Mihin retrokonsoliin siirtyisi

Keskustelu osiossa 'Sony Playstation - konsolit' , aloittajana bluesmood, 24.03.2022.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  No niin, A500 tuli kannettua kotiin. Vasta alkufiilikset otettu, mutta onhan se nätti kuin sika pienenä. (Alkuperäinenhän oli aikamoinen porsas kooltaan.) Hyvin laadukkaan näköinen, voisi itse asiassa sanoa että laadukkaamman oloinen kuin alkuperäinen. :D Näppiskin niin herkullisen näköinen, että tietenkin houkuttelisi painella, mutta sehän on vain kulissi tässä minissä. Edelleen riittävän tuoreessa muistissa on myös Amiga 500:n näppiksen huono tuntuma eli ei sitä itsessään niin ikävä olekaan. Nopeiden maistiaisten perusteella tällaiselle enemmän kasuaalille, lähinnä pelimuistoiselle oikein maistuva laite. Pitää vielä koittaa lisätä vanhoja omia suosikkeja laitteelle jossain välissä. Hyvä lisä omaan retropelinurkkaukseen. Sitä en tiedä onnistuuko laitteelta Guru Meditation, toivottavasti ei. :)

  Tuli myös ostettua C64 Maxi, jonka saatavuudessa tuntui jo olevan vähän haastetta. En tiedä mikä valmistuksen status on, mutta en joka tapauksessa halunnut jäädä ilman. Odottaa vielä avaamistaan, mutta odotan täysikokoisen laitteen imaisevan vielä tehokkaammin menneisyyteen. Itselläni oli aikoinaan tosin C64C-malli eli se tuoreemmin muotoiltu, C64 Maxihihan noudattaa alkuperäistä "kuuslankun" muotoilua. Voi kunpa ei koskaan olisi tullut myytyä kuusnepaa oheislaitteineen.

  Sillä kyllähän se autenttisin fiilis on aina alkuperäisillä laitteilla. Mutta samalla toisaalta nämä emuloivat laitteet tarjoilevat helppoja ja riittäviä annoksia nostalgian nälkäiselle. Alkuperäisillä pitäisi olla kuitenkin aina koko kokoonpano tallella ja kunnossa, ml. kuvaputkinäytöt.
   
  nepa ja hansolo tykkäävät tästä.
 2. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 776
  Saadut tykkäykset:
  549
  Kävin noutamassa omankin härvelin Verkkiksestä sunnuntaina. On se söpön näköinen. Miniatuurinäppäimistö suorastaan pyytää hipelöimään sitä ja tuntuu oudolta, kun napit ovatkin vain liikkumattomia muotoja. En ehtinyt vielä kytkeä toimintaan. USB-C <-> USB-A virtapiuha tulee mukana, mutta itse muuntaja ei. Melkein mikä tahansa 5V kännylaturi kelpaa, kunhan on vähintään 1A virranantokyky.
   
 3. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  4 149
  Saadut tykkäykset:
  459
  Mikäs vika Amigan näppiksessä on? Voi kun nykytietokoneissa olisikin edes vastaavan tasoiset näppikset... :( Ja mitä A500:n laatuvaikutelmaan tulee niin mulla on niitä aitoja 2kpl, toinen made in germany ja toinen made in hong kong, jälkimmäinen on laadukkaaman oloinen, saksalaisilla on ollut joku valuvirhe siinä kotelossa, olen nähnyt niitä aikanaan useampiakin jotka on vähän mutkalla sieltä ja täältä... mutta toi honkkariversio on ihan ryhdikäs ja suoralinjainen.
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Vähän sellainen ajalleen tyypillinen kumimainen pohjatuntuma? Aika kaukana nykyään muodissa olevista mekaanisista tai muuten selkeän painalluksen ja tuntuman näppiksestä (joista itse pidän enemmän). Varmaan noita näppiksiäkin on moni tehdas tehnyt eli voi niissäkin varmaan olla yksilöeroja.

  Tuohon miniin mieluiten ostaisi kaveriksi mekaanisen, mutta ulkonäöltään tarkan Amiga-näppiskloonin.
   
 5. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  499
  Saadut tykkäykset:
  32
  Tuo Amiga 500 -retro voisi olla mielenkiintoinen, kun lapsuusvuoteni ensimmäinen pelitietokonekokemukset oli nimenomaan lapsuudenkotiini hankitulla Amiga 500:lla, jossa ei ollut kiintolevyä.

  Jotain noita Amiga-emulaattoreita katsellut, mutta en tiedä, onko noita Amigan Biosseja saatavilla laillisesti netistä, ja miten tuossa retro-Amigassa, toimiiko siinä ROMmit virallisesti tehdasasetuksilla, vai onko siinä jotenkin sisäänrakkennettu jotain pelejä/ohjelmia, Amigallahan oli hyötyohjelmiakin.

  Mieleenpainuvimpia Amiga pelejä oli monia, Sierran lukuisat tekstipohjaiset seikkailupelit, Obligator, Rockstar Ate My Hamster, Dizzyt mm. mutta tuo Amiga 500 -nykyisin IT-ammattilaisena ja lapsuusvuodet näin kohta nelikymppisenä tietokoneiden parissa viettäneenä voisi olla verestävää tuoksintaa lapsuudesta palauttaisi monia unohtumattomia hetkiä mieleen varmasti.

  Hankkisin muuten DVD -version NHL 09-pelistä PC-tietokoneelle käytettynä, niin mielenkiintoista useamman liigan mahdollisuus, ja SM-liiga -väännöt tuossa 09 änärissä yhdistettynä kotimaisiin Hockey Night -selostajiin Mika Saukkonen ja Timo Jutila melkein saavat minut jäämään toviksi tuohon versioon ennen kuin hankin jonkin retropelikonsolin.
   
 6. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 776
  Saadut tykkäykset:
  549
  Kivalta vekottimelta vaikuttaa. Heti piti alkaa hakkamaan Stunt Car Raceria ja Supercars kakkosta. Laitos sisältää A500, A600 ja A1200 toiminnallisuuden ja tietenkin Amigan vastaavat kickromit on integroitu mukaan. Valmistajan sivuilta löytyy WHDLoad paketti ja yksi bonus pelikin on jo lisätty mukaan.

  https://retrogames.biz/support/thea500-mini/
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  9 264
  Saadut tykkäykset:
  1 365
  Yritin vähän etsiä, että miten toisen ohjaimen saisi tuohon A500 miniin. En oikein löytänyt hyvää tietoa. Saako tuohon esimerkiksi pleikkarin ohjaimen kiinni usb-johdolla?

  edit: Verkkis ainakin näyttää myyvän ohjaimia myös erikseen. Mutta jos vaikka pleikkarin ohjaimen saa toimimaan, niin ehkä sillä pärjäisi.
   
 8. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 758
  Saadut tykkäykset:
  110
  Jos joku koettaa jossain vaiheessa pyöräyttää Workbenchin käyntiin ja testaa esim. AmigaBasicin toiminnan (kai ne jostain ovat saatavilla nekin?), niin kiinnostaisi. Voisi pitkästä aikaa vilkaista teinivuosien Basic-pelejä, mitä tuli koodailtua...

  ... jos siis tällaista emulaattoria voi käyttää sellaiseen... ?
   
 9. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 776
  Saadut tykkäykset:
  549
  Kokeilin juuri PS3 Dualshock 3 Sixaxis -ohjainta ja kyllähän se vaikuttaisi toimivan USB-johdon välityksellä. Menuissa pystyi pyörimään normaalisti. Dualshockin SELECT -nappi toimii Menu nappina ja START -nappi Home nappina. Myös analogiset tatit toimivat ohjauksessa, kun kokeilin Stunt Car Raceria. Hyvä vinkki. Jostain syystä ei tullut edes mieleen kokeilla tuota.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2022
  nepa ja TheRealThing tykkäävät tästä.
 10. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Se mukana tuleva padiohjain on oikein mainio muuten sekin. Näppistä kun ei ole, niin se tai vastaava muu moninappinen ohjainhan on tarpeen, jotta pääsee kulkemaan valikoissa. Noita (lisä)padiohjaimiahan saa ihan kohtuulliseen hintaan, olikohan noin 25 euroa.

  Pitääpä kokeilla tuota PS3-ohjainta itsekin. Joko nyt, kolmen vuosikymmenen jälkeen pääsisi ajamaan F1GP:tä analogisella ohjaimella. :D
   
 11. Mediggo

  Mediggo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2021
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  21
  Suosittelen retrokonsoleista ps1 konsolia.
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 812
  Saadut tykkäykset:
  505
  Ja sikkun ei enää nykytöllöistä löydy sopivaa sisääntuloa kuvalle, niin tuolla sen saa näkösälle.

  T: Vesku
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  9 264
  Saadut tykkäykset:
  1 365
  Amiga Mini arvosteltiin Pelit-lehdessä. Kehuttiin muuten, mutta suppea pelivalikoima sai vähän arvostelua osakseen.
  Ja se myös, että olikos se nyt afd-tiedostot, joita laite ei tue, on huono juttu, koska valikoimaa olisi siten enemmän.
  Mutta pikaisella googletuksella laitteen saa tukemaan myös noita, mutta en ole tutkinut, että miten se onnistuu.