Mihin ARCin pitäisi kyetä?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana Verstärker, 20.10.2021.

 1. Verstärker

  Verstärker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2012
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos AV-vahvistin on ARCin avulla kiinni telkkarissa, pitäisikö myös TV:n osata vaihtaa aina lähde oikeaksi kun lähdevalinnan tekee vahvistimesta?

  Minulla AV-vahvistin Yamaha RX-V685 & TV LG OLED CX. Lisäksi vahvistimessa kiinni HD Thunder digiboxi ja Sony blu ray -soitin. Vahvistin yhdistetty Hdmi ARCin kautta telkkariin (HDMI2).

  Olen ohjelmoinut eri laitteille vahvistimeen scenet. Jos esim. katson blu ray -levyä ja sen jälkeen haluan katsoa Live TV:tä (eli TV-lähetystä) niin valitsen "TV viewing" -scenen vahvistimesta, joka vaihtaa vahvistimeen TV:n äänilähteen (Audio1), mutta TV:ssä lähde ei vaihdu vaan on edelleen Hdmi 2 eikä Live TV. Kun vaihdan erikseen lähteen TV:ssä oikeaksi ääni kuuluu vahvistimen kautta. Ja sama toisin päin, jos katson TV-lähetystä ja valitsen jonkun toisen äänilähteen vahvistimesta niin TV:ssä lähde ei vaihdu HDMI2:een vaan se pitää valita erikseen TV:n kaukosäätimellä, jolloin kuva ja ääni alkavat toimimaan. Toimiiko tämä niinkuin kuuluukin vai jotain pielessä?

  Lisäksi ihmettelen miksi vahvistimen kaukosäätimen ulkoisen laitteen toistoa ohjaavat painikkeet eivät toimi TV:n kanssa.
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 883
  Saadut tykkäykset:
  269
  Ominaisuus ei kuulu ARC:ille, vaan HDMI-CEC:lle.
  Valitettavasti tuon CEC:n toimintavarmuus riippuu pitkälti laitekomboista, kaikkien valmistajien laitteet eivät toteuta "väljähköä" standardia kovinkaan hyvin yhdessä tai erikseen.
  Tarkista, että molemmissa päissä CEC on kytketty toimintaan, tuo voi sitten kulkea valmistajakohteisilla erisnimillä.
  LG:ssä nimellä Simplink, Yamahalla on eri "rimpuilut".

  T: Vesku