se ei ole, jos ne on Marketista ladattu. Tuo päivitys voi olla sen verran iso, että luuri menee tyhjäksi.
  2. Yleensä ei jää. Hyvin tehdyt ohjelmat eivät turhaan kuluta resursseja taustalla. Tässä on juuri se ongelma, että kaikki kotikooderien softat eivät ole hyviä. Puhelimesta löytyy ohjelma, jolla voi lopettaa päällä olevat ohjelmat. Se on ko. asiaan paras vaihtoehto vaikka vähän syvällä asetuksissa onkin.
  3. Erillisellä Uninstallerilla pitäisi poistua hyvin.
  4. En ole moiseen törmännyt
  5. Ainakaan vielä ei ole pitänyt tehdasasetuksia palauttaa enkä usko, että sellaista normaalikäytöllä pitäisikään tehdä.
  Itselläni ei ole ollut mitään tarvetta uudelleenkäynnistää puhelinta tuon vuoksi. Joskus on kyllä muuten tullut käynnistettyä, muttei koskaan tuon syyn vuoksi. Typerä tuo kommentti.
  Ei pitäisi, ellei sitten ohjelmia ole taustalla tekemässä moista. Facebook ja Gmail ja muutkin softat ovat toimineet hyvin, eikä mitään yksityisyysongelmia ole ollut. Eihän tuo kuitenkaan sen kummempi juttu ole kuin tietokoneenkaan sähköpostit tai facebook.

  TouchWiz on omasta mielestäni mukavampi käyttää kuin HTC:n vastaava, jonka nimeä en nyt tähän hätään muista. HTC:n luuri on työkäytössä ja itse en siitä niin pidä. Mutta tuo on tietenkin ihan omasta päästä kiinni, mistä tykkää.
  Erittäin suurella todennäköisyydellä Androidin 3.0 versiota ei tule, koska se ei taida olla tarkoitettu peruskännyköihin. Näin olen ymmärtänyt, mutta toisaalta en sitä nyt niin kauheasti jaksa odottaakaan, koska 2.1 on jo ollut ihan hyvä ja 2.2 varmasti korjaa ne puutteet, joita 2.1:ssä joidenkin mielestä on.
  Roottaus on vain säätäjille. Normaali käyttäjä ei kauheasti siitä hyödy.

  Säätäjä:

  Samsungin akku kestää mainitsemasilaista käyttöä hyvin yhden vuorokauden. Ongelmat lähinnä tulevat esim. Gmailin Pushmailista, joka vaatii käytännössä jatkuvan dataliikenteen.

  Mainitsemasi kolme puhelinta ovat varmasti kaikki todella hyvin vaihtoehtoja. Itsekin mietin, että josko vielä odottaisi, mutta toisaalta, jos aina odottaa niin sitten saakin aina joutua odottamaan. Samsungilla mennään nyt parisen vuotta ja sitten onkin jo uudet lelut kaupoissa. :)
   
 4. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset vaan vastauksista Nepa.

  Akuista on ollut hiukka ristiriitaista tietoa, specseissä lukee li-po mutta Suomessa myydyt ovat li-ion. En tunne näitä niin hyvin että voisin sanoa kuinka paljon käytetyllä tekniikalla on akun keston kannalta merkitystä. Ainakaan wiki ei mainitse siitä mitään:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Litiumpolymeeriakku ja kertookin että:
  Suurin ero litiumioniakkuun nähden on litiumin säilytys polymeerissä orgaanisen liuottimen sijaan.
  Eli tämän perusteella porukka vouhkaa turhaa noista li-po akuista ja tuo li-ion voisi tarkoittaa myös li-po akkua?

  Onko näissä kytkyissä mahdollista ostaa puhelin heti omaksi ja maksella vain liittymästä esim. sen 24kk? Eli esim. DNA:lta hinta 15,91kk * 24 =>

  15e * 24 = 360€ puhelin minkä maksat heti pois
  +
  0,91e * 24 eli kahden vuoden ajan maksat vähintään tuon liittymämaksun
  Laitehan ei ole operaattorilukittu eli tässä voi käyttää kaikkien operaattorien kortteja ihan vapaasti.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2010
 5. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  234
  Nyt on pari päivää leikitty Galaxylla ja positiivinen fiilis. Tuli vielä tilattua PdAirin silikonisuoja, niin antaa edes pientä suojaa kolhuilta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2010
 6. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  234
  Kyllä on. Sanot vaan liikkeessä että haluat puhelimesta loppulaskun.
   
 7. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja lisää kysymyksiä :)

  Kahden puhelimen loukku ei nappaa joten uutta puhelinta tulisi käytettyä myös duunissa (kuten nykyistä E70:stä). Päivän aikana tulee soiteltua melkoisesti ja nykyisen E70:n "soitetut puhelut" valikko vihreän luurin takana on aika korvaamaton. Samoin osoitekirja, missä nimestä muutaman kirjaimen naputtelu ja kontaktin löytyminen nopeasti on myös aika must.

  Tiedän että peruspuhelin on lyömätön pelkkään soitteluun mutta kuinka hyvin Galaxy soveltuu paljon soittelevalle? Soitetut / vastatut / missatut puhelut saanee kuvakkeeksi työpöydälle ja ilmeisesti osoitekirjassa on myös Nokiaa vastaava hakutoiminto? Onko vielä kokemuksia kuinka joutuisaa näitä on käyttää?

  Akusta vielä sen verran, että kuinka puhelimen akun kalibrointi suhtautuu tilanteeseen jossa käytössä on useampia akkuja? Akku itsessään taitaa olla "tyhmä" joten puhelin ei voi tietää kumpi kahdesta akusta on käytössä. Ajattelen tässä nyt tilannetta että käytössä on pari akkua jos vaikka eksyy paikkaan missä akkua ei ihan heti pääse lataamaan. Aiemmin en ole tällaista kalibrointia edes miettinyt mutta Galaxyn myötä tämänkin asia nousi esiin.
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 940
  Saadut tykkäykset:
  778
  Kiila, en tiedä miten paljon soittelet, mutta normaalikäytössä tuo "soitetut puhelut"-valikko on toiminut ihan hyvin. Se listaa jokaisen soitetun ja vastatun puhelun, vaikka samasta numerosta olisi useampia peräkkäisiä puheluita, joten listasta tulee pitkä, mutta kyllä se kuitenkin peruskäytössä toimii.

  Sen verran akkukestosta vielä, että olen ottanut puhelimen pois laturista perjantaina noin klo 1800, kun lähdin töistä. Puhelin on ollut koko ajan 2g-tilassa. Se on tarkistanut meilit yms. facebook-jutut kerran tunnissa. Kolme puhelua olen soittanut ja pari tekstiviestiä vastaanottanut. Käyttö on ollut siis erittäin vähäistä. Kuitenkin akkua on nyt kirjoitushetkellä n. 1730 jäljellä 72%. Eli kahdessa vuorokaudessa peruskäytöllä noin 30% kulutus. Ei paha.

  Yksi akunsäästövinkki vielä on sellainen, että ohjelmista kannattaa poistua back-napilla mieluummin kuin isosta etusivunapista. Näin ne sulkeutuvat varmemmin.
   
 9. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perjantai oli aika hiljainen päivä ja tsekkasin logeista, että mulla oli 18 soitettua / vastattua joista 11 oli päätynyt puheluiksi yhteensä 48:11 ajaksi. Yleensä puheluita on varmaan sellainen reilu 20 kappaletta ja puheluaika varmasti jossain tunnin kieppeillä. Tämä siis töissä. En ole telemarkkinointi tai vastaavissa hommissa.

  Kuulostaa ihan hyvältä nuo peruskäytön ajat ajatellen vaikkapa sitä että puhelin on vähällä käytöllä reissussa mukana. Mutta sehän siinä tuppaakin olemaan että sitten kun on käyttöä alkaa akkua kulua oikein urakalla. Mulla tuskin kuitenkaan olisi mitään sen suurempia synkkauksia taikka profiilipäivityksiä edes päällä saati että muiden pitäisi jatkuvasti lukea GPS tiedot siitä missä olen menossa :). Varmasti pahin kuluttaja olisi nuo puhelut ja silloin tällöin nettiselailu, puhelut menee 2G:llä ja selailu WLAN / 3G ja nämä voi muuten pitää pois kytkettyinä jolloin akkua säästyy. Tosin sitten kun on pelit ja vehkeet niin niitä tulee tietty käytettyä ja akku ei siitä tykkää :)
   
 10. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  234
  Perjantaina latasin akun täyteen ja laitoin kaikki turhuudet pois. Netissä pari kertaa käynyt pikaisesti, parikymmentä "pikaista" puhelua tehnyt ja muutamia valokuvia ottanut, niin akku on vielä yli puolillaan.
   
 11. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Galaxy meni varaukseen ja ens viikolla vois odotella saapuvaksi. DNA:lla ihmettelivät kun sanoin että sen 15,91€/kk:han tämä on. Sanoivat että ei kun 17,95€/kk koska eivät myy ilman nettiä. Lupasivat vielä selvitellä mutta aika selvästi sen 15,91€ tuon pitäisi olla koska Gigantin DNA mainoskin näin kertoo, samaten DNA:n omilta sivuilta laitos on tilattavissa ilman tuota nettiä 15,91€/kk hintaan.

  Recce: joko sait PdAirin silikoni kotelon? Jos siinä on ruutukin suojattu niin kuinka hyvin se suojattuna toimii? Kasvattaako liikaa puhelimen kokoa ja holahtaako taskuun yhtä helposti kuin ilman koteloa? Vaikuttaisi ihan pätevältä kotelolta arkikäyttöön.

  Onko kellään käytössä Case-Mate Tough Case koteloita tai ehdottaa jotain vastaavaa? Lasku-, vaellus-, kala- ja muilla vastaavilla reissuilla, joilla puhelin saa kyytiä, olisi hyvä heittää luuri ihan vaikka umpikoteloon suojaan, pikaisella etsimisellä en tällaisia löytänyt.

  Ja kyllä foorumilla ainakin yhdeltä luulisi tämä Case-mate löytyvän ;)

  Case-mate Tough Cases for the Samsung Galaxy S

  Why Buy?

  * For active lifestyles - hiking, jogging or even playing sports
  * Enhanced dust-proof protection to controls
  * Complete access to all ports and buttons
  * Silicone skin color offerings come with patterned gray ABS plastic shell
  * Screen protection kit included

  Case-Mate's Tough case for the Samsung Galaxy S uses the protective power of dual layers. A form-fitting silicone skin surrounds your Samsung Galaxy S completely, absorbing each impact or hard-knock. Wrapped around the skin is a tough, ABS plastic shell for complete security, adding another level of protection and making for a firm grip.

  The Tough Case is designed for people who live active lifestyle and offers unbeatable protection to your Samsung Galaxy S whether your hiking or just playing sports. The case also includes a screen protector to offer all round protection for your Samsung Galaxy S.
   
 12. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  234
  Laitoin tilauksen lauantaina, että menee ens viikkoon. Youtubesta kattelin niitä pdairin esittelyvideoita, niin ihan hyvältä vaikuttaa. Näytön suojusta siinä ei ole.
   
 13. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  iPhone 4 ollut vajaan viikon käytössä. Hauska peli - tosin kovin oikeudenmukaista vertailupohjaa ei oikein ole, kun aiemmat nokialaiset on olleet alle 200 euron luureja.

  Ranskasta tilasin kaverin kautta lukitsemattoman. Ja kun fanipojat makselee levottomia hintoja, ei omalle jäänyt pahasti hintaa toisen myynnin jäljeen:p
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Voi sinua hupsua... ;)
  Ei EtP:ltä kuitenkaan tuollaista löydy eikä varmaan tule löytymään. En jotenkin näe tarvetta näille kosketusnäytöllisille taskutietokoneille. Jos mietitään asiaa aktiivisen elämäntyylin kannalta, niin ne yleensä vievät taskussa enemmän tilaa ja niiden arvokkuuden ja toisaalta ohuuden takia niitä joutuu käsittelemään varoen -- ellei laita Case-matea. Ilmeisesti aika moni nykyään tuollaisilla surffailee netissä, mutta enpä ainakaan itse koa olevani missään vaiheessa päivää niin kauan aikaa poissa netillisen tietokoneen lähettyviltä, että olisi pakko kännykällä surffata. Toki sähköpostit ja vaikkapa Facebook-päivitykset on kätevä matkalla tarkistaa, mutta onnistuupa tämä hyvin nykyisellä Nokian Slide-luurilla. Olen kai siinä mielessä hassu kaveri, että käytän kännykkääni enimmäkseen soittamiseen ja tekstareiden lähettelyyn.

  Tosin onhan tässä se ns. cool -ilmiökin kyseessä. Itsekin taidan tietää tyyppejä, jotka ovat tällaisen monen sadan euron kosketusnäytöllisen luurin ostaneet ja sitten käyttävät sitä samaan kuin ne, jotka ostavat 100-300 euron tavallisen kännykän. Kyse on näistä nykyajan status-vaatimuksista... :)
   
 15. Baphomet

  Baphomet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samsung Galaxy S i9000 on pesiytynyt taskunpohjalle, ja muutaman päivän käytöllä tuntuu olevan loistopeli vaikkei akku kauheasti hiplaamista kestäkkään.

  Mut eipähän ainakaan oo äppälä.
   
 16. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  i9000 oli varauksessa DNA:lta mut sattui sopivasti löytymään Gigantista ja sain juurikin 15,91€/kk hintaan mitä se DNA vähän kakoi. Hyvin tää tuntuu pelaavan mut on kyllä aika hakusessa kaikki ominaisuudet vielä. Kunhan tässä ny patteri ensin nolliin ja yön yli lataukseen sitte. Mukavaa... pikainen naputtelu ja vaan yks... eiku kaks hutia :)
   
 17. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kysymystä Galaxysta:
  Onko tuo Galaxy miten helppo käyttää jos ei ole kokemuksia noista kosketusnäytöllisistä puhelimista? tuleeko näyttöihin yhtä herkästi naarmuja kuin "tavallisiin" kännyköihin. Onko noissa helppokäyttöinen nettiselain (pystyy helposti lukamaan esim. dvdplazaa)
   
 18. WhiteQueen

  WhiteQueen Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.04.2002
  Viestejä:
  1 591
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mietin pitkään puhelinten välillä. Htc Desire kiinnosti kovin, Samsungin Wave vaikutti kanssa lupaavalta ja iPhonekin kävi mielessä. Lopulta totesin, ettei minun tarvitse hankkia moista älypuhelinta saadakseni ne ominaisuudet mitä eniten puhelimelta kaipaan. Nyt on käytössä Nokian 5230 Navi. Saan kuunneltua musiikkia, käytettyä fiksusti nettiä, on kosketusnäyttö ja 2 megapikselin kamera (en todellakaan tarvitse kameraa puhelimeen, 5D MK II riittää kuvaamistarpeisiin) ja Symbian S60-käyttiksen ansiosta voin kuunnella Spotifytakin. Eikä maksanut kuin 129e, joka oli aikalailla saman verran mitä edellinen Nokialaiseni maksoi parisen vuotta sitten, eikä sisältänyt mitään sen ihmeempiä juttuja.
   
 19. Jürgen

  Jürgen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toki nuo kaikki mainitsemasi ominaisuudet löytyvät lähes luurista kuin luurista nykypäivänä (poikkeuksena alle 100€ laitteet). Mutta eikö sitten laitteen käytettävyys ja toimintavarmuus meinaa mitään? Työkseni kyseisiä laitteita myyn ja voin sanoa, että käytettävyydeltään kaikki nuo mainitsemasi laitteet ovat huomattavasti parempia kuin tuo Nokian 5230. Toisaalta aika epäreilua verrata halppisnoksua noihin huomattavasti parempiin malleihin...mutta silti.

  Joku ostaa hinnan perusteella, joku muotoilun tai ymv. perusteella. Mulle ihan sama mitä ominaisuuksia noissa HTC:n, Samsungin tai Applen tuotteissa on, mulle eniten merkkaa nimenomaan se käytettävyys ja se ei todellakaan ole Nokian luureissa samalla tasolla em. kanssa kiitos vanhentuneen Symbian-käyttöjärjestelmän...

  Itsellä pääasiallisessä käytössä iPhone 3G S ja käyttö on normaali soittelua ja tekstailua. Lisäksi kovassa käytössä myös sähköposti, musan kuuntelu, facebook ja pasianssi :)

  Pointti siis se, että millä perusteella valintasi teet: Hinta, ominaisuudet, käytettävyys vai joku muu?
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 940
  Saadut tykkäykset:
  778
  Helppo. Tietenkin Android on erilainen kuin vaikkapa Symbian, mutta ei käytön opetteleminen mitenkään hankalaa ollut. Naarmuja ei ainakaan omaan puhelimeeni ole tullut. Muutaman kerran on jo pitkin lattioita/pihaa lennellyt ja ainakin toistaiseksi ilman ruhjeita. Selain toimii hienosti ja kosketusnäyttö tekee surffailusta leppoista. Video joka esittelee Samsungin nettiselainta. Viiden minuutin kohdalla ainakin näytetään miten zoom toimii. Todella helppoa ja kätevää.

  Tuosta kännyköiden helppokäyttöisyydestä sen verran, että yleensä ihmiset pitävät Nokian kännyköitä helppokäyttöisinä. Mutta mielestäni se johtuu vain siitä, että varsinkin suomalaiset ovat tottuneet Nokioihin. Itse käytin aikanaan monta vuotta Ericssonin ja Sony-Ericssonin puhelimia ja Nokiaan siirtyminen ei ollut mitenkään helppoa. Voisin jopa sanoa, että Samsung ja Android on helpompi ja selkeämpi yhdistelmä kuin Nokia ja Symbian.